Bode Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago 3 minutes ago, Guru said: Za razliku od vremena kada je FK Crvena zvezda bila jedna zdrava i apolitična priča. Podseti me molim te, kada je tačno bio taj period u kome su svi normalni, vaspitani, kulturni i dostojanstveni mogli da prate klub i ponosno kažu "ovo je naš predsednik kluba/prvi čovek" + "ovo je naša tribina, pogledaj te ljudine sa šipke, čuj njihove ispravne stavove" + "naš klub je slobodan i potpuno nezavistan od državnih i političkih struktura"? Ne znam koliko su bili ponosni na ljude koji su ranije vodili FK i ostalo, ne mogu da znam jer ja pamtim od neke ‘95 na ovamo, kada to nije slucaj. Ali gledajuci i slusajuci starije od sebe, pretpostavljam da je period pre 90-ih bio svakako zdraviji, gde je liga bila neuporedivo kvalitetnija i neizvesnija u tadasnjoj drzavi. Umesanost politike je svakako bila tu, ali ne na ovom prostackom nivou kao danas. Svakako, ako moramo da poredimo, ovo su i dalje, bar po meni, najgori ljudi koji su bili na celu kluba, u zestokoj konkurenciji. Pa valjda treba tezimo ka tome da bude bolje u buducnosti, ma koliko iluzorno delovalo, a pouceni posloscu. Zato i kritikujemo nesto sto je lose. Zao mi je ako je moj stav i meni slicnih razocaravajuci, ali ja jednostavno ne podrzavam teoriju manjeg zla, nego se istom uvek suprotstavljam, bez obzira na oblik. Ljudi koji danas vode FK i drzavu su upravo to.
Petkovic Miroslav97 Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago @Guru U metu, bez prevelikog palamuđenja. 👏
СтелаРоса Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago 1 hour ago, Guru said: ... i kada su isti ovi ljudi bili na čelu kluba... minus Marin. ... kada imamo 10 bodova u Ligi Evrope, dve utakmice pre kraja. Rekao bih prilično uspešan nastup u evropskom takmičenju, makar za sada. Pardon my French, al' zabole me patka za Partizan i za situaciju u kojoj se nalaze... Otprilike isto koliko je i njih bolela kada su vrteli barjak sa Toletom i pevali o kurvi koja umire i gasi se (uključujući i trenera i igrače). Ne, nego kao očekivan rezultat. Veliki uspeh će biti ako napravimo nešto ozbiljno u Evropi, a u solidnoj smo poziciji da to uradimo. Šta je Zvezda i šta predstavlja taj njen identitet? Niko ne spori da su isti ovi ljudi bili i tada u klubu, ali zbog cega moramo biti zaglavljeni u tom periodu i sada posle punih 5 godina? Nije ni Vucic bio isto zlo pre 5 godina kao danas. Za Partizan mislim da nisi razumeo zasto ga pominjem. Titula je uvek vrednija kada je osvojis protiv jakog protivnika, nebitno jel Partizan ili neko drugi. I ne moze biti isti uspeh osvojena titula pored ovakvog Partizana ili pored onog od pre 10 godina. Zvezdin identitet cini kultura, postovanje, povezanost sa navijacima. Mi danas imamo prvog coveka kluba koji pokazuje krvavi srednji prst narodu ove zemlje, deo navijaca koji preti i napada navijace sa drugih tribina, do skoro trenera koji ne zna da sastavi dve recenice kada daje izjavu, a sad trenera koji izgleda kao da je deo nekog meksickog kartela. Imamo filijalu u superligi sto je krsenje postenja i fer pleja, ako se ne varam odigrali smo 4 od poslednjih 5 utakmica sa njima 7+, sto ne znam da li je slucajnost. Klub je otudjen od obicnog navijaca i sa njim se poistovecuje samo navijacka grupa koja je deo cele te politicke igranke oko kluba. Mozemo se spustiti i dole na teren i videti da nemamo ono sto se zove generacija igraca. Navijaci ne mogu da stignu da se zaljube u nekog naseg igraca jer sve sto valja bude brzo prodato. Zvezdina deca koja su uvek imala posebno mesto u srcima navijaca su postala roba. Mi smo cak i u najcrnjim danima znali da izbacimo nekog naseg igraca koji kasnije postane reprezentativac i igra po dobrim ligama, a sad nista. Rekordno prodajemo, ali ti igraci ne mogu da dobace ni do italijanskih ili spanskih fenjerasa.
