Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)
17 minutes ago, Elevator Operater said:

Nik the Brick sa druge strane...mozda je kljuc nove dobre EL sezone imati grka u rosteru.

Kad je bila priča oko backupa Carliku, svi smo rekli ne daj Bože.

Sad kad je alternativa niko, Calathes zvuči mnogo bolje, zar ne? 😁

Edited by Son_of_a_gun
  • Like 1
  • Ha-ha 1
Posted

Sad Žocu ne odgovara Lovernj zbog mogućih problema u svič odbrani, a razmisliće o Motejunau, za koga je Žo u ovom trenutku Hajns bajhimself.

Gledao sam malo komšije protiv Monaka, Motejunas i Kalates su bukvalno nepokretni. Razlika je u tome što Kalates majstor i dalje zna da baci ludački dobar pas iz mesta. Kad je ušao u igru, u dva od prva recimo četiri poseda, je bacio asistencije za 2+1 sa 8 metara, na samom početku napada.

Posted
17 minutes ago, Ne sam Safete said:

Odakle to da razmisljaju o Montejunasu?

Mislim ima li neki info osim ovih lovaca na klikove.

Ja ga prizeljkivao kod nas u nasoj povratnickoj sezoni u EL. Bogu hvala sto nije dosao.

Posted

Jahaće Zeljko nosioce do iznemoglosti, posebno na centarskim pozicijama. Slično kao u onoj sezoni kada smo izginuli sa Realom.

To je nešto slično onome sto igra Ataman, ali on u svakom momentu ima 12 igraca a cedi njih 7-8 ,samo sto on igra tako jer to zeli, dok ce Zeljko biti primoran.

Od 1 - 3 smo skroz fino popunjeni, ima svega talenta, fizikalija, suta. Skroz sam zadovoljan.

Tajrik, Parker, Osetkovski, Pokusevski u teoriji moze zvučati mnogo zanimljivo, ali sam 100% siguran da u praksi nece biti tako. Fale 2 iskljucivo defanzivno orijentisana igraca. Jedan kao zamena za Tajrika, drugi 4/5 koji ce biti tu da uskoci kada bude nekih povreda. Ne moraju to biti neki igraci neviđenog kvaliteta do sad. Vec momci spremi da se bore i da svaki minut odigraju sa 100% svojih mogućnosti.

Činjenica je da u ovom ritmu i broju utakmica I putovanja, ne postoji šansa da u sastavu od 4 visoka svi ostanu zdravi tokom čitave sezone. 

Apsolutno mi nisu jasni ljudi iz kluba, i sa pravom smo ljuti kao navijači, u prici smo ozbiljan klub, ali u praksi i samoj organizaciji nije to ni blizu onome što se predstavlja i što su navijači zaslužili.

Lako je imati puna usta kako smo najbolji navijači na svetu, kako ovo nema niko, kurac palac, dok ovamo svog navijača takvog najboljeg želiš da oderes na svakom koraku za svaki dinar, a pritom bi i to bilo u redu da si sastavio tim koji ima glavu i rep, a ne da iz sezone u sezonu nesto fali, i da svi to vide iz aviona, samo stručnjacima iz kluba to nije jasno. 

Opet cu ponoviti, svi oni u klubu imaju neku korist od Partizana, jedino su navijači ti koji iz čiste emocije podržavaju klub, ulazu svoje finansije, vreme, pa slobodno mogu reći i zdravlje.

• Like 1
Posted

Sto se ABA lige tice, brat Lakic, Nakic (jel i dalje u klubu?), Poku (kad je zdrav), Wash (taj ima snage da jurca na nivou nba rasporeda + ima 30ppg u rukama) i prikriveni serijski ubica Zodijakovski moraju imati bas ozbiljne minute. 

Za pocetak ce ovo pomoci nikad vecem broju obrtaja u EL, ali Zeks i uprava su odgovorni sto ce od 1. kola morati iz sve snage kako ne bismo reprizirali start prosle sezone (spoiler alert: AUS i raspored su nas namestili na potencijalnih 0-4).

Posted (edited)

Nakic je tu, ali je protiv FMP-a ili Spartaka u KLS-u obnovio povredu kolena i pitanje je kad ce se i kakav vratiti, mislim da tesko sta da od njega mozemo ocekivati.

Bosnjakovic bi isto trebalo da dobije kakve takve minute u ABA ligi, dok ce Mijailovic igrati i za juniore, meni je on od KLS-a naovamo bolji utisak ostavio od Mitra, ostali klinci bi trebalo u Metalac da odu (Sekularac, Danilovic, Bojovic, Iles je vec tamo).

