Jump to content

Recommended Posts

Posted

Mislim da smo cekanjem ovih borderline NBA igraca (a ostalo ih je svega jos 2-3, My Preciouss, La Bamba i NotKobe) sebi uskratili mogucnost dovodjenja nekog relativno low profile igraca koji ne bi imao mnogo losiji ucinak. Pune su npr Turska ili Italijanska liga igraca tih low-risk low-reward defanzivnih skakavaca koje smo mogli dovesti kao onomad Majka

• Like 1
Posted (edited)
21 minutes ago, kendrick duckworth said:

Pošto znamo da: 

1. Je tržište centara očajno (navodno Barsa otpustila lošijeg Fala, pa ga potpisala posle mesec dana neuspešne potrage). 
2. Imamo jasne "zahteve" od tog igrača i kakve kvalitete bi trebalo da donese. 

3. Imamo nekoliko igrača u užem izboru, koji neki javno, neki nešto manje, žele angažman u NBA, a možda sa nekim imamo i dogovor da čekamo do nekog datuma...

4. Sledi famozno poslednje sečenje, kada će neke postojeće opcije, a možda i neke dodatne da se otvore...

Zar nije očito da je situacija ipak malo složenija od Žoca koji traži dlaku u senu i/ili SD-a koji nume nađe igrača?

Nisam srećan što je situacija kakva jeste, ali što bi rekli tako se kolačić krunio, a odgovorni ljudi ipak nemaju emotivne kapacitete 11-godišnjaka ili nesposobnost lokalnog alkosa da ugroze nešto pompezno najavljivano i pažljivo skrojeno na tako jeftin način. 

To na stranu, zaista bih voleo makar kratkoročno rešenje, do nekog trenutka kada neko "pravi" postane dostupan. Željko je tako Štimaru angažovao onomad u Feneru pa se i zadržao. 

Naravno da stvari nisu proste, ali El presidente reče da smo ozbiljna korporacija, je l da, a ja bih želeo da mislim da smo i ozbiljan klub, a ozbiljan klub sebi ne sme da dozvoli ovo što mi sebi dozvoljavamo par godina u nizu. Nije problem jedna godina, ok, tražio si nešto, promašio si, to bi bilo to, onda ide čekalica i ništa. Problem je kad se to ponavlja, a nama se ponavlja. Daj i više para nego što čovek vredi, ali ga potpiši i uigraj, pošto mi nismo u situaciji da smo sigurni za plej of pa možemo da rizikujemo loš start. Mi to ne možemo sebi da priuštimo i zato moramo da startujemo dobro.

A pošto smo sebi dozvolili da imamo probleme koji se ponavljaju, šta misliš, koja je verovatnoća da ćemo imati start kakav želimo? Dalje, koliko će vremena trebati bilo kome, ako iko uopšte i dođe, da se uigra i kako će to uticati na rezultate?

Ne znam, maybe it's just me, ali ja uvek volim da budem apsolutno spreman, u svemu što radim, pa nek ne uspem nakon toga (a u većini sam uspeo, kada je priprema bila urađena kako valja). Kad god sam u životu bio nespreman, u velikoj većini slučajeva nisam uspeo da uradim to što sam želeo. 

I ne, ne mogu da prihvatim da se klubu koji volim ovo dešava konstantno. Ako je kasno kompletiranje tima u Duletovoj eri i imalo opravdanja, pre svega zbog finansija, sada opravdanja nema

Edited by Dzep
  • Like 6
Posted

Washington je spržio Panatu u 1/4, izašao i nije se vraćao na teren do sredine 4/4. Ne bih ja računao to drugo ulaženje u igru kao negativno. Kad bude kontinuiteta u minutaži, siguran sam da će isporučiti svoje. Uglavnom izgleda da uživa što se izborio za drugu godinu ugovora. Skakuće pored klupe, konstantna komunikacija, bodri, veoma raspoložen i cool lik. Uvijek bih takve birao kao suigrače.

Milton mi se zato ne sviđa pretjerano. Ona mehanika šuta je veoma problematič̣na, presporo za ozbiljnu košarku. Ima šarm u igri, simpatičan ulaz, pronalazi dobra riješenja u igri 1na1, ali biće patnje ubaciti ga u timske kretnje, motion, akcije..

Parker je zato mačka, kako pleše po parketu, i sa kojom lakoćom, ma milina gledati. Mislim da će biti veliki adut njegovo pokretanje tranzicije poslije def skoka. Kakvo ima vođenje u trku, a to sve sa onolikom tjelešinom, stvarno rijetkost da sam vidio nešto slično van NBA.

