Jump to content

KK Crvena zvezda - 2025/2026. - Prelazni rok

Message added by Guru,

- Na temi o prelaznom roku se komentarišu dolasci i odlasci igrača, potencijalna pojačanja koja su pomenuta od strane relevantnih izvora i prave realne projekcije tima uz nekakvu analizu/propratni tekst. Tema je isključivo vezana za KKCZ, na njoj se ne komentarišu random igrači i transferi drugih klubova, osim ako se ti transferi direktno ne tiču Zvezdinih potencijalnih pojačanja (po prethodno navedenim kriterijumima).

- Lista relevantnih izvora je sledeća: Donatas Urbonas (Basket News), Aris Barkas (Eurohoops), Encestado.es, Sportando (ne kada samo prenose šta naši clickbait portali objavljuju), Đorđe Matić i Meridian bet, Stefan Lazarević (Telegraf), Tviter/X profili Andrea Calzoni, Nolan is Back (ex Nolan sa parkinga), Večiti abrovi i KKCZ Insajder (isključivo u vezi transfera, ne i prenošenje propagandno-trovačkog sadržaja), Instagram stranica Tips'n'Slips, naši forumaši Markoss i Mile1, uz podrazumeva se - zvanične objave kluba. Prilikom prenošenja informacija obavezno je navesti ko je izvor/ostaviti link. Bacanje infantilnih zagonetki i kriptičnih poruka je zabranjeno. Lista je podložna promenama, predlozi i sugestije forumaša u vezi iste su dobrodošli i biće razmotreni od strane moderacije.

- Tema nije fontana želja, svaštara, chit chat, niti šalter sala - odlasci u pekaru, grejalice, šlemovi, one liner-i, šta mislite o/ja bih voleo/moj predlog je ________, kačenje klipova random igrača uz kako vam se čini ovaj, "goli" depth charts bez ikakvog dodatnog teksta i slični oblici ispraznog štancovanja strana će se tretirati kao spam/trolovanje i svaki put kada forumaši preteraju moderacija će to sankcionisati.

- Svi postovi kojima se krše navedena pravila će biti brisani. Forumaši koji i nakon brisanja postova nastave sa kršenjem pravila će dobijati vremenske zabrane pisanja, koje u slučaju ponavljanja prekršaja mogu biti i duplirane. 

Recommended Posts

Posted
5 minutes ago, Bogoljub Gagic said:

Њихово финиширање је небо и земља.

Монеке је ове сезоне био на 64.5% за 2 и у своје три ЕЛ сезоне је укупно на преко 60%, док Џон Браун је више од 50% имао само у својој првој сезони у Униксу, ове је био на 42.3%.

Даље Браун је тотално без шута, Чима ипак погађа јаче од 1 тројке по мечу, са веома лошим процентима, али се не може рећи да је без шута.

Чима је много већи фактор у сваком погледу нападачки, а већи је фактор и у скоку.

To je opet poređenje dva igrača. Razumem to, Čima je bolji, značajno. Ali da li to što on donosi u odnosu na Brauna toliko treba postojećem rosteru da bismo pljunuli te pare. Ja to pitam, a ne ko je bolji igrač.

Posted

Moneke solidno precenjuje sebe i ne sumnjam da ce ga ovi nasi majmuni preplatiti, ali ne treba ici ni u drugu krajnost. On je u ovom momentu svemirski brod za sve nase cetvorke i kvazicetvorke  i sigurno jeste medju najboljim igracima na svojoj poziciji u EL ( da li je u pet ili deset, zavisi od preferencija, ja bih ga stavio negde u sest,sedam ). Ali da, Odzelej je trojka, Nvora nam treba kao secerna bolest ako njega dovedemo, bespotrebno bismo coveka arcili na PF poziciji primarno

• Like 9
Posted

Najveći problem kod Dobrića, po mom mišljenju, je što on nije igrač za 5-6 minuta po utakmici. On je najbolje partije pružao kad je bio među prve 3-4 opcije u napadu i sa 20+ minuta konstantno. U reprezentaciji ne da je igrao po 22 minuta nego je bio okružen sa saigračima svetske klase i to je zaista lepo izgledalo. Ako ga već trener ne vidi u koncepciji za veću ulogu mislim da bi najbolje bilo po obe strane da se ne mrcvare više i da bi za Ognjena najbolje bilo kad bi našao sredinu gde bi imao značajno veću ulogu nego ove sezone.

• Like 3
Posted

Ključna stvar je koncepcija. Da li nam x igrač treba ili nabacujemo bagerom.

Problem je što mi još nemamo konkretne rastanke, ja sam se nadao da će do kraja juna zvanično otići bar pola rostera.

