Jump to content

Recommended Posts

Posted

Mene Francuska nije brinula ni kad su bili kompletni. Iako ih nismo uvek pobeđivali (a neretko i jesmo), uvek smo imali rešenje za tu njihovu divlju košarku. Inidividualni talenat im nije sporan, ali u timskoj igri su nekako uvek bili underachieveri.

Posted
4 minutes ago, ChrisJudd said:

Da ne idemo dublje u analizu, ispravi me ako grešim, ti misliš da Jabusele ne bi imao mesta u našoj petorci?

Jovic bi mi za nas flow uvek pre igrao cetvorka, sve sto nam treba je jos jedan glavonja

Posted (edited)
27 minutes ago, McLeod said:

Jovic bi mi za nas flow uvek pre igrao cetvorka, sve sto nam treba je jos jedan glavonja

Kako god da postaviš, i koliko god ja ne voleo Jabuselea, on je bolji od njega i Petruševa zajedno. Ok, Jović je mlad, ima vremena da napreduje, ali pričam u ovom trenutku.

Veliki plus za nas su ove povrede koje FR ima na petici, pa će Jabusele morati da se spušta na 5 i gubi snagu u rvanju sa Jokićem, inače bi nagrdio ovu dvojicu.

____

A što se tiče poređenja ekipa, to je malo reći tek početak.

Edited by realno *w
  • Like 1
Posted
47 minutes ago, Bojdo said:

Pa ne mora sam da osvoji ali ne bi trebao u direktnim duelima u vaznim utakmicama da bude ponisten od protivnika ako je najbolji na svijetu. On je skolovan od Senguna, posebno u finisu kad je Sengun iznudii bacanja, pa onda i onaj +1. U tim momentim djelovalo je kao da Sengun ima 30 i najvise se pita na utakmici.

Ko je to skolovAo Jokica i gde?Senguna je Jokic unosio u kos svaki put kada je odigrao na postu.

Posted

Bas zbog toga je trebao da provodio 60% vremena u reketu a ne da zeva na parametru skoro ceo mec.  Uzasno losa stategija , da se Jokic ne iskoristi na najbolji nacin na utakmici koja nam je mnogo znacila.

Posted (edited)
8 minutes ago, Miki8 said:

Bas zbog toga je trebao da provodio 60% vremena u reketu a ne da zeva na parametru skoro ceo mec.  Uzasno losa stategija , da se Jokic ne iskoristi na najbolji nacin na utakmici koja nam je mnogo znacila.

Jel ti to možda govori da igrači i Pešić nisu shvatili ovu utakmicu kao pitanje života i smrti pa nismo jahali debelog 40 minuta i igrali svaki napad preko njega, nego smo hteli još neke igrače da razigramo pred eliminacionu fazu?

Previše si ga izmračio od sinoć, opusti se malo, biće sve ok.

Edited by Урош19
Posted
4 minutes ago, Miki8 said:

Non stop igranje na postu potrosi mnogo snage

Posted (edited)
8 minutes ago, Урош19 said:

Jel ti to možda govori da igrači i Pešić nisu shvatili ovu utakmicu kao pitanje života i smrti pa nismo jahali debelog 40 minuta i igrali svaki napad preko njega, nego smo hteli još neke igrače da razigramo pred eliminacionu fazu?

Izgleda da nisu shvatili vaznost utakmice, koja nam je otvarala zreb do samog finala. Kada se rezultat lomio retko kada smo igrali preko njega,on je uglavnom poentirao iz ofanzivnog skoka i na kraju kao i obicno kada igra pasivno utakmice u napadu, na kraju sili i uzme nerezonski sut za tri poena jbg.

Edited by Miki8
Posted (edited)
15 minutes ago, aleksandar2806 said:

Ko je to skolovAo Jokica i gde?Senguna je Jokic unosio u kos svaki put kada je odigrao na postu.

Bolji je bio Sengun i ponistio je "prednost" i odvukao na svoju stranu koju smo trebali imati. Bio je njbolji igrac na terenu i u njmajbitnijim momentima povukao kad je trebalo.

Edited by Bojdo
  • Like 2
Posted
22 hours ago, drgnk said:

Kad se kaže nacionalne reprezentacije, tu se zapravo misli da predstavljaju zemlju sa stanovništvom koje u njoj živi, a ne isključivo najbrojniji narod te zemlje. Ovo kažem zato što kod nas postoje baš gadni komentari i na račun nekih reprezentacije zato što koriste igrače koji su druga ili treća generacija imigrantskih porodica ili pak bivših podanika kolonijalnih imperija. Što se tiče angažovanja stranaca koji veze nemaju sa tim državama niti su tamo rođeni ili živeli, to može biti tema za debatu.

