Jump to content

PRIMA - beginning of an era (KKCZ 2025/26)

Recommended Posts

Posted

Imamo zanimljivu ekipu, značajno mlađu i fizički bolju (manje domaću doduše) u odnosu na ono na šta smo naviknuti od strane uprave. 

Pozicije su fino napakovane, u skladu sa mogućnostima, i ako bih izdvojio kritično mjesto, mislim da je to prije dvojka nego petica, jer mi se čini da će se zdravi Bolomboj, Rivero, Izundu (i Plavšić u ABA ligi), snaći i neće praviti preveliku štetu.

Sa druge strane, ovi na dvojci su mi i dalje mekani i preniski, bojim se kako će to izgledati sa odbrambene strane, a opet mi se čini da nedostaju poeni sa te pozicije, jer ne znam kako će Karter reagovati na EL. Moguće da je to razlog zbog koga se i ide sa Nvorom na dvojci kao potencijalnim rješenjem.

Nekako mi djeluje da bi se sa ovim što imamo mogla napraviti brza ekipa, da se povremeno uđe i sa niskom petorkom koja bi energetski presjekla protivnika: CMM, Nvora, Kalina, Sami, Moneke, da postoje mogućnosti da se napravi dosta dobrih kombinacija za EL i za ABA ligu, ali ostaje da se vidi da li je Sfero dorastao tome. Nadam se da je on birao igrače i da ima ideju šta i kako sa njima, jer mi se prošle godine činilo kao da je bio iznenađen pojedincima kada bi se okrenuo ka klupi. 

Sve u svemu, radujem se ovim pripremnim utakmicama, čisto da vidim kako se momci snalaze u Zvezdinom dresu i da vidimo da li trener ima neku ideju u najavi kako će koga od igrača koristiti.  

• Like 1
Posted

Rakoče brate, sve koje si naveo, sada već to možemo da kažemo jer je potvrđeno iz više izvora - nisu hteli da dođu u Zvezdu. Neki pobegli zbog porodičnih problema, neki otišli u mirnije gradove za isto ili više para, neki primili ponude koje se ne odbijaju. I šta je Zvezda tu mogla? Dovela šta je moglo od domaće osnove. Zadržala Kalinu, Dedu i Dobrića. Potpisala par juniora.

Stvarno se uprava treba mazati govnima za sve što zasluži (ova i svaka druga uprava) ali ovde nema reči o nekom kiksu. Sem ako nije trebalo da Guduri damo pare kao da je prajm Lilard a Vasi kao da je Kris Pol? Plus da se Filipu daju duple pare i plate sve alimentacije?

Spasi nas bože kuge, kolere i objektivnih Zvezdaša. 

• Like 28
  • Love 2
Posted

Nadrealno kako se smara više da domaćom osnovom.

Pritom, imali smo lepu pokaznu vežbu kako je ta domaća osnova izgledala na evropskom prvenstvu pre par dana.

I to baš mislim na ovu, ovog leta potencijalno crveno belu osnovu.

• Like 19
Posted
37 minutes ago, BojanaCZV said:

Nadrealno kako se smara više da domaćom osnovom.

Pritom, imali smo lepu pokaznu vežbu kako je ta domaća osnova izgledala na evropskom prvenstvu pre par dana.

I to baš mislim na ovu, ovog leta potencijalno crveno belu osnovu.

Не знам шта то доказује? Та два играча који се највише пљују ће опет ове сезоне бити међу најбољим играчима на својим позицијама у ЕЛ.

Posted

Vasa nije igrao faktički celu sezonu i pitanje je kad će se vratiti u formu. Uz to velika su očekivanja od njega zbog novca koji je dobio. Videćemo, svakako mu želim sve najbolje osim kad igraju protiv nas. 

A Gudurić je sa svojim procentima, indeksom korisnosti i ostalo prosečan EL igrač. Ok bljesnuo je na F4 prošle sezone ali to nije njegova stalna forma..

Ne bih da komentarišem njihove partije u reprezentaciji i želim im sve najbolje ali realno više mi se sviđa ovo što imamo.