Ovako smo navadno završili nekoliko igrača plus se pregovara sa još nekima a maltene niko nije otišao iz postojećeg rostera pa su svi zbunjeni.

• Like 11
Posted
1 hour ago, No name said:

Čuj savetnik, covek sam sebe ne može da savetuje šta da radi i kako da se ponaša na terenu,  ali eto on će da ima funkciju gde ce on nekog da savetuje . Obukao dres 2000 i neke godine seo na šipku severa i on je legenda .   Daj mesto Milenku Topicu , nadji mesto takvog čoveku da radi u klubu, ali jok. 

Za Milenka Topica se bas slazem. Jako dobar covek i jako veliki zvezdas i za mene je on mnogo veci zvezdas od Milosa Teodosica ja sam tog coveka vidjao bas na Severnoj tribini na malim utakmicama naseg FK. Medjutim ne slazem se za Teodosica i tvoje misljenje, da li za dve tri godine recimo Kalinic ne treba da bude deo nase uprave jer ne zna da se kontrolise? Gadja publiku? To su trenuci pomracenja kod igraca, desava se. Ne znam za kosarkaski klub za fudbalski znam 1/1 da je Marko Marin licno doveo neke igrace bukvalno na reputaciju svog imena i svoje reci, ja samo mogu da zamislim kako to izgleda kada Dozet zove neke igrace verovatno se ti igraci i zapitaju ko je bre ovaj? Milos Teodosic nije nikakav trag ostavio u Zvezdi ali je u Evropskoj kosarci ostavio veliki trag i nije on bezvredno ime, njegovo ime ima tezinu i vrednost za razliku od Dozeta za koga niko ziv nije ni cuo. I mislim da u upravi naseg kluba bas treba da sede legende Evropske kosarke a ne Bagzi i Dozet. Smetao vam Teo na terenu(opravdano) mada ste ga krivili i kada igra i kada ne igra protiv Spartaka(odlucite se sta zelite da igra ili da ne igra?) sada vam smeta ako postane deo  uprave. Ne znam sta vam je taj covek toliko lose uradio da ga bukvalno hejtujete toliko...

• Like 1
Posted

I Mocart prenosi da smo ozbiljno zagrizli za Monekea.

Pretpostavljam da nas je Vasa odjavio, pa sad traze alternativno veliko ime kojim ce pokusati da privuku sezonce.

Sta je actually potrebno rosteru nije predmet narocitog interesovanja.

• Like 3
  • Tuzno 1
Posted
16 minutes ago, fradler said:

Btw, mi jedino na SF nismo kriticni, naprotiv, imamo dva igraca koja sigurno ostaju i dorasli su ulogama startera (Kalinic) i bekapa (Dobric). Imamo i Lazica pod ugovorom, Davidovca kao 4/3 opciju, te Barnu koji je isto nekakav 3/2 igracic kome zelimo da damo sansu, navodno je vec i pod ugovorom sa nama.

I sta uradimo? Puknemo petinu, ako ne i cetvrtinu budzeta na jos dva cista krila (Nwora, Ojeleye).

Legendaran klub.

Апосулутно бих ушао у сезону са Калинићем и Добрићем на 3, трећа јефтина опција био то Барна или неко други небитно и опција са 3 ниска играча, ту би имали пристојно покривену позицију 3 и сав новац да се преусмери на лидера односно Васу, он кошта колико Нвора и Оџелеје заједно, а диже плафон екипи дупло него њих двојица заједно.

• Like 5
Posted

Lako se zaboravilo da smo mi ove sezone odigrali dobar broj utakmica u visokom tempu i na veliki broj poena.

I naravno, to je donosilo rezultate, jer smo imali igrace kojima to izuzetno odgovara, pre svega gotovo svim nasim bekovima, plus Gidra i Filip.

Ako Janis ima nameru da modernizuje svoj sistem igre, da ubrza i ovaj budzet iskoristi tako da ne budemo defanzivna vec dvosmerno jaka ekipa, tandem Moneke-Kodi uopste nije los potez.

Nvora je takodje neko ko voli da trci, Karter bi se isto tako uklopio u brzi sistem igre mnogo lakse nego u pozicioni 5v5 jer mu telo ne dozvoljava da tako lako napravi poziciju za sut.

Ovo je mozda nepotrebno nagomilavanje rostera, ali je mozda i dovodjenje u skladu sa nekom, bar okvirnom, vizijom rostera koji je brzi, atleticniji i mladji od proslosezonskog.

