Luchifer89 Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 1 hour ago, ChrisJudd said: Veฤeras prekretnica sezone za Parkeraย Veฤeras ide u PAO? 6 1
Don Dusko Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 9 hours ago, La mano de Dios said: Uveren sam da ce Sterling Braun sutra imati jednu brutalnu partiju, da me pitas sto ne znam.. Sutra i ja se slazem. Samo da ne bude danas!(napisao si post u 12:34 11/11) Spoiler ย 1
Jakob Aman Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Monako trenutno dosta ozbiljniji i jaci od Barselone. Bice bas zajebano.
Arsenije Pesic Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Ide ฤarลกav. ย Za razliku od veฤine ljudi, mene uglavnom neke pobede Partizana teraju u oฤaj i odustajanje od daljeg praฤenja ili smanjenje emotivnog angaลพovanja. U svakoj sezoni od dolaska ลฝeljka, osim f4 stative, bila je neka takva pobeda. Ove sezone, to je bila Baskonija. Po pravilu, takve pobede najavljuju seriju poraza. ย Sad ฤu da napiลกem jednu genijalnost koje se niko pre mene nije setio: za mene, tri su glavna razloga zaลกto Partizan gubi utakmice: loลกa igra, loลกa reลกenja u neizvesnim zavrลกnicama i sreฤa. Kraj genijalnosti. ย Uloga ili krivica trenera u ova tri razloga je razliฤita. Za prvije najviลกe odgovoran, iako i tu postoji gomila detalja zaลกto neki tim igra loลกe, svaki od njih je direktno ili indirektno povezan sa trenerom. ลฝeljko je, rekao bih, trener kojem je potrebno viลกe treninga da bi mu ekipa izgledala dobro. Nije uvek pravilo da mu ekipa izgleda bolje kako sezona odmiฤe, ali jeste pravilo da najgore izgleda na poฤetku sezone. Ograniฤenja u trajanju priprema za sezonu, kombinovana sa reprezentativnim takmiฤenjima ga ozbiljno pogaฤaju i to nikada nije ni krio. I on tome ne ume da se prilagodi. ล to se ove sezone tiฤe, Partizan igra vrlo promenljivo, s tim ลกto je minus amplituda daleko izraลพenija. I imamo karakteristiฤnu situaciju da postoje periodi dobre igre, ali veoma ograniฤeni. A kada stane, stanu svi i nema nikoga da povuฤe ruฤnu. Ipak, poslednje dve utakmice donele su vidno bolju igru, ali i dalje nema pobede, ลกto nas dovodi do razloga br. 2. ย Zaลกto gubimo neizvesne zavrลกnice? Opet nekoliko razloga. Ono ลกto mene najviลกe nervira je da se u svakoj ekipi Partizana neverovatnom lakoฤom zapati luzeraj, to su situacije kad prosto vidiลก, osetiลก da ekipa nema mentalnu snagu da dobije neizvesnu zavrลกnicu niti se pojavljuje pojedinac koji ฤe da iskoฤi i reลกi utakmicu. I onda samo ฤekaลก i pitaลก se na kako bizaran ili glup naฤin ฤeลก da izgubiลก. Mnogo toga sam potisnuo, ali kada bismo samo nabrajali situacije gde smo direktno iz ubacivanja gubili lopte ili ih na drugi naฤin davali direktno protivnicima u ruke, spisak bi bio impozantan. I sad, ลกta je to u ljudskom telu ลกto ga tera ka poselu, iliti ลกta je to u glavama igraฤa u tim trenucima? Opet nekoliko stvari. Nekada je u pitanju umor i iscrpljenost, i fiziฤka i mentalna. Glavni igraฤi nemaju snage u zavrลกnici jer su potroลกeni minutaลพom ili predugom deonicom u igri bez pauze. A to se deลกava jer smo veฤito u nekom krpljenju, ili fale igraฤi zato ลกto izaberemo da ne dovedemo ono ลกto nam treba pa pravimo vratolomije sa onim ลกto imamo, ili su povrede, ili su igraฤi na koje bi trebali da raฤunamo u kanalu i