kendrick duckworth Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago 3 hours ago, La mano de Dios said: Dakle,Β Monako. Vanja ne igra, Dzabari igra.Mirotic se raspada od pocetka sezone, jedina stvar koja ne funkcionise u Monaku ja bih rekao.Β Kod mene se igra najlaganiji plus na nedelioca sutra.Β 1
La mano de Dios Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago Just now, kendrick duckworth said: Kod mene se igra najlaganiji plus na nedelioca sutra.Β Razmisljao sam i ja o tome ali sam gledao Makabi-Monako i nema sanse da odigram nakon svega sto sam video kako se covek raspada, moze da udje al za mene su sigurniji pikovic Nedovic + i Petrusev + sutra.
wrach Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago Dzabari jedino da se rotira sa Sengelijom : ) Inace, jako sam neprijatno iznenadjen ovim saopstenjem - ove gluposti su uvek bile rezervisane za komsije 1 1 1
Alek The Great Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago Jednima smeta sto Zeljko cuti zbog sudjenja, drugima sto se klub oglasava. Tesko je ugoditi grobarima. 1
Papanikolesku Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago 22 minutes ago, Ludi za Poli said: Saopstenje u maniru doktora robotike ne bi li se kako skrenula paznja sa dva zadnja poraza u EL i debelo zakasnjelog dovodjenja neophodnih pojacanja.Β Β +1. Samo joΕ‘ jedan pokuΕ‘aj u nizu mazanja oΔiju navijaΔima ovim Δaci saopΕ‘tenjima. OΔigledno ih i dalje ima dovoljno koji gutaju, pa nema razloga da ne prodaju maglu
Wingwalker Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago 15 minutes ago, NikolaTest said: Igra li Kalates ili ima zabranu protiv svojih?Β Β Monako je gospodski klub. a i Ε‘ta njemu da brane...? Β ...neka, sam Δu. 5 1
wrach Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago (edited) 26 minutes ago, Alek The Great said: Jednima smeta sto Zeljko cuti zbog sudjenja, drugima sto se klub oglasava. Tesko je ugoditi grobarima. Zamerke na sudjenje ne moraju biti javne i populisticke.Β Bukvalno sve sto radi klub u prethodnih par meseci je sramotno - ukljucujuci i ovo saopstenje. Β Edited 12 hours ago by wrach 2
Alek The Great Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago 19 minutes ago, wrach said: Zamerke na sudjenje ne moraju biti javne i populisticke.Β Bukvalno sve sto radi klub u prethodnih par meseci je sramotno - ukljucujuci i ovo saopstenje. Β A kako bi ti inace znao da im ipak zameraju?
wrach Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago 22 minutes ago, Alek The Great said: A kako bi ti inace znao da im ipak zameraju? sta me briga da li im zameraju? ako mi imamo lose sudjenje, cinjenica da su oni zamerali ili ne meni licno ne menja nista.Β cinjenica da oni pisu ovakva saopstenja koja su realno upucena vise domacoj javnosti nego bilo kome drugom - me iritira. Umesto toga, mogli bi da se fokusiraju na cinjenice: 1. Da nemamo jebenog pleja, osim 37godisnjeg lika kog su doveli samo jer su morali 2. Da nemamo cetvorku, jer Zeks ne koristi Ostekovskog na toj poziciji, Pokusevskoj cini se koristi na svim osim na toj poziciji a uz to se luksuziramo sa najplacenijim igracem koji ima najmanji broj poena za ovih mesec dana 3. Da se ovo desava iz sezone uz sezonu - a sve uz prislonicka objasnjenja kako smo ozbiljan klub da ne idem dalje.Β 1
Magia Posted 11 hours ago Author Posted 11 hours ago Generalno bih podelio sve ovo sto se desava u par crtica, a onda svako bira prema svojoj perspektivi sta zeli da uzme: Β Sto se tice pojacanja - Zeljko je sve ove godine dovodio high upside igrace, za koje se nadao da ce uspeti da im otkljuca pun potencijal a onda sa njima napraviti nesto vise (ocigledno je da sa svakim pojacanjem je veci fokus na osvajanju EL nego na "sigurnom" top 8 i osvajanju ABA. Znaci jako retko su se dovodili iskusni igraci iz drugih EL timova, od kojih znas sta ces da dobijes a ne mozes ocekivati neki rast u toku sezone, sa kojima mozes nadmasiti ocekivano. Sa tim u vezi, razumem zasto se toliko cekalo, narocito jer je na pocetku sezone delovalo da fali samo rezervni C, s obzirom da smo na 1, 2 i 3 imali 6Β odlicnih igraca: