Dragan Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago Koji ste znak i podznak (ascedent) ? Ovde mozete napraviti besplatnu natalnu kartu Potrebno je mesto rodjenja, datum i tacno vreme. Ja sam Devica - Rak
Dragan Posted 12 hours ago Author Posted 12 hours ago Astrology Horoskopi u novinama su bezvezni vic, kao i ocekivanja predskazavanja buducnosti i sudbine na osnovu horoskopa. Ipak iako nije naucno zasnovana, na osnovu iskustava generacija astrologa, moguce je izvuci izvesna zakljucke o psiholoskoj strukturi i sklonosti licnosti u zavisnosti od astroloske konfiguracije, za sta je potrebna detaljna analiza polozaja planeta u znakovima i kucama. Povrsni, ali dovoljno dobar pregled podele znakova po elementima. VATRA, ZEMLJA, VAZDUH, VODA: Koji je vaš element i kako utiče na vas?
Smrtokapa Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago (edited) Potvrđujem da ovaj Draganov link daje tačne informacije, pošto za mene kaže da sam šarmantan, diplomatičan, taktičan, pravedan, romantičan, objektivan, originalan, intelektualno nastrojen, esteta, idealista i imam istančan ukus. Edited 12 hours ago by Smrtokapa 6
Smrtokapa Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago 10 minutes ago, Mina D. Harker said: @Smrtokapa dakleee, Vaga? 😇 Klasična, sa Vodolijom koja izranja iz dubine kada se to najmanje očekuje. 1
DameTime Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago Mene zanima šta su u horoskopu @McLeod i @Eddard 😅 Spoiler Ako bih pogađala, recimo Lav odnosno Jarac ili možda Škorpija.
40Wins Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago Kad odem u KG povremeno sednemo sa zeninim drugaricama i jedna koja je nesrecna u ljubavi uvek prica kako je isla da radi natalnu kartu i kako joj je astroloskinja rekla sta ce da joj se desi i da ce da otputuje u inostranstvo da zivi i likusa ide na posao i sedi kuci u sobi kod roditelja i ceka da joj se to desi. Obecao sam da necu da joj upucujem sugestije ali mi uvek krivo kako se neki ljudi popale na to. 2
McLeod Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago 29 minutes ago, DameTime said: Mene zanima šta su u horoskopu @McLeod i @Eddard 😅 Reveal hidden contents Ako bih pogađala, recimo Lav odnosno Jarac ili možda Škorpija. Nope. Inace jedna od vecih gluposti sa kojima se ljudi zaludjuju.
DameTime Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago 9 minutes ago, 40Wins said: Kad odem u KG povremeno sednemo sa zeninim drugaricama i jedna koja je nesrecna u ljubavi uvek prica kako je isla da radi natalnu kartu i kako joj je astroloskinja rekla sta ce da joj se desi i da ce da otputuje u inostranstvo da zivi i likusa ide na posao i sedi kuci u sobi kod roditelja i ceka da joj se to desi. Obecao sam da necu da joj upucujem sugestije ali mi uvek krivo kako se neki ljudi popale na to. Nema razlike između verovanja u zvezde/horoskop, nekog Boga i Deda Mraza. U svakom slučaju veruješ da ono što ti se dešava ne zavisi od tebe. Postoji razlog zašto ljudi veruju - lakše je verovati da postoji nešto "veće od tebe", kao vrsta opravdanja. Naravno, loše je što kad se pretera, kao u njenom slučaju, osoba potpuno izgubi agensnost i proaktivnost... Inače sam se uvek svađala sa profesorima na faksu da je horoskop kao laička podela ličnosnih crta/karakteristika, koja pomaže ljudima da se međusobno grupišu i procenjuju. Ofc, ne treba se ni preterano vezivati za ta tumačenja. 7 minutes ago, McLeod said: Nope. E jbg, lavići imaju to samopouzdanje, da ne kažem puni su sebe 😁
Mina D. Harker Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago Ne znam @DameTime, meni se čini da smo okruženi Devicama 😁 Spoiler Btw, ja sam Škorpija 1
Clash Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago Čudi me da se i ranije nije potegla ova tema pošto se narod masovno loži na ovo. Dakle, postavka planeta u trenutku tvog rodjenja odredjuje tvoju ličnost, karakter i sudbinu. Deda Mraz mi je realnija i prihvatljivija opcija. Betmen mi je realniji. Pikaču mi je prihvatljiviji. 1
DameTime Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago 10 minutes ago, Mina D. Harker said: Ne znam @DameTime, meni se čini da smo okruženi Devicama 😁 Reveal hidden contents Btw, ja sam Škorpija Sve same Device, Vage i Rakovi, verovatno 😁 Sa ženskim Škorpijama se družim, muške su bile problem 😁 1
Dragan Posted 10 hours ago Author Posted 10 hours ago 5 minutes ago, 40Wins said: Kad odem u KG povremeno sednemo sa zeninim drugaricama i jedna koja je nesrecna u ljubavi uvek prica kako je isla da radi natalnu kartu i kako joj je astroloskinja rekla sta ce da joj se desi i da ce da otputuje u inostranstvo da zivi i likusa ide na posao i sedi kuci u sobi kod roditelja i ceka da joj se to desi. Obecao sam da necu da joj upucujem sugestije ali mi uvek krivo kako se neki ljudi popale na to. U jednoj novinskoj redakciji je neko pokupio datume rodjenja saradnika i sa njihovom dozvolom napravio horoskope kod neke internetet firme. Zatim im je dao tih 10-15 stranica analize karaktera da procitaju i svi su bili iznenadjeni kako 80-90% napisanog odgovara njihovom karakteru. Fora: 1. svi su dobili istu analizu 2. za analizu je upotrebljen datum rodjenja jednog serijskog ubice 😁 1 hour ago, Mina D. Harker said: @Smrtokapa dakleee, Vaga? 😇 U jednoj astroloskoj knjizi sam nasao dobar savet, koji mi je pomogao kod mog sina Vage: "nikada mu nemojte staviti dva, ili nedajboze tri dzema na sto za dorucak, ako zelite na vreme stici u skolu" 🤣 2 2
