Barkley#34 Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago 4 hours ago, le piaf said: Dakle, u tom periodu je razlika otišla na 15,16 razlike, fluidan napad, dobro je kružila lopta, ubačeni šutevi iz smislene košarke - a onda - neko je oborio osigurač. Teško je uopšte nabrojati šta smo sve loše uradili u poslednjih pet minuta. Ovaj put neću o tome, pobedili smo i nema potrebe zakerati. Delom je zbog kratke rotacije a delom jer smo ispali iz ritma i fokusa i počeli da čuvamo vreme što je uvek loša taktika u košarci. Malo smo pomislili i da su se predali, što bi se možda i desilo da nije CMM pogodio dve trojke zaredom, a mi "ohlađeni u glavi" nismo uspeli da vratimo. Posle nam se malo stegla bulja, oni su osetili krv i eto zamalo egala. Svi limiti ove ekipe se jasno vide kada ispadnemo iz fokusa i to je moglo loše da se završi. N'umemo na leru da odigramo. Srećom, uspeli smo da se sredimo u odbrani i skoku, oni su zbrzali, plus je Karlik imao mirnu ruku i otišlo je na našu stranu. Možda nije ni bilo realno da tako kratka rotacija izgura fokusirano do kraja. Bilo je dosta primera naše smirenosti i držanja plana, a meni se najviše svidelo kada u jednoj od šansi da se odlepimo Batler i Nvora na klasu izmišljaju poene protiv dobre odbrane a mi nastavljamo kao da se ništa nije desilo, nismo potonuli nimalo. 2
le piaf Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago 3 minutes ago, Barkley#34 said: Delom je zbog kratke rotacije a delom jer smo ispali iz ritma i fokusa i počeli da čuvamo vreme što je uvek loša taktika u košarci. Malo smo pomislili i da su se predali, što bi se možda i desilo da nije CMM pogodio dve trojke zaredom, a mi "ohlađeni u glavi" nismo uspeli da vratimo. Posle nam se malo stegla bulja, oni su osetili krv i eto zamalo egala. +1. Nakon onih naših silnih trojki u nizu, počela je da pada koncentracija prvo za 2+1 Mekintajera, faul Kalatesu ili Jekiriju, nisam siguran, pa onda još lakih poena na obruču iz ulaza istog igrača, pa je pljusnuo i trojku, jednu, drugu.. Za to vreme mi polako ulazimo u paniku na njihov full court press, naša dva ballhendlera se ne snalaze baš najbolje, a i izjahani su na maks (btw mislim da je Penaroja sjajno predvideo šta će se dešavati i pokušao to da prebrodi sa Kalatesom i Karlikom u petorci) Ne sviđa mi se to što smo ponekad ležerni na prenosu, pogotovo Karlik, i ima neka kritična paralelna telefonska dodavanja, ali okej, umoran je bio, pretučen. Milton bi olakšao situaciju, dao malo predaha, ali avaj, Penaroja ne toleriše dekoncentraciju na banalnim stvarima i ja to podržavam. Prošle sezone sam pizdeo na Jonesa što neće da napravi mali faul u mismeču, sad smo to videli kod Miltona. 12 minutes ago, Barkley#34 said: Možda nije ni bilo realno da tako kratka rotacija izgura fokusirano do kraja. Bilo je dosta primera naše smirenosti i držanja plana, a meni se najviše svidelo kada u jednoj od šansi da se odlepimo Batler i Nvora na klasu izmišljaju poene protiv dobre odbrane a mi nastavljamo kao da se ništa nije desilo, nismo potonuli nimalo. Apsolutno. Nije realno držati intenzitet čitavu utakmicu sa 6,7 upotrebljivih igrača u rotaciji. I zato kapa dole što su izvukli. Inače, obožavam da gledam nemoć Nwore u duelu sa Bongom. 2
Ne sam Safete Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago https://tonilazarusic.substack.com/p/crvena-zvezda-partizan-el-2-tri-rispekta Dobar Toni 5
Alek The Great Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago 23 minutes ago, ScepanScekicSto said: Carlik kod Edina na XO u nedelju u 20:30 Nadam se da cemo premijerno cuti neku lepu vest. Da je ovaj nas predsednik pametan jos sinoc bi zvao njegovog menadzera i ponudio ugovor na 2+1 i 8m.