Edited by onomatopeja
  • Like 1
Posted (edited)

Pitao sam ChatGPT kakve su sanse da MyPrecious ili LaBamba predju u Evropu. Evo sta kaze:

Player            | Chance of Moving to Europe     | Likely Destination
------------------|-------------------------------|----------------------------------------------
Mo Bamba          | Quite high                    | Partizan (Serbia), Olympiacos (Greece)
Precious Achiuwa  | Moderate                      | Panathinaikos or Olympiacos (Greece); Spain/Turkey possible
Edited by Marvin
Posted
7 hours ago, realno *w said:

Ja sam prošle godine pred početak sezone ovde vodio ratove sa ljudima uveravajući da će Bonga igrati 90% minuta na 3. Doduše, tada nisam znao da će jedine opcije na 4 biti Majk i Poku.

I to je bilo skroz logicno razmisljanje kad pogledas kako je igrao u Bajernu (dominatno na 3) i da je druga opcija na 3 u Partizanu je Braun koji je tada imao tek jednu sezonu u Evropi iza sebe i kojeg se Alba odrekla pre isteka dvogodisnjeg ugovora. Meni je iskreno to bas sumnjivo delovalo, da je Braun veliki rizik.

Medjutim, kao sto sam rekao, Braun se bas dobro pokazao. Pa je uz Vanju uzeo znacajne minute na 3 a Bonga je onda mogao vecinu svojih minuta da igra na 4 zbog lose situacije na toj poziciji. I opet je odigrao fenomenalnu sezonu.  

7 hours ago, realno *w said:

Ja mislim da sva naša pojačanja, ukazuju na to da je Žoc svestan koliko je maltretirao Bongu sa četvorkom prošle godine i da će toga biti mnogo manje ove godine.

Imamo Parkera koji je igrač za 25 minuta + ne igra ni na jednoj drugoj poziciji. Imamo Dilana koji može i 4 i 5, ali zaista verujem da će, ako dovedemo još jednog centra, igrati većinu minuta na 4. I na kraju tu je i Poku.

Tako da Bongu vidim gotovo isključivo na 3. Ne računam neke kratke specijale, posebno za odbranu. Jednostavno, ne postoji mi ništa "krilno-centarski" u njegovoj igri. Vrhunski čuva bekove, u napadu je konstantno van linije za tri, odakle ili šuta ili katuje, napada close out, šta god.

Ovi spolja me ne zanimaju, iz ugla trojke. Ostaće 15 min iza Bonge na krilu, pa nek dele 😄 

Bice greota da Braun dobije samo 15min na 3, a da dobije i neke dodatne minute na 2 a tu su jos i Vanja i Vasington koji je "pronasao sebe".

TL DR: u ovoj postavci, vise minuta vidim za Bongu na 4 nego za Brauna na 2. Ali sve se to moze promeniti ako se potpise Lovernj na primer ili neki centar koji ce uzeti dosta minuta. 

Posted

Sad citam opet sta sam pisao... 🤦‍♂️

17 hours ago, Kooineeperk said:

Bonga nece igrati na 3, nema za tim neke potrebe...

16 hours ago, Kooineeperk said:

OK mozda sam malo preterao, mada nisam rekao da nece igrati na trojci.

Sad ovde ide onaj klip Glogovca kad se iznervira kad shvati da su ga ometali dok je nesto radio i da je zabrljao... ne mogu da se setim iz kog filma je ta scena, u magli mi je 😄 

• Like 1
Posted
1 hour ago, Marvin said:

Pitao sam ChatGPT kakve su sanse da MyPrecious ili LaBamba predju u Evropu. Evo sta kaze:

Player            | Chance of Moving to Europe     | Likely Destination
------------------|-------------------------------|----------------------------------------------
Mo Bamba          | Quite high                    | Partizan (Serbia), Olympiacos (Greece)
Precious Achiuwa  | Moderate                      | Panathinaikos or Olympiacos (Greece); Spain/Turkey possible

Dobro je pa nisi pitao kakve su vam sanse za TOP 8. Znam da su ovde neki to radili. :D

• Ha-ha 1
Posted

S obzirom da sam dobio info da se vracamo u Beograd pa onda idemo u Dubai, cudo bi bilo da nakon prve nedelje nismo na 0-2

Posted
7 minutes ago, wrach said:

S obzirom da sam dobio info da se vracamo u Beograd pa onda idemo u Dubai, cudo bi bilo da nakon prve nedelje nismo na 0-2

To je valjda i Zeljko izjavio, tako da to nije nikakva nepoznanica. Imace nekih 7 dana u Beogradu.

Posted

Sto se Bryanta tice, on je dobar ofanzivac cak i za NBA nivo. U EL bi bio tu top al je otprilike najgori zastitik obruca u NBA i podjednaka kurcina na perimetru. Svakako hard pass kad vec imas Jabarija u roli superstara na 4. Da je na 4 neki jak defanzivac i zastitnik obruca, imalo bi nekakvog smisla dovoditi Thomasa i nadati se da ce bit dominantan trpac pa da nadokadi minuse u odbrani.

Generalno bas mi je bezveze sto se ulazi u sezonu sa samo jednom peticom, trebali su pokusati makar rizikovati sa kakvom atletom iz EC pa ako prodje prodje. Nadati se da ces potpisati Achiuwu je bas reach po meni al hajd sta je tu je.