berti Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 5 hours ago, Utopista said: Mogli su da udju u legendu da su uradili ono što sam predlagao. A ovako su se upisali medju najveća rezultatska razočaranja u istoriji naše košarke i na meti su kritika pa i pljuvanja i uvreda... Ali dobro - svako ima pravo da bira svoj put kako misli da treba. Samo što neko od gore vidi sve, povlači te konce, igra se, postavi na svoje mesto... Hvala im svakako što se većinom uvek odazovu, i na mnogo radosti u prošlosti - košarkaška reprezentacija mi je kao i mnogima oduvek nešto posebno. I to su uglavnom zaista sve dobri momci. I tužno i ružno ih je previše kritikovati a posebno pljuvati zbog jednog lošeg rezultata. Samo mislim da su ipak mogli prepoznati ovaj jeziv trenutak u državi, jer smo u situaciji kada postoji mnogo važnijih stvari od loptanja. Bukvalno mi deluje da je i opstanak u pitanju... Mnogi su već platiti ogromnu cenu, a plašim se da će račun za mnogo ljudi a možda i za sve nas ovde biti još mnogo veći... Mada opet kada vidim broj komentara na ovoj temi i broj komentara na onim za mene životnim temama - možda sam i ja u velikoj, ogromnoj zabludi... Vreme će kao i uvek pokazati. Nisam želeo nikoga da uvredim, niti želim da ulazim u bilo kakve uzaludne i besmislene rasprave, nego samo da napišem svoje mišljenje, pa možda neko stavi prst na čelo. A ako ne nikom ništa - progutaće bespuće interneta kao da upis nikada nije ni postojao kao i mnogo toga što je i pre i što će i posle... Tako da ako je neko za svadju, raspavu - neka iskulira, posebno jer je od mene dobiti neće jer sam rekao šta sam imao, i sve preko ovoga bi bilo samo širenje loše energije. Jbg, jedni su se isto tako pravili pametni pre tacno 30 godina kada su sišli sa postolja, pa se nikad više nisu vratili. Jesu li ušli u legendu? Jesu kurac. 2 1
Peggy Sue Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Neuporedivo ali kapiram da su Hrvatima legende. Ako verujes da se nisu vratili zbog tog silaska,ne znam sta da ti kazem... 2
Kenozoik Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Cesto se ovde i u javnosti pominjalo - a i sam sam bio sklon tom mišljenju- da utakmice u grupi koristimo da dižemo formu i da se uigravamo dodatno, te zato kljakava igra u tim mečevima, poput one šampionske generacije Španaca. Ali realnost nam je pokazala da niko osim njih nema taj luksuz. Čak ni ovakvi brutalni Nemci koji su igrali približno na max obrtaja još u grupi, pa su drali stoka razlikom. MI jesmo bili u najužem krugu favorita sa Jokićem čak i bez Bogdana, ali smo se previše zaigrali. Više puta se pokazalo da mi odigramo dobar turnir samo onda kada maksimalno ozbiljno pristupimo od prve utakmice. Kad god smo igrali bez smisla i kao da jedva čekamo da se završi, prolazili smo ovako sa lošim rezultatom. (2019,2022). Slažem se da je to teže kad se igra protiv nedoraslih protivnika, ali niko ne bi smeo da bude ležeran, u odbrani, da se vuče kao prebijeni mačor, da se ne kreće od lopte, da ga mrzi da skoči, da se svađa sa sudijama, da ne pravi faul. Mislim da je to ubilo i onako krhko samopouzdanje tima, nakon što je Bogdan otpao, i nakon što smo doživeli još neke povrede. Sve je od priprema bilo neko opravdanje, nemamo igru - krijemo karte, nemamo skok - štedimo se, nema difensa - strahujemo od povrede. Iz ove perspektive lako je biti djeneral posle bitke, ali jasno je da stvari nisu dobro postavljene od starta prirpema. Kako smo se pripremali tako smo i prošli. Zalud proćerdan onoliki nesporan talenat. 2
Miki8 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago (edited) Radosic,Dzepina,Bosnjakovic,Backo,Nikolic,Savanovic,Kusturica,Barna,Cerovina itd. su neka od imena koja bi voleo da vidim u kvalifikacijama za SP. Neke od njih vec sada treba ubacivati u sistem. A na samo SP ako se plasiramo bi sigurno vodio Kusturicu kao najveceg prospekta nase kosarke u mladjim kategorijama. Mi cemo morati da menjamo dobar deo ekipe sa ovog EP. Neki igraci ne doprinose nista u igri ni sada, igraci kao sto su Guduric,Micic i Marinkovic, imamo kapitena koji ce biti u poznim godinama i koji je sklon povredama u poslednje dve sezone. Nastup najvece zvezde reprezentacije je uvek neizvestan. Kod nas ce morati da se dese velike promene u ekipi do sledeceg velikog takmicenja, hteli mi to ili ne. Edited 3 hours ago by Miki8
Stiletto Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago https://sportklub.n1info.rs/kosarka/reprezentacija-kosarka/sk-dusan-alimpijevic-dobio-poziv-iz-kss/ Are you ready? Hey, are you ready for this? Are you hanging on the edge of your seat? ... And another one gone, and another one gone Another one bites the dust...
