Jump to content

KK Crvena zvezda - 2025/2026. - Prelazni rok

Message added by Guru,

- Na temi o prelaznom roku se komentarišu dolasci i odlasci igrača, potencijalna pojačanja koja su pomenuta od strane relevantnih izvora i prave realne projekcije tima uz nekakvu analizu/propratni tekst. Tema je isključivo vezana za KKCZ, na njoj se ne komentarišu random igrači i transferi drugih klubova, osim ako se ti transferi direktno ne tiču Zvezdinih potencijalnih pojačanja (po prethodno navedenim kriterijumima).

- Lista relevantnih izvora je sledeća: Donatas Urbonas (Basket News), Aris Barkas (Eurohoops), Encestado.es, Sportando (ne kada samo prenose šta naši clickbait portali objavljuju), Đorđe Matić i Meridian bet, Stefan Lazarević (Telegraf), Tviter/X profili Andrea Calzoni, Nolan is Back (ex Nolan sa parkinga), Večiti abrovi i KKCZ Insajder (isključivo u vezi transfera, ne i prenošenje propagandno-trovačkog sadržaja), Instagram stranica Tips'n'Slips, naši forumaši Markoss i Mile1, uz podrazumeva se - zvanične objave kluba. Prilikom prenošenja informacija obavezno je navesti ko je izvor/ostaviti link. Bacanje infantilnih zagonetki i kriptičnih poruka je zabranjeno. Lista je podložna promenama, predlozi i sugestije forumaša u vezi iste su dobrodošli i biće razmotreni od strane moderacije.

- Tema nije fontana želja, svaštara, chit chat, niti šalter sala - odlasci u pekaru, grejalice, šlemovi, one liner-i, šta mislite o/ja bih voleo/moj predlog je ________, kačenje klipova random igrača uz kako vam se čini ovaj, "goli" depth charts bez ikakvog dodatnog teksta i slični oblici ispraznog štancovanja strana će se tretirati kao spam/trolovanje i svaki put kada forumaši preteraju moderacija će to sankcionisati.

- Svi postovi kojima se krše navedena pravila će biti brisani. Forumaši koji i nakon brisanja postova nastave sa kršenjem pravila će dobijati vremenske zabrane pisanja, koje u slučaju ponavljanja prekršaja mogu biti i duplirane. 

Recommended Posts

Posted (edited)

Što se Vase tiče ne znam što je ljudima toliko čudno da ima dilemu oko dolaska. Svi znaju da se njegov prvi mandat završio krajnje neslavno a najsmešnije što ljudi koji su tada jedva čekali da mu vide leđa su sada prvi u odboru za doček. 

On već par godina ne igra u nba ligi a i kada je igrao dosta je zakržljalo i loše izgledao najverovatnije da ne bi bio instant pojačanje juriš na titulu u EL i da bi mu trebalo vremena da potencijalno uđe opet u MVP mod. I da za razliku od pojedinih koji su došli za velike ugovore jer drugde ne bi ni u ludilu dobili taj novac on bi ovde trebao da prihvati nižu ponudu nego u drugim klubovima a opet bi mu se prebacivalo za to koliko igra jer je svakako to prevelik novac za naše (ne)uslove. Ne pravdam ga ali opet meni nije toliko čudno što se premišlja. 

Edited by Bobby Shurda
  • Like 16
Posted
2 hours ago, Small Owl said:

Ja sam shvatio da to odnosi na licencu? Drčelić je rekao da je to nešto o čemu je Štimac mogao samo maštati kad je bio kod nas posljednji put, ne vjerujem da je to Moneke.

pa kaze tamo ono sto sam podebljao - "ne samo u vezi prvog tima" - dakle najavio je da ce biti nesto i oko igraca.

• Like 1
Posted
10 minutes ago, Bobby Shurda said:

Što se Vase tiče ne znam što je ljudima toliko čudno da ima dilemu oko dolaska. Svi znaju da se njegov prvi mandat završio krajnje neslavno a najsmešnije što ljudi koji su tada jedva čekali da mu vide leđa su sada prvi u odboru za doček. 

