Jump to content

KK Crvena zvezda - 2025/2026. - Prelazni rok

Message added by Guru,

- Na temi o prelaznom roku se komentarišu dolasci i odlasci igrača, potencijalna pojačanja koja su pomenuta od strane relevantnih izvora i prave realne projekcije tima uz nekakvu analizu/propratni tekst. Tema je isključivo vezana za KKCZ, na njoj se ne komentarišu random igrači i transferi drugih klubova, osim ako se ti transferi direktno ne tiču Zvezdinih potencijalnih pojačanja (po prethodno navedenim kriterijumima).

- Lista relevantnih izvora je sledeća: Donatas Urbonas (Basket News), Aris Barkas (Eurohoops), Encestado.es, Sportando (ne kada samo prenose šta naši clickbait portali objavljuju), Đorđe Matić i Meridian bet, Stefan Lazarević (Telegraf), Tviter/X profili Andrea Calzoni, Nolan is Back (ex Nolan sa parkinga), Večiti abrovi i KKCZ Insajder (isključivo u vezi transfera, ne i prenošenje propagandno-trovačkog sadržaja), Instagram stranica Tips'n'Slips, naši forumaši Markoss i Mile1, uz podrazumeva se - zvanične objave kluba. Prilikom prenošenja informacija obavezno je navesti ko je izvor/ostaviti link. Bacanje infantilnih zagonetki i kriptičnih poruka je zabranjeno. Lista je podložna promenama, predlozi i sugestije forumaša u vezi iste su dobrodošli i biće razmotreni od strane moderacije.

- Tema nije fontana želja, svaštara, chit chat, niti šalter sala - odlasci u pekaru, grejalice, šlemovi, one liner-i, šta mislite o/ja bih voleo/moj predlog je ________, kačenje klipova random igrača uz kako vam se čini ovaj, "goli" depth charts bez ikakvog dodatnog teksta i slični oblici ispraznog štancovanja strana će se tretirati kao spam/trolovanje i svaki put kada forumaši preteraju moderacija će to sankcionisati.

- Svi postovi kojima se krše navedena pravila će biti brisani. Forumaši koji i nakon brisanja postova nastave sa kršenjem pravila će dobijati vremenske zabrane pisanja, koje u slučaju ponavljanja prekršaja mogu biti i duplirane. 

Recommended Posts

Posted (edited)

imam 2 pitanja:

1. da li nwora ume nesto i sa loptom? nisam ga puno gledao, po hajlajCima deluje da ume tu i tamo sebi da iskreira sut

2. jel zna neko sta je tacno zapelo na liniji teo - klub oko te funkcije?

Edited by NikadProtivKaline
Posted

1. pojacanje?, CMM, Miljenovic         out: Yago, Teo

1/2. Karter

2. pojacanje?, Nedovic/Kenan?          out: Kenan/Nedovic, Kostic 

2/3. Dobric                                           out: Lazic

3. Nvora  

3/4. Odzelej, Kalinic, Davidovac?       out: Gidra            

4. Moneke                                                    out: Daum

4/5. Petrusev                                               out: Braun

5. pojacanje?, Izundu, Bolomboj?      out: Mitrovic

Po svemu sudeci na klupi u civilu ce biti Miljenovic, Dobric, Davidovac i za sada Bolomboj (kasnije ce biti bas zanimljivo izabrati nekoga za sedenje u civilu). Bice to opet prilicno sirok roster, sto donekle ima smila s obzirom koliko ce se igrati ali od ovih dodatnih pojacanja ce zavisiti koliko ce biti i kvalitetan taj roster. Mi moramo da imamo jasne lidere ovog tima za 25-30min igre. A ne da opet balansiramo tako da recimo na trojci minute podele Kalinic 10min Nvora 15min Odzelej 10min i statijaznam 5min. 

Moze biti da necemo dovoditi jos jednog beka ako ostaje Neda ili Kenan. Mada bih ja radije voleo da ne ostane niko od njih a da dovedemo nesto sto ima vredi (ali da nas ne kosta razlaz sa Kenanom). 

Svakako mislim da moramo da dovedemo pojacanje na poziciji organizatora igre (to je no-brainer) i na centarskoj poziciji jer ne smemo rizikovati sa povratkom Bolomboja - sve i da Petrusev ostaje, tanki smo sa njim i Izundu-om. Tako da mislim da tu moramo jos nekog dovesti a onda bolje da nismo bacali pare na Izundu-a nego da smo se vise otvorili za centra. 

