Elevator Operater Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago (edited) Treba biti fer i reći da se ovo sa Karlikom i Miltonom nije desilo zbog izrabljivanja nosilaca, ipak je sezona tek krenula i svi i te kako imaju snage i kondicije (ukoliko nisu loše odradili individualne pripreme). Pošto vidim da su neka misljenja polako krenula u tom smeru. Ovo je jedna vrlo nesrećna povreda koja je mogla da se desi bilo kada i bilo kome, samo je dodatno i karmički hajlajtovala pilićarski pristup sklapanja preskupog rostera i ubeđivanja stada navijača (iz njihovog ugla) da nama ne treba niko više spolja, a da se centar neće dovesti samo da bi se doveo. Neverovatna 2 kosmička bičslepa u samo 10 dana. Tajrik koji se ionako svako malo hvata za nogu, sad verovatno drhti. Edited 9 hours ago by Elevator Operater 7
Wingwalker Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago (edited) 1 hour ago, ChrisJudd said: Ako ostanu do novembra, oteraće nam i trenera. Neka njega... Edited 8 hours ago by Wingwalker 1
Dzo23 Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago Najrealnije je da vratite Lundberga ako ga već plaćate. Teško je naći sad plejmejkera koji pravi razliku a da je dostupan.
ScepanScekicSto Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago (edited) A Lunberg kao plejmejker pravi razliku? Edited 9 hours ago by ScepanScekicSto 3 2
Plant Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago Ima jedan mali, tamo u osakacenom komsiluku ... kazu da je dosao sa plaze. Da vidite sa njima, lici mi da bi ga rado trampili za ovog vaseg otpisanog. Odoh sam ... 1
Tex_Willer Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago Nama treba cist organizor, Ife može biti samo neki dodatak nista vise. 1
Shonewizard Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago (edited) Niti bi backup plej spriječio ovu povredu Karlika (wtf je sa tim razmišljanjem?), niti bi košarkaški nadomjestio tako jednostavno našeg glavnog pleja, koji treba da nam uzima 30 minuta na toj poziciji i koji je po (meni) naš glavni (ne nužno individualno najbolji) igrač. Ono što bi nam riješio, imali bi tabadžiju lopte više u ovoj situaciji kada je i Shake offline. Ovako, ključevi Washu, i lagani DM Danteu 🙂 Naravno, da nas Karlik sve iznenadi brzinom oporavka 🙏 Edited 9 hours ago by Shonewizard 2
Bobby Shurda Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago Ifea prošle godine na startu sezone Žoc forsirao pre Karlika a sad ne može ni da ga odmeni dok je povređen kakva život priča situacija.
Dzo23 Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago 3 minutes ago, ScepanScekicSto said: A Lunberg kao plejmejker pravi razliku? Nije najsjajnije rješenje ali bio je tu ima to iskustvo više. Biće mu potreban manji period adaptacije. Pritom ako ga već plaćaš zašto ga ne iskorisititi? Trebaće vam novca za centra, ne znam koliko je ostalo za plejmejkera!? Mislim da je neko iz kluba nedavno i rekao da ne planiraju dovođenje nekoga spolja.
Papanikolesku Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Dva igrača pilićari, sad nam trebaju dva igrača u BC. Kako znamo da se to neće desiti, potreban je ozbiljno kvalitetan igrač da se prebrodi ovaj period u kojem ćemo odigrati minimum 20+ evroligaških utakmica bez Karlika.