Karlik, Dvejn, Sejk, Sterling, Vanja, Bonga od kojih je svako ocekivao ulogu i minute. Mnogi zaboravljaju da je u odnosu na proslu sezonu Β bilo predvidjeno da Bonga igra maltene samo na 3, sto pomera sve ove 2/3 igrace poziciju ispod. Samim tim, ne mogu da zamerim klubu, medjutim, onda kad se Karlik povredio su morali da odrese kesu za Butlera, a ne da dugo cekaju pa onda dovedu Kalatesa (kog su mogli dovesti kad god). Slicna prica je i sa rezervnim C gde se doveo Bruno koji je bio dostupan i pocetkom leta - znaci opet su bili naivni u pregovaranju sa NBA igracima koje su pokusavali da dovedu i opet se ponavlja slicna prica kao sa Miroticem. Sto se tice budzeta - razumem da vecina ljudi smatra ovaj tim jako skupim (sto i jeste posmatrajuci istorijski) ali je ovaj tim po budzetu verovatno opet oko 10e pozicije, sto uopstalom pokazuju i ocekivanja kladionica pre sezone - bili smo izmedju 9og i 11og mesta za osvajanje. To je ujedno i razlog zasto se toliko rizikuje sa pojacanjima (cekajuci i dovodeci likove koji imaju high upside), kako bi se nadoknadio taj jaz izmedju najbogatijih i ekipa sa srednjim budzetima.Β Sto se tice igre/rezultata - do pred Barsu rezultati su bili apsolutno ocekivani i da smo njih pobedili i dalje bi sada bili na sasvim odlicnih 4-5 (imajuci u vidu raspored). Ipak, igra je bila ono sto je brinulo i samim tim je nervoza postala ogromna kad su rezultati krenuli da ispastaju. Ipak, poslednje 2 utakmice (Barsa i Oly) mislim da smo stvarno dobro igrali i da su neke sitnice i nervoza ucinile da se utakmice izgube. Ono sto je zabrinjavajuce je sto smo obe utakmice igrali bez najskupljeg igraca koji nam je ujedno i najveci problem ove sezone. Sa tim u vezi, verujem da i sutra ako se krene nervozno, da ce kola lako krenuti nizbrdo a onda posledicno moguce i cela sezona. Jako je tesko kad treba da se vadis protiv ekipe kao sto je Monako, ali moraju dati sve od sebe pre svega igraci a onda i publika kako bi se prebrodila ta utakmica. Verujem da ako bi to uspeli da dobijemo,Β da bi igraci poceli malo vise da veruju, a svi znamo da je samopouzdanje najbitnija stavka u sportu. Nakon ovog meca nam sledi serija od 4 domacinstva i 2 gostovanja, gde se stvarno moze ici uzlaznom putanjom i ako bi se pobedila vecina meceva, dosli bi na nekih 50% sto i jeste cilj. Ono sto svakako jeste porazavajuce je sto ekipa koja se samo nadogradila krece sa ovakom igrom na pocetku sezone, umesto da iskoristi uigranost i napravi dobar niz odmah na startu dok se ostale ekipe jos uvek traze. Β Sve u svemu, mislim da nije toliko negativno stanje kakva je trenutno atmosfera oko kluba i da bi 1 pobeda uspela da preokrene koliko toliko taj sentiment. Kljuc za celu sezonu ostaje Jabari i nadam se da cemo to vec sutra moci da vidimo na delu. 7 1
Son_of_a_gun Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago Kad Δute zaΕ‘to Δute, kad se ΕΎale opet ne valja, ko biΒ Srb Grobarima ugodio. π 1
Papanikolesku Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago @Magia Β Prvo da podvuΔem da je Ε‘teta Ε‘to se ti ne javljaΕ‘ ΔeΕ‘Δe na ovoj temi. Β Na konto tvog upisa iznad, kog smo igraΔa sa high upside-om na kraju doveli? Mislim, kapiram rezon, ali deluje mi kao da traΕΎiΕ‘ nit za koju bi se uhvatio i tako lakΕ‘e svariΕ‘ nesposobnost (ne)odgovornih. A u stvari niΕ‘ta od toga se nije ni desilo.Β Opet imamo situaciju gde smo ostavili nekompletan roster sa evidentnim rupama; i koliko joΕ‘ sezona treba da gledamo ove zajebancije ObradoviΔa i SaviΔa?Β TaΔno ko da iz svog dΕΎepa plaΔaju igraΔe. Treba da gledam Kalatesa joΕ‘ 3 meseca kao jedinog pleja na rosteru, i VoΕ‘ingtona od kojeg izgleda mi, zavisi cela sezona. Na brzog smo se konja kladili, samo Ε‘to naΕ‘ trΔi u pogreΕ‘nom smeru 1
