BattleBender Posted Thursday at 01:45 PM Posted Thursday at 01:45 PM (edited) 16 hours ago, Papanikolesku said: Sve kul, prekoračio bih nužnu samoodbranu, i čekao zakonsko sankcionisanje, ali živ i odbranjen. Dobro, to je druga stvar. Ne moze da se kaze da nema smisla, i vrlo verovatno bi vecina nas tako reagovalo. Kad si u tih nekoliko frejmova... Nisi nuzno los covek ako imas kriminalni dosije. Bliska osoba moje najbliskije osobe je lezala zatvor jer je branila slabijeg protiv vise njih. Dobio je potres mozga, nesvest i par meseci zatvora. I wake up call, da uopste ne budu blizu takvih situacija. Jer je svesno bio u okruzenju gde je to prirodno da se desi. I sad mu se ne desavaju te situacije. Doduse moglo je bez dosijea i potresa mozga. Iz ovog ugla, kao malo zreliji i stariji, ne bi mi doslo do te sitaucije 90%. Uhvatio bih tog Sterlinga, izgurao bih ga u pizdu materinu. Ovi na noge nisu mogli da stoje, ulicu ne bi presli, kamoli u sprintu 2 profi sportiste. Ostavio bih tu da leze pijani i da zive u zivotnoj iluziji da su megacarevi, alfi, a da smo mi picke jer smo pobegli. Ne znam sto se zene ne kolju tako, nego uvek nekako muskarci... Edited yesterday at 06:33 AM by fancy 1
DameTime Posted Thursday at 01:52 PM Posted Thursday at 01:52 PM 3 minutes ago, BattleBender said: Ne znam sto se zene ne kolju tako, nego uvek nekako muskarci... Pa dobro, ovo je već evolutivno, antropološko i sociološko pitanje. Muškarac je nekad donosio plen i međusobno su se borili za preimućstvo u tom smislu, što je sve zahtevalo fizički obračun. U patrijarhatu dobrim delom nije napušten taj stav, te se muškarci i dalje ohrabruju da na taj način međusobno rešavaju sukobe (koji više uglavnom nemaju veze sa hranom i preživljavanjem), dok se žene pak ne ohrabruju. Plus se često uzima kao neki pokazatelj muževnosti. Zbog toga je jako bitan Frensisov otklon na prethodnim stranama tj. napuštanje te pozicije u korist našeg evolutivnog napretka.
BattleBender Posted Thursday at 02:07 PM Author Posted Thursday at 02:07 PM 7 minutes ago, DameTime said: Pa dobro, ovo je već evolutivno, antropološko i sociološko pitanje. Muškarac je nekad donosio plen i međusobno su se borili za preimućstvo u tom smislu, što je sve zahtevalo fizički obračun. U patrijarhatu dobrim delom nije napušten taj stav, te se muškarci i dalje ohrabruju da na taj način međusobno rešavaju sukobe (koji više uglavnom nemaju veze sa hranom i preživljavanjem), dok se žene pak ne ohrabruju. Plus se često uzima kao neki pokazatelj muževnosti. Zbog toga je jako bitan Frensisov otklon na prethodnim stranama tj. napuštanje te pozicije u korist našeg evolutivnog napretka. U pitanju je samo ego. Skrecemo sa teme, ali...muskarac koji ulazi u tucu (cak i ako nisi glavni inciijator) je osoba koja misli da ultimativno njegovo postojanje, i postojanje njegovog ponosa se unistava i gazi ukoliko ne izbije nekog, ili jos gore pobegne od tuce. Mere do koje to musko ljudski bice dozivljava tragicno u sebi je apsolutno iracionalno. Ego ima omniprisutnu i omnipotetnu moc i gravitaciju nad muskim bicem. I vuce ga u sva sranja. Od ovakvih do ozbiljnijih. Zato se ljudi nalaze uvredjenim prelako, zato ljudi sami odlucuju da budu uvredjeni. Zato se ide na borilacke vestine. Bolje u najmeksim okvirima da te neko brzo nauci da nisi najjaci, da nije sramota da si slabiji, manje lud, manje agresivan, manje domintanta. Jer uvek si barem nov u tome, i dok si nov neko te resava... cak i kad si bolji od nekog, nekog odredjenog dana neces biti. I niko nije naj naj. Humble pie, i suoceljavanje sa absurdom kurcenja.