neupotrebljivi. Osim toga, imam utisak da su igraฤi generalno u strahu ili grฤu od greลกke zbog ลฝeljka. I to ispoljavaju na razliฤite naฤine, ali je u zavrลกnicama zajedniฤki imenitelj da nemaju dobar fokus i nemaju samopouzdanje. ย I tu je moลพda i najveฤi ลฝeljkov problem. Njega koลกarkaลกki sasvim sigurno nije pregazilo vreme. Ali u odnosu prema igraฤima, bojim se da jeste. Nije to sad ne znam kako dramatiฤno, u smislu da ih psihiฤki uniลกtava, ali se prosto vidi i oseฤa neka negativa. Preovlaฤujuฤi govor tela i izraz lica igraฤa Partizana je, nemam pojma kako taฤno da opiลกem, smrknutost, utuฤenost, frustracija...pa onda nakon nekog dobrog poteza ili perioda to eksplodira u nekontrolisanu euforiju koja se brzo izduva kao balon. Ili druga krajnost, bolekurcija i indeferentnost. Sve to dovodi do situacije da glava nije tamo gde bi trebala da bude kada je bitno. ย Ali tu je mnogo i do samih igraฤa, nevezano za ลฝeljka. Koncepcijski mi uglavnom radimo ispravne stvari. U onoj sezoni se znalo, daj loptu u ruke Danteu i, ili se makni da ne smetaลก ili pravi onu ghost screen akciju da krene na desni ulaz od kojeg nije bilo odbrane - ili koลก, ili faul ili oba. Druga varijanta - daj loptu u ruke Panteru i ลพivi/umri od njegovog ลกuta, ลกto jeste bilo manje uฤinkovito ali svakako ne bez rezona. Onda imamo proลกlu sezonu, gde sam ja iskreno mislio da ฤemo biti kraljevi neizvesnih zavrลกnica, jer u napadu imamo Karlika a u odbrani Nilikinu. Kadonomeฤutim, nama odluฤujuฤe ลกuteve uzimaju dva Frenka, i, gle ฤuda, sve promaลกuju. Ne bi trebalo zaboraviti ni da smo se svi nadali i da ฤe Ifฤe ponekad uraditi nekom drugom ono ลกto je sezonu ranije radio nama, ali i tu je bila moลกa. Kasnije u sezoni konaฤno Karlik dobija da reลกava poslednje napade, ali ni tu se nismo proslavili. Zakljuฤak, u proลกloj sezoni nema ลกta nije pokuลกano i u principu niลกta nije radilo. ย Ove sezone smo na jednu loptu nekako dobili Armani, a onda su doลกli Barsa i Olimpijakos. Bilo je tu dosta drvlja i kamenja na ลฝeljka, ali stvarno ne znam ลกta je on mogao znaฤajno drugaฤije u tim zavrลกnicama. Tj, kome drugom da da loptu u ruke nego Savi? Imao je ล ejk svoju porciju lopti u finiลกu protiv Olija pa niลกta nije uradio. Kalates? Really? Kad se lomi? Pa svaki protivniฤki trener ฤe biti veฤno zahvalan. Uostalom, bio je tu i protiv Olija, onaj posed na -4 kada im je iz auta dao loptu u ruke. Poslednji napadi su za dobre iso igraฤe, ili igraฤe koji imaju taj kvalitet da kad je bitno jednostavno uzmu loptu i izmisle koลก. Nema tu mnogo filozofiranja ili ne znam kakvih akcija. I tu je dosta do samih igraฤa, ne moลพemo baลก za sve kriviti ลฝeljka. ย ล ta uraditi? Mislim da tu nema mnogo filozofije, odrediti 'go to' igraฤe, priฤati sa njima da je to njihova uloga i zadatak i da ฤe nekada uฤi a nekada ne, ali da imaju puno poverenje trenera i ekipe da to rade na svakoj utakmici. I da ja konaฤno ponovo pronaฤem sreฤne gaฤe, ลกto nas dovodi do razloga br. 3. ย Jer je jebeno neverovatno ko je sve i ลกta ispogaฤao protiv nas. Ima materijala za jedan dobar dokumentarac, ne samo one kratke klipove ลกto se vrte. Naravno da ima dosta i do naลกe odbrane, ali ima mnogo i do ฤiste sreฤe. Veฤ sam pisao, trebalo bi tu pokuลกati sve, sreฤne gaฤe, sreฤna poza, dnevna mantra, prizivanje neke moฤne sile, bilo ลกta. Ali nekako mislim da kada/ako reลกimo razloge 1 i 2, da ฤe se i ovo okrenuti na naลกu stranu. ย Sve ovo drobim jer cenim da postoji realna ลกansa da i veฤeras imamo utakmicu na jednu loptu. I da, ako bude tako, lopta mora da ide u ruke pod jedan Savi, pod dva ล ejku. Pod tri ako neko kojim sluฤajem u tim trenucima pude hot, tipa Sterling. 16 4