Moneke moze da igra sa Filipom u tandemu, ne bi bili narocito cvrsti ali bi prstalo od brzine, tranzicije i potencijalno bismo prvi put u zivotu gledali petorku u kojoj svako moze da spusti loptu u dribling.

To jesu moderne tendencije i nesto sto svako normalan prizeljkuje u svojoj ekipi.

• Like 9
Posted (edited)
2 minutes ago, Markoss said:

Btw, vidim da vecina forumasa nema lepo misljenje o Nvori, ali u klubu su svi u fazonu da ce da iskida kod nas.

Mislim da je vece nezadovoljstvo sto je on u prici kao krilo a tu imamo Kalinu i Dobrica... i promaju na ostalim pozicijama.... a ne samim Nworom. 

Edited by Admiral
  • Like 2
Posted
10 minutes ago, fradler said:

Btw, mi jedino na SF nismo kriticni, naprotiv, imamo dva igraca koja sigurno ostaju i dorasli su ulogama startera (Kalinic) i bekapa (Dobric). Imamo i Lazica pod ugovorom, Davidovca kao 4/3 opciju, te Barnu koji je isto nekakav 3/2 igracic kome zelimo da damo sansu, navodno je vec i pod ugovorom sa nama.

I sta uradimo? Puknemo petinu, ako ne i cetvrtinu budzeta na jos dva cista krila (Nwora, Ojeleye).

Legendaran klub.

Prošlog leta:

- Kalinić potpisao ugovor do 2027.

- Giedraitis do 2026. (nakon odigrane sezone kod nas)

- Dobrić do 2027.

- Lazić do 2026.

Ovog leta se po svemu sudeći sprema novi kontigent krila, a šta sa ovim igračima koji su pod ugovorima - koga briga, od viška glava ne boli, gde ima tu se i prosipa...

A zanimljivo je i kako je prošlog leta nakon odigrane sezone kod nas produžen ugovor Jagu i to do 2027. plus su dovedeni, kako naš cenjeni sportski direktor nedavno reče, kapitalci u vidu CMM-a i Kenana, obojica na ugovore do 2026. I šta sada imamo - informacije da se svoj trojici traže klubovi, brigo moja pređi na drugoga... A šta ako im se ne nađu klubovi? Jel' će se onda dovoditi novi igrači preko njih? Koliko će to da košta? Kakva će atmosfera da bude ako igrači ostanu, znajući da je klub pokušao na sve načine da ih se reši?

Odvratno, slika i prilika SNS Srbije, preslaganje kocki na Trgu republike - basketball edition. 

• Like 33
  • Ha-ha 1
  • Pumpaj! 1
Posted

Iskreno meni se ne dopada nešto Nwora, ali ni Ojeleje i u ovom trenutku verujem da se nešto pitam u našem sportskom sektoru ne bih doveo nijednog na ovu ekipu, ali hajde daću im šansu da vidim kako će se snaći kod nas i evo voleo bih da me demantuju i da njih dvojica odigraju odličnu sezonu sa velikom minutažom, publika ih prihvati i da oni budu zaslužni za naš dobar rezultat u svim takmičenjima(dobar rezultat je top 8 EL, i 2 do 3 trofeja..)

Posted
1 hour ago, Petar1995 said:

Apsolutno mu dati taj novac.

Treba nam zvucno neko ime da se svi razdrmamo malo.

@Markoss kad mozemo ocekivati zvanicne objave kluba odlasci/dolasci?

Praviti i junu rooster sa ciljem razmrdavanja publike da kupi sezonske karte. I to početi sa 5 miliona za igrača kome niko nije ponudio mi 3.5 tj za sada se zna samo da smo nudili 3 za dve godine i da nas je ohladio.

Prosto ne vidim šta bi moglo da pođe po zlu...

Posted
12 minutes ago, Markoss said:

Btw, vidim da vecina forumasa nema lepo misljenje o Nvori, ali u klubu su svi u fazonu da ce da iskida kod nas.

Ja mislim da ce Nwora da pokida, nek se upise sad, ali takodje mislim da Kalinic Nwora Semi Dobric je bas bas bahato i nepotrebno.

• Like 6
Posted (edited)

Da je Envora došao na ljeto 24-te garantujem da bi baš ozbiljan hajp vladao zbog tog potpisa. Ovako je dosta ljudi razočarano njegovom sezonom u Efesu. Nakupio je on dosta minuta u NBA, imao u nekim ekipama i solidne brojke. Sa druge strane, imaš igrače kao Dvejn Bejkon koji je isto tako imao neku reputaciju u NBA i u teoriji se mislilo da je to za evropsku košarku strašan igrač, ali koji u suštini ništa ne donosi osim praznih brojki i privatizovanja lopti. Oće li Envora biti neki Bejkon ili ozbiljan EL igrač, vrijeme će pokazati. Nije nemoguć scenario u kojem on igra sezonu sa 15 poena po utakmici. 