Δvarkov Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago 7 minutes ago, Papanikolesku said: Na konto tvog upisa iznad, kog smo igraΔa sa high upside-om na kraju doveli? Β Nisam @Magia, ali bilo je tu dosta igraΔa, posebno u ovom poslednjem ciklusutm. Lesor, Exum, Dozier, Kaboklo, Karlik, Sterling, Bonga, Tajrik. VeΔina su i otkljuΔana, u onoj sezoni kad ste gazili upravo otkljuΔan potencijal Lesora i Exuma poredΒ veteranaΒ Nanelija, Pantera i Ledeja je mogao da dovede do istorijskog rezultata. Β ProΕ‘log leta kada je bio totalni reset ste doveli moΕΎda i najviΕ‘e igraΔa koji su mogli mnogo da napreduju kroz sezonu, zapravo su i napredovali: braΔa DΕΎons, Sterling i Bonga, ali je rezultat izostao jer nisu imali podrΕ‘ku u dovoljnoj meri ostalih igraΔa/igraΔa uloge. Β Iz ove grupice sa poΔetka posta moΕΎda je najviΕ‘e razoΔarao PJ, imao je i sjajnih momenata kada se Δinilo da je maΕ‘ina sa poludistance, ali i mnogo wtf momenata. Kladili ste se na Kabokla, ali glava je previΕ‘e luda i tu nije bilo pomoΔi. Β Bilo je i dosta igraΔa sa moΕΎda manjim upside-om koji su ipak napredovali do svojih limita kao Ε‘to su Aleksa i moΕΎda Madar, kod ovog drugog ne znamo Ε‘ta bi se desilo da je ostao. Β TakoΔe ste se kladili i na mlade sa potencijalom kao Ε‘to su VukΔeviΔ, Poku i Murinen. Prva dvojica se i nisu pokazali, videΔemo koliko Δe se zadrΕΎati Finac i da li Δe pokazati deo potrncijala. Β I dalje imate rezerve u Miltonu i Washingtonu, pre svega u ovom prvom pa moΕΎda i tu doΔe do eksplozije. Fernando mi se iskreno ne sviΔa jer je previΕ‘e drven, moΕΎda i on postane stabilna petica na el nivou. PokuΕ‘ali ste i sa Nilikinom, ali jbg kad je viΕ‘e vremena povreΔen nego Ε‘to igra. Majk je takoΔe bio zanimljiv potpis, evo vidimo kako igra ove sezone. Β Ispada da ste najviΕ‘e fajlovali sa iskuΕ‘njarama (Dejvis i Parker), sa kojima je bilo planirano da nose napada uz joΕ‘ par igraΔa, ali su previΕ‘e buΕ‘ni nazad. Za Parkera ima joΕ‘ vremena da popravi utisak. Β Iz moje perspektive zanimljivi su bili potpisi Ponitke i posebno ΔaΔapetrua (meni omiljen vaΕ‘ igraΔ), trebalo je da rade prljav posao, ΔaΔa je i bio odliΔan kad je za vas bilo najbitnije. Β Verovatno je vaΕ‘ struΔni Ε‘tab daleko viΕ‘e oΔekivao od SmailagiΔa i Kurucsa, posebno ovaj drugi niΕ‘ta nije pokazao, dok je Alen imao i dobre partije ali glava jbg. Β Izvinite na duΕΎem postu i Ε‘to sam vam uleteo.Β Β Htedoh da se osvrnem na neke potpiseΒ koji su se meni svideli, a moΕΎda i da vidite kako neko sa strane posmatra igre i napredak vaΕ‘ih igraΔa. Β π» 3 3
Ludi za Poli Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago Za Daviesa se iz aviona vidjelo da ce biti fail, pogotovo nakon svega sta se izdesavalo s Kaminskim. Sto se Jabarija tice, pisao sam jos od trenutka kad je potpisan da ga vidim kao Brandon Davies tip igraca i zasad se, nazalost, cini da cu biti u pravu. Moze on procepit i trpat, talenat nikad nije bio sporan ali je sporan dio gdje ce on i u takvim situacijama biti crna rupa i gutac posjeda kojeg prosto moras hranit loptama u iso situacijama da dodje do svog ucinka jer nije off ball igrac i generalno je streaky suter koji zivi na racun volumena. Odbrambene i skakacke (ne)kvalitete nema smisla ni pominjati, to je bilo i vise nego jasno. Da ti bar njega mozes drzati u helper roli pa da zatvara sa strane pomoci kad vec mene kroz jedan blok ispratit ne moze il ne daj Boza branit na lopti al jok, on ni za tu rolu nema sposobnost.Β
Papanikolesku Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago @Δvarkov Β Mislio sam konkretno na ovu sezonu, i Δekanje katovanih, high upside igraΔa, o kojima govori magiΔni. Na kraju doΔekasmo Kalatesa i Fernanda πΉ
Δvarkov Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago E jbg sad, nisam skontao da misliΕ‘ iskljuΔivo na ovu sezonu. Magia se osvrnuo na pojaΔanja pod Ε½eljkom. U svakom sluΔaju, nisam promaΕ‘io skroz poentuΒ . NeΔe da se baci. 1
kendrick duckworth Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago Mislim da je ovosezonski par za jahanje/krkaΔenje Knez Mihailovom Papanikolesku-Ε Δepan.Β 4
Δvarkov Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago 2 minutes ago, kendrick duckworth said: Mislim da je ovosezonski par za jahanje/krkaΔenje Knez Mihailovom Papanikolesku-Ε Δepan.Β Β @Elevator OperaterΒ pokraden. Β Spoiler Kad sam veΔ tu. Β 1
La mano de Dios Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago Uveren sam da ce Sterling Braun sutra imati jednu brutalnu partiju, da me pitas sto ne znam..