• Like 7
Posted

Apropo domace osnove, dosli su: Miljenovic, Radosic, Plavsic i Stojkovic, a otisli Teo, Lazic, Mitrovic, Nedovic i Petrusev.

Ako uzmemo u obzir da su Teo i Lazic uglavnom bili povredjeni, a da ce Stojkovic realno dobijati mozda sansu samo u ABA ligi, onda mozemo reci da smo 3 domaca igraca zamenili sa isto tako 3 domaca igraca, ali igraca sa perspektivom(ok mozda ne Plavsic :).

Da li da cedimo suvu drenovinu iz Mitrovica, Lazica i Nedovica(koji je po meni morao da ostane na poziciji Kenana) ili da pokusamo da dobijemo odlicne igrace za buducnost sa Miljenovicem i Radosicem, a pogotovu sa supertalentovanim Stojkovicem.

• Like 1
Posted

Mene ne brine toliko Nwora na 2 koliko me brine sto je on jedini suter u ovakvoj startnoj petorci, mnogo mi vise ima smisla da Odzelej umesto Kaline ili Monekea ali ajde verovatno se jos isprobavaju kombinacije iako  ni u teoriji ni u praksi ne vidim kako u modernoj kosarci moze da prodje 3 sporadicna sutera i jedan koji ne sutira uopste u petorci.

Posted

Na SG imamo Cartera i Canaana, sumnjam da će to biti stalna pozicija za Nworu, osim u slučaju nekih povreda ili ako se Canaan još jače raspadne.

• Like 4
Posted
25 minutes ago, Sector said:

Na SG imamo Cartera i Canaana, sumnjam da će to biti stalna pozicija za Nworu, osim u slučaju nekih povreda ili ako kada se Canaan još jače raspadne.

• Like 1
Posted
26 minutes ago, Sector said:

Na SG imamo Cartera i Canaana, sumnjam da će to biti stalna pozicija za Nworu, osim u slučaju nekih povreda ili ako se Canaan još jače raspadne.

U prevodu imamo Kenana kog smo se htjeli riješiti i Cartera koji se tek treba dokazati.. 

Posted
10 minutes ago, Taki said:

U prevodu imamo Kenana kog smo se htjeli riješiti i Cartera koji se tek treba dokazati.. 

Ja u Kartera imam vece poverenje nego u celu bekovsku liniju prosle sezone iako je nedokazan

• Like 1
Posted
4 minutes ago, Nini3112 said:

Ja u Kartera imam vece poverenje nego u celu bekovsku liniju prosle sezone iako je nedokazan

Na osnovu čega? Nije mu prva druga godina u evropi, mislim da ima 4-5,nije sad u Unikahi nešto  odskakao, ne znam, sačekaćemo prve utakmice, bar ove prijateljski da vidimo kako izgleda, ja nešto od njega ne očekujem previše, nadam se da griješim.. 

Posted (edited)

Carter je tri sezone igrao za Unikahu, nije došao iz mađarske lige u Zvezdu. Oni su prethodnih godina bili bolji klub od nekih Evroligaša, uzeli su 2 FIBA LŠ i 2 Kupa kralja, u Endesi kao ubedljivo najjačoj nacionalnoj ligi su na preko 70% pobeda, a on im je bio 1. ili 2. strelac i po jednom MVP Kupa i MVP fajnal-fora FIBA LŠ. 

Edited by Guru
  • Like 11
Posted

Jako se pribojavam Grahama. Od njega nam zavisi uspjeh sezone u ogromnoj mjeri. Nadam se da će naći način da bude produktivan.

Ako bude novi Nejpir piši propalo. S velikim nestrljenjem čekam sutrašnju utakmicu.

• Like 1
Posted

Srećno sutra Zvezdi na startu turnira!

Iskreno, iako su ovo pripreme, posle nekoliko nedelja koliko su srećom vi zajedno, jer jedini nemamo prvi put već sada početkom septembra igrom slučaja nijednog reprezentativca, očekujem da smo se uigrali makar neke akcije, kao i da ćemo sutra već videti u prvom zaista kvalitetnom i jačem evroligaškom meču neke akcije, dobru odbranu, kao i koji će to igrači biti nosioci u novoj sezoni, a ko pomoćno osoblje.