Lakić isto prijatno iznenađenje, izgleda baš dobro pripremljen, puca od snage. Mislim ako dobije adekvatnu šansu, da će biti jedan od otkrovljenja sezone.

• Like 4
Posted

Milion posto sam siguran da bi Žo doneo mnogo više od bilo koga od tih vedeta DŽ lige.

Igrači sa 2.10 i NBA iskustvom a koje niko neće tamo, nisu mačka u džaku nego garantovana propast.

Željko se za sve pita a on je poznato zlopamtilo. Sećam se da je Žo igrao očajno u Feneru i to je je razlog zašto nemamo bekap centra i rizikujemo sezonu.

Jebeni Jurceven nas je natrpao.

To da su krivi Zoki i Ostoja su priče za malu decu

• Like 2
Posted

Ovo je jos jedna u nizu  zivis od Zeljka - umires od Zeljka situacija. On bi radije cekao nekog boljeg igraca, jer je samouveren i misli da ima vremena za vadjenje. Da nije tako samouveren ne bi bio to sto jeste jbg

• Like 1
Posted

Ajmo malo prikočiti, Jurtsevan nas natrpao na prijateljskoj utakmici i to je problem, pa bi nam Lovernj sve rešio. Ajde da čujemo neki argument šta nam to donosi Žofri u tih 10 minuta koje projektujete bekap petici, a da nije da poznaje klub - koji elem, ni ne liči na onaj u kojem je on igrao, te partizanštinu i grb Partizana na bicepsu, i pravila u ABA ligi. On je granični bekap centar u ovim godinama za Asvel, sa ravno 0 ambicija u EL, ali nama bi završio posao u tih 10,15 minuta u kojim bi, šta tačno doprineo? Nije mogao u najboljim igračkim godinama da ispoštuje Želimirove zamisli u vrhunski posloženom sistemu Fenerbahčea, a sad će nama odraditi posao. Možda, ali kao treći u rotaciji. 

Očigledno se čeka neka opcija iz NBA, i bilo koji od preostalih je tačno avion za njega trenutno. 

Naravno da Željko odlučuje o svemu, i debelo kasni za kompletiranjem rostera i te prilično osetljive pozicije - ali najbolje da sad dovede nekog duduka radi reda. Ako je čekao do sad, nek čeka još malo, bar znamo da mu je u planu bar jedan, ako ne i dva, za razliku od prošle sezone kada je žmurio na oba oka i glavom kroz zid bez krštene četvorke upropastio EL sezonu. 

• Like 4
Posted
2 minutes ago, Papanikolesku said:

Ajmo malo prikočiti, Jurtsevan nas natrpao na prijateljskoj utakmici i to je problem, pa bi nam Lovernj sve rešio. Ajde da čujemo neki argument šta nam to donosi Žofri u tih 10 minuta koje projektujete bekap petici, a da nije da poznaje klub - koji elem, ni ne liči na onaj u kojem je on igrao, te partizanštinu i grb Partizana na bicepsu, i pravila u ABA ligi. On je granični bekap centar u ovim godinama za Asvel, sa ravno 0 ambicija u EL, ali nama bi završio posao u tih 10,15 minuta u kojim bi, šta tačno doprineo? Nije mogao u najboljim igračkim godinama da ispoštuje Želimirove zamisli u vrhunski posloženom sistemu Fenerbahčea, a sad će nama odraditi posao. Možda, ali kao treći u rotaciji. 

Očigledno se čeka neka opcija iz NBA, i bilo koji od preostalih je tačno avion za njega trenutno. 

Naravno da Željko odlučuje o svemu, i debelo kasni za kompletiranjem rostera i te prilično osetljive pozicije - ali najbolje da sad dovede nekog duduka radi reda. Ako je čekao do sad, nek čeka još malo, bar znamo da mu je u planu bar jedan, ako ne i dva, za razliku od prošle sezone kada je žmurio na oba oka i glavom kroz zid bez krštene četvorke upropastio EL sezonu. 

`Mislim da ljudi ovde pominju Lovernja kao backup backup opciju koja bi pokrpila peticu dok se ne potpise onaj koji se toliko dugo ceka, a sve u svetlu poslednje izjave Zoca, da nama fali jos 2 igraca na pozicijama 4-5.

Nama zaista fale jos ta dva igraca, da mozemo da udjemo u sezonu spremni na rizik povreda. Evo, potpisali smo Nateklinu, a on je opet povredjen 🙂. Tako da ko god misli da je guzva na nekoj poziciji, u ozbiljnoj je zabludi.