DameTime Posted Thursday at 04:33 PM Posted Thursday at 04:33 PM 2 hours ago, BattleBender said: U pitanju je samo ego. Skrecemo sa teme, ali...muskarac koji ulazi u tucu (cak i ako nisi glavni inciijator) je osoba koja misli da ultimativno njegovo postojanje, i postojanje njegovog ponosa se unistava i gazi ukoliko ne izbije nekog, ili jos gore pobegne od tuce. Mere do koje to musko ljudski bice dozivljava tragicno u sebi je apsolutno iracionalno.Ego ima omniprisutnu i omnipotetnu moc i gravitaciju nad muskim bicem. I vuce ga u sva sranja. Od ovakvih do ozbiljnijih.Zato se ljudi nalaze uvredjenim prelako, zato ljudi sami odlucuju da budu uvredjeni. Sa ovim se slažem, samo nije to ekskluzivno pravo vas muškaraca Ego tj. sujeta je pokretač u većini slučajeva, treba dosta rada na sebi da bi se postigla kontrola nad sopstvenom sujetom. Međutim, opet sam sklona da interpretiram kako je taj tip "muške sujete" uslovljen nekim očekivanjima i imperativima koje društvo patrijarhat postavlja pred njih (pr. ako ne učestvuješ u nekoj tuči, ti si šonja i mlakonja i gubiš na vrednosti). 2
BattleBender Posted Thursday at 04:40 PM Author Posted Thursday at 04:40 PM 1 minute ago, Barkley#34 said: Ili je otišao po pištolj. Bukvalno znam za sličan slučaj koji se srećom dobro završio. Vrlo verovtno i zasto treba teziti nulti toleranciji svakom vidu ovoga. Kad kazem nultoj toleranciji, mislim na necinjenje svega da se ovo izbegne. Nekad ce neko otici po pistolj i pucace, mozda ne samo u tog koji ga je oborio prethodno, nego i nekog pored njega namerno ili nenamerno. I moja laicka pretpostavka je da razlozi zasto se krivicno sankcionisu dela, kad se i ti prakticno branis je to, jer to prelako (cak i ne mora mnogo cesto) vodi do stvari koje su lanac tragicnosti. A time nisu ni privatna, licna stvar 2 osobe koje su se suprostavile. Nego to modolazi do ugrozavanja okoline. I na kraju kraju cine drustvo nesigurnim. Kako ja razmisljam za te stvari. Da ne ispadne samo da ovde palamudim sa nekim moralisanjem. Otvorim li nekom lobanju, u narednih 2 sekunde znam da je sve otislo u kurac i vise ne znam da li je za mene samog bolje da ga dokrajcim ili ne. Da li ce kad ustane da ode po pistolji, ili za 5 dana, ili za 25 dana, ili za 5 godina... nije mnogo bitno. A bitno je sto nece mozda gledati samo mene da upuca nego i nekog mog bliznjeg. Jedna od najizrazenijih uspomena u detinjstvu, glede dogadaja u drustvu je kada je jedan momak iz kraja premlatio jednog lik koji mu je maltretirao devojku u skoli. Tipa jedan treca srednje, drugi prvi srednje. Taj mladji, retko antipatican lik, gnom i smrdlja. Bukvalno da ti drago kad mu neko slomi picku. Ovaj stariji, ne dira te, ne maltretira druge, ali kad ga neko dira, jeben bio. I ovaj stariji, izmlati ga lepo, nakon opomene da ovaj prestane. Bas ga lepo ubije od batina, sto bi se reklo dao mu sta je ovaj zasluzio. Ovaj mladji ga je par dana kasnije pucao u kolena. Zovi pandure jednom, zovi pandure 2 puta, pokusaj sve pre nego otvoris lanac. Jer jako cesto nije bitno ko je spretniji, jaciji i sl. Niti ko je u pravu, jer to ne vazi kad se zadesi da je neko spreman da napravi najgore sranje.