dekifisher Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 11 minutes ago, Arsenije Pesic said: Osim toga, imam utisak da su igraฤi generalno u strahu ili grฤu od greลกke zbog ลฝeljka. I to ispoljavaju na razliฤite naฤine, ali je u zavrลกnicama zajedniฤki imenitelj da nemaju dobar fokus i nemaju samopouzdanje. ย I tu je moลพda i najveฤi ลฝeljkov problem. Njega koลกarkaลกki sasvim sigurno nije pregazilo vreme. Ali u odnosu prema igraฤima, bojim se da jeste. Nije to sad ne znam kako dramatiฤno, u smislu da ih psihiฤki uniลกtava, ali se prosto vidi i oseฤa neka negativa. Preovlaฤujuฤi govor tela i izraz lica igraฤa Partizana je, nemam pojma kako taฤno da opiลกem, smrknutost, utuฤenost, frustracija...pa onda nakon nekog dobrog poteza ili perioda to eksplodira u nekontrolisanu euforiju koja se brzo izduva kao balon. Ili druga krajnost, bolekurcija i indeferentnost. Sve to dovodi do situacije da glava nije tamo gde bi trebala da bude kada je bitno. Kljuฤ. Jedini igraฤi koji nisu izgubili samopouzdanje svih ovh godina su oni koji ฤe da se pobiju u kafani.ย Za dobre momke nema leba u ลฝeljkovom Partizanu.ย 2
Elevator Operater Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Sumorna atmosfera u skladu sa igrom i ocekivanjima, bas kako i dolikuje i po zasluzi tima. Konacno nemaย super atmosfera na treninguย upisa i slicno. ย ย ย They do good - we do optimism. 2
Tex_Willer Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 3 minutes ago, dekifisher said: Kljuฤ. Jedini igraฤi koji nisu izgubili samopouzdanje svih ovh godina su oni koji ฤe da se pobiju u kafani.ย Za dobre momke nema leba u ลฝeljkovom Partizanu.ย To je trubim stalno, Tajrik je prosek centar za neku Valensiju ali za ovaj ambijent i pritisak je odliฤan, jednostavno temperament mu je vrlo sliฤan proseฤnom Srbendi, dok Parker u istoj toj Valensiji bi daleko bolji bio nego kod nas... ย Tako i komparacija Dilana I Bruna se moลพe predstaviti, verovatno bi Dilan u Realu bio i bolji nego kod nas, tipa umesto Bruna direktno ili Garube, ali zato Bruno ovde je sigurno bolji u odnosu na Real, pogotovo ลกto takvi kao Tajrik, Bruno, Braun jesu i dobri defanzivci, pogotovo kod preuzimanjima ลกto je kljuฤ kod Zeljka. ย Takodje ลฝeljko zna da kod sirovine i tanjeg napadaฤa da izvuฤe maksimum, dok za mlohave igrace sa manjom energijom to je sve suprotno, pa pored uลพasne odbrane i napadacki budu prosek cist. ย
wrach Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Videh Tajrika jutros u Dekatlonu, jbt gradjen je ko krilo, a ne ko centar. Ide u papucama... bar nisu UGG ย Ajd da dobijemo ovo veceras jebote
Tex_Willer Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 4 minutes ago, wrach said: Videh Tajrika jutros u Dekatlonu, jbt gradjen je ko krilo, a ne ko centar. Ide u papucama... bar nisu UGG ย Ajd da dobijemo ovo veceras jebote On je nekih 201 202cm ali jeste jak kao zemlja, mada pored Bruna izgleda baลก kao krilo.
