Jump to content

Message added by Guru,

- Na temi o prelaznom roku se komentarišu dolasci i odlasci igrača, potencijalna pojačanja koja su pomenuta od strane relevantnih izvora i prave realne projekcije tima uz nekakvu analizu/propratni tekst. Tema je isključivo vezana za KKCZ, na njoj se ne komentarišu random igrači i transferi drugih klubova, osim ako se ti transferi direktno ne tiču Zvezdinih potencijalnih pojačanja (po prethodno navedenim kriterijumima).

- Lista relevantnih izvora je sledeća: Donatas Urbonas (Basket News), Aris Barkas (Eurohoops), Encestado.es, Sportando (ne kada samo prenose šta naši clickbait portali objavljuju), Đorđe Matić i Meridian bet, Stefan Lazarević (Telegraf), Tviter/X profili Andrea Calzoni, Nolan is Back (ex Nolan sa parkinga), Večiti abrovi i KKCZ Insajder (isključivo u vezi transfera, ne i prenošenje propagandno-trovačkog sadržaja), Instagram stranica Tips'n'Slips, naši forumaši Markoss i Mile1, uz podrazumeva se - zvanične objave kluba. Prilikom prenošenja informacija obavezno je navesti ko je izvor/ostaviti link. Bacanje infantilnih zagonetki i kriptičnih poruka je zabranjeno. Lista je podložna promenama, predlozi i sugestije forumaša u vezi iste su dobrodošli i biće razmotreni od strane moderacije.

- Tema nije fontana želja, svaštara, chit chat, niti šalter sala - odlasci u pekaru, grejalice, šlemovi, one liner-i, šta mislite o/ja bih voleo/moj predlog je ________, kačenje klipova random igrača uz kako vam se čini ovaj, "goli" depth charts bez ikakvog dodatnog teksta i slični oblici ispraznog štancovanja strana će se tretirati kao spam/trolovanje i svaki put kada forumaši preteraju moderacija će to sankcionisati.

- Svi postovi kojima se krše navedena pravila će biti brisani. Forumaši koji i nakon brisanja postova nastave sa kršenjem pravila će dobijati vremenske zabrane pisanja, koje u slučaju ponavljanja prekršaja mogu biti i duplirane. 

Recommended Posts

Posted
1 hour ago, Night wolf said:

Ja ne znam, neki ljudi kao da ne prate šta se dešava u klubu. Kako možete da poredite ovu sezonu i upravu sa prošlim kad znate da je Čovkins dovodio sve igrače i pitao se oko svega, a sad on više nije tu. To što su ostali Dozet, Bagzi i kompanija ne znači ništa. Svi znamo da je igrače dovodio Čovke, a sad je to očigledno odradio Tomić, pošto mi je teško da poverujem da je Dr.čela skenirao igrače. 

Bivši gazda je znao da odlazi pa nam je iz čistog ega uvalio par koski (ugovora) i ovi sad to pokušavaju da reše. Ne vidim u čemu je problem, pa eto Petrušev je doveden kod dva evroligaša, legitiman je EL igrač, pa je otišao (oteran) iz oba i niko sad ne pljuje po tim klubovima što ga nisu hteli.

Ok Jago je dobio ugovor na 3 sezone na osnovu one prve gde je sa Teom izneo sezonu na pleju. Potom je odigrao katastrofalnu sezonu i sad očekuje da igra EL? Pa izvini ni pre Zvezde nije igrao EL. Ako hoćeš taj standard onda moraš da zadržiš taj nivo. 

Kenan ima već godine. Normalno je da žele da očiste tim i naprave novu koncepciju. Da li će prema svima ostati fer, pa možda i neće, ali Zvezda je bitnija od svakog pojedinačnog igrača. Mislim da su do sada odradili solidan posao. Videćemo, ali svakako ne možemo biti taoci nekog igrača.

Kapiram da je teško promeniti mindset kod navijača kluba koji do pre par godina nije mogao da zadrži dobrog igrača više od jedne sezone. Ali takva su bila vremena, sad su došla neka nova. Moramo da se prilagodimo. 

A pusti brate ovdje ekonomiste na forumu da odrede šta i kako treba, vidim da je postala briga ako kojim slučajem ostane Kenan kao neka treća opcija, smeta ljudima što smo pijani milioneri, a ne smeta što komšije na onako pretrpan roster dovode Miltona, Parkera, Osetkovskog i još jednog centra.

Ne vidim da su napustili klub ni Nilikina ni Lundberg a silno hoce da se rijese njih kao mi Kenana i Jaga

• Like 6
  • Ha-ha 1
Posted

Ne mogu baš Jago i Kenan u isti koš, makar trenutno.

