Jump to content

KK Crvena zvezda - 2025/2026. - Prelazni rok

Message added by Guru,

- Na temi o prelaznom roku se komentarišu dolasci i odlasci igrača, potencijalna pojačanja koja su pomenuta od strane relevantnih izvora i prave realne projekcije tima uz nekakvu analizu/propratni tekst. Tema je isključivo vezana za KKCZ, na njoj se ne komentarišu random igrači i transferi drugih klubova, osim ako se ti transferi direktno ne tiču Zvezdinih potencijalnih pojačanja (po prethodno navedenim kriterijumima).

- Lista relevantnih izvora je sledeća: Donatas Urbonas (Basket News), Aris Barkas (Eurohoops), Encestado.es, Sportando (ne kada samo prenose šta naši clickbait portali objavljuju), Đorđe Matić i Meridian bet, Stefan Lazarević (Telegraf), Tviter/X profili Andrea Calzoni, Nolan is Back (ex Nolan sa parkinga), Večiti abrovi i KKCZ Insajder (isključivo u vezi transfera, ne i prenošenje propagandno-trovačkog sadržaja), Instagram stranica Tips'n'Slips, naši forumaši Markoss i Mile1, uz podrazumeva se - zvanične objave kluba. Prilikom prenošenja informacija obavezno je navesti ko je izvor/ostaviti link. Bacanje infantilnih zagonetki i kriptičnih poruka je zabranjeno. Lista je podložna promenama, predlozi i sugestije forumaša u vezi iste su dobrodošli i biće razmotreni od strane moderacije.

- Tema nije fontana želja, svaštara, chit chat, niti šalter sala - odlasci u pekaru, grejalice, šlemovi, one liner-i, šta mislite o/ja bih voleo/moj predlog je ________, kačenje klipova random igrača uz kako vam se čini ovaj, "goli" depth charts bez ikakvog dodatnog teksta i slični oblici ispraznog štancovanja strana će se tretirati kao spam/trolovanje i svaki put kada forumaši preteraju moderacija će to sankcionisati.

- Svi postovi kojima se krše navedena pravila će biti brisani. Forumaši koji i nakon brisanja postova nastave sa kršenjem pravila će dobijati vremenske zabrane pisanja, koje u slučaju ponavljanja prekršaja mogu biti i duplirane. 

Recommended Posts

Posted
19 minutes ago, Milko Miller said:

Znaci jednom ne menjamo trenera posle neuspešne sezone i direktno se promenila mantra da sad pametni klubovi odmah menjaju trenere. 

Ја бих рекао да је ово неуспешна сезона да смо нпр финале АБА лиге изгубили 3:2 од Партизана, финале КЛС од њих 2:1...

Онда обично се као аргумент вади што је Радоњић испао од Цибоне у 1 утакмици, а овде је ситуација таква да смо били 4. у регуларном делу и да смо испали од Будућности и Спартака укупно 4:1. 

Ову историјску бруку не би смео да преживи Грег Попович.

• Like 16
  • Thanks 2
Posted
24 minutes ago, robespierre said:

Javno denunciranje forumaša ostaće rezervisano za konferencije za štampu njihovog idola. 

Ako se radi o forumašu/ima, po pravilniku foruma zabranjeno je špekulisanje/otkrivanje identiteta forumaša.

Posted
45 minutes ago, Kosjan Willavić said:

Zar nije istekao ugovor i Rokasu ako se ne varam. To i jeste najteze, ne mogu dovoditi nikoga umesto Kenana i Jaga dok nema izgledne sanse da ih se otarase prebacivanjem plate na drugi klub.

Nije, Rokas ima jos jednu sezonu.

Posted
24 minutes ago, Bejn said:

Jako bih voleo da ostane Braun i da ga uparimo sa Monekeom. Razbili bi. Na instagramu...

Pa kad se sudare u skoku, ne znaju čije su naočare ispale 

• Like 2
  • Ha-ha 22
Posted

Imam osećaj da bi Janis i kliker uspeo da pokvari. Da mu kojim slučajem daš igraca koji najbolje šutira za tri poena , izvodi slobodna bacanja bez greške, da bi kod nas sve bilo kontra. Jednostavno svojim sumanutim odlukama, rotacijama gde rotira 12 igraca u prvoj četvrtini,  on ubije ceo tim u pojam, da vise ne znaš da si posao ili došao. Svakog igraca uspeo je da unazad. Ne postoji ni jedan igrač koji je napredovao . Koliko je izgubljen dovoljno govori to da na prvo stiskanje protivnika on rovari po klupi tražeći Lazica,Teodosica, I ostale igrace 11-12 opcije da mu vade dupe iz provalije. Jednostavno on nema plan B. 