Stoji, samo ne znam baš da li je na ovom forumu bilo takvih komentara. A za angažovanje stranaca za igranje u reprezentaciji: To je nešto što mnogo ljudi ne ceni blago rečeno, jer se često svodi na kupovinu gotovih igrača na tržištu kao da je roba u pitanju, odnosno predstavlja se nekim eufemizmima da ne bi baš tako ispalo. Pravila su nejasna i konfuzna/zaobilaze se i izigravaju, imamo očigledno veoma povlašćene zemlje i saveze po tom pitanju (Mediteranske baš predvode u tome), pa ne čude svakojaki komentari i sprdnja sa tim. Ovo još, šta to znači imati odnosno nemati veze sa državom za koju igraju je isto stvar (ne)važenja pravila - Za Larkina, on je baš anti-propaganda tj anti-logika u celoj ovoj priči, amer koji je prvi put zaigrao u Turskoj u svojim srednjim 20-im, i posle godinu ipo u Istanbulu eto i državljanstva. Nije teško razumeti široko rasprostranjen negativan stav za ovakve i manje više slične slučajeve, pogotovo jer ljudi, ja bi rekao sa pravom, generalno očekuju skroz drugi set pravila u odnosu na igranje u klubovima, ne drugu papirologiju nego u praksi naravno. (Cirkus će se svakako nastaviti pa će biti tek biti tema ubuduće)

21 hours ago, Milos 3.14 said:

Međutim, ono što me živcira 20+ godina u igri naše reprezentacije je defanzivna nemoć na bekovskim pozicijama da su nam Jović i Marković bukvalno najvažniji igrači i sa druge strane ofanizvni stil bekova gde 20+ godina nemamo beka  koji je ofanzivno ubica i da bar nije rupčaga u odbrani.Živim za dan da gledam nekog Predraga Sašu Danilovića u dresu reprezentacije. Drugo, u momentu kad imamo najboljeg ofanzivnog centra u istoriji mi nemamo četvorku koja je igrački ekvivalent Veličkovića ili neki Zek Ledej ili bar neki Evrokup nivo defanzivno orijentisane četvorke.

Više faktora ovde je u igri: Ajd' što mi nemamo ni blizu toliku bazu kao nekada, i što svako danas igra košarku, nego je i igra drastično drugačija (U smislu ne mogu da zamislim kako bi taj neki naš new age PSD trebao da izgleda, prototip najbliži kom aktuelnom igraču, a i za 4-ku) Ovde pričam očigledne stvari, it is what it is što bi rekli

• Like 2
Posted (edited)

8-7 je bilo u postignutim kosevima za Senguna u poslednjoj cetvrtini, nije to bila neka velika razlika. Samo sto je Jokic je napravio neke lose defanzivne greske kada se lomilo , sto nas je kostalo pobede. I trebao je on jos vise da bude agresivniji u napadu kada se lomilo, to se i ocekuje od superzvezde.

Edited by Miki8
Posted (edited)

Sto bi rekla jedna od mojih omiljenih serija iz detinjstva, "F i F", odnosno fazoni i fore, tako cemo i sad, Finsku pa Francusku. Vreme je da Pesic pokaze Obradovicu kako se drzi konferencija nakon Francuza.

Edited by diego
Posted
2 minutes ago, Bojdo said:

Bolji je bio Sengun i ponistio je "prednost" i odvukao na svoju stranu koju smo trebali imati. Bio je njbolji igrac na terenu i u njmajbitnijim momentima povukao kad je trebalo.

Mozda je bolje odigrao samo zbog slobodnih bacanja koje je dobio ok sa druge strane Jokica vuku za dres penju na ledja i nemoze da dobije nijedno slobodno bacanje.

Posted

Ne brine me Francuska niti bilo koja druga reprezentacija. Ako podignemo formu mi se pitamo, u suprotnom i slabije ekipe od njih nas mogu izbaciti.

Inače reprezentacija sastavljena od nba i el igrača koji su udarne igle u svojim ekipama. Odlično ih vodi novi selektor Fatu. 

Al otom potom. Prvo Markanen i družina. 

• Like 2
Posted

I da Sengun je malo poboljsao statistiku u poslednjoj cetvrtini, sa ona dva poslednja ubacena slobodna bacanja kada je utakmica vec bila resena.

Posted (edited)
22 hours ago, Milos 3.14 said:

Živim za dan da gledam nekog Predraga Sašu Danilovića u dresu reprezentacije. 

A ja nekog novog Djordjevica, a od njega ni traga ni glasa. Najblize mu se primakao Teodosic, jer je imao odredjenu dozu pobednickog mentaliteta kao Sasa, ali jednostavno nije taj kvalitet, i nije igrao kao ludak u najbitnijim momentima. Ne mora cak da bude ni mangup, ni vizionar, ni pobednik kao Sasa... al daj brt nekog ko ume da zatrpa kos protivnika trojkama, da sipa i da ne staje kad jednom udje u ritam. Avram je to uradio par puta u Partizanu kada je igrao kao u transu, ali u repki kao da nema tu slobodu, a deluje da jedini moze to da radi.

Edited by diego
Posted (edited)

Mene vise brine Finska od Francuske. Ako krenu trojke Markkanena i Sise Salina mozemo biti u problemu. Francuzi su kamenjari a imamo prednost u reketu.

Edited by Miki8
Posted
25 minutes ago, Miki8 said:

I da Sengun je malo poboljsao statistiku u poslednjoj cetvrtini, sa ona dva poslednja ubacena slobodna bacanja kada je utakmica vec bila resena.

Utakmicu su rešili pomoćni radnici u turskoj reprezentaciji kad se lomio rezultat pogodili su ničim izazvani dve trojke korkmaz i onaj simpatični brkica koji šutira svake prestupbe godine. Mi smo tad promašili dva zicera i pobeda ode atamanu

Posted

Trajektorija Finska - Francuska - Nemačka je idealna za ravnomerno dodavanje gasa.

Jesmo otežali sebi porazom, ali dovoljno puta nam se otvarao žreb do završnice u poslednjih deset i kusur godina, red je da vratimo dug košarkaškim bogovima i da pokažemo da smo najbolji kada je najteže.

• Like 2