On već par godina ne igra u nba ligi a i kada je igrao dosta je zakržljalo i loše izgledao najverovatnije da ne bi bio instant pojačanje juriš na titulu u EL i da bi mu trebalo vremena da potencijalno uđe opet u MVP mod. I da za razliku od pojedinih koji su došli za velike ugovore jer drugde ne bi ni u ludilu dobili taj novac on bi ovde trebao da prihvati nižu ponudu nego u drugim klubovima a opet bi mu se prebacivalo za to koliko igra jer je svakako to prevelik novac za naše (ne)uslove. Ne pravdam ga ali opet meni nije toliko čudno što se premišlja. 

Како мислиш већ пар година не игра? Тамо је провео 2 сезоне, прошле сезоне је на 30 утакмица у Шарлоту играо 27 минута са просеком 10.8 поена 6.2 асистенције.

И ове и прошле сезоне у Шарлоту када је Ламело пропуштао он је бележио добре партије. У Финиксу већ није ни шансу добио.

Posted
2 minutes ago, Valensija said:

Vasa sigurno trazi i respektibilan tim. Vjerujem da ce ova saga biti rijesena u narednih par dana.

Kad bi on dosao, uz ostanak Filipa i dolazak jos jednog C,to bi bilo mnogo vise od respektibilnog tima.

• Like 7
Posted
1 minute ago, tejlor said:

Kad bi on dosao, uz ostanak Filipa i dolazak jos jednog C,to bi bilo mnogo vise od respektibilnog tima.

apsolutno. Ne pije mi vodu priča da se premišlja oko ovoga, oko onoga, da li će sa bude MVP ili da li će se izboriti sa pritiskom. Imaj muda i dodji kao sto je to uradio nas brat Kalina. Ne kažem, veća će odgovornost biti na njemu nego na Kalini 2021. kada je došao, ali budi mudonja i pokaži zvezdaštvo i dodji. Sto se Gudure tiče, kad sad nije došao (ili neće doći) ne mora kao Teo u 37. Jedan je Kalina. 

• Like 4
Posted
1 hour ago, Borky said:

Ja isto smatram da je Odzelej dobar igrac al malo mi je preskup(ako su tacne cifre koje se spominju) za zakrpu. Opet ako se ima toliko paretina bolje da se trose i na njega nego na neke penzose ili domace igrace koji ne donose nista sem krvnih zrnaca u borbi na instagram fightovima.

Valencia ga je platila 300k pre 2 god valjda. Imao je dobru sezonu u EL, a onda pad u EC. Plus je presao 30 god. Nema logike da mu raste obestecenje. A plata, ocekivao sam da je oko 1M, ali nije nemoguce da je i više, obzirom da je to imao Gidra.

Nema šanse da će Kalina moći da se troši kao do sada i da igra na toliko obrtaja, videlo se to od januara na ovamo da je iscedjen. Ima tu itekako prostora za Semija. 

Kada se bude skraćivala rotacija krajem sezone na pozicijama 3-5 odgovornost treba da se svede na Kalinu, Nworu, Semija, Čimu, Filipa i Bokija. Tako bi barem trebalo zdravlje dozvoli.

Posted

Normalno je da igrač sa osvojene 2 EL i MVP titulom očekuje jedan legit top 8 tim koji se kasnije ravnopravno bori i za F4. Nema Vasa vremena za gubljenje u ovoj fazi karijere. Tako mora da razmišlja šampion i alfa ekipe. Nisu to Nedović i Petrušev koje izbole kurac za rezultate a hoće milionske plate za 4 i po meseca cimanja od 9 mogućih u sezoni. 

• Like 4
Posted
2 minutes ago, Molina23 said:

Normalno je da igrač sa osvojene 2 EL i MVP titulom očekuje jedan legit top 8 tim koji se kasnije ravnopravno bori i za F4. Nema Vasa vremena za gubljenje u ovoj fazi karijere. Tako mora da razmišlja šampion i alfa ekipe. Nisu to Nedović i Petrušev koje izbole kurac za rezultate a hoće milionske plate za 4 i po meseca cimanja od 9 mogućih u sezoni. 

U medjuvremenu imao 2 sezone sa znacajno manjom ulogom, pritiskom i značajem. Sad treba da se odmah resetuje i vrati u ulogu najboljeg pleja EL. Nije nemoguće, ali nije nimalo lako. I nije isti igrač sa 28-9 i 32-2. Plus sve druge okolnosti, trener, komplementarnost sa ostatkom ekipe… 

Tim pre je njemu Zvezda potencijalna mina, jer umesto prajm Larkina, imao bi pored sebe Kartera. I skroz drugaciju vrstu pritiska.

