Jump to content

Recommended Posts

Posted

Pa nije Murinen neka rupetina da ne može dobiti šansu u el I da kad je dobije to moraju biti specificni trenuci.

Dečko je baš fin defanzivno, ima dobar i IQ gde shvata gde i kako se treba postaviti, takodje na skoku je dobar pogotovo kad je na 3( ili zajedno Bonga I on na 3 i 4).

Dobra stvar je što imamo solidno vreme do duplog kola, bilo bi jebeno da je nedelja-utorak ritam.

• Like 2
Posted

Steta što nije bilo 20 razlike da vidimo sta Parker može u garbage time protiv ovih. Tako nekako..lik je nesnadjen.

Mika je toliko upotrebljiv u odbrani da  ga smo suzdrž Žocov moze sprečiti da igra euroligu. A nudi i tu vertikalu napred pa ga ti čuvaj. Ima on i solidan sut.To poremeti čitavu odbranu. Nisam sklon verovanja da ga Zoc neće koristiti nego je više proces u pravljenju hijerarhije ekipe taj koji će uticati na to.

• Like 4
Posted
15 minutes ago, Son_of_a_gun said:

Ene, ni Željku ne smeta Murinenovo ponašanje. Kakva slučajnost.

Ali pitaju ga za prgavost... :lol_2: Što bi Žoc rekao, ljudi, ja sam iz Čačka. :classic_sleep::classic_biggrin:

Posted
12 hours ago, Arsenije Pesic said:

Pokušavam da ukapiram logiku u našim petorkama večeras i baš mi ne ide. Stvar je u sledećem: ako sam ja video da će petorka u 4/4 da ispusti svu prednost koja je do tada mukom napravljena, apsolutno je nemoguće da to nisu videli stručni štab i Željko. I onda ide pitanje - zašto ih ostavlja na terenu? Da im pokaže/dokaže šta? Koliko su loši? Baš super motivacija. To je sa aspekta igrača koji su tada bili na terenu. A sa aspekta nosilaca, malo matematike: zar nije lakše za nosioce da ih vratiš na 5 min do kraja, dok se prednost još uvek nije potpuno istopila, da mirno privedu utakmicu kraju, i da na terenu provedu u realnom vremenu još desetak minuta u jednom mirnom ritmu, nego da čekaš da se protivnik potpuno vrati u utakmicu i da ih uvedeš u igru na 3 minuta do kraja, kada je protivnik vrhunski napaljen nakon povratka iz minus 16 i čeka te ozbiljno krljanje do poslenje sekunde?

Meni padaju dva potencijalna razloga na pamet. Prvi je onaj koji je i Dule koristio - kad vidi da se jedna petorka, obično mlađa, uvela u problem, pušta ih da se sami izvuku, ako mogu. 

Drugi razlog su neizvesne završnice. Prošle godine su nas upropastile a ove je počelo bolje. To ne možeš da vežbaš na treningu pa kad se već namestilo ovako da se iskoristi da se stekne rutina u tom segmentu.

• Like 4
Posted

Nie meni milksejk u pj fazonu. Vise mi je u fazonu: jos 1 igrac koi ce izgleda losije no sto jeste, zato sto mora nesto plejmejkuje a plej nije. 

Zato mi parker jeste u baba dejvis fazonu. Samo gori. Onaj nije mogo skace,ovaj ne moze trci.

A kordiniea nece mi kupe 5 godina. Pa ce ga valjda uznu za 2 godine i 5 milki, kad nece moci sedi. 

Svaka cast za ubod sterlinga. Kaze covek: ja sam najbolja dvojka u EL. I onda tako igra. 🙂 ne biva to cesto. Dapace 

• Like 4
  • Thanks 1
Posted

Drugari, nemam dobre vesti, mada mislim da i ne govorim nešto što već nije opšte poznato - naše šanse da dobijemo bilo koga od Španaca koji nam slede nisu ni dvocifrene. Sad sam im gledao duel, teška priča da išta možemo protiv Reala koji će gledati da nekome naplati ovo što im se desilo večeras (a mi nalećemo mečki na rupu), dok će Baski kući biti težak zalogaj za bilo koga.

Paradoksalno, iako ove dve ekipe jako vole da trče, u čemu ih i pravila i ACB ligi podstiču, mislim da nam šansa leži u tranziciji, moramo da nađemo način da ih, u trenucima kada im (bolje ako im) igra u napadnu padne, da ih tada na brzinu nalupamo i uvedemo u nervozu. Naravno, lakše reći nego učiniti...

Posted

Ne znam zašto bi nam šanse protiv Baskonije bile jednocifrene. Ako su nam protiv njih šanse skoro pa nepostojeće, onda da ne igramo EL, i da ne idemo nigde na gostovanja. Igrački smo neuporedivi, trener nam je za dva koplja bolji, u gro košarkaških parametara smo u prednosti, a u ostalim smo bar u egalu. To što su dobili Real u Endesi, pa ono, dobila je i Zvezda Fenerbahče, aktuelnog prvaka Evrope, a Zadar njih u Beogradu. Uostalom i bukmejkeri daju 1.7 na KKP, tako da smo u najmanju ruku u egalu, ako ne i blagi favoriti. 

Ako hoćeš PO, takve ekipe u principu morš da dobijaš u 3 od 4 slučaja.