• Like 4
Posted
7 minutes ago, NikadProtivKaline said:

imam 2 pitanja:

1. da li nwora ume nesto i sa loptom? nisam ga puno gledao, po hajlajCima deluje da ume tu i tamo sebi da iskreira sut

2. jel zna neko sta je tacno zapelo na liniji teo - klub oko te funkcije?

Oko izbora tekućine u kancelarijama

Posted (edited)
8 minutes ago, Kooineeperk said:

1. pojacanje?, CMM, Miljenovic         out: Yago, Teo

1/2. Karter

2. pojacanje?, Nedovic/Kenan?          out: Kenan/Nedovic, Kostic 

2/3. Dobric                                           out: Lazic

3. Nvora  

3/4. Odzelej, Kalinic, Davidovac?       out: Gidra            

4. Moneke                                                    out: Daum

4/5. Petrusev                                               out: Braun

5. pojacanje?, Izundu, Bolomboj?      out: Mitrovic

Po svemu sudeci na klupi u civilu ce biti Miljenovic, Dobric, Davidovac i za sada Bolomboj (kasnije ce biti bas zanimljivo izabrati nekoga za sedenje u civilu). Bice to opet prilicno sirok roster, sto donekle ima smila s obzirom koliko ce se igrati ali od ovih dodatnih pojacanja ce zavisiti koliko ce biti i kvalitetan taj roster. Mi moramo da imamo jasne lidere ovog tima za 25-30min igre. A ne da opet balansiramo tako da recimo na trojci minute podele Kalinic 10min Nvora 15min Odzelej 10min i statijaznam 5min. 

Moze biti da necemo dovoditi jos jednog beka ako ostaje Neda ili Kenan. Mada bih ja radije voleo da ne ostane niko od njih a da dovedemo nesto sto ima vredi (ali da nas ne kosta razlaz sa Kenanom). 

Svakako mislim da moramo da dovedemo pojacanje na poziciji organizatora igre (to je no-brainer) i na centarskoj poziciji jer ne smemo rizikovati sa povratkom Bolomboja - sve i da Petrusev ostaje, tanki smo sa njim i Izundu-om. Tako da mislim da tu moramo jos nekog dovesti a onda bolje da nismo bacali pare na Izundu-a nego da smo se vise otvorili za centra. 

Ja mislim da je upitno i kada će se vratiti Davidovac.

Sve liči da će Braun ostati.

Ovde imamo četvoricu sa ugovorima plus Luku Mitrovića koji ima ugovor +1 mada verovatno sa naše strane. Svaka im čast ako uspeju da se reše svih njih.

A plašim se i scenarija gde će ostati i Kenan i Nedović, jer nema trika da naši ne zaseru nešto i da ne krenemo u novu sezonu bez rupe na nekoj poziciji.

Edited by The_Big_S
Posted
1 hour ago, Bogoljub Gagic said:

Ако би рачунали да Коди и Петрушев остају, уз Калинића и Монекеа, какав тип играча би тражио на беку?

Zavisi od ostatka bekovske linije, ne znam ko ostaje a ko ide... Ako se bude dovodila dvojka poželjno je da to bude neki krupniji, fizikalniji i dvosmerni igrač, recimo uz kvalitetnog p&r pleja sa dobrim šutem.

20 minutes ago, kojan said:

U osnovi se slažem sa tobom oko ovoga, ali mislim da previse potenciras to. Ako realno sagledamo koliko ima visokih igraca u evroligi sa iznad prosecnim procentima za 3 a da pritom nisu vec kaparisani od strane najjacih klubova ili su generalno kompletne kese od igraca osim sto im je forte da sutiraju? Ja se slazem sa tobom oko toga kakav profil igraca bi bio idealan generalno a i u paru sa CMM ali treba biti realan i reci da je to u EL jako tesko pronaci. Dolazimo do toga da je CMM onda koncepcijski jako tezak igrac za uklopiti zbog stanja na trzistu, ali to je neka druga priča sada

Ako nema dostupnih igrača u EL, onda ih tražiš van EL. O značaju šuta za 3 u modernoj košarci je izlišno pričati, ne može se igrati sa visokim igračima koji ili uopšte ne šutiraju za 3, ili su na oko 30% realizacije. A poenta je da ako je već na poziciji startne četvorke doveden igrač sa izraženom gravitacijom ka reketu, onda John Brown III nema šta da traži u rosteru. 

