Jump to content

FK Crvena zvezda 2025/2026 - Nepredvidiva epoha

Recommended Posts

Posted
1 hour ago, Dzo23 said:

Lično sam uvijek za iskorak. Ako možemo do nekog Nagelsmana ili tako nekog modernog trenera koji igra sexy fucu obe ruke dižem.

Nikako početnike ili neke koji su bljesnuli na kratko kao Bahar. Čisto da se mjenja reda radi. 

Vladan Milojević je uradio nevjerovatne stvari za klub. Prije svega vratio klubu slavu. Ispunio je višedecenijski san navijača.

Svakako da ima boljih trenera od njega ali prosto ne paše svaki trener svakom klubu isto. Bez obzira na znanje koje posjeduje.

Mnogo je tu faktora koji utiču. 

Vladan zna kako klub diše, i definitivno je idealan za nas, bar trenutno. 

Ista priča važi za Radonju i KKCZ.

Ovo je sve tacno, ovako i ja razmisljam. Kao sto rece @Don Dusko, i ja sam da se malo i u gradu pitamo, sazrelo je vreme. Ali opet, ni inostrani trener sa renomeom ti nista ne garantuje u startu. Sve ja to znam i svestan sam toga.

Sto se Bahara tice, ogroman propust uprave da se uopste ne informisu o nacinu na koji on radi posao, a ako su to znali jos gore jer nisu ukapirali da to igranje football managera iz kancelarije kod nas ne prolazi. 

Ja licno Vladana nikad nisam pljuvao (niti ikog drugog, prosto to ne radim), ima stvari koje mi se kod njega ne svidjaju i koje kritikujem, ali uvek cu da pohvalim ono sto je dobro i uvazavam njegov znacaj za napredak kluba do sada. Na kraju krajeva, teren je jedino merilo. 

Posted
59 minutes ago, Jelencom said:

Mi smo sinoc igrali sa 2 špica na gostovanju u vrlo bitnoj utakmici. 

Postigli 3 gola , pobijedili 2 razlike šampiona Poljske u gostima

Maltene obezbijedili grupu Lige Šampiona ili Lige Evrope. Jedini godinama donosimo bodove za Srpski fudbal, obrćemo 50-60 miliona evra godišnje i plaćamo porez na to.

Igramo redovno u Evropi...

Ali ne valja ništa što je naše, batađorizam,  ćaci, ne zna Miloje da sastavlja rečenice, star Arnautović ....

Tačno nam trebaju ponovo Vladan Lukić, Toplica Spasojević , Ratko Dostanić i ti nećaci kulturni i nadasve stručni i Tomislav Karadzić na čelo saveza sa njima

Vrlo dobar, post da nema boldovanih delova.

Finansijsko poslovanje (Terzu mafiju) i cacije uvek treba pljuvati, to je stvar elementarnog vaspitanja. Pak, sa fudbalskom logikom posta se slazem skroz.

• Like 6
Posted

Шерифу истиче уговор следећег лета, а он такође инсистира на одласку. Слажем се да је много битан играч, свака част на свему урађеном у нашем дресу али ово је последња шанса да се прода и да се заради нешто. Његов трансфер стварно има резона, поготово кад се зна да су ту Арнаутовић и Дуарте. Једно мало поређење : Са Дуартеом смо у могућности да играмо другачији и теже предвидив фудбал. Дуарте се увлачи у средину по лопту, шири на крило, напада простор, уме и да задржи лопту иако му то није форте, буквално Фирмино за сиротињу. Са Шерифом је то много предвидивије, дуге лопте ка њему, где он сировом снагом гради и чува лопте. Мислим да смо са Бруном у могућности да играмо много модернији фудбал. Једна ствар која ми много смета је колико лош третман Шериф има код судија, то је невероватно, синоћ минимално 3 фаула му нису свирана. 

• Like 6
Posted
16 minutes ago, Geronimo said:

Vrlo dobar, post da nema boldovanih delova.

Finansijsko poslovanje (Terzu mafiju) i cacije uvek treba pljuvati, to je stvar elementarnog vaspitanja. Pak, sa fudbalskom logikom posta se slazem skroz.

sve napisano pada u vodu nakon onog što si boldovao, tu nema o čemu dalje da se priča

• Like 1
  • Ha-ha 1
Posted

Vladan Milojević ne zna tri stvari:

1) Da sastavi prosto proširenu rečenicu 

2) Da izgubi titulu

3) Da izgubi dvomeč u kvalifikacijama 

Shodno prioritetima, predlazem da novi trener bude Aleksandar Janković, konferencijski Ciceron, da resimo prvu stavku. A sto se tice ovih ostalih, za FKCZ manje bitnih stvari, to mozemo i da sacekamo

• Like 2
  • Ha-ha 6
  • Pumpaj! 1
Posted
1 hour ago, Prijatelj Mitar said:

Ovo je sve tacno, ovako i ja razmisljam. Kao sto rece @Don Dusko, i ja sam da se malo i u gradu pitamo, sazrelo je vreme. Ali opet, ni inostrani trener sa renomeom ti nista ne garantuje u startu. Sve ja to znam i svestan sam toga.