Raspodela minuta na ravne časti nas je koštala rezultata. Nismo iskristalisali nosioce, svi su igrali , a niko nije preuzimao odgovornost. Sablonsko vođenje utakmice bez ikakvog osećaja za tok iste.

On je dobio šta je tražio,  a to je dugoročan ugovor i zabole ga. To sto su ovi bukve, pa ih posle Janisa prevesla i Yago za novi uvećan ugovor i ko zna ko jos dovoljno govori o njima.

Covek je imao tesku blamazu od rezultata,  I nikom nista, puj pike ne važi, teraj dalje. Hoće li barem neko odgovarati. Isto se ovo odnosi i na dozeta, I onog tviterasa. P.s  Znam da nece 

• Like 2
  • Ha-ha 2
Posted
2 minutes ago, forumko topic said:

Pa kad se sudare u skoku, ne znaju čije su naočare ispale 

Njih dvojica i da izdjoraju svoje naocare sa, pretpostavicemo  razlicitim dioptrijama, bi odigrali bolje nego Cannan i Nedovic protiv Spartaka 🙂 .

Posted

Ja se u potpunosti slažem sa ljudima koji pišu da je koncepcija ključna i razumem skepsu oko toga da se igrači dovode populistički (ne mogu da kažem da je i sam nemam) ali na osnovu čega je već sada procenjeno da se Moneke ne uklapa u koncepciju rostera? Koju koncepciju, kog rostera? Trenutno ni ne znamo kako će nam izgledati pola ekipe za narednu sezonu.

Jedna od stvari koje su meni najviše smetale su ta dovođenja glavnih igrača prema back-up opcijama, zar nije u teoriji logičnije da potpišeš Monekea ako imaš priliku, pa se potrudiš da preostala mesta u rosteru popuniš tako da budu kompatibilni s njim (npr. da su stabilna pretnja u šutu)? Ne kažem da će tako na kraju i biti, ako ga uopšte potpišemo, ali mislim da je prerano govoriti u junu mesecu kako se ne uklapa, ne dovodimo ga u doselekciji na već formiran roster.

I unpopular opinion, prema trenutnom stanju na tržištu i platama koje određeni igrači dobijaju, nekih 2mil po sezoni jeste realna cena za Chimu. Pogotovo ako hoćeš da ga privoliš u klub koji 10 godina nije ni bio u PO i ako se na ionako siromašnom tržištu sada nadmećeš još i sa npr. Dubaijem i Hapoelom koji će ga svakako platiti i više od toga ako ti nećeš.

Možemo reći "neka, hvala" i izbeći da ga potencijalno preplatimo, što je skroz legitimno, ali će onda ovde opet biti kuknjava što nema ekstra kvaliteta u rosteru, što opet nemamo krštenu četvorku itd.

• Like 5
Posted
10 minutes ago, Estrella Roja said:

JBIII i Moneke su već igrali zajedno u Monaku, doduše samo jednu polusezonu ako se dobro sećam.

Tad Moneke skoro da nije ni igrao

Posted
4 hours ago, Guru said:

Prošlog leta:

- Kalinić potpisao ugovor do 2027.

- Giedraitis do 2026. (nakon odigrane sezone kod nas)

- Dobrić do 2027.

- Lazić do 2026.

Ovog leta se po svemu sudeći sprema novi kontigent krila, a šta sa ovim igračima koji su pod ugovorima - koga briga, od viška glava ne boli, gde ima tu se i prosipa...

A zanimljivo je i kako je prošlog leta nakon odigrane sezone kod nas produžen ugovor Jagu i to do 2027. plus su dovedeni, kako naš cenjeni sportski direktor nedavno reče, kapitalci u vidu CMM-a i Kenana, obojica na ugovore do 2026. I šta sada imamo - informacije da se svoj trojici traže klubovi, brigo moja pređi na drugoga... A šta ako im se ne nađu klubovi? Jel' će se onda dovoditi novi igrači preko njih? Koliko će to da košta? Kakva će atmosfera da bude ako igrači ostanu, znajući da je klub pokušao na sve načine da ih se reši?

Odvratno, slika i prilika SNS Srbije, preslaganje kocki na Trgu republike - basketball edition. 