Tex_Willer Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago 4 minutes ago, Alek The Great said: Nadam se da cemo premijerno cuti neku lepu vest. Da je ovaj nas predsednik pametan jos sinoc bi zvao njegovog menadzera i ponudio ugovor na 2+1 i 8m. Jel to uzivo? Ako nije ko zna kad je snimano ipak
realno *w Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago (edited) 3 hours ago, Barkley#34 said: Delom je zbog kratke rotacije Slažem se, ako je taj deo nekih 70% 😄 Ono što je bila osnovna tektika je bilo intenzivno trčanje, nedozvoljavanje brzih napada i tranzicije. To u četvrtoj više nije bilo realno očekivati sa obzirom da je Šejk opet klupiran, Poku nije ulazio u drugom poluvremenu, a Lakić igrao minut. Nama je 20 minuta, izuzetno jakog ritma u drugom poluvremenu, izguralo 5 igrača na 4 pozicije + ova dvojica koja su se rotirala na centru. Ljudi nemojte se zajebavati, to je baš kritično. 3 hours ago, Barkley#34 said: jer smo ispali iz ritma i fokusa i počeli da čuvamo vreme što je uvek loša taktika u košarci. Ovo je čak i relativno, recimo u onom napadu kad smo tri puta skočili u napadu, smo od 4 šuta, 3 uzeli kad je bilo 10ak ili više sekundi do kraja napada. U smislu kad je bila otvorena pozicija, uzeli smo šut, nismo cedili do kraja. 3 hours ago, Barkley#34 said: što bi se možda i desilo da nije CMM pogodio dve trojke zaredom, Apsolutno. Kad tako ekipa krene na sve ili ništa, puno toga, ako ne i sve, zavisi od prva dva, tri šuta. OVde su ušle dve trojke i tu su i oni živnuli. 3 hours ago, Barkley#34 said: Možda nije ni bilo realno da tako kratka rotacija izgura fokusirano do kraja. Bilo je dosta primera naše smirenosti i držanja plana, a meni se najviše svidelo kada u jednoj od šansi da se odlepimo Batler i Nvora na klasu izmišljaju poene protiv dobre odbrane a mi nastavljamo kao da se ništa nije desilo, nismo potonuli nimalo. To je ono što sam ja napisao ranije. Sa još jednim krštenim spoljnim igračem, što bi Šejk trebao da bude u teoriji, ovo bi se rutiniralo. Nažalost on, pored standardnih problema u ofanzivi, sada ima ozbiljne probleme sa spavanjem u odbrani i Đoan jednostavno nije imao hraborsti da ga vraća. 3 hours ago, Ne sam Safete said: https://tonilazarusic.substack.com/p/crvena-zvezda-partizan-el-2-tri-rispekta Dobar Toni Nema veze, valja ponoviti dobar tekst 😄 Edited 12 hours ago by realno *w 2 1
Jakob Aman Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago Mi realno imamo evrokup centarsku liniju, i petice i cetvorke. Tako da su ovi rezultati u poslednje vreme iz tog razloga nevrrovatan uspeh.
Barkley#34 Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago 1 hour ago, Jakob Aman said: Mi realno imamo evrokup centarsku liniju, i petice i cetvorke. Tako da su ovi rezultati u poslednje vreme iz tog razloga nevrrovatan uspeh. Mislim da je ovo debelo netačno. Bruno je EL centar. Neće nikada biti krem i samim tim ima vidljivih mana ali ima svoje mesto u ligi. Pogledao sam ponovo drugo pol. i recimo on završava prva tri napada, u odbrani zatvara, skače, doprinosi krađi lopte, dakle vrhunski otvara poluvreme, dok mi čekamo grešku da ga opljunemo. Komšiluk menja igrače na njemu, puštena je jača igra a on se uspešno nosio veliki deo meča. Džekirija su uglavnom lagano rešavali na obe strane parketa ali je u nekim prethodnim utakmicama imao svoje mesto. Pritom, pošten igrač koji doprinosi miru u ekipi. U teoriji su njih dvojica i Tajrik igrački (ne govorim o glavi) sasvim dobra centarska linija za dva, tri fronta na kojima igramo. Dilana Penja lepo koristi. Verujem da bi on i Poku uz neku čru dobru prvu četvorku i pametnu taktiku takođe bili solidna postava za EL i ABA. 6
realno *w Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago Obojica su mi sasvim ok, samo što je problem što dobra partija jednog, često automatski podrazumeva raspad drugog. Bruno je 4 godine mlađi, fizički neuporedivo spremniji i mislim da ipak ima mnogo veći plafon u godinama koje dolaze. I opet kažem, ima tu kvaliteta, ali mi je nekako utisak da njih dvojica zajedno, ipak nisu dovoljno dobro rešenje za neki ozbiljniji domet. Ili da postoji neko treće rešenje, ili da se neko od njih menja i tu pre mislim na Džekirija. 2
Jakob Aman Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago (edited) Uvek sam se jezio od cetvorki koje zive od suta za 3 mnogo vise nego od skoka i reketa. Mozes eventualno da imas jednog takvog, dvojica su too much. Edited 10 hours ago by Jakob Aman
