Jump to content

Message added by Guru,

- Na temi o prelaznom roku se komentarišu dolasci i odlasci igrača, potencijalna pojačanja koja su pomenuta od strane relevantnih izvora i prave realne projekcije tima uz nekakvu analizu/propratni tekst. Tema je isključivo vezana za KKCZ, na njoj se ne komentarišu random igrači i transferi drugih klubova, osim ako se ti transferi direktno ne tiču Zvezdinih potencijalnih pojačanja (po prethodno navedenim kriterijumima).

- Lista relevantnih izvora je sledeća: Donatas Urbonas (Basket News), Aris Barkas (Eurohoops), Encestado.es, Sportando (ne kada samo prenose šta naši clickbait portali objavljuju), Đorđe Matić i Meridian bet, Stefan Lazarević (Telegraf), Tviter/X profili Andrea Calzoni, Nolan is Back (ex Nolan sa parkinga), Večiti abrovi i KKCZ Insajder (isključivo u vezi transfera, ne i prenošenje propagandno-trovačkog sadržaja), Instagram stranica Tips'n'Slips, naši forumaši Markoss i Mile1, uz podrazumeva se - zvanične objave kluba. Prilikom prenošenja informacija obavezno je navesti ko je izvor/ostaviti link. Bacanje infantilnih zagonetki i kriptičnih poruka je zabranjeno. Lista je podložna promenama, predlozi i sugestije forumaša u vezi iste su dobrodošli i biće razmotreni od strane moderacije.

- Tema nije fontana želja, svaštara, chit chat, niti šalter sala - odlasci u pekaru, grejalice, šlemovi, one liner-i, šta mislite o/ja bih voleo/moj predlog je ________, kačenje klipova random igrača uz kako vam se čini ovaj, "goli" depth charts bez ikakvog dodatnog teksta i slični oblici ispraznog štancovanja strana će se tretirati kao spam/trolovanje i svaki put kada forumaši preteraju moderacija će to sankcionisati.

- Svi postovi kojima se krše navedena pravila će biti brisani. Forumaši koji i nakon brisanja postova nastave sa kršenjem pravila će dobijati vremenske zabrane pisanja, koje u slučaju ponavljanja prekršaja mogu biti i duplirane. 

Recommended Posts

Posted
48 minutes ago, Four Elements said:

Svaka prica o "losoj" domacoj osnovi se uvek moze oboriti podsecanjem na Radonja sezone kada smo usli u Top8 i igrali svaku tekmu na 1,2 lopte sa novim sampionom CSKA i sledece nadomak Top8 u novom sistemu gde je Darusafaka dobrano vestacki pogurana sa 3 pristojna stranca i poprilicno prosecnim domacim igracima (Jovic, Dangubic, mladi Guduric, Rebic, nesnadjeni Micic, Mitrovic, Milko Bjelica, Tejic, Lazic i mozda jos neki ne secam se vise), znaci ne top tier domaci igraci.

Sada sa znatno vecim budzetom i gomilom stranaca godinama vec ne dolazimo ni do tog nivoa.

Znaci da nikakvi "zli" domaci igraci nisu uzrok losih rezultata nego nepostojanje sistema i plana igre i pravca u kom klub treba/hoce da ide.

Sto ukratko znaci da ako imas plan kako da u ekipi iskoristis cepanicu Dangubica a nemas plan kako da iskoristis elitnog sutera Cannana koji je pritom 10 puta skuplji, dovedi Dangubica molim te.

I 91. smo guzbalski KEŠ osvojili bez stranaca. 

Vremena se menjaju.

• Like 6
Posted
25 minutes ago, Zvezdaš96 said:

Posle neko zna da priča za Sferopulosa ovo i ono, lik bio bez povredjenog Bolomboja u finišu sezone na deobi 4. i 5.mesta bez ubedljivo najznačanijeg igrača koji fazon zbirno propustio prva 3 meseca i plus poslednjih 6 kola evrolige, a Zvezda i uz kradju sudija bila na rekordnom skoru 18-16, to što je Sferopulos uradio je umetnost, a sada ima duplo bolju ekipu, nego što je imao prošle sezone.

Да направићемо се луди за историјске бруке у АБА и КЛС.

• Like 1
Posted
17 minutes ago, Dropkick Murphys said:

I 91. smo guzbalski KEŠ osvojili bez stranaca. 

Vremena se menjaju.

Hoces da kazes da bismo sad mogli da osvojimo Ligu Sampiona samo da umesto domacih imamo sve strance?

Guzbalski KES hahah, fenomenalno 😄

Posted
17 minutes ago, Bogoljub Gagic said:

Да направићемо се луди за историјске бруке у АБА и КЛС.