U medjuvremenu je promenjena uprava, apsolutno je jasno da nije isti sistem odlučivanja u klubu do oktobra prošle godine i sada. Ugovori jesu zaostavština, zna se čija… 

Da ne prejudiciramo previše, da vidimo stvarno epilog, rumorsi su okej i ja ih volim, ali ne možemo ih sve uzimati zdravo za gotovo. 

Potenciraš politiku sve vreme, a nema potrebe da sad otvaramo temu prelaznih rokova pre SNS-a i količine ulupanih para u razne projekte, pa onda potpune raspade i blamove kluba.

Posted
20 minutes ago, Born Ready said:

Ja se u potpunosti slažem sa ljudima koji pišu da je koncepcija ključna i razumem skepsu oko toga da se igrači dovode populistički (ne mogu da kažem da je i sam nemam) ali na osnovu čega je već sada procenjeno da se Moneke ne uklapa u koncepciju rostera? Koju koncepciju, kog rostera? Trenutno ni ne znamo kako će nam izgledati pola ekipe za narednu sezonu.

Jedna od stvari koje su meni najviše smetale su ta dovođenja glavnih igrača prema back-up opcijama, zar nije u teoriji logičnije da potpišeš Monekea ako imaš priliku, pa se potrudiš da preostala mesta u rosteru popuniš tako da budu kompatibilni s njim (npr. da su stabilna pretnja u šutu)? Ne kažem da će tako na kraju i biti, ako ga uopšte potpišemo, ali mislim da je prerano govoriti u junu mesecu kako se ne uklapa, ne dovodimo ga u doselekciji na već formiran roster.

I unpopular opinion, prema trenutnom stanju na tržištu i platama koje određeni igrači dobijaju, nekih 2mil po sezoni jeste realna cena za Chimu. Pogotovo ako hoćeš da ga privoliš u klub koji 10 godina nije ni bio u PO i ako se na ionako siromašnom tržištu sada nadmećeš još i sa npr. Dubaijem i Hapoelom koji će ga svakako platiti i više od toga ako ti nećeš.

Možemo reći "neka, hvala" i izbeći da ga potencijalno preplatimo, što je skroz legitimno, ali će onda ovde opet biti kuknjava što nema ekstra kvaliteta u rosteru, što opet nemamo krštenu četvorku itd.

Pa po svemu sudeci 4 bi trebalo da igraju Moneke i Ojeleye. Dakle kao sto napisao kolega forumas iznad mene obe 4 ispod 2 metra. Takodje poznato da vijamo svim silama Petrusva, da Bolomboj tesko pre januara izlazi na parket, a da nam ostaje jos od centara Izundu. Dakle na 5 Petrusev, Izundu, a na 4 Moneke, Ojeleye plus Kalina. To je dosta tanko. Naravno pod uslovom da zadrzavamo Petruseva i cekamo Bolomboja. U takvoj situaciju logicnije bi bilo da dovedemo 4 koja moze i na 5.

Posted
11 minutes ago, Four Elements said:

Znaci ako dodju Ojeleye i Moneke bicemo jedini klub, racunajuci i mladje selekcije, u istoriji univerzuma koji ima par cetvorki nizih od 2m... To je tako KKCZ potez...

Da, ali imaš i Petruševa u rosteru. Neko je napisao da je Petrušev kamenjar na 5… a lik ima bolji šut za 3 od 95% petica u Evroligi i veoma meke i osećajne floutere na 3-4 metra od koša.

Petrušev-Izundu je premalo i prerizično od oktobra do januara. Mora se smisliti neka dopuna dok Boki ne bude spreman. 

Posted

Ja uopste nisam optimista da ce on kod nas,fali nam godinama ta neka cetvorka koja igra kao on i svaku sezonu vapimo za njom a u istu ruku ne mogu da ga gledam i bas me nervira. Nemam pojma sta da mislim

Posted
16 minutes ago, Four Elements said:

Znaci ako dodju Ojeleye i Moneke bicemo jedini klub, racunajuci i mladje selekcije, u istoriji univerzuma koji ima par cetvorki nizih od 2m... To je tako KKCZ potez...

Okej oces onda Dauma i Mitrovica na toj poziciji, oni su ti 2.06 obojica 🙂

• Like 3
  • Ha-ha 11
Posted
2 minutes ago, Nini3112 said:

Ja uopste nisam optimista da ce on kod nas,fali nam godinama ta neka cetvorka koja igra kao on i svaku sezonu vapimo za njom a u istu ruku ne mogu da ga gledam i bas me nervira. Nemam pojma sta da mislim

Slazem se, ali mozes da zamislis koja im je alternativa ako je imaju uopste...

Mozda Brauna produze i  Deda kao 2 i 3 opcija...