wrach Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 1 minute ago, Tex_Willer said: On je nekih 201 202cm ali jeste jak kao zemlja, mada pored Bruna izgleda baลก kao krilo. Verujem da je jak, ali stajao sam pored coveka, nit je on nesto visok niti sirok. Secam se Aleksa Marica uzivo, e ono je orman koji moras da obidjes. ย
JPM Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Jel se desilo joลก neลกto poput onih smeลกnih faulova koji su vam svirani protiv Armanija ili je ovo neko saopลกtenje za lokalnu upotrebu? ย Odnosno, moje pitanje je, ลกta je povod za ovo traลพenje ekspertize suฤenja?
JPM Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 1 hour ago, Arsenije Pesic said: A kada stane, stanu svi i nema nikoga da povuฤe ruฤnu. ย ล to bi povlaฤili ruฤnu ako su veฤ stali? ย Idem... 1
Stiletto Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Da probamo danas jedno starinsko vraฤanje, ne moลพe da ลกkodi. A ako ne ลกkodi ko zna, moลพda i koristi... ย ย 4
Papanikolesku Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Mogli bi nekad nekog i pobediti, ฤisto eto, da se prisetimo kako izgleda kad nisi besan, tuลพan i razoฤaran
Tex_Willer Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 11 minutes ago, Jakob Aman said: Osetkovski mora na 4, Zelimire. Direktno ga ลฝeljko ubija guranjem na 5, a pogotovo je to loลกe kad je Parker na 4...
pendulum Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Meni su neki ozbiljni ljudi pred poฤetak sezone priฤali da je Dลพabari meฤu 5 najboljih ฤetvorki u takmiฤenju i da smo tu uboli sa pojaฤanjem. A koliko se seฤam, i na topiku je bila proslava i nije bilo nezadovoljnih. ล ta se deลกava sa tim likom nemam pojma. Bili smo svesni slabosti u odbrani ali ne ovolike.ย ย On ฤak izgleda i OK u 1 na 1 odbrani ali kad treba da preuzima to je katastrofa. Kasni sa izlaskom na ลกut, lateralne kretnje ne postoje..otprilike kao ja kad se posle silnih povreda vratim na basket pa pazim na svaki pokret da se opet ne bih sjebao.ย 2
Dzep Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago (edited) Veฤeras nema druge, do or die, sve na crno-belo! ย Oฤekujem pobedu a prognozu baziram na prethodne dve utakmice, koje smo odigrali iznad pristojnog nivoa, kao i na tome da smo imali viลกe vremena za odmor, treninge i pripremu utakmice.ย ย Sterling Brown mora da povede ovaj tim realizacijom i odlukama u napadu. Ostali da prate, Tajrik i Bruno ฤe morati da poniลกte Tajsa kako god znaju i umeju. Meฤutim, joลก vaลพnije pitanje je kako ฤuvati Majka i Okoba? Bonga na Majka, ล ejk na Okoba? Takoฤe, ne moram ni da gledam da bih znao da ฤe Monah da odigra odliฤnu utakmicu kao i da ฤe Dialo da uniลกti bilo koga od naลกih ko bude igrao na 4. Kljuฤ ฤe biti u fiziฤkoj snazi, morali bismo u jednom trenutku samo da se odlepimo i da ih ostavimo u praลกiniย Edited 56 minutes ago by Dzep 2 1
Kosjan Willaviฤ Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Nisam znao da je Savi stric Derek Fiser jbt. Izgleda genetski dobri prangijasi, jos mu je i cale bio kosarkas 1
Smrtokapa Posted 57 minutes ago Posted 57 minutes ago Navijam da pobedite veฤeras da vam se malo podigne taj duh, ali ako izgubite neka to bude koลกem Nedoviฤa, for the lolz. 1
Son_of_a_gun Posted 53 minutes ago Posted 53 minutes ago 4 minutes ago, Smrtokapa said: Navijam da pobedite veฤeras da vam se malo podigne taj duh, ali ako izgubite neka to bude koลกem Nedoviฤa, for the lolz. 4
Recommended Posts