Jago je čist višak jer na njegovoj poziciji već imamo Grejema i Milera koji će sigurno imati prednost, tu je i Karter kao 2/1, pa može po potrebi da uzme neki minut na pleju, a na kraju i Miljenović da igra ABA i upada u EL rotaciju u slučaju nužde.

Na Kenanovoj poziciji je samo debitant Karter, igrač drugačijih karakteristika, za kog će se tek videti da li mu treba period adaptacije na klub i EL. Tu je i Radošić, dečak od 19god, prošle sezone odigrao tek 13 seniorskih utakmica i ne očekujem da ozbiljno konkuriše za EL, osim ako iznenada eksplodira.

Druga je stvar da li nam se Kenan dopada kao igrač i da li smo zadovoljni prošlogodišnjim performansom.

Na današnji dan on je ovom sastavu apsolutno neophodan, a Jago apsolutno nepotreban.

• Like 9
Posted (edited)

Nije poenta u računici i milionima koji su svakako veštački ubačeni i ograničenog trajanja koliko u nedostatku elementarnog sistema i hijerarhije u klubu ako već imaš te jebene pare. To samo ordinarni debil ne vidi ili pokušava da ne vidi. 

Jebote život pa ne možeš dovesti 10 novih igrača a da imaš stari bagaž od bar 7 za odlazak. Prvo se ugovore neki odlasci valjda, na obostrano zadovoljstvo. Nas zvanično nije napustio ni Lazić, Mitrović, Kenan, Nedović, Jago, Dalibor a ponašamo se kao da su na igrici i da će ih neko samo klikom skinuti i nestaju nam iz života. To su živi ljudi i treba da ostanemo u normalnim odnosima posle odlaska. Jerbo sutra ćemo silno kmečati što neće XY igrač doći kod nas nego hop u Žalgiris, Armani i gde sve ne. Pa kad oteraš toliko ljudi kao zadnje džukele a pre toga im davao masne ugovore normalno da će te olajavati gde god mogu. Random masu mogu da lažu i mažu kako hoće, igrači i agenti međusobno znaju sve. Mali je to svet. 

Edited by Molina23
  • Like 8
Posted
1 hour ago, ZvezdaBL said:

A pusti brate ovdje ekonomiste na forumu da odrede šta i kako treba, vidim da je postala briga ako kojim slučajem ostane Kenan kao neka treća opcija, smeta ljudima što smo pijani milioneri, a ne smeta što komšije na onako pretrpan roster dovode Miltona, Parkera, Osetkovskog i još jednog centra.

Ne vidim da su napustili klub ni Nilikina ni Lundberg a silno hoce da se rijese njih kao mi Kenana i Jaga

Samo sto komsijama nije prenatrpan roster. Ljudi nisu imali normalnu startnu cetvorku - doveli je. Zamenili Lundberga brutalnim igracem. Doveli jeftiniju varijantu umesto Daviesa , i traze jos back up centra... Ne bih poredio offsezonu njih i Zvezde... Zvezda trenutno ima oko 20 imena u klubu, oni sve sa Nakicem imaju 15 mzd

• Like 1
Posted

Trenutni roster Zvezde ( znam da ce neki da odu ali jos to nista zvanicno nije) je:

Cmm, Grejam ,Jago ,Miljenovic,Karter ,Kenan , navodno pojacanje, Radosic, Kalinic, Nwora,Dobric,Davidovac,Moneke,Ojeyle,Mitrovic,Plavsic,Rivero,Bolomboj,Lazic,Lazarevic Nedovic....  Neverovatnih 21 igrac u prvom timu KK ( sad za sad)...  Realna prica je da racunajuci i Miljenovica, broj treba da bude tu oko 15 16 max. Trenutno je makar 5 6 igraca visak

Posted
15 hours ago, Disfruto said:

Pa evo placacemo ga i gde je problem? Da nije mozda bolje bilo da ostavimo isti plejmejkerski par i tako udjemo u sezonu jer eto za njega Ec nije opcija. Dovodili su timovi i u toku sezone nove igrace i izbacivali sveze dovedene primer Real sto je doveo Bruna i Ibaka ispao totalno iz rotacije. Nisam video da je bilo ko toliko spominjao i kudio njihovu upravu jer se to desava u svim klubovima. Jedina razlika je sto nase igrace ne zele drugi El nego idu u Japan, Kinu i slicno.

Uopste nema problema ali trenutno.