СтелаРоса Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Ona stranica na instagramu tips n slips je jos juce pisala o Alimpijevicu, ali vidim niko nista ne pise danas. Pisao sam i sam, mislim da je odlazak Pesica neminovan, on u ovim godinama sigurno nije spreman da nastavlja dalje posle 4 turnira, pogotovo sto je sledeci tek za dve godine. Alimpijevic + podmladjivanje selekcije mi je ok varijanta, ali nekako mi je utisak da mozemo i bolje od toga.
KlakerBoza Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Sad pišu nije smenjen, nego ističe ugovor i traži se naslednik... Mislim šta god, nije šija nego vrat. Pešić ne ostaje za dalje, a to se valjda i očekivalo. Quote „Koleginice i kolege, Tanjugova vest u vezi sa razrešenjem Svetislava Pešića sa mesta selektora nije tačna“, obratila se sportskim redakcijama kratko portparolka KSS Nina Kolundžija. Šta se tačno desilo, i ko je "poturio" informaciju agenciji Tanjug, za sada nije poznato. Ono što jeste - Pešić očigledno nije smenjen. Ugovor mu ističe na kraju septembra, a prema signalima iz Sazonove, KSS uveliko traži naslednika, a prvi favorit je Dušan Alimpijević. Uskoro opširnije... Nama svakako treba promena da malo prodrma stvari, samo se nadam da neće sve proći kao onomad sa Kokoškovim.
Dzo23 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Kari zvanično dobio otkaz. Da se neizmjerno zahvalim doktoru košarke na ovom ciklusu od 4 godine. Bile su tu 2 medalje i fantastični turniri gdje smo demonstrirali najljepšu košarku u ovom vijeku. EP oba puta veliki neuspjesi ali od mene naklon do poda za ovu legendu, znalca, i neizmjerno harizmatičnog čovjeka. Donjeo nam je 4 medalje za 6 godina skupa koliko je bio selektor, i stvarno njegov doprinos za srpsku, a ranije jugoslovensku košarku je nemjerljiv. Hvala veliki Kari!
Don Dusko Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 7 minutes ago, Dzo23 said: Kari zvanično dobio otkaz. Da se neizmjerno zahvalim doktoru košarke na ovom ciklusu od 4 godine. Bile su tu 2 medalje i fantastični turniri gdje smo demonstrirali najljepšu košarku u ovom vijeku. EP oba puta veliki neuspjesi ali od mene naklon do poda za ovu legendu, znalca, i neizmjerno harizmatičnog čovjeka. Donjeo nam je 4 medalje za 6 godina skupa koliko je bio selektor, i stvarno njegov doprinos za srpsku, a ranije jugoslovensku košarku je nemjerljiv. Hvala veliki Kari! Nije jos.