Mina D. Harker Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago 8 minutes ago, Clash said: Čudi me da se i ranije nije potegla ova tema pošto se narod masovno loži na ovo. Dakle, postavka planeta u trenutku tvog rodjenja odredjuje tvoju ličnost, karakter i sudbinu. Deda Mraz mi je realnija i prihvatljivija opcija. Betmen mi je realniji. Pikaču mi je prihvatljiviji. Objektivno si u pravu, ali why so serious? Bukvalno je u pitanju razonoda, neka zabavna tema za razgovor. Ni manje, ni više. Naravno da je apsurdno uređivati svoj život u skladu sa horoskopom. 2
zoran59 Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago Jbm li ga. Kasnim za vecinom forumasa, zivim u drugoj (ispravnije, sestoj) vremenskoj zoni. Ustanem, umijem se, poserem se, operem dupe i ruke, skuvam kafu i (kud me djav'o tera?) navratim na forum i naidjem na ovu temu. Nemam pojma gde spadam po horoskopu, nikada me to nije interesovalo. Ne bih da ubedjujem nikoga - ko veruje u to, verovace i dalje a ko ne veruje, nece. Nego, imam pitanjce za one koji veruju ili se cak i razumeju u to. Koliko sam shvatio, sudbinu, karakter i svasta nesto bi trebalo da ti odredjuje polozaj zvezda na nebu - i onda kad si rodjen i posle. Tako, valjda bi trebalo, neko ko se razume u zvezde moze da predvidi sta ce ti se danas desiti i kakvo ce ti biti raspolozenje. Nekako mi izgleda da to vredi za one koji nikada nisu mrdnuli dalje od svog sela. Ali, sta se dogadja kad covek iseli/odseli u Australiju? Zvezdano nebo tamo izgleda drugacije nego na Balkanu. Da li njemu onda sudbinu odredjuju neke druge zvezde ili je jos uvek odredjen nebom onakvim kako izgleda iznad Bajine Baste? Zbunjen sam.
Mina D. Harker Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago @zoran59 I dalje ga određuje Bajina Bašta 😆 1 1
DameTime Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago (edited) 18 minutes ago, Eddard said: @DameTime I'm with McL here You're no fun 😁 25 minutes ago, Mina D. Harker said: Objektivno si u pravu, ali why so serious? Bukvalno je u pitanju razonoda, neka zabavna tema za razgovor. ✨ This ✨ Imam utisak da je popularno da se pljuje po horoskopu samo da bi se ispao što ozbiljniji i racionalniji u društvu. 😁 Edited 9 hours ago by DameTime 1 1
McLeod Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago Ni vaga ni devica ni rak. Reci cu vam kad pogodite, vec se priblizavate statisticki verovatnom ali potpuno slucajnom pogotku.
DameTime Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago Moram da kažem da sam namerno tagovala baš vas dvojicu, jer sam znala da ćete biti u ovom fazonu
Dragan Posted 9 hours ago Author Posted 9 hours ago (edited) zoran59: Quote Koliko sam shvatio, sudbinu, karakter i svasta nesto bi trebalo da ti odredjuje polozaj zvezda na nebu - i onda kad si rodjen i posle. Tako, valjda bi trebalo, neko ko se razume u zvezde moze da predvidi sta ce ti se danas desiti i kakvo ce ti biti raspolozenje. Zapravo astrolozi tvrde nesto sasvim suprotno, a to je da dosta toga u zivotu zavisi od tebe i da sudbina nije predodredjena. Sa druge strane ona jeste na izvestan nacin prilicno "predodredjena" bas time kakvi jesmo, naucnim jezikom - genetsko nasledje, drustvena odredjenost mestom i vremenom rodjenja, spolom, klasnim odrednicama (postoje naravno izvesna moguca odstupanja i izuzeci, ali mnoge stvari su statisticki vec unapred "odredjene". Ima neka izreka ~ posejes naviku, dobijes karakter, a iz karaktera sledi sudbina, koja na slican nacin upucuje kao i "svako je sam kovac svoje srece" (opet u granicama goreopisanih ogranicenja). Edited 6 hours ago by Dragan 1
Smrtokapa Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago Ne znam da li su gori ljudi koji veruju u horoskop ili ljudi koji pljuju po horoskopu, baš je mrtva trka. (Kao vaga ne mogu da se odlučim.) 4
Clash Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago 4 minutes ago, Smrtokapa said: Ne znam da li su gori ljudi koji veruju u horoskop ili ljudi koji pljuju po horoskopu, baš je mrtva trka. (Kao vaga ne mogu da se odlučim.) Taj sam. Mada, mogla bi se proširiti tema i na bacanje pasulja, tarot karte, gledanje u šolju. Tj. gledanje u šolju je ozbiljna nauka. Mislim gledanje u wc šolju, jer na osnovu uzorka urina i stolice možeš puno toga saznati o sebi, o načinu kako živiš, šta nije u redu i šta trebaš ispraviti. Gledanje u wc šolju>>>> astrologije 2
Recommended Posts