Nadam se dobrom meču sutra, kao da je zaista takmičarski.

Posted

Ne slažem se da sezona zavisi od Grahama. On će zapravo biti tu da CMM ne bude onaj CMM od prošle sezone. Da bude Jago umesto Jaga. Samo što Graham nije Jago nego ozbiljan košarkaš i sve što više odigra u odnosu na ono što je mališa isporučivao prošle sezone - biće bolje za nas. A odigraće i te kako. Posebno bez bremena da mora da ima double digits sezonu. 

Nije za porediti sa Nejpirom jer smo mi leta 2023. praktično doveli Nejpira i dali mu ključ od tima direktno u ruke a on nije znao gde su vrata a kamoli ključaonica. Graham svakako nije dobio ključeve tima u ruke. 

• Like 7
Posted
27 minutes ago, Dzo23 said:

Jako se pribojavam Grahama. Od njega nam zavisi uspjeh sezone u ogromnoj mjeri. Nadam se da će naći način da bude produktivan.

Ako bude novi Nejpir piši propalo. S velikim nestrljenjem čekam sutrašnju utakmicu.

Smatram da će biti drugačija situacija sa Grahamom iz nekoliko razloga, ali evo bar dva. Prošle dve godine je Teo bio tata u svlačionici, što kao Janisova produžena ruka, što kao "desnica" domaće osnove. Velik uticaj na lošu isporuku Nejpira je imao upravo Teo (nešto znamo, a ponešto se dalo zaključiti po pogledima na klupi, izjavama, ponašanju), jer ipak je Miloš tada bio projektovan za vođu u svakom smislu, a ne Nejpir koliko god bi dobar i plaćen. Drugi razlog je zdrava glava kako se moglo čuti za Grahama na više mesta, slično kao i za Cartera. 

Sa oporavljenim Bolombojem svaki od tih (krhkih) bekova biće bolji bar za taj momenat cimanja u odbrani. Manja potrošnja, niži puls, veći procenti, samopouzdanje. Napadački deo Joelove igre je ove godine manje bitan nego prošle sezone gde je u oba smera donosio kad je bio zdrav. Sama činjenica da smo doveli ozbiljnu fiziku na 3,4 pored Kaline ( Semi, Moneke, Nwora za Daum, Gidra,Mitro) daje razloga za optimizam u smislu zaštite/čuvanja bekova za napad.  

Posted
3 minutes ago, Čvarkov said:

Kad vidim koliko se KKP muči da nađe centra, dobro je što smo na vreme reagovali i potpisali Rivera.

И не само Партизан. Ефес не успева да нађе замену за Поиријеа, Фенербахче је од великих планова и идеја спао на то да враћа Бирча ког је отписао и доводи Бејкота са једном сезоном сениорске кошарке и то у развојној лиги, Виртус на пробу узима Мекормака, Олимпијакос довлачи Кумађеа из Кине, Басконија и Жалгирис улазе у сезону са по двојицом центара од којих вероватно ниједан није калибар за плејоф Евролиге, Монако задржава Мотејунаса иако је био први на листи за одстрел...

Биће да је ипак избог екстремно сиромашан, а не да сви ови клубови немају развијен скаутинг и да беже од ризика. Риверо апсолутно није идеално решење за првог центра екипе која циља пролаз у наредну фазу, али ако се Боломбој врати добар и само један од остале тројице центара одигра изнад ниских очекивања која имамо од њих, биће све ок.

• Like 4
Posted
22 minutes ago, Čvarkov said:

Kad vidim koliko se KKP muči da nađe centra, dobro je što smo na vreme reagovali i potpisali Rivera.

Još ga svi kritikuju i njega i naš klub.

Lično Rivero jeste na papiru možda i pojačanje kojem se jedino skoro niko nije obradovao, medjutim on godinama igra u Evroligi i poprilično je dakle legit EL centar, sa svim svojim manama i vrlinama, on ima i iskustvo plus.

Voleo bih da on bude igrač koji će nas sve najviše demnatovati i da će pokidati sezonu, šta god mi mislili o njemui bili poprilično skeptični..

Njegova energija je prvenstveno ono što ga krasi.