• Like 12
Posted (edited)

Mi smo neverovatni. Dajemo jebenih 1 milion samo za obeštećenje za Petruševa koji će naravno imati u ugovoru izlaznu klauzulu koju će rado iskoristiti već sledeće sezone. Daj te izbore više da završavamo ovu sodomu i gomoru. 

Edited by Čočo
  • Like 1
Posted
6 minutes ago, Čočo said:

Mi smo neverovatni. Dajemo jebenih 1 milion samo za obeštećenje za Petruševa koji će naravno imati u ugovoru izlaznu klauzulu koju će rado iskoristiti već sledeće sezone. Daj te izbore više da završavamo ovu sodomu i gomoru. 

Ali ako ode u NBA, dobićemo otkup 900.000, što znači da ćemo biti u minusu samo 100.000 . 🤣

Gledaj to sa vedrije strane brate.. Ne bi me iznenadilo i da to nije plan našeg rukovodstva.

Platimo sad milionče, sledeće godine ga pustimo u NBA i dobijemo nazad 900.000

Posted

U klubu u kome nije problem da se ulupa po 700k godisnje za igrače sa kraja klupe samo jer su rođeni u Srbiji, čiji je doprinos skoro pa nikakav, najmanji je problem da se ulupa milion i kusur na generacijskog talenta na svojoj poziciji, igrača koji je legit el started i koji može da bude samo još bolji ako/kad preleži dečije bolesti. 

Da je Bolomboj zdrav i da počnemo sezonu sa Boki, Petrušev, Izundu, Moneke (Deda), ja bih bio presrećan. 

• Like 13
Posted
6 minutes ago, Cavani said:

Sad ce ovi sto kukaju da je preTplacen  da obrnu plocu i da kukaju kako Drcela ne moze da zavrsi ni naseg najboljeg igraca.

Ja sam namerno dodao to t 😄

Posted

Inace, takodje sportal:

"Čima Moneke će zarađivati 800.000 evra godišnje, potvrđeno je za Sportal, što znači da će za dve godine igranja u Evroligi, ABA ligi, Kupu Radivoj Korać i KLS-u inkasirati 1.600.000 evra.
Takođe, posebna stavka je i izlazna klauzula koja iznosi pola miliona evra. To znači da svaki klub koji sledeće godine bude želeo da ga dovede mora da plati Crvenoj zvezdi pomenutu sumu u vidu transfera."

Deluje pouzdan portal.

• Ha-ha 8
Posted
30 minutes ago, The_Big_S said:

Ja mislim da je upitno i kada će se vratiti Davidovac.

Sve liči da će Braun ostati.

Ako mislis da je ovo povezano jedno s drugim, ja to tako ne gledam. DeDa ce se vratiti i, jbg, ima ugovor.

Produzenje Brauna nam ne treba ako dolazi Moneke a to sto moze da odigra i na 5 nam je beznacajno ako ostaje Petrusev, dolazi Izundu i trazi se jos jedna centarska opcija. Plus, Bolomboj da se oporavi do polusezone. 

Bolje te pare za Brauna da ulupamo u neku prekookeansku macku-u-dzaku. Na rizik. 

• Like 2
  • Thanks 1
Posted
4 minutes ago, Don Dusko said:

Ok ustanovili smo da je sportal smece i sledeci  ko postavi nesto od njih bice brisan. 

Je l' možemo da teramo samo ovaj narativ da Moneke ima 800k platu? Prepisujemo od komšija, ali šta je tu je.

• Like 3
  • Ha-ha 1
  • Pumpaj! 5
Posted

Ja ne bih voleo da Petrusev ostane jer koncepcijski u odnosu na ovo sto je trenutno dovedeno, nema nikakvog smisla. On nema sut, smesni su mu procenti, Moneke isto ima smesan sut, moze da pogodi naravno ali nisu to neki zavidni procenti. Nama treba dobar pnr igrac, treba nam bek koji ima size i koji moze da odigra na obe strane terena i naravno uz to sve upakovati Vasu ako je ikako moguce. 

Posted

Pregovori nisu ni održani.

Kada se održe, razgovaraće se o dinamici isplate milion evra.

Idemo dalje.

Posted
10 minutes ago, tejlor said:

Meridian potvrdjuje vest, Grci demantuju, jebe lud zbunjenog..

Potvrdjuje tako sto navodi sportal kao izvor, vrh...

Ne tvrdim sta ce biti, ali  da sponzoru treba neko smece da bude izvor...

• Like 2