Problem ce da nastane u trenutku koji sledi posle a to je kad prestane drzava da sipa pare (valjda je jasno na sta mislim, da ne idem u politicke vode) a ostanu dugovi.

• Like 1
Posted
5 hours ago, EFT Reaver said:

Trenutni roster Zvezde ( znam da ce neki da odu ali jos to nista zvanicno nije) je:

Cmm, Grejam ,Jago ,Miljenovic,Karter ,Kenan , navodno pojacanje, Radosic, Kalinic, Nwora,Dobric,Davidovac,Moneke,Ojeyle,Mitrovic,Plavsic,Rivero,Bolomboj,Lazic,Lazarevic Nedovic....  Neverovatnih 21 igrac u prvom timu KK ( sad za sad)...  Realna prica je da racunajuci i Miljenovica, broj treba da bude tu oko 15 16 max. Trenutno je makar 5 6 igraca visak

A realno je da imamo 13 igraca (bez Bolomboja), a plus Miljenovic, Radosic i Stojkovic. Racunao sam i Kenana, ali ne i Jaga.  Znaci uz Bolomboja i jos jednog beka plus Miljenovic to je 16 igraca sto je po meni skroz ok.

Mitrovicu je istekao ugovor, pa ne znam zasto ga non stop stavljate u tim.  Isto je i sa Nedovicem, a sada sto dobro obavesteni izvori svasta pisu, a mi se palimo na to, to je nas problem. 

Trenutni tim za EL je:

Grem, KMM, Miljenovic

Karter, Kenan

Kalinic, Nvora, Dobric

Moneke, Odzelej, Davidovac

Bolomboj, Rivero, Izundu, Plavsic

• Like 2
Posted (edited)

Ovo je meni skroz okej samo Bolomboj da je zdrav. Roster od kojeg možemo dobre stvari da očekujemo. Bez Bolomboja neka nam je Bog u pomoć. 

Edited by Čočo
Posted

Јаго има двогодишњи уговор много је реалније да се решимо Кенана него њега, ако се уопште неког решимо.

Posted
6 hours ago, EFT Reaver said:

Lazarevic potpisao u Spaniji.

Bolomboj povredjen jos 6 meseci.

Lazic vise nece igrati, potvrdjeno.

Nedovicu istkeao ugovor.

Tako da nije bas 21. Plus Mitar svakako nece sotati. Radosic i Miljenovic ce uzeti svoje minute u ABA, moguce i EL garbidzu. Plavsa takodje. 

Navodno pojacanje, po meni, nece doci dok Jago ne ode i dok se ne vidi produzavamo li Nedovica ili ostaje Kenan

Posted

Koji je motiv Radošića i Miljenovića da odu u CZ i da ne vide terena? Posebno Radošić koji je još klinac? Sad mu najviše treba minutaža, a on će da stiče iskustvo na treningu.

Posted
7 hours ago, EFT Reaver said:

Samo sto komsijama nije prenatrpan roster. Ljudi nisu imali normalnu startnu cetvorku - doveli je. Zamenili Lundberga brutalnim igracem. Doveli jeftiniju varijantu umesto Daviesa , i traze jos back up centra... Ne bih poredio offsezonu njih i Zvezde... Zvezda trenutno ima oko 20 imena u klubu, oni sve sa Nakicem imaju 15 mzd

Kako su zamenili Lundberga kad čovjek ima ugovor na još jednu sezonu, identična situacija kao sa Kenanom

Posted
5 hours ago, EFT Reaver said:

Doveli normalnu i produžili "nenormalnu" i sad imaju 4 četvorke,i plus Bonga koji je možda i korisniji na 4, ne znam kako su oni zamijenili Lundberga a mi nismo Jaga ili Kenana, oni su na 5 bolhendlera doveli i šestog, sva tri pojačanja ispod prosečni defanzivci,al kod njih je sve sjajno a kod nas ništa ne valja i tako svake sezone, al sto je najgore mi u ove 4 godine imamo bolje rezultate. 

I ta priča treba prvo da odu ovi što ne računamo na njih pa onda da dovedemo zamjene, pa će onda biti kuknjava što se čeka oktobar, doselekcije i slično jer smo propustili neke igrače čekajući. Nama su bekovi prošle godine bili katastrofa, pa i Kodi al ajd poigrao je na kraju, može igrati dobru odbranu, može se iskoristiti, a Jago baš ne može ni u jednoj kombinacija i na ni jedan način pomoći, i mi eto sad trebamo na njega računati jer ima ugovor, najbolje da nam još dvije god bude medju 5 bekova i ograničava nas. Da su neka druga vremena kada nismo imali pa ajd, al sad kad se očigledno ima daj da jednom sastavimo kvalitetnu ekipu. ps. na centru nam nema spasa, al ajd bar ostale pozicije :) 

• Like 4
Posted
22 minutes ago, Wook said:

Koji je motiv Radošića i Miljenovića da odu u CZ i da ne vide terena? Posebno Radošić koji je još klinac? Sad mu najviše treba minutaža, a on će da stiče iskustvo na treningu.