BattleBender Posted Thursday at 04:56 PM Author Posted Thursday at 04:56 PM 9 minutes ago, DameTime said: Sa ovim se slažem, samo nije to ekskluzivno pravo vas muškaraca Ego tj. sujeta je pokretač u većini slučajeva, treba dosta rada na sebi da bi se postigla kontrola nad sopstvenom sujetom. Međutim, opet sam sklona da interpretiram kako je taj tip "muške sujete" uslovljen nekim očekivanjima i imperativima koje društvo patrijarhat postavlja pred njih (pr. ako ne učestvuješ u nekoj tuči, ti si šonja i mlakonja i gubiš na vrednosti). Diskusija moze da prebaci na drugu temu. Ali moj ugao gledanja na ego mnogo vise drma muskarce prevashodno iz tih evolutivnih razloga i celoj prici o pecini, skuplljanju bobica, ulova i pravljenja sheltera dok zena cuvaju decu. I sve to stoji. Zanemarujemo koliko dugo smo ziveli u takvom framework-u, u odnosu na duzinu trajanja moderne civilzacije. Ja bih dodao da tu postoji i odredjena bioloska komponenta. Zene imaju svoje majcinstvo, koje im se desi, ili ce im se desiti i koje otkriju novu dimenizju zivotnog smisla, a to je da se ne vrti sve oko hranjenja sopstvenog ega. Vec dobrobit tog bica koje je 9 meseci u stomaku, ili ce biti. Majcinstvo je ultmativna investicija (ne samo tokom tih 9 meseci)sa kojom nista ne moze da se poredi. A stvari vrednujemo na osnovui koliko smo investirali u njih. Tako da zene jednostavno budu vise preokupirane tom komponentom, i jednostavno u toku toga... ego oslabi jer nije hranjen svake sekunde. Kao muski. Me personally, verujem da jedini sustinski, do same srzi, nesebicno relation homo sapiensa sa drugima i okolinom je taj odnos majke sa svojim detetom. Sve ostalo su cinjenje za sopstvenu dobrobit. Dobra dela cinjena za, nama, bliske osobe, kako bi vise vrednovali zivot, i kako bi nam bio lepsi zivot. Fala bogu, danasnji svet je takav da zivotni smisao ne ispunjavamo sa skupljanjem bobica i bacanjem zasiljenje grane na pokretnu metu u vidu neke zivotinje. Cak vise ni figurativno. Do pre koju deceniju smo to radili, samo sa odelom, kosuljom i aktovkom. Vise nije ni figurativno. Svet, fala bogu, vise nije napravljen da muskarci svoju svrhu ispune kroz te stvari. I mnogi ne znaju da se suoce sa time, pa gledaju da simuliraju takve nagone kroz neke stvari. Da l su najzajebaniji likovi u komsiluku, da l su ti koji parkiraju gde im se parkira itd itd.. Da l su ti ciji sin ce bude najveci jebach, ili najbolji u kraju u neko sportu... Ili se deru svako malo "sad cu da ti jebem mater". Reality, sopstveni zamah bi ih sapleo o vazduh... Ali ce "sad cu da ti jebem mater" primenjuju mnogo dugo dugo. I verbalno i neverbalno.
DameTime Posted Thursday at 05:32 PM Posted Thursday at 05:32 PM (edited) 59 minutes ago, BattleBender said: Diskusija moze da prebaci na drugu temu. Ali moj ugao gledanja na ego mnogo vise drma muskarce prevashodno iz tih evolutivnih razloga i celoj prici o pecini, skuplljanju bobica, ulova i pravljenja sheltera dok zena cuvaju decu. I sve to stoji. Zanemarujemo koliko dugo smo ziveli u takvom framework-u, u odnosu na duzinu trajanja moderne civilzacije. Ja bih dodao da tu postoji i odredjena bioloska komponenta. Zene imaju svoje majcinstvo, koje im se desi, ili ce im se desiti i koje otkriju novu dimenizju zivotnog smisla, a to je da se ne vrti sve oko hranjenja sopstvenog ega. Vec dobrobit tog bica koje je 9 meseci u stomaku, ili ce biti. Majcinstvo je ultmativna investicija (ne samo tokom tih 9 meseci)sa kojom nista ne moze da se poredi. A stvari vrednujemo na osnovui koliko smo investirali u njih. Tako da zene jednostavno budu vise preokupirane tom komponentom, i jednostavno u toku toga... ego oslabi jer nije hranjen svake sekunde. Kao muski. Me personally, verujem da jedini sustinski, do same srzi, nesebicno relation homo sapiensa sa drugima i okolinom je taj odnos majke sa svojim detetom. Sve ostalo su cinjenje za sopstvenu dobrobit. Dobra dela cinjena