Edited by Shunsuke Nakamura
  • Like 3
Posted
10 minutes ago, Amigo21 said:

Za Milenka Topica se bas slazem. Jako dobar covek i jako veliki zvezdas i za mene je on mnogo veci zvezdas od Milosa Teodosica ja sam tog coveka vidjao bas na Severnoj tribini na malim utakmicama naseg FK. Medjutim ne slazem se za Teodosica i tvoje misljenje, da li za dve tri godine recimo Kalinic ne treba da bude deo nase uprave jer ne zna da se kontrolise? Gadja publiku? To su trenuci pomracenja kod igraca, desava se. Ne znam za kosarkaski klub za fudbalski znam 1/1 da je Marko Marin licno doveo neke igrace bukvalno na reputaciju svog imena i svoje reci, ja samo mogu da zamislim kako to izgleda kada Dozet zove neke igrace verovatno se ti igraci i zapitaju ko je bre ovaj? Milos Teodosic nije nikakav trag ostavio u Zvezdi ali je u Evropskoj kosarci ostavio veliki trag i nije on bezvredno ime, njegovo ime ima tezinu i vrednost za razliku od Dozeta za koga niko ziv nije ni cuo. I mislim da u upravi naseg kluba bas treba da sede legende Evropske kosarke a ne Bagzi i Dozet. Smetao vam Teo na terenu(opravdano) mada ste ga krivili i kada igra i kada ne igra protiv Spartaka(odlucite se sta zelite da igra ili da ne igra?) sada vam smeta ako postane deo  uprave. Ne znam sta vam je taj covek toliko lose uradio da ga bukvalno hejtujete toliko...

Ne može Kalinic i Teodosic u istu ravan što se tiče Zvezde.  Ako ništa drugo Kalinic je neko ko je ostavio ogroman trag u zvezdi, I na kraju krajeva došao ovde u punoj snazi. 

Doticni je u punoj snazi igrao za Virtus Eurokup, dok je ovde dosao sa obe noge u penziji. 

Posebno je ovo sto je umislio da je veći od kluba, dok drži pridike saigračima,  vodi tajmaut ne retko umesto janisa, bira utakmice koje će da igra, doslovno radi sta hoće. Cija je on legenda? Moja nije...Nije pošten prema sebi ni prema klubu ni navijačima. Došao je ovde da doslovno uzme milione za NISTA. 

Zvezda je krava muzika jer ovo sto ona daje niko ne daje.

Koliko ceni klub i saigrače govori to što se nije prošle godine pojavio na dodeli medalja, ima virtuoz preca posla?

Ove godine ispod časti da igra KLS? CMM  rovit, a on boli ga paja, nije se  udostojio ni da se skine, a zato može milione da uzme.  U Aba ligi igramo odlučujuću utakmicu on kažnjen zbog ponašanja?! Prošle godine pravi sprdnju u Istanbulu protiv Efesa na -40, tera on neku svoju pravdu pa je na kraju kažnjen nekoliko utakmica ne igranja.

Vise bi nama značio Kostić da je igrao nego što je ovaj zauzeo mesto i uzeo ogromne pare bez ikakvog učinka, već je gomilu puta pravio pometnju u timu kad god se pojavi. 

Titra se jednom čoveku koji je umislio da je veći od kluba pa doslovno pisa po svima.

Milenko Topic stoji često na severu marakane tamo do zapada ga vidjam, koliko samo puta je bio tu, lično ga video. A da ne govorimo koliko je dao klubu. Cutljiv, nenametljiv, ali za njega nema mesta. Pravi Zvezdas, ali takvi ne trebaju, daj podobnog Kesalja, I slične.

• Like 4
Posted
55 minutes ago, NMX said:

Leba i igara. Dok ne ode SNS. Onda katanac na blizance.

Ajd kad baciš peglu, povučeš vodu, umiješ se, pa pre nego što se opet ispovraćaš - vidi šta bi u teoriji mogli sa Monekeom. 

A zašto katanac kada ode SNS. Pa Zvezda i Partizan  pola budzeta zarade od ulaznica.

Nešto se dobije od sponzora iz razloga što definitivno ništa ne privlači više pažnje od KKCZ i Partizana u Evroligi na ovim prostorima.

Zašto da država ne pogura ono što nedostaje, apsulutno nebitno ko je na vlasti.