Sva sreća pa je aba bila prioritet, igrali su sa 20% snage, totalno nezainteresovano su izgledali i igrali je kao po kazni, da bi zato u evroligi igrali na maksimumu i dali sve od sebe, prosto zvanicnim odlaskom Covica prvi put u istoriji mi smo od prvog kola počeli igrati evroligu na svom maksimumu i svu svoju snagu usmerili na evroligu, desilo se nazalost ono sto se desilo nsa Bolombojem na startu vec sezone, ali uprkos tome, evroligu smo igrali svaki meč na jedan posed razlike sa svima i dali sve od sebe.

Naravno očekivano evroligu smo dali sve od sebe i svu snagu naše objektivno izuzetno matore ekipe smo usmerili na to takmičenje, inače u suprotnom bismo opet rutinski uzeli aba ligu recimo, ali bismo u evroligi opet osvojili sjajno 16.mesto, tako da birali smo prioritet i prvi put odlaskom Čovića ekipa je odlučila da joj prioritet bude da ne igra turistički posle dugo vremena evroligu, na uštrb toga da ne budemo prvi u selu po Čovićevoj ideologiji da je bitno uzeti aba ligu, KLS, a u evroligi kako je govorio: ,,Nikada se mi nismo palili na plej of ili plej in"...

• Ha-ha 1
Posted
1 hour ago, Four Elements said:

Svaka prica o "losoj" domacoj osnovi se uvek moze oboriti podsecanjem na Radonja sezone kada smo usli u Top8 i igrali svaku tekmu na 1,2 lopte sa novim sampionom CSKA i sledece nadomak Top8 u novom sistemu gde je Darusafaka dobrano vestacki pogurana sa 3 pristojna stranca i poprilicno prosecnim domacim igracima (Jovic, Dangubic, mladi Guduric, Rebic, nesnadjeni Micic, Mitrovic, Milko Bjelica, Tejic, Lazic i mozda jos neki ne secam se vise), znaci ne top tier domaci igraci.

Sada sa znatno vecim budzetom i gomilom stranaca godinama vec ne dolazimo ni do tog nivoa.

Znaci da nikakvi "zli" domaci igraci nisu uzrok losih rezultata nego nepostojanje sistema i plana igre i pravca u kom klub treba/hoce da ide.

Sto ukratko znaci da ako imas plan kako da u ekipi iskoristis cepanicu Dangubica a nemas plan kako da iskoristis elitnog sutera Cannana koji je pritom 10 puta skuplji, dovedi Dangubica molim te.

Ima tu više stvari.

Prvo, mi trenutno nemamo ni takve mlade igrače kao što su tada bili Jović, Micić, Kalinić.

Drugo, igrao se drugačiji format, nije bila liga. Tada smo imali 5-5 u prvoj grupi i 7-7 u drugoj grupi. Pogledaj gde su sada timovi koji su na 50% uspešnosti.. Na taj način su i grobari dolazili do F4 dva puta, čak i sa negativnim skorom. 

I treće imali smo veliki naboj, i igrači i navijači posle dugih sezona suše, realno bilo je i bolje navijanje i igrači su davali 200%. Ima i do trenera svakako..

Mislim da su pokušali da naprave balans sa Gudurićem, Micićem i Petruševom ali svi znamo šta je bilo.

Svakako bih više voleo da ima više domaćih igrača. Isto tako ne vidim da jedan Miljenović ne može da pruži ono što pruža Jago recimo, tako da videćemo šta će se dešavati i tokom sezone.

• Like 4
Posted
4 hours ago, NikadProtivKaline said:

kakav reset?

koliko igraca iz prosle sezone je zvanicno otislo?

reset je valjda nesto sto se uradi planski i sa idejom

mi smo se za sada resili 2-3 igraca koji svakako ne bi ostajali(daum, rokas, teo)

otisao je jedan kog smo zeleli da zadrzimo(petrusev)

imamo jos 4-5 kojih bismo se resili ali ne znamo kako

a imamo i jednog kog smo pre 2 meseca produzili a sad bi da ga pedaliramo

sto se dolazaka tice, opet smo prvo potpisali tzv backup opcije, pa onda celo leto jurili 2-3 nedostizna kapitalca...i standardno ispusili

ja tu ne vidim apsolutno nikakav plan

Pa dobro, ali realno prvo smo doveli nosioca na 4 Monekea i bekap opcije na 3 i 4 u vidu Odželeja i Nwore, da ne moramo da ubijamo Kalinu cele sezone. Svakako napredak u odnosu na Gidru.

Na 1 i 2 su dovedeni kapitalac iz NBA i dobar prospect Karter. Obojica polivalentni igrači koji mogu i na 1 i na 2. 

Tako da mislim da nije bilo baš neplanski.