Posted
1 minute ago, Rojo said:

U medjuvremenu imao 2 sezone sa znacajno manjom ulogom, pritiskom i značajem. Sad treba da se odmah resetuje i vrati u ulogu najboljeg pleja EL. Nije nemoguće, ali nije nimalo lako. I nije isti igrač sa 28-9 i 32-2. Plus sve druge okolnosti, trener, komplementarnost sa ostatkom ekipe… 

Tim pre je njemu Zvezda potencijalna mina, jer umesto prajm Larkina, imao bi pored sebe Kartera. I skroz drugaciju vrstu pritiska.

Vasa ima 31, nije još za veterane. Ne vidim problem da se resetuje na EL podešavanja relativno brzo, pametan je, iskusan i prošao razne sisteme kroz karijeru. I 70% onog Efes Vase bi nas diglo na dva nivoa iznad. No sve je to šbbkbb nažalost. 

• Like 3
Posted

Tako je, Vasa Micić 30+ ispušena muštikla. Nije ništa igrao u Americi, tek stotinak utakmica, praktično ništa.

Daj ovamo Maodo Loa i zacementiraj Jaga, da se useru u gaće.

• Like 1
  • Ha-ha 3
Posted

Samo da ne gledamo konana, jagisu i himanju. Ja bi pristao da imam i loa u rosteru uz jos jednog beka..samo ovu trojicu da ne vidim ni u reklami na yt

Vasa bi bio bombona...potpisom Vase smatrajte da ce jos neki kapitalac doci..jer para ocigledno ima.Petrusev mi je anigma "oce kaki, nece kaki"

• Like 5
Posted

Momci ja vam kazem sta sam cuo a vi kako hocete..opet kazem nisam insajder niti neko ko je dosao ovde da lupeta gluposti..Usao sam da podelim sa vama informaciju koju imam..

• Love 1
Posted

Mozda me drma ciganski virus prelaznog roka, ali sam ubedjen da cemo naredne sezone imati bolju selekciju na bekovima. Valja se ratosiljati Jaga i barem jednog od dvojca Kenan/Nedovic kako znaju i umeju, svidja mi se dolazak Kartera u teoriji. Deluje da cemo konacno dovoditi igrace nadomak prajma ili u prajmu ako se dan poznaje po jutru

Posted
2 minutes ago, Gardista said:

Momci ja vam kazem sta sam cuo a vi kako hocete..opet kazem nisam insajder niti neko ko je dosao ovde da lupeta gluposti..Usao sam da podelim sa vama informaciju koju imam..

А која је информација да знамо и ми који нисмо стигли да видимо пошто је избрисано или шта већ.. 

Posted
2 minutes ago, Gardista said:

mi ciganija se toliko lozimo na sve, ali cek da se napijem još malo pa da poverujem. (Daj Bože da si u pravu) 🙂

Posted (edited)
5 hours ago, The_Big_S said:

Ovaj potpis Monekea znači i da je on “najveće ime” koje ćemo dovesti ove sezone.

Ako smo se uopšte nadali Vasi ili Guduri, od toga nema ništa jer bi DrČela nesumnjivo zakucao danas sa nekim od njih dvojice

Gudurić će biti igrač Milana, tako da nema ni potrebe više pisati ovde o njemu. A kod Micica, i da smo sve dogovorili, ne možemo da objavimo jer Finiks prvo zvanično mora da ga otpusti tj. da ne koriste opciju. A za to imaju vremena do 29. juna. Tako da je Moneke verovatno najveće ime koje smo do sad zvanično završili i koje smemo da objavimo. 

Edited by Milko Miller
  • Like 1
Posted
1 minute ago, СамоТи3 said:

А која је информација да знамо и ми који нисмо стигли да видимо пошто је избрисано или шта већ.. 

jurimo Metua!

Ima i logike Nigerijac je 😂

Posted
1 minute ago, Gardista said:

jurimo Metua!

Ima i logike Nigerijac je 😂

Пропала нам идеја да направимо најсрбскији тим да сви знају Марш на Дрину, па сад прелазимо на другу репрезентацију. Можда и није тако лоша идеја само што је тај Мету колико знам повређен и не зна се кад ће моћи да заигра, али ми то и волимо да чекамо играча из повреде тако да расту шансе...

• Ha-ha 1