• Tuzno 1
Posted

I zašto dovode igrače iz Baskonije gde je koncept drugačiji za 180 stepeni od Sferopulosa. Iz slučaja Kodi nije ništa naučeno, Aj što je  i to trebalo predvideti, nego i ponavljamo, i ponavljamo preplaćivanje.

• Like 1
Posted
3 minutes ago, Jelencom said:

A zašto katanac kada ode SNS. Pa Zvezda i Partizan  pola budzeta zarade od ulaznica.

Nešto se dobije od sponzora iz razloga što definitivno ništa ne privlači više pažnje od KKCZ i Partizana u Evroligi na ovim prostorima.

Zašto da država ne pogura ono što nedostaje, apsulutno nebitno ko je na vlasti.

Sigurno neće biti katanac, ali se nadam da će budžeti pasti na neke razumne brojke. Ma kakvi pola budžeta, od toga je nerealnije samo verovanje u samofinansiranje. Privatni sponzori su opet državni sponzori koji daju novac dobrovoljno na savet države.

• Like 3
Posted

Shvatite da Topic Milenko nece prismrdeti klubu dok su SNS glave u istom.

Ne zato sto ne zna(da je do toga ok) vec sto podrzava studente.

Da je vec u Zvezdi bilo bi zeznuto a posto nema sa njom nista trenutno lako ga je ignorisati.

• Like 11
Posted
34 minutes ago, Markoss said:

Nvora je imao 16 poena u proseku u turskoj ligi. Nije turska liga Bog zna sta ali nije lako imati 16 poena prosecno ni u podrucnoj ligi. Tako da itekako je to kvalitetan igrac i ja od njega ocekujem bljesak kod nas.

• Like 3
Posted
21 minutes ago, No name said:

Ne može Kalinic i Teodosic u istu ravan što se tiče Zvezde.  Ako ništa drugo Kalinic je neko ko je ostavio ogroman trag u zvezdi, I na kraju krajeva došao ovde u punoj snazi. 

Doticni je u punoj snazi igrao za Virtus Eurokup, dok je ovde dosao sa obe noge u penziji. 

Posebno je ovo sto je umislio da je veći od kluba, dok drži pridike saigračima,  vodi tajmaut ne retko umesto janisa, bira utakmice koje će da igra, doslovno radi sta hoće. Cija je on legenda? Moja nije...Nije pošten prema sebi ni prema klubu ni navijačima. Došao je ovde da doslovno uzme milione za NISTA. 

Zvezda je krava muzika jer ovo sto ona daje niko ne daje.

Koliko ceni klub i saigrače govori to što se nije prošle godine pojavio na dodeli medalja, ima virtuoz preca posla?

Ove godine ispod časti da igra KLS? CMM  rovit, a on boli ga paja, nije se  udostojio ni da se skine, a zato može milione da uzme.  U Aba ligi igramo odlučujuću utakmicu on kažnjen zbog ponašanja?! Prošle godine pravi sprdnju u Istanbulu protiv Efesa na -40, tera on neku svoju pravdu pa je na kraju kažnjen nekoliko utakmica ne igranja.

Vise bi nama značio Kostić da je igrao nego što je ovaj zauzeo mesto i uzeo ogromne pare bez ikakvog učinka, već je gomilu puta pravio pometnju u timu kad god se pojavi. 

Titra se jednom čoveku koji je umislio da je veći od kluba pa doslovno pisa po svima.

Milenko Topic stoji često na severu marakane tamo do zapada ga vidjam, koliko samo puta je bio tu, lično ga video. A da ne govorimo koliko je dao klubu. Cutljiv, nenametljiv, ali za njega nema mesta. Pravi Zvezdas, ali takvi ne trebaju, daj podobnog Kesalja, I slične.

Procitaj moj post ponovo nisam rekao da je Teo legenda Zvezde vec Evropske kosarke, nisam uporedjivao Kalinu i Tea pogotovo ne u smislu ko je vise dao Zvezdi vec sam rekao da su slicnog karaktera i da i jednom i drugom ume da padne roletna. Promasio su bukvalno ceo moj post. I ako ti mislis da je svejedno da li ce evo na primer Moneka zvati Dozet ili Teodosic na pregovore onda ok. Ja ne mislim tako.

• Like 1
Posted (edited)

Nece teo imati nikakvu funkciju u klubu, jednsotavno covek je ne zreo za bilo kakav ozbiljan posao. 

Edited by Nate
Posted

Da ali kod nas je uslov da je minimum šest meseci propustio u prethodnoj sezoni, dakle dokazano da bude invalid. A ne tamo pre 10 godina.

• Ha-ha 1