Dovedeni su da igraju ABA ligu i tu im je garantovana minutaza. Abu bi igrali i u svojim timovima.

• Like 1
  • Ha-ha 1
Posted

Da je Nedoviću istekao ugovor siguran sam da bi se odavno oprostili od njega, ovako sam siguran da je potpisao novi ugovor...

• Like 2
Posted
56 minutes ago, alokin said:

Da je Nedoviću istekao ugovor siguran sam da bi se odavno oprostili od njega, ovako sam siguran da je potpisao novi ugovor...

A od Mitrovica? Lazarevica?

Posted

Pa realno mogli samo da sačekamo još jednu sezonu da rasčistimo roster, ispoštujemo postojeće ugovore i vrv ne osvojimo nijedan trofej imajući u vidu konkurenciju u ABA pa i u domaćem prvenstvu u liku komšija. 

Oni su izabrali put da ipak urade nešto konkretno i ove sezone. 

To ne znači da ćemo da najurimo igrače iz kluba. I sa Jagom, a verujem i sa Kenanom se obavio razgovor, predočena uloga, pa sad ako i pored manje uloge žele da ostanu ostaće očigledno. Da nije tako vrv bi se vršio veći pritisak na Jaga da potpiše za Veneciju. 

Ostali igrači tipa Lazića, Nedovića, Lazarevića, Ilića će biti rešeni ili odlaskom ili pozajmicama. 

Tako da ja ne vidim da se još uvek išta radi na silu, osim što je povređen ego JB3. I nema razloga da sutra ne dođu igrači u klub koji je ove sezone doveo jednog Monekea, Grahama zadržao Kodija.. čak mislim da ćemo ih u budućnosti lakše dovoditi ako pokažemo rezultatsku stabilnost.

Ljudi koji su u klubu znaju budžet, vrv imaju da pokriju ovu godinu kada se sipa. U košarci se gradi tim na 2, max 3 godine, ne mislim na Real i grčke blizance oni imaju neograničen budžet manje više.. Većina naših igrača ima ugovor za ovu i sledeću sezonu, tako da ne vidim da će nešto dugoročno da zakopaju klub sa dugovima. Ukoliko posle toga ne bude više tolikog sipanja, dovodiće se igrači u skladu sa budžetom i to je to. Treba iskoristiti ovaj period i uraditi nešto, a ne čekati u zemlji u kojoj bukvalno za 2 godine pitanje šta će biti i kako.. 

Slažem se da treba postaviti organizacione stvari, mlađe kategorije, uslove za igrače itd na duže staze. Ali igrački kadar, pogotovo ovog nivoa koji smo mi počeli da dovodimo, može da se zadrži sezonu dve, pa opet u krug..

Posted

Pre bih ostavio Nedovica nego Kenana. Ako vec moramo jednog od njih da biramo.

Jer kad nabaci jos sut, bice pakao...

Zezanja bez, bolji fit mi je. Vise "rupa popunjava".

Ima veci size (192cm vs 183cm) na ionako niske bekove, ima veci ofanzivni repertoar, sut za 3p nesto slabiji (mada je Neda bio bolji u EL prethodne sezone), bolji je asistent, bolji skok, manje ukradenih i losiji defanzivno (mada zbog razlike u visini mislim da bi nam i u odbrani vise znacio Neda nego Kenan). 

A i jeftiniji. To sto je domaci mi je prakticno nebitno, ne uzimam to u obzir. 

Ponavljam, ovo je samo u slucaju da mora da se izabere jedan od ova dva. 

• Like 6
Posted
13 minutes ago, Kooineeperk said:

Pre bih ostavio Nedovica nego Kenana. Ako vec moramo jednog od njih da biramo.

Jer kad nabaci jos sut, bice pakao...

Zezanja bez, bolji fit mi je. Vise "rupa popunjava".

Ima veci size (192cm vs 183cm) na ionako niske bekove, ima veci ofanzivni repertoar, sut za 3p nesto slabiji (mada je Neda bio bolji u EL prethodne sezone), bolji je asistent, bolji skok, manje ukradenih i losiji defanzivno (mada zbog razlike u visini mislim da bi nam i u odbrani vise znacio Neda nego Kenan). 