Sto se Bahara tice, ogroman propust uprave da se uopste ne informisu o nacinu na koji on radi posao, a ako su to znali jos gore jer nisu ukapirali da to igranje football managera iz kancelarije kod nas ne prolazi. 

Ja licno Vladana nikad nisam pljuvao (niti ikog drugog, prosto to ne radim), ima stvari koje mi se kod njega ne svidjaju i koje kritikujem, ali uvek cu da pohvalim ono sto je dobro i uvazavam njegov znacaj za napredak kluba do sada. Na kraju krajeva, teren je jedino merilo. 

Okej su mi tvoja i slična razmišljanja s tim da izgledaju malo pristrasno-navijački, kao i da im fali malo dubine (ocenjujem sve slične i ne samo tvoj stav).

Slažem se u potpunosti da su ispadi na konferencijama katastrofalni i da to dosta utiče na njegovu reputaciju. Ranije su mu izjave bile samo nemušte, što je isto loše, dok se sada tu nakačio i sloj nervoze i svadjalačkog tona. Naš klub im PR i neverovatno mi je da to i dalje traje i da niko ne radi sa njim na tome. Većina trenera prolazi kroz to jer nisu svi prirodno nadareni za odnose sa medijama (ima dosta toga u njihovim biografijama) i Zvezda sada kao ozbiljan klub mora da se podstara da prvi trener ima neki trening. Ja sam pre šest godina išao u Main Point na časove javnog govora i predavač mi je rekao da mu jedan od polaznika bio Ilija Stolica, znači treneri prolaze kroz to tako da tu deo krivice svaljujem i na sam klub.

Drugo, svaki trener ima svoju filozoviju i stil igre i Vladanova zna da bude neka previše defanzivna. Skroz je legitimno da se nekome taj stil ne svidja i želi da se to menja ali je degutantno u to mešati sreću, individualni kvalitet i druge činioce kao da Vladan pobedju na osnovu toga. Trenerski poziv, priprema i taktika su mnogo ozbiljniji od toga.

Treće, Zvezda je meč protiv Benfike prošle jeseni velikim delom izgubila jer su pojačanja stigla prekasno i jer nismo imali rezervnog beka. To ne može da bude krivica trenera. Klub je velika organizacija sa velikim osobljem gde se zna ko, šta radi i gde zaposleni primaju velike plate (plus kolač koji Terzan udeli sa strane). Ne može se trener kriviti jer su drugi sektori zakazali i iskreno, nejasno mi je da retko ko ovde pomene ljude iz uprave kada su u pitanju odluke za koje su oni direktno odgovorni. Uvek se nekako kola lome na Milojeviću.

Četvrto, živi ljudi greše pa je Vladan imao grešaka u svom izboru taktike i sastava. Jednostavno, deo trenersko posla.

Peto, Vladan je možda bio prvi u selu ali se njegov trenerski rad znatno promenio i unapredio u poredjenju sa 2018. godinom i prvi mandatom. Najveći primer su igrači gde je nekima znatno unapredio igru (Šerif) a i vide se razni moderni detalji u taktičkim rešenjima. Znači menja se, razvija i moguće je očekivati da će na kraju ostvariti bolji rezultat u ligaškom delu nego prošle sezone. Bilans njegovog uspeha treba povući na kraju sezone i sa rezultatom iz prošle je zaslužio da Zvezdu vodi i ove.

• Like 7
Posted
7 hours ago, Zvezdinho said:

Koja euforija zbog jedne pobede u gostima.

Nije euforija, već zadovoljstvo što smo odigrali više nego dobru utakmicu na gostovanju u 3. kolu kvalifikacija za LŠ, što nije mala stvar. Nije da je to lako bilo kojoj ekipi u ovoj fazi sezone, a nije bio čest slučaj ni kod nas.

Ja prvi kritikujem Milojevića za neke stvari, ali dobre stvari treba pohvaliti, a sinoć smo veći deo utakmice kontrolisali, posebno drugo poluvreme, gde je veća verovatnoća bila da damo još jedan gol nego da ga primimo.

Posted

Da mi je upoznati lika koji je terorisao Stamenica sa SK u srednjoj skoli, da castim covjeka gajbom piva.

Kakve su ono potisnute traume, sta je ono..

• Like 2
Posted (edited)

Da se nadovežem na Džema, ja sam isto baš pozitivno iznenađen adaptacijom Milojevića pre svega na dosta jači roster i broj stranaca koji je zatekao. Fluktuacija igrača je nikad jača i treba izbalansirati. Nisu ga pojeli, a mogli su. Koliko god zvučao nemušto, on stvarno radi na sebi fudbalski i daje znake napretka. Dakle i njegov staff radi ozbiljan posao i drži ekipu u dobrom stanju. Plus što je došao na ozbiljnu kocku gde je žrtvovao prvi mandat da spasava Terzićevo dupe posle Bahar projekta. Nema domaćih opcija koje bi mogle da urade bolji ili sličan posao. Svakako će ova sezona dati dosta odgovora možemo li sa njim u čuveni evro iskorak. 

Edited by Molina23
  • Like 2