Posted

Evo ja uopšte ne pominjem Lovernja, nije mi on bio ideja uopšte.

Moja ideja i namera je da je tim 99 posto spreman pre početka priprema i da se kasnije može dogoditi samo fine tuning. Kako to da mi nismo spremni, a neki Bayern npr jeste? Ili Žalgiris? Ili Zvezda na kraju krajeva? 

To je ono na šta realno neću nikad u životu pristati, ali ko da se ja pitam nešto... Opet kažem, imam razumevanja da se to desi jednom, ali više od toga ne, ako za takvu situaciju ne postoji debelo opravdanje, a trenutno ne vidim takvog opravdanje.

Posted
2 minutes ago, Dzep said:

Evo ja uopšte ne pominjem Lovernja, nije mi on bio ideja uopšte.

Moja ideja i namera je da je tim 99 posto spreman pre početka priprema i da se kasnije može dogoditi samo fine tuning. Kako to da mi nismo spremni, a neki Bayern npr jeste? Ili Žalgiris? Ili Zvezda na kraju krajeva? 

To je ono na šta realno neću nikad u životu pristati, ali ko da se ja pitam nešto... Opet kažem, imam razumevanja da se to desi jednom, ali više od toga ne, ako za takvu situaciju ne postoji debelo opravdanje, a trenutno ne vidim takvog opravdanje.

pa mi smo bili spremni prosle godine, ma sta ko pricao, Majk je projektovan za prvu 4 (Saviceva izjava) al se covek povredi na prvom  treningu

Kao sto sam rekao,  centar radi centra nam ne znaci nista, jer cemo gs sigurno dovesti, ako izvisimo za ove iz NBA

problem je dosao do izrazaja jer su se povredili i Tajrik i Poku.

• Like 1
Posted
12 minutes ago, ScepanScekicSto said:

pa mi smo bili spremni prosle godine, ma sta ko pricao, Majk je projektovan za prvu 4 (Saviceva izjava) al se covek povredi na prvom  treningu

Kao sto sam rekao,  centar radi centra nam ne znaci nista, jer cemo gs sigurno dovesti, ako izvisimo za ove iz NBA

problem je dosao do izrazaja jer su se povredili i Tajrik i Poku.

Odlično smo bili spremni, nema šta, ok, procenili su da je Majka prva četvorka, čovek se povredio i šta se onda desilo? Naš fantastični start koji nam je na kraju došao glave u EL. Sasvim drugo pitanje je kako sa Ledeja spadneš na Majka, no ajde da to ne pipamo...

Ja se nadam i navijam da sve bude u redu ali ne mogu da ignorišem brdo upitnika i loših stvari koje nam se dešavaju a koje nije da baš potpuno potpadaju pod višu silu pa da čovek slegne ramenima

• Like 1
Posted
3 hours ago, Son_of_a_gun said:

Vanja isto, s obzirom da gotovo da nije igrao na EP umor ne može biti opravdanje. 

U Vanjinu odbranu, nije EP samo minutaža na terenu nego metar i po dana priprema, odvojenosti, skraćenog leta, ciklusa koji je imao svoju dinamiku, emotivni raspad... Treba ga sačekati neki dan da se posloži u glavi i telu.

• Like 4
Posted
16 minutes ago, Dzep said:

Odlično smo bili spremni, nema šta, ok, procenili su da je Majka prva četvorka, čovek se povredio i šta se onda desilo? Naš fantastični start koji nam je na kraju došao glave u EL. Sasvim drugo pitanje je kako sa Ledeja spadneš na Majka, no ajde da to ne pipamo...

Naravno da u EL "Every game matters", ali mi smo u jednom trenutku imali sve u svojim rukama za ulazak u top10, a mozda i vise. Ali nas je skor na kraju od 1-6 totalno ukanalio. Tako da sam misljenja da nam je vise losa zavrsnica nego los start dosao glave.

Posted
1 hour ago, Marvin said:

Mislim da smo cekanjem ovih borderline NBA igraca (a ostalo ih je svega jos 2-3, My Preciouss, La Bamba i NotKobe) sebi uskratili mogucnost dovodjenja nekog relativno low profile igraca koji ne bi imao mnogo losiji ucinak. Pune su npr Turska ili Italijanska liga igraca tih low-risk low-reward defanzivnih skakavaca koje smo mogli dovesti kao onomad Majka

Skakavaca haha kraljuu

Posted

Svi smo bili prezadovoljni početkom prelaznog roka, pa možda sad suviše dramatizujemo što nije još završen kako treba. Neće ovaj tim od danas igrati u prvom kolu Evrolige, već prva petorka Karlik, Braun, Bonga, Parker, Tajrik, a druga Dvejn, Milton, Vanja i ski duo. Nije to tako loše i daje malo vremena da se ne zalećemo na daj šta daš opcije na petici.