A i jeftiniji. To sto je domaci mi je prakticno nebitno, ne uzimam to u obzir. 

Ponavljam, ovo je samo u slucaju da mora da se izabere jedan od ova dva. 

Tako su mislili i u klubu, ali nisu razmisljali da Kenan ne zeli da ide 😂 , pa je Neda otpao, a nije pomoglo ni ono protiv Spartaka.

Posted
17 minutes ago, Kooineeperk said:

mada zbog razlike u visini mislim da bi nam i u odbrani vise znacio Neda nego Kenan

...nije rekao niko nikad. 

• Like 14
Posted (edited)

Ja lično nikad, ni u bilo kom slučaju ne bih ostavio Nedovića pre Kenana. Naročito ne bih ako se ispostavi da više niko spolja ne dolazi. 

Edited by StiviKivi
  • Like 6
Posted
5 minutes ago, StiviKivi said:

Ja lično nikad, ni u bilo kom slučaju ne bih ostavio Nedovića pre Kenana. Naročito ne bih ako se ispostavi da više niko spolja ne dolazi. 

Ukoliko ne dolazi niko - bolje je da ostane Kenan.

Ukoliko dolazi prvi bek - bolje da ostane Nedovic em zbog manje plate em bi prihvatio manju ulogu.

Posted
47 minutes ago, Guru said:
1 hour ago, Kooineeperk said:

mada zbog razlike u visini mislim da bi nam i u odbrani vise znacio Neda nego Kenan

...nije rekao niko nikad. 

A jednom je, jedan lik 😉 ovde na forumu, ne tako davno, kukao na "fizicki limitiranu bekovsku liniju" i kako "nemaju size i frejm da pariraju krupnijim bekovima", s cime se apsolutno slazem (inace, strasno cenim tog lika) jer je kukao na Kenan+Karter+Grejem+Bones kombinaciju, pa racunam da dodatnih 9cm umesto Kenana, uz sve one +/- koje sam naveo, za 5-10min koliko ce u proseku dobiti jedan od Neda/Kenan, mogu vise da znace. 

Naravno da Neda nije defanzivac. Ali nije ni Kenan. Osim ako ne racunamo ono kad se spusti nisko da pokusa da ukrade loptu pa napravi 3 faula za cetvrtinu, bez ukradene. 

Posted
9 minutes ago, StiviKivi said:

Ja bi ostavio Nedovića ali kada bi birao izmedju Nedovića prije 3-4 godine i Kenana prije 3-4 god. A ovaj sad Nedović svake godine sve manje ulaza više šuta za 3,sledeće sezone vjerovatno postaje samo šuter za 3 iz još težih pozicija, tako da teška baš odluka, čak možda bi Kenan bio korisniji jer ćemo imati više kreatora igrača sa loptom, sto je Nedović ali nekad bio. 

Nisam razumio ovo oko odbrane, ali Nedović da bude korisniji od nekog u odbrani pa taman i 20cm bio viši nema šanse. Koliko god Kenan pravi glupe faulove nije rupa kao Nedović koju svi mogući bekovi napadaju, kao da ima neki hendikep, pa meni bi neki inat proradio,kada neko traži onoliko preuzimanja samo da ostane Nedović na njemu i onda ga lagano probije ili ovaj napravi nekako faul da to spriječi. Nedović i odbrana ne idu ali baš nikako zajedno u ni jednoj varijanti, pa šta njemu vrijedi ta visina kada kod svakog preuzimanja višeg ako ne stigne napraviti faul lagani je koš. 

8 minutes ago, Kooineeperk said:

A jednom je, jedan lik 😉 ovde na forumu, ne tako davno, kukao na "fizicki limitiranu bekovsku liniju" i kako "nemaju size i frejm da pariraju krupnijim bekovima", s cime se apsolutno slazem (inace, strasno cenim tog lika) jer je kukao na Kenan+Karter+Grejem+Bones kombinaciju, pa racunam da dodatnih 9cm umesto Kenana, uz sve one +/- koje sam naveo, za 5-10min koliko ce u proseku dobiti jedan od Neda/Kenan, mogu vise da znace. 

Naravno da Neda nije defanzivac. Ali nije ni Kenan. Osim ako ne racunamo ono kad se spusti nisko da pokusa da ukrade loptu pa napravi 3 faula za cetvrtinu, bez ukradene. 

Aha, glup sam, izvinjavam se :) 

• Like 1