MrTwister Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago 21 minutes ago, Barkley#34 said: Mislim da je ovo debelo netačno. Bruno je EL centar. Neće nikada biti krem i samim tim ima vidljivih mana ali ima svoje mesto u ligi. Pogledao sam ponovo drugo pol. i recimo on završava prva tri napada, u odbrani zatvara, skače, doprinosi krađi lopte, dakle vrhunski otvara poluvreme, dok mi čekamo grešku da ga opljunemo. Komšiluk menja igrače na njemu, puštena je jača igra a on se uspešno nosio veliki deo meča. Džekirija su uglavnom lagano rešavali na obe strane parketa ali je u nekim prethodnim utakmicama imao svoje mesto. Pritom, pošten igrač koji doprinosi miru u ekipi. U teoriji su njih dvojica i Tajrik igrački (ne govorim o glavi) sasvim dobra centarska linija za dva, tri fronta na kojima igramo. Dilana Penja lepo koristi. Verujem da bi on i Poku uz neku čru dobru prvu četvorku i pametnu taktiku takođe bili solidna postava za EL i ABA. Meni je Bruno sasvim ok igrac, iako realno ne vrijedi para koje mu je Real dao, al sasvim koristan i upotrebljiv centar u adekvatnoj roli. Ne svidja mi se kod njega sto cesto komplikuje jednostavne situacije, tipa umjesto da zavrsi preko missmatcha on uzme nesto da komplikuje, pivotira, fintira i pravi se da je veci igrac no sto realno jeste. Jedno od osnovnih pravila koja ucis visoke igrace je kad prime loptu duboko u postu da je ne spustas da je ne izgubis. Djeluje da je i njemu svanulo od dolaska odje jer mu je rola u Madridu bila prilicno marginalna pa se odje i nametnuo da pokaze da moze igrati solidnu rolu na ovom nivou. Real se npr zajebo sto je Lena doveo tamo ko zamjenu njegovu da jednako ne igra samo losiji igrac. Jekiri je meni dosta potcjenjen kao screener, pravi covjek odlicne blokove i to znaci vasim bekovima i plejevima da lakse dodju do prenosti i kasnije iz toga da kreiraju za druge ili za sebe, nije sad u primeu, imao je povreda ali i dalje to za backupa sasvim korektna opcija iako je Tyrique Jones bolji igrac. On dolazi kao neki low usage igrac koji oce i moze da radi taj neki prljavi posao i donese neku cvrstinu na skoku. Cak i Osetkowski ima neku konkretniju rolu kako vrijeme odmice. 4
Barkley#34 Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago 17 minutes ago, realno *w said: opet kažem, ima tu kvaliteta, ali mi je nekako utisak da njih dvojica zajedno, ipak nisu dovoljno dobro rešenje za neki ozbiljniji domet. Ili da postoji neko treće rešenje, ili da se neko od njih menja i tu pre mislim na Džekirija. Slično mislimo. Džekiri je ok da bude treći centar a povremeno drugi, zbog povreda, gustog rasporeda, odmaranja i slično. Što reče twister on pravi sjajne blokove ali ima spore noge što su sinoć kažnjavali.
Elevator Operater Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago 4 hours ago, Tex_Willer said: Jel to uzivo? Jedino ako intervju bude dok prenosi loptu preko pola u Morači 😁 Znam znam, igramo koji sat pre toga, forica 😁
Alek The Great Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 6 hours ago, MrTwister said: Meni je Bruno sasvim ok igrac, iako realno ne vrijedi para koje mu je Real Partizan dao... On ima vece novce koje mi nismo hteli ili mogli da damo Lesoru kad je odlazio. Jeste to bilo pre skoro 3 godine i budzet je rastao, ali nisu za poredjenje po kvalitetu.
Tex_Willer Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Bruno je do aba derbija( uključujući i njega) bio top, nakon toga problemi krecu( po njegovim rečima dečko igra sa sitnom povredom, ali ne želi da propusta utakmice), sad je od drugog pol stvarno fino delovao, treba reći da i Zvezda ima stvarno široku rotaciju dobrih El centara, pa njima Izundu ulazi kao 3 centar, nama bi bio na pasareli sa Brunom i upravo u tom drugom pol svaki njihov centar je bio svežiji od njega. On ima finu centarsku tehniku, ali često i kad zazida promasi iz vrlo izgledne situacije, slicno se desava i iz pik situacija, verujem da njemu rad sa Acom Matovicem može samo pomoći, ako bi to uspeo da savlada bio bi on full paket i fin El starter. Po meni najveća greška Penjaroje je izmena Bonga-Bruno/ Dilan-Dzekiri, umesto Bonge je trebao uci Lakic, dok na 5 probati Dilana, jer stvarno Dzekiri je baš tanak bio, kad su oni ušli odbrana je baš pala( naravno usled umora spoljne linije).
Recommended Posts