Jedino smo zeznuli na centru. Razumem Izundua kao backup centra, ako će se Boki u neko vreme vraćati, ali vrv su baš bili ubeđeni da Petrušev ostaje. A, realno, otišao je zbog stvari na koje nismo nikako mogli da utičemo.

Sad što se tiče odlazaka, to sam već pisao. Mogli su ili da ispoštuju postojeće ugovore i onda da vrv bacimo još jednu sezonu, zato što igrati na pleju sa Kodijem i Jagom je ubistveno, ali su odlučili da ipak naprave konkurentan tim za ovu sezonu. 

Što se tiče centra mogli su bolje. Odlaske takođe, mada još nije gotovo. Ali, generalno, mislim da se napravio reset prvo u smislu fokusa na kvalitetnije igrače ne gledajući na nacionalnost, i drugo u smislu odlučnosti da se ima konkurentan tim za prvih 8..

Posted

Miljenović sigurno ne može da pruži ono što može Yago, koji je bio mvp finalne serije aba lige pretprošle sezone i držao nam glavu iznad vode nakon što se Shabazz pokazao kao ćorak. Jasno je da je Yago na EL nivou subpar igrač i da bismo nakon odvrtanja snslavine sa našim novcem svi želeli kompetentnijeg igrača, ali on svakako ima neke kvalitete koji su ga doveli tu gde je sad, tako da malo realnosti nije na odmet. 

• Like 5
Posted
6 minutes ago, Night wolf said:

Ima tu više stvari.

Prvo, mi trenutno nemamo ni takve mlade igrače kao što su tada bili Jović, Micić, Kalinić.

Drugo, igrao se drugačiji format, nije bila liga. Tada smo imali 5-5 u prvoj grupi i 7-7 u drugoj grupi. Pogledaj gde su sada timovi koji su na 50% uspešnosti.. Na taj način su i grobari dolazili do F4 dva puta, čak i sa negativnim skorom. 

I treće imali smo veliki naboj, i igrači i navijači posle dugih sezona suše, realno bilo je i bolje navijanje i igrači su davali 200%. Ima i do trenera svakako..

Mislim da su pokušali da naprave balans sa Gudurićem, Micićem i Petruševom ali svi znamo šta je bilo.

Svakako bih više voleo da ima više domaćih igrača. Isto tako ne vidim da jedan Miljenović ne može da pruži ono što pruža Jago recimo, tako da videćemo šta će se dešavati i tokom sezone.

Evo i sam si naveo Miljenovica, doveli smo i Radosica, ali njih koliko vidim niko ni ne uzima za ozbiljno da dobiju neke minute, imaju neku ulogu i slicno. Ko garantuje da od Radosica ne bi mogao da ispadne neki novi Guduric, da nismo njemu dali sansu ko zna kako bi mu isla karijera dalje. Ono sto je jedino sigurno je da ako ne dobije sansu necemo nista ni dobiti od njega.

U poslednjoj Radonja sezoni se igrao isti format, samo je umesto 18 klubova bilo 16, imali smo Woltersa, Djenku i Dions Thompsona od stranaca i tada smo igrali najlepsu kosarku.

Ne zalazem se uopste za ekipe bez stranaca, niti sam neki Delije Sever, Rodjen Los, Kenjaj nacionalisticki fanatik, naprotiv, samo mi smeta to generalizovanje i konstantno ponavljanje kako su domaci igraci sve sjebali i kako bi sa sve strancima pokidali. Logicno je i ako smo neka zemlja kosarke i toliko talenata smo izbacili do sada da u dva najveca domaca kluba moze da igra poneki srpski igrac.

• Like 1
Posted
3 hours ago, Chaos Is Me said:

Miljenović sigurno ne može da pruži ono što može Yago, koji je bio mvp finalne serije aba lige pretprošle sezone i držao nam glavu iznad vode nakon što se Shabazz pokazao kao ćorak. Jasno je da je Yago na EL nivou subpar igrač i da bismo nakon odvrtanja snslavine sa našim novcem svi želeli kompetentnijeg igrača, ali on svakako ima neke kvalitete koji su ga doveli tu gde je sad, tako da malo realnosti nije na odmet. 

Jago od pre dve godine, slažem se. Jago iz prošle sezone.. pa recimo da bih hteo da vidim Miljenovića kako se snalazi bar neke minute u EL pa da ocenim

Posted
On 8/12/2025 at 4:10 PM, robespierre said:

Sad mi je jasno zašto je poludeo kad su na nekom portalu objavili ime deteta. Izgleda da je to bilo ''pogrešno" dete. 😄  😄  😄 

Filip ozbiljno dize natalitet u Sorabiji, a tek 25 napunio