PatrickStar Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Izbegava se činjenica da je Carlik Jones igrac kome fizički ne prija da igra 30+ minuta, da nije igrao pripremni period, da se u Vitoriji videlo da je crkao pred kraj, da je crkao posle kupa i da je sezona otišla niz vodu. Tvrdoglavost i kockanje. Da ne načinjem temu užasne pripreme mečeva ABA lige od strane nikog drugog do Zeljka Obradovića i stručnog štaba, gde ti poslednjih 5 minuta i dodatnih 5 guli prva petroka i okreće na buku Arene i voljni momenat koji nije postojao 35 minuta. 3
realno *w Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 5 minutes ago, Shonewizard said: Niti bi backup plej spriječio ovu povredu Karlika (wtf je sa tim razmišljanjem?), niti bi košarkaški nadomjestio tako jednostavno našeg glavnog pleja, koji treba da nam uzima 30 minuta na toj poziciji i koji je po (meni) naš glavni (ne nužno individualno najbolji) igrač. Ono što bi nam riješio, imali bi tabadžiju lopte više u ovoj situaciji kada je i Shake offline. Naravno da ovakva povreda može da se desi u prvoj minuti utakmice, ali isto tako naravno da bolja rotacija smanjuje šanse za to. Protiv Reala je igrao 32 minuta, protiv Baskonije 36 minuta. Protiv Baskonije ga drži 8 minuta u igri, izvede ga da ga odmori ta 2-3 minuta pred kraj treće, ali mi se raspadnemo i Žoc ga vrati nakon što je proveo tipa minut na klupi. Da je sreće, ne bi se ni skidao u ABA posle takve dve tekme. Sa makar ebenim Nilikinom bi imao makar par minuta manje u EL + opciju za ABA, da možda ne mora ni da uđe, ako utakmica krene željenim tokom. 8
Tex_Willer Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 2 minutes ago, PatrickStar said: Izbegava se činjenica da je Carlik Jones igrac kome fizički ne prija da igra 30+ minuta, da nije igrao pripremni period, da se u Vitoriji videlo da je crkao pred kraj, da je crkao posle kupa i da je sezona otišla niz vodu. Tvrdoglavost i kockanje. Da ne načinjem temu užasne pripreme mečeva ABA lige od strane nikog drugog do Zeljka Obradovića i stručnog štaba, gde ti poslednjih 5 minuta i dodatnih 5 guli prva petroka i okreće na buku Arene i voljni momenat koji nije postojao 35 minuta. Plus Karlik je defanzivno bas los delimično i zbog ogromne potrošnje i minutaze... 2
Tunis Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 28 minutes ago, Elevator Operater said: Treba biti fer i reći da se ovo sa Karlikom i Miltonom nije desilo zbog izrabljivanja nosilaca, ipak je sezona tek krenula i svi i te kako imaju snage i kondicije (ukoliko nisu loše odradili individualne pripreme). Pošto vidim da su neka misljenja polako krenula u tom smeru. Ovo je jedna vrlo nesrećna povreda koja je mogla da se desi bilo kada i bilo kome, samo je dodatno i karmički hajlajtovala pilićarski pristup sklapanja preskupog rostera i ubeđivanja stada navijača (iz njihovog ugla) da nama ne treba niko više spolja, a da se centar neće dovesti samo da bi se doveo. Neverovatna 2 kosmička bičslepa u samo 10 dana. Tajrik koji se ionako svako malo hvata za nogu, sad verovatno drhti. Može da važi za Miltona, ali ne i za Katolika. Karlik ima najviše minuta u igri, mislim da je 3. u celoj EL i ne treba mu da se troši protiv FMP-a 25 minuta. Mislim da se ništa nije desilo niko ne bi kukao, ali ovako se sve gleda. U svakom slučaju, stiže bek ubrzo u Partizan, teško protiv Pariza ali za sledeće duplo kolo je tu. Kada se Milton vraća?
Barkley#34 Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Ne zna se. Prošle nedelje je rečeno da će preskočiti i Pariz a za dalje ćemo da vidimo.
Don Dusko Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Samo da vam sa njim ne bude "Grejm" situacija kao kod nas.
Tex_Willer Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Just now, Don Dusko said: Samo da vam sa njim ne bude "Grejm" situacija kao kod nas. Hvala komšije na velikoj brizi, pa ste od sinoc napisali na ovoj temi vise poruka nego zbirno mesec dana unazad... 1 1
Don Dusko Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Just now, Tex_Willer said: Hvala komšije na velikoj brizi, pa ste od sinoc napisali na ovoj temi vise poruka nego zbirno mesec dana unazad... Pa kod nas je prvo Kenan pa Karter otisli za celu sezonu. :S A ja vam ne pisem iz zle namere.