Papanikolesku Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago 16 minutes ago, kendrick duckworth said: Mislim da je ovosezonski par za jahanje/krkaΔenje Knez Mihailovom Papanikolesku-Ε Δepan.Β Β E moj Keni, koliko bih ja ljudi zajahao za ove dve ipo godine.. πΆ
Magia Posted 8 hours ago Author Posted 8 hours ago 2 hours ago, Papanikolesku said: @Magia Β Prvo da podvuΔem da je Ε‘teta Ε‘to se ti ne javljaΕ‘ ΔeΕ‘Δe na ovoj temi. Β Na konto tvog upisa iznad, kog smo igraΔa sa high upside-om na kraju doveli? Mislim, kapiram rezon, ali deluje mi kao da traΕΎiΕ‘ nit za koju bi se uhvatio i tako lakΕ‘e svariΕ‘ nesposobnost (ne)odgovornih. A u stvari niΕ‘ta od toga se nije ni desilo.Β Opet imamo situaciju gde smo ostavili nekompletan roster sa evidentnim rupama; i koliko joΕ‘ sezona treba da gledamo ove zajebancije ObradoviΔa i SaviΔa?Β TaΔno ko da iz svog dΕΎepa plaΔaju igraΔe. Treba da gledam Kalatesa joΕ‘ 3 meseca kao jedinog pleja na rosteru, i VoΕ‘ingtona od kojeg izgleda mi, zavisi cela sezona. Na brzog smo se konja kladili, samo Ε‘to naΕ‘ trΔi u pogreΕ‘nom smeru Β Kao sto je kolega Cvarkov odgovorio, mislio sam na ceo ovaj period, gde je velika vecina pojacanja dosla kao neetablirani Evroligaski igraci. Pa samo prosle sezone, mi smo doveli pojacanja iz Kine, Albe, Bajerna, Baskonije, Evrokupa, par iz NBA, treci centar Efesa, a 2 najskuplja pojacanja su dosla iz Valensije i Virtusa. Znaci nikakvi vodeci igraci dobrih timova, niti iskusni EL igraci (sa izuzetkom pomenutog dvojca) nego igraci timova iz donjeg dela EL ili NBA skart za koji nikad ne znas na sta ce izaci. Sto se tice ove godine, Milton (iako je dobar i jako mi se svidja) jeste igrac sa high upside ali pitanjem kako ce prilagoditi na Fiba basket sa zakrcenim reketom. Murinena valjda ne moram ni da objasnjavam. Za rezervnog centra su zeznuli jer su se nadali da ce prihvatiti neko od NBA skarta da dodje, pa su na kraju u panici doveli Bruna. Svakako su mislili da Tajrik Osetkovski i u par minuta Poku mogu pokrpiti to dok ne prodje NBA cut. Β Tako da sve u svemu, da se nije desila povreda Karlika, ocigledna namera da se tim dopuni sa igracima koji ce podignuti plafon ekipe u slucaju da kliknu. Β Kao sto rekoh, najveca greska je sto se nije iskesirao Butler (koji ce tek da dominira) nakon povrede Karlika i toliko cekanje da bi se na kraju potpisao Kalates.Β Za ostale poteze, stvarno razumem razmisljanje.Β 1
Son_of_a_gun Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago DruΕΎe, ajde malo oladi s ovim glupostima. Ne mora baΕ‘ svako sranje da nam truje prostor ovdje.Β Β Β 1
Recommended Posts