Ne verujem isto da ce samo Petrusev i Izundu biti na 5 do Januara...

Posted
1 minute ago, Stefi88 said:

Slazem se, ali mozes da zamislis koja im je alternativa ako je imaju uopste...

Mozda Brauna produze i  Deda kao 2 i 3 opcija...

Ne verujem isto da ce samo Petrusev i Izundu biti na 5 do Januara...

Ma uopste ne verujem u pricu da je blizu nas a i svake godine se vrti ta neka prica doci ce ovaj onaj a na kraju nas stari dobri DeDa vodi.

• Like 1
Posted
18 minutes ago, Rojo said:

Da, ali imaš i Petruševa u rosteru. Neko je napisao da je Petrušev kamenjar na 5… a lik ima bolji šut za 3 od 95% petica u Evroligi i veoma meke i osećajne floutere na 3-4 metra od koša.

Petrušev-Izundu je premalo i prerizično od oktobra do januara. Mora se smisliti neka dopuna dok Boki ne bude spreman. 

Ako se ne dovodi centar tj. ceka Boki da se vrati na 5 ne vidim da u kombinaciji Petrusev-Izundu na 5 ce Petrusev moci da uzima i minut na 4... a i ne vidim sto bi jer je i u odbrani petica skandalozan, a kamoli cetvorki...

16 minutes ago, Fromthecorner said:

Okej oces onda Dauma i Mitrovica na toj poziciji, oni su ti 2.06 obojica 🙂

To to, ajmo onda Kalinu i Nworu na 5 da stavimo sta fali, sto, oces Plavsica i Marka Simonovica na 5, oni su obojica oblakoderi 😉 i Moneke i Ojeleye mi se svidjaju kao igraci, samo ne smatram da je pametno imati ih obojicu na istoj poziciji... Kukali smo kako je Canaan midzet na poziciji beka, sta da radimo onda sa dva midzeta na istoj i to unutrasnjoj poziciji?

• Like 1
Posted
31 minutes ago, Rojo said:

Neko je napisao da je Petrušev kamenjar na 5… a lik ima bolji šut za 3 od 95% petica u Evroligi i veoma meke i osećajne floutere na 3-4 metra od koša.

Zato tih 95% petica igra bolju odbranu od Petruševa, što je za centra najčešće važnije od šuta za tri.

Čak i to što je Filip kamenjar uglavnom mu se ne uzima za veliki greh (ispravno), jer u napadu ima dobar repertoar i bez trojke. 

Njegov problem su odbrana, zalaganje i odnos prema igri i drugim akterima.

Mislio sam da je 1mil za otkup i 1.5mil za platu previše, međutim ako Moneke košta 2.5mil - radije bih taj novac dao ovakvom Petruševu.

Posted
11 minutes ago, Four Elements said:

To to, ajmo onda Kalinu i Nworu na 5 da stavimo sta fali, sto, oces Plavsica i Marka Simonovica na 5, oni su obojica oblakoderi 😉 i Moneke i Ojeleye mi se svidjaju kao igraci, samo ne smatram da je pametno imati ih obojicu na istoj poziciji... Kukali smo kako je Canaan midzet na poziciji beka, sta da radimo onda sa dva midzeta na istoj i to unutrasnjoj poziciji?

Mislim da igrac koji je osmi najbolji skakac Evrolige, peti po ofanzivnim skokovima(ispred njega su samo Tajrik, Sako, Milutinov i Tavares) ne moze biti nazvan midzet…

Posted
1 hour ago, Estrella Roja said:

JBIII i Moneke su već igrali zajedno u Monaku, doduše samo jednu polusezonu ako se dobro sećam.

CMM i Moneke su takodje odigrali sezonu zajedno, mogli bi ponovo.
Ako prvi ostane kao neka opcija dva na kecu, sto bi bilo skroz ok po meni.
Meni je to jadno, da ne umes da iskoristis kvalitete igraca na pravi nacin i onda ga se brze-bolje resavas po svaki cenu. Pritom nije odigrao neku tragicnu sezonu, naprotiv.
Sto se CMM-a tice, malo je i do nas.
Ta prva opcija na kecu, ko god bio, CMM i potencijalno Miljenovic bi bilo bombona. Samo da ubodu tog kapitalca 😂                                                         

Posted

Čime se to baviš. Moram Neke poslove da obavim. Meh. Nedostaje mi staro dobro welcome to red star bro. Informacijama se pridružio i Kalconi dok smo  mi čestitali Topu osvajanje NBA.

• Like 1