MrTwister Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 5 minutes ago, Elevator Operater said: Treba biti fer i reći da se ovo sa Karlikom i Miltonom nije desilo zbog izrabljivanja nosilaca, ipak je sezona tek krenula i svi i te kako imaju snage i kondicije (ukoliko nisu loše odradili individualne pripreme). Pošto vidim da su neka misljenja polako krenula u tom smeru. Ovo je jedna vrlo nesrećna povreda koja je mogla da se desi bilo kada i bilo kome, samo je dodatno i karmički hajlajtovala pilićarski pristup sklapanja preskupog rostera i ubeđivanja stada navijača (iz njihovog ugla) da nama ne treba niko više spolja, a da se centar neće dovesti samo da bi se doveo. Neverovatna 2 kosmička bičslepa u samo 10 dana. Tajrik koji se ionako svako malo hvata za nogu, sad verovatno drhti. Ovo je nesto najsmislenije sa cim se ja najvise slazem dosad napisano. Ja donekle i razumijem navijace Partizana sto su upozoravali na ovaj rizik jer uz sve muke i povrede sto su se izdesavale u komsiluku kod Zvezde, tesko je ne pomisliti da nesto slicno moze i tebi da se desi, a pritom imas jos manje upotrebljivih igraca u ekipi + par njih za koje realno nemas adekvatnu zamjenu (Carlik i Bonga) sve i da oces da im dovedes zamjenu, tesko da ces naci ikog slicnog profila. Daleko da bi situacija bila idealna i bez te povrede, al da se nakon nepunog mjeseca sezone dje se nije odigralo 10tak utakmica od pocetka krivi kratka rotacija i preveliki teret je direktna uvreda za te igrace i njihovu fizicku spremu. Stavise, povreda se desila krajnje random, sto bi rekli freak injury koja bi mogla da se dogodi bilo kome, u svakom trenutku. Citava gungula oko traganja za centrom koja traje jos od kraja jula samo je eskalirala te frustracije kod ljudi i odjednom cujes price o karmi, kako je sezona vec zavrsena, kako nema smisla ni igrati vise, upiranje prstom u krivce i slicne stvari koji ne pomazu nikom, pa ni ultimativno tom navijacu safru da izbaci, nista se bolje osjecat nece posle toga 😄 Vama sad treba PnR PG koji moze da bude starter i iznese veliki teret narednih par mjeseci bez njega i da to donese odmah. Takodje svi ocekuju nekog ultimativnog prime Dwight Howard tipa centra koji ce da pokrpi sve rupe u ekipi koja ih ruku na srce u odbrani ima dosta, sto je dosta nezahvalan zadatak i za legit NBA startnog centra a ne ove Exhibit 10 rekreativce. Sve i da danas ti ljudi dodju, to su 2 stranca koja nikad vjerovatno nijesu igrali zajedno, na 2 najbitnije pozicije, sa 0 hemije zajednicke, u novi tim, a treba da vam budu kicma ekipe i u napadu i odbrani. No realnost nije briga na koju se obaziremo. https://streamable.com/pd1cvu Samo neki isjecak fool-proof switch odbrane koja je jedina sto se ocekuje da se igra i bude magicno popravljena switch-all odbranom i centrom koji to sve treba da oplemeni. Sve u svemu, nema smisla kukati i upirati pristima, no nacin najbolje rjesenje da se iz teske situacije izadje i da je vrijeme da se nesto cini, kako na terenu tako i van njega. Mozda je ranije imalo vise manevarskog prostora, sad kad si na duze izgubio igraca kojeg ne mozes da zamjenis, pa je vrijeme za neke reakcije sto se tice igrackog kadra. Lijepo je drzat u rosteru Lakica, Bosnjakovica i Murinena al oni ti nemaju nikakvu ulogu nit si pokazao neko povjerenje u njih da mogu i treba da imaju vecu ulogu od ovog dosad vidjenog. 8
Barkley#34 Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Ne bi se uopšte kukalo toliko da se povreda desila u nekim "regularnim" minutima. Takve stvari se dešavaju ali ideš na to da smanjiš rizik. Činjenica je da u tom trenutku uopšte nije trebalo da bude na parketu a još manje da juri razliku.