za, nama, bliske osobe, kako bi vise vrednovali zivot, i kako bi nam bio lepsi zivot. Fala bogu, danasnji svet je takav da zivotni smisao ne ispunjavamo sa skupljanjem bobica i bacanjem zasiljenje grane na pokretnu metu u vidu neke zivotinje. Cak vise ni figurativno. Do pre koju deceniju smo to radili, samo sa odelom, kosuljom i aktovkom. Vise nije ni figurativno. Svet, fala bogu, vise nije napravljen da muskarci svoju svrhu ispune kroz te stvari. I mnogi ne znaju da se suoce sa time, pa gledaju da simuliraju takve nagone kroz neke stvari. Da l su najzajebaniji likovi u komsiluku, da l su ti koji parkiraju gde im se parkira itd itd.. Da l su ti ciji sin ce bude najveci jebach, ili najbolji u kraju u neko sportu... Ili se deru svako malo "sad cu da ti jebem mater". Reality, sopstveni zamah bi ih sapleo o vazduh... Ali ce "sad cu da ti jebem mater" primenjuju mnogo dugo dugo. I verbalno i neverbalno. Samo jedna stvar, majčinstvo u teoriji jeste nesebična uloga, ali u praksi ne mora biti tako u potpunosti. Postoji veliki broj sebičnih majki. Tu treba napraviti razliku između sebičnosti kao takve i osećaja sebe (engleska reč je self). Ono što je problematično je sistemska, višemilenijumska praksa (pokušaja) svođenja žene isključivo na ulogu majke, domaćice ili supruge. To nije ni danas iskorenjeno (iako naravno imamo više mogućnosti nego ranije), pa mnoge majke "izgube sebe" u toj ulozi. Ukoliko budem rodila dete, iskreno se nadam da mi se to neće desiti. Voditi računa o detetu i biti (najvećim delom) nesebična za njegovu dobrobit - da, ali da prestanem da gledam sebe i brinem o sebi (psihičkom, emotivnom i fizičkom stanju) - ne. Ovde je važna uloga muškarca tj. partnera, koji takođe više nije sveden samo na ulogu providera, da donosi hranu na sto i lovi u šumi. Poenta modernog društva je da oba pola izlaze iz tih polno omeđenih uloga i striktnih "poslova i obaveza", te da usvoje neke drugačije uloge. Tako muškarci kuvaju, žene popravljaju auto, vlasnice su biznisa, a mužu se više ne zahvaljujemo do neba što "pomaže malo oko deteta" (koje je on napravio btw)... U tom smislu se danas diskrepanca ega, odnosno načina na koji se manifestuju kod muškaraca i žena, smanjuje i približava jedna drugom. Pa se samim tim i društveni pritisak za određenim performativnim ponašanjima - da se muškarac dokazuje grubošću i u tučama, a žena ne sme da psuje i tuče se - smanjuje. @ moderacija, Sorry za off, prebacite na Društvo, mada mislim da nemamo adekvatnu temu... Evo posla za @fancy i prilike da muškarci dobiju svoju temu na PDF Društvo Edited Thursday at 05:56 PM by DameTime
DameTime Posted Thursday at 06:38 PM Posted Thursday at 06:38 PM (edited) @fancy, hajde please daj neki jasniji naslov topika, ovo je duhovito ali nije poenta privatna prepiska između BB i mene Edited Thursday at 06:38 PM by DameTime reč 1
fancy Posted Thursday at 07:15 PM Posted Thursday at 07:15 PM 35 minutes ago, DameTime said: @fancy, hajde please daj neki jasniji naslov topika, ovo je duhovito ali nije poenta privatna prepiska između BB i mene Pa daj predlog, promeniću, ja zaista nisam znao šta da stavim 1
DameTime Posted Thursday at 07:26 PM Posted Thursday at 07:26 PM 10 minutes ago, fancy said: Pa daj predlog, promeniću, ja zaista nisam znao šta da stavim Prvo sam skrinšotovala za uspomenu Hmmm, let me see... Možda nešto kao Muškarci u patrijarhatu danas: We want to break free?
fancy Posted Thursday at 07:35 PM Posted Thursday at 07:35 PM Ok. Imaćemo u vidu. Hajde da damo šansu i predstavniku patrijarhata @BattleBender da predloži, pošto je tehnički on začetnik diskusije. Najbolje je da se u duhu mira i ljubavi među polovima ♥️ dogovorite i obavestite (ne)nadležne da reaguju 👍
DameTime Posted Thursday at 07:37 PM Posted Thursday at 07:37 PM Kako bre BB predstavnik patrijarhata? xD Naravno, neka predloži, ja svakako nemam bolju ideju od ove, a nije naročito kreativna...