СтелаРоса Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 9 minutes ago, Dzo23 said: Kari zvanično dobio otkaz. Da se neizmjerno zahvalim doktoru košarke na ovom ciklusu od 4 godine. Bile su tu 2 medalje i fantastični turniri gdje smo demonstrirali najljepšu košarku u ovom vijeku. EP oba puta veliki neuspjesi ali od mene naklon do poda za ovu legendu, znalca, i neizmjerno harizmatičnog čovjeka. Donjeo nam je 4 medalje za 6 godina skupa koliko je bio selektor, i stvarno njegov doprinos za srpsku, a ranije jugoslovensku košarku je nemjerljiv. Hvala veliki Kari! Na trenutak pomislih da pises o Covicu 2
Dzo23 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Just now, СтелаРоса said: Na trenutak pomislih da pises o Covicu Njemu ću posebno da se zahvalim, samo čekam zvanično da postavi svog pulena Alempija. 🙂
drgnk Posted 57 minutes ago Posted 57 minutes ago 2 hours ago, Miki8 said: Radosic,Dzepina,Bosnjakovic,Backo,Nikolic,Savanovic,Kusturica,Barna,Cerovina itd. su neka od imena koja bi voleo da vidim u kvalifikacijama za SP. Neke od njih vec sada treba ubacivati u sistem. A na samo SP ako se plasiramo bi sigurno vodio Kusturicu kao najveceg prospekta nase kosarke u mladjim kategorijama. Mi cemo morati da menjamo dobar deo ekipe sa ovog EP. Neki igraci ne doprinose nista u igri ni sada, igraci kao sto su Guduric,Micic i Marinkovic, imamo kapitena koji ce biti u poznim godinama i koji je sklon povredama u poslednje dve sezone. Nastup najvece zvezde reprezentacije je uvek neizvestan. Kod nas ce morati da se dese velike promene u ekipi do sledeceg velikog takmicenja, hteli mi to ili ne. Ovog Barnu nisam gledao, ali mi je indikativno da on sa svojih 25 godina igra u FMP-u.
Bode Posted 36 minutes ago Posted 36 minutes ago Jebote istice coveku ugovor za 3 nedelje, koliko je ovo neprofesionalno i bez postovanja prema svemu sto je uradio za nas. Samo mali podsetnik u kakvom vremenu zivimo. Ocigledno se kuva nesto, ali sram da je onog ko je pustio ovu informaciju iz saveza za sendvic. Nekulturna i nevaspitana stoka!
Zvezdaš96 Posted 33 minutes ago Posted 33 minutes ago Ma kakav Trinki, nema šanse da mi, posebno ne Covic stavi stranca da bude selektor reprezentacije, mi uvek imamo domaceg trenera, a posebno sada kada je tu Covic necemo menjati navike..
fedor Posted just now Posted just now Sa Alimpijevicem, koga stvarno cenim, bi po meni napravili los potez. Alimpijevic je trener kome treba da provede vreme sa igracem, da stvori hemiju, sistem. Jako tesko bi to bilo sa grupom ljudi preko 30 godina koji su svi u ovom trenutku veca kosarkaska imena on njega. Ne mogu ni da zamislim situaciju gde on recimo ima izliv besa prema Vasi, koji jednom Pesicu nije mogao da otrpi nego mu je pocastio sve po spisku... Dusan ce biti idealan kada jos malo "naraste", a mi promenimo generaciju tj ispratimo sve ove 94+ u penziju. Trinkijeri je druga prica, ali iskreno ako smo dosli do toga da moramo stranog trenera da dovodimo onda je motanje kablova sledeci korak. Po meni samo su dva tacna odgovora danas kada Miloje vise nija sa nama, a to su Sale Obradovic i Sale Djordjevic. Ovaj drugi je svoj red imao, pa sam promil vise za to da Obradovic dobije sansu, ali ne bih svakako imao nista ni protiv Djordjevica opet. Sve pod uslovom da ko god bude dobije odresene ruke, puno poverenje i visegodisnji ugovor. Jer bi nas teoretski poraz za dva meseca od Bosne u Sarajevu verovatno kostao plasmana na svetsko prvenstvo u Kataru, a samim vrlo verovatno i plasmana na OI u Los Andjelesu tj propustanje velikih takmicenja do sledeceg eura. Sto bi znacilo da ti postavis selektora danas, za dva meseca on igra sa 12 novih i mnogo losijih igraca protiv danasnje Bosne kojoj bi falio samo Nurkic u "vrucem" Sarajevu za "zivu glavu". Nisam bas siguran ko je spreman da se uhvati u takav kostac trenutno. Zato verujem da ce "gospodin" predsednik saveza montirati nekog svog poslusnika, na kog ce moci maksimalno da utica, a i danas sutra da istrese kamion govana ako bude bilo potrebno.
Recommended Posts