Posted
23 minutes ago, ChrisJudd said:

Svi smo bili prezadovoljni početkom prelaznog roka, pa možda sad suviše dramatizujemo što nije još završen kako treba. Neće ovaj tim od danas igrati u prvom kolu Evrolige, već prva petorka Karlik, Braun, Bonga, Parker, Tajrik, a druga Dvejn, Milton, Vanja i ski duo. Nije to tako loše i daje malo vremena da se ne zalećemo na daj šta daš opcije na petici.

Karlik i Tajrik roviti, Bonga iscedjen moze samo da se povredi. 

Parker i Braun ima da gule po 30+ minuta. 

Ne ocekujem nista bolji start nego prošle godine.

• Like 2
Posted

U pravu je Dzep. Meni je vise stvarno preko glave i popelo mi se na pajchila da svake proklete sezone ulazimo iz hendikepa u EL. Naravno da dobar start uopste ne znaci nuzno i dobru sezonu, ali je, jebiga, solidno otezava. Veliki su to i fizicki i mentalni napori kad juris konstantno da se vratis na kolosek i onda ne treba da cudi kad se ekipa u samoj zavrsnici raspadne po savovima.

Svi znamo da su povrede deo sporta i da uz ovoliku potrosnju sve vise kroje sudbinu i odredjuju domete. Ako tripujemo da smo ozbiljan tim i organizacija, onda to treba prakticno da demonstriramo. Pola jednog zdravog centra u rosteru, na 10 dana od pocetka sezone to sasvim sigurno nije. 

Prosle godine smo cekali cetvorku, nije bilo nista dovoljno dobro za naseg trenera i upravu (ali je zato valjda Mike bio top, sta li), pa nam je evropska sezona upravo zbog toga otisla u krasni. Sad cemo isto cekati pa uigravati coveka kad stigne, krpiti se cime stignemo u medjuvremenu, a istovremeno uklapati masu novih igraca i graditi filosofiju igre. Deluje bas onako realisticno, posve lagan zadatak. Ali dobro, uvek mozes na kraju sezone da kazes da je tim bio nekompletan, da su falili igraci ovde i onde, da postojeci ne mogu da isprate ono sto se od njih trazi etc.

• Like 3
Posted (edited)
2 hours ago, Jakob Aman said:

Meni najjači utisak da ovo što Vanja igra od kad se vratio, može i ovaj mali Mijailovic komotno. 

Vanja sad da uzme da čuva Mijailovića, ovaj ne bi primio loptu 3 utakmice. Uglavnom, Vanja kod nas igra ono što je igrao tokom većeg dela karijere. Striktno po brojkama, 7.3 ppg u EL karijeri, 7.6 kod nas.

Na to je i imao dobrih 40% za tri prošle godine i pržio odbranu. Sve u svemu, može bolje naravno, ali ok. Verujem da će ove godine još malo popraviti brojke, ipak je prošle popustio dosta tekmi.

Edited by realno *w
Posted

ja od naseg povratka pricam da je bolje da se zapne odma na pocetku pa posle imas i prostora za kiks..a ne uvek da kreces iz minusa i imas pritisak da ne smes da kiksnes.

ajde da mi krenemo jako pa posle i mozemo nesto da izgubimo ali da budemo u vrhu

Posted
4 hours ago, Marvin said:

Krenem da se složim, onda mi na kraju opališ šamar sa Majkom 😄

Ne znam šta da mislim, sa jedne strane sam uvek u fazonu da se može nešto naći u Evropi, sa druge kad pogledam centre po Evrokupu i LŠ, pomislim kako ipak treba kopati dublje, a tu se već zalazi u ozbiljan rizik.

Recimo meni je sasvim ok potez komšija da dovedu Izundua, ali to je em igrač kojieg dobro poznaju, em je u perspektivi treći centar, pa to nije toliki rizik.

• Like 1
Posted (edited)

To sto je Majk ispao losa investicija ne znaci da nije trebalo probati (naravno ne za startera). Tako da se slazemo u nacelu 😄

Edited by Marvin