BattleBender Posted Thursday at 08:53 PM Author Posted Thursday at 08:53 PM Ako pricate o patrijarhatu i ono sto predstavlja, ja sam poslednja osoba za to 😄 Pocevsi od toga da sam passenger princess... Ali ajde prvo da definisemo ime topic-a. Neka bude "Under the pressure" iliti "Muskarac - Pod pritiskom". Ovih dana sam slusao War On Drugs, a mislim da je i adekvanto da bude
Smrtokapa Posted Thursday at 09:24 PM Posted Thursday at 09:24 PM (edited) Dok se vi natežete oko naslova, evo jednog interesantnog videa na temu: I mislim da je zaključak vrlo na mestu: ako se ne bavimo ovim na sistemski način, "brigu o muškarcima" preuzeće desničarski šarlatani i to će se videti već se itekako vidi na biralištima širom sveta. Edited Thursday at 09:36 PM by Smrtokapa
fancy Posted yesterday at 06:30 AM Posted yesterday at 06:30 AM 9 hours ago, BattleBender said: Neka bude "Under the pressure" Možda bi najbolje legli vanvremenski stihovi pok. Freddie Mercury-ja iz uvoda Under Pressure: "Mmm num ba de Dum bum ba be Doo buh dum ba beh beh" 1
RatzenStadt Posted yesterday at 08:19 AM Posted yesterday at 08:19 AM Isprva sam se obradovao kad sam video naslov teme, misleci da su nam (muskarcima) mozda dali temu kao utociste, kao sto zene imaju onu za feminizam, da bude mala manosfera i protivteza gore pomenutoj temi, a ispade ista feminizam 2.0
Smrtokapa Posted yesterday at 08:29 AM Posted yesterday at 08:29 AM @RatzenStadt Tema će da bude ono što mi napravimo od nje. U tom smislu, zašto ne bi na nju stavio ono što misliš da treba, pa možda bude zanimljive diskusije?
DameTime Posted yesterday at 08:54 AM Posted yesterday at 08:54 AM Za one koji možda ne znaju šta je manosfera. Ja se stvarno nadam da ova tema to neće biti, čak ni mala. A svakako je super da postoji i ova tema na Društvu, ima se o čemu pisati i ona ne treba da bude samo odgovor na feminizam. 2
BattleBender Posted yesterday at 09:44 AM Author Posted yesterday at 09:44 AM (edited) Ne placem uz War on Drugs - An Ocean in Between the Waves samo kad se bas potrudim da ne krenu. It's so healing... Pipne mi zicku. Uvek. Desavalo mi se i in public. Edited yesterday at 09:44 AM by BattleBender
JPM Posted yesterday at 10:07 AM Posted yesterday at 10:07 AM 19 hours ago, BattleBender said: U pitanju je samo ego. Ego plus testosteron. Plus pijanost od koje mnoge žene zaziru jer ih stavlja u poziciji potencijalno seksualne zloupotrebe. Muškarci sa druge strane nemaju takvo učenje. I onda ispadne ovo što ispadne.