Elevator Operater Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Iffe u teoriji nije uopšte loše resenje na poziciji Nilikine i trenutno Miltona, (za Karlika se mora naći daleko bolja zamena), ali sa ljudsko/emo stanovišta, taj most je izvesno spaljen i ne vidim scenario gde: A) Željko guta ponos i prelazi preko kojeg god problema da ima sa Ifeom. B) Ife biva čist profesionalac koji dolazi nakon javnog odricanja, daje sve od sebe za period koji čak nije ni cela sezona i ne unosi stečenu ozlojađenost i toksičnost u ekipu (svi mi bismo to uneli na njegovom mestu, ljudska priroda jbg). Tako da, uprkos kvalitetima koje on nesumnjivo poseduje, donelo bi daleko više štete nego koristi. U suprotnom bih prvi digao ruku da on bude taj kombo umesto Nilikine i da faktički Milton postane rokada za francuza. Ali neće ići. Nešto je tu debelo otišlo dođavola. P.s. ljut sam i boli ovo i ljulja se sezona već sada... ali zaista verujem da je Željko i dalje A-tier takmičar i ma šta bila njegova vizija ovog rostera, da neće dati da se tek tako povuče voda i odemo kroz wc solju. Zaista moramo naći način da dobijemo parizere....ne znam kako, ali moramo. A onda sledece duplo jbg, ocekujem 2 lagana poraza, ali uz nadu da ce kvalitetan plejmejker već trenirati u maloj Areni.
Placebo Lone star Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 11 minutes ago, Tex_Willer said: Hvala komšije na velikoj brizi, pa ste od sinoc napisali na ovoj temi vise poruka nego zbirno mesec dana unazad... Sa moje strane od srca.A ne verujem da je i od drugih neko likovanje ili licemerje.Ipak ovaj forum ima neki nivo konverzacije van ovih klinackih prepucavanja na drustvenim mrezama.Problem je ono sto si napisao da vama treba organizator igre a to nije lako naci na trzistu da zameni Karlika i radi ono sto je radio za ekipu. sportski pozdrav💪💪💪 3
Papanikolesku Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago @MrTwister Stvar je u tome što nakon teškog duplog kola, Karlik nije trebao ni da igra ABA. Tu je davnih dana trebao biti jedan bekap pnr plej, koji će uz Dwiza podneti veći teret nakon evroligaških utakmica. Suludo je bilo i pomisliti da ćemo samo mi biti imuni na povrede na ovaj broj utakmica, potrošnju, minutažu igrača. Mogao je stradati mišić ili nešto treće usko povezano sa opterećenjem, pa koji zaključak bi onda izvodili? Ovako imamo situaciju u kojoj Karlik Jones igra produžetak ABA jebene lige, nakon duplog kola i zbirno odigranih 67 od 80 mogućih minuta, jureći razliku i pobedu protiv FMP-a. Sramota šta sportski sektor radi već treću sezonu u nizu. 1
Tex_Willer Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 6 minutes ago, Placebo Lone star said: Sa moje strane od srca.A ne verujem da je i od drugih neko likovanje ili licemerje.Ipak ovaj forum ima neki nivo konverzacije van ovih klinackih prepucavanja na drustvenim mrezama.Problem je ono sto si napisao da vama treba organizator igre a to nije lako naci na trzistu da zameni Karlika i radi ono sto je radio za ekipu. sportski pozdrav💪💪💪 Kalates i to je to, nama ne fali samo organizator nego i neko ko moze samo imati loptu u rukama, jer sem Dvejna i Brauna niko više ne može nažalost. 2
JPM Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 26 minutes ago, Don Dusko said: Samo da vam sa njim ne bude "Grejm" situacija kao kod nas. Kod nas je više "Grimm" situacija, ali avaj... 2
Recommended Posts