Diogen Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago Mene je sramota da ovde makar i čitam o nekakvim zaslugama don Terzinja za naš kakav-takav povratak na evropsku fudbalsku mapu i rezultatske uspehe u proteklih 10 godina. Uostalom peak tog uspeha je bio pre 5 godina kad smo na UEFA listi stigli do 36. mesta, u vreme kad je klub još uvek uveliko jahao na talasu uspeha započetog Krasnodarom. Za sve to don Terzinjo može kao prvo da se zahvali Miloju koji je dobio u ruke kadrovski gledno savršenu ekipu za njegovo fudbalsko poimanje i postavku igre, a kao drugo da odleti u Podgoricu i poljubi Grofa u pedu, jer je on oformio inicijalnu ekipu koja je bila pokretač te rezultatske “renesanse” FKCZ od dolaska Grofa u klub. Da on nije tada utefterio i “sa sobom” za neke smešne pare iz Rusije doveo Le Talleca, Donalda, Kangu i Huga Vieiru, ništa se od svega ne bi desilo niti bi Miloje i pored sve naklonosti Fortune mogao da postigne što je postigao. Kad je Terzinjo toliki menadžerski mag što sad on ne dovodi takva pojačanja kad već imamo nepostojeći sportski sektor i skaute koji 2025. godine ne vide dalje od pojačanja iz Radnika kojima don najavljuje “napad na Ligu Šampiona”. Njegov maksimum i jesu Ovusu, Milson, Babike, i večita reziklaža fusbalskih penzosa koji u Zvezdi otaljavaju u laganom ritmu svoje poslednje dane u kopačakama. Ako ih on nije doveo - a nije, opet je naš kljakav roster takav kakav je opet odgovornost don Terzinja, jer on postavlja ljude u klubu pa je odgovornost svakako njegova. Ne razumem kako iko može da afirmativno govori o njegovim “zaslugama” kad je naš peak bio pre 5 godina od kad padamo i po rejtingu i po kvalitetu ekipe, pa se logično postavlja pitanje da li je to don Terzinjo bio super menadžer ali je pre 5 godina naprasno zaboravio svoj zanat? U klub je ulazio ogroman novac svake sezone, naročito zadnjih nekoliko godina, jer je prodao svu decu kluba koja su vredela i obećavala, ima apsolutnu moć i autoritet u klupskoj organizaciji, i - gde su rezultati, ili još bolje pitanje: gde su te pare? Jedino za šta je don Terzinjo “zaslužan” je omogućavanje partijskim parazitima, sinu debejcu i kumovima im, da iznose desetine miliona iz kluba svake godine kroz štelovane transfere, duple račune, i ortačke ugovore sa štićenim igračima. Ne znam kako iko, a ne mora nužno ni da navija za CZ, može da o don Terzinju priča u kontekstu zasluga i nekog doprinosa našim uspesima, kad je dokazano reč o lopovu koji je krao novac na gore opisane načine, i koji je zbog toga završio na poternici, pobegao iz zemlie, a kasnije pušten iz pritvora uz jemstvo od 1 mil €. Da nije politička kurvetina kakva jeste, i na prst u bulju sa diktatorskom huljom na vlasti, odavno bi on “vodio” neki zatvorski fudbalski klub u pidžami na štrafte. Uostalom, protiv tog lopova optužnica do dan-danas nije oborena iz jednog prostog razloga - jer su dokazi protiv njega neoborivi, potkrepljeni izjavama nekolicine igrača na čijim se transferima i preko čijih ledja se debelo okoristio za svog “direktorovanja” Crvenom Zvezdom. I kako razumeti da neko i dalje i pored svega može da o njemu priča afirmativno pa makar i neutralno, i pravi se da se zaista radi o nekom sposobnom menadžeru koji eto, malo kraducka ali šta ćeś, krali su i oni pre njega. Zbog tog i takvog švedskog sindroma i jesmosmo tu gde smo - u qrtzu, i kao klub, i kao država. 1
Markoss Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago Terzic je imao srecu da se pojavio Vladan Milojevic i nicim izazvano ekipu koja je bila upitnog kvaliteta i da osvoji titulu, prvo uveo u LE, a zatim i u LS. Tek u onoj trecoj sezoni se kao nesto ulagalo, ali i tada je ulaskom u LS napravljen izvanredan uspeh. To je kao da se Partizanu i ovoj smotanoj upravi otvorilo sa Blagojevicem. Ali jbg nije. Terza je za nijansu imao vise srece (ne znanja, jer je tad Milojevic bio druga opcija iza mocnog Stramaconija koji ih je odbio). Da je simpaticni Italijan dosao, leteo bi Terza iz Zvezde odavno, i to bi ga licno kumara oterao. 3
Saxon01 Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago Trpajte krila ,vidi kog doveli ))))) surdulickog Aubmejanga ahahahahahhahahahahaahaha kakva komedija!! )))))))))))))))))) Ovo je bogami za najurivanje iz kluba!Mrkela Marina i cele uprave!!! Strasno kako se peru pare sa ovakvim transferima! ! koliko vam jos krila treba ????
Amigo21 Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago U LS smo usli tako sto nam je u prvoj postavi u Austriji spica igrao Milic a krilo Veljko Simic a drugi put smo u LS usli tako sto nam je spic bio Vukanovic tek posle dve LS mi smo krenuli ozbiljno da ulazemo do tada su nam pojacanja bila iz Napredka, Spartaka, Cukarickog i td... Neka ljudi ne veruju svojim ocima neka veruju tudjim jezicima.
Recommended Posts