fancy Posted yesterday at 10:29 AM Posted yesterday at 10:29 AM Lady J, melem za braću ♥️ https://www.instagram.com/share/reel/BAfPBCv52d
RatzenStadt Posted yesterday at 10:46 AM Posted yesterday at 10:46 AM 2 hours ago, Smrtokapa said: @RatzenStadt Tema će da bude ono što mi napravimo od nje. U tom smislu, zašto ne bi na nju stavio ono što misliš da treba, pa možda bude zanimljive diskusije? A mislio sam da ce biti neki incel kutak, gde bi se zezao sa sapatnicima. To bi me mozda nateralo da aktivnije pisem. Ne veruem da vodis statistiku aktivnosti drugih clanova, ali mozda si primetio da sam i te kako proredio pisanje poslednjih 4-5 meseci, a i taj skromni doprinos koji dajem je ugl shitposting... ...sto je steta, jer mislim da to nisam pravi ja...vec odraz temporarnog mentalnog rastrojstva uzrokovanog privatnim problemima... ...pa se povremeno i pokajem 19 minutes ago, fancy said: Lady J, melem za braću ♥️ https://www.instagram.com/share/reel/BAfPBCv52d Drumovi ce se pozeleti Turaka... Al' Turaka vise biti nece 1
BattleBender Posted yesterday at 10:59 AM Author Posted yesterday at 10:59 AM 44 minutes ago, JPM said: Ego plus testosteron. Plus pijanost od koje mnoge žene zaziru jer ih stavlja u poziciji potencijalno seksualne zloupotrebe. Muškarci sa druge strane nemaju takvo učenje. I onda ispadne ovo što ispadne. Ja mislim da je lucenje testosterona visedecenijski izgovor muskaraca za svoja sranja. On je bioloska objektivnost, postoji i ima svoj uticaj. Samo sto mi kanalisemo njegov uticaj na sranja, i taj visak energije i snage koristimo za sranja. A onda zloupotrebljavamo njegovo postojanje za izgovore, kao radimo nesto jer nas naterao testosteron na to. Ne, testosteron nas tera da trosimo i ispoljimo snagu. Ali to moze da se radi tako sto ces da zidas skadar, cepas drva, trcis, skaces i sl. Sto se tice pijanosti i pica, ja sa tim ne mogu da se relate-ujem nikako. Ja sam antialcoholic by design. Nemam ama bas nikakvu potrebu da pijem, niti uzivam u stanju pijanstva, niti mi je to vajb za provod. Jednom u god dana dobijem zelju da popijem jednu casu nekog pica, ili flasu piva, koje imaju specifican ukus. Lupam, lepo belo vino uz neki sir, ili neko do jaja pivo uz nachose. Other than that, pijem (kiselu) vodu na proslavama. Ako me spuca taj dan socijalna aksioznost a otiso sam na neki event gde se kao mnogo slavi, a vazna je osoba... popijem uz grcenje viski jedan ili 2. To je meni dovoljno da ima efekat socijoloskog lubrikanta. I suck at big parties. Pijanstvo na random, just nope. I pre nego sto mi dijagnostifikovan MS, nisam bio u tom fazonu. Ne svidja mi se, ne mora ni da se trudim da to ne radim. Nije ono kao "nije zdravo, ne treba ti to u zivotu"
Smrtokapa Posted yesterday at 11:22 AM Posted yesterday at 11:22 AM Što se tiče ovih "žena koje brane muškarce" odozgore, povremeno mi iskače tako nešto po jutjubu. Ponekad bude nešto kvalitetno, ponekad bude famozno I'm not like the other girls. Ni tu ne vodim statistiku, ali npr. ova gospođa ume da ima simpa opservacije i deluje ok kao osopa: 30 minutes ago, RatzenStadt said: A mislio sam da ce biti neki incel kutak, gde bi se zezao sa sapatnicima. To bi me mozda nateralo da aktivnije pisem. Ne veruem da vodis statistiku aktivnosti drugih clanova, ali mozda si primetio da sam i te kako proredio pisanje poslednjih 4-5 meseci, a i taj skromni doprinos koji dajem je ugl shitposting... ...sto je steta, jer mislim da to nisam pravi ja...vec odraz temporarnog mentalnog rastrojstva uzrokovanog privatnim problemima... ...pa se povremeno i pokajem Zezanje na sopstveni račun je najčešće super, ali postoji više vrsta. Ako je to tipa preventivno samopovređivanje kako te drugi ne bi povredili, u određenom momentu udariš u zid i taj put dalje ne vodi nikuda. Siguran sam da može biti bolje, nemoj gurati sam sebe u blato.
Dragan Posted yesterday at 11:23 AM Posted yesterday at 11:23 AM 31 minutes ago, RatzenStadt said: A mislio sam da ce biti neki incel kutak, gde bi se zezao sa sapatnicima. To bi me mozda nateralo da aktivnije pisem. Ne veruem da vodis statistiku aktivnosti drugih clanova, ali mozda si primetio da sam i te kako proredio pisanje poslednjih 4-5 meseci, a i taj skromni doprinos koji dajem je ugl shitposting... ...sto je steta, jer mislim da to nisam pravi ja...vec odraz temporarnog mentalnog rastrojstva uzrokovanog privatnim problemima... ...pa se povremeno i pokajem Pro Trump Pro far right Anti Trudeau Anti feminizam Incel ... Privatni problemi Temporarno mentalno rastrojstvo Mozda ima neke veze ?
Recommended Posts