Jump to content

Recommended Posts

Posted
1 hour ago, DameTime said:

Mi ne stižemo do 11:52, zaustavila nas saobraćajna, a kasnije smo krenuli...

Update: posle zaustavljanja od strane ćacije, jedna gospoja je uspela da nas malo čukne. Ušli smo u NS taman kad je bilo 16 minuta tišine.

Posted
8 minutes ago, Mina D. Harker said:

Auh. Pjesma iz Sabornog Centra koju je na kraju 16 min tišine izveo hor me je potpuno raznijela. 😞🥀

Apsolutno. Ostao sam bez teksta, naježio se od glave do pete. Uffff

• Love 3
Posted

Prvi put gledam ovaj veliki protest sa tv-a jbg, na stakama sam.

Jako veliki broj ljudi u NS, a jos sigurno nekoliko desetina hiljada ljudi je na putu

U vremenu dok traje tisina na rts-u ide dnevnik.

Ljude koji tamo rade nikad nista nece oprati, najgori sljam ubedljivo.

”Vlast saopstila da na nadstresnici nije radjeno”

10 minita Vucic prica, 5 minuta Porfirije

”Nastup blokaderskog hora”

”Program skupa u Novom Sadu ce morati da bude prilagodjen posto je drzava proglasila dan zalosti”

Snimaju sve vreme kadar tacno ispred stanice koji je u tom trenutku bio zatvoren za ljude.

I onda posle tog kratkog priloga skoro ista duzina priloga o gradjanima koji pesace sa Kosova i idu da podrze predsednika Vucica na velikom narodnom skupu protiv blokada

• Like 5
  • Ruke su vam krvave! 16
Posted
1 minute ago, nemanjaol said:

”Program skupa u Novom Sadu ce morati da bude prilagodjen posto je drzava proglasila dan zalosti”

A proglasi buvalno 5 minuta do ponoci mamu im njihovu.

Al dobro dno, Rts pa Informer.

Posted
14 minutes ago, Mina D. Harker said:

Auh. Pjesma iz Sabornog Centra koju je na kraju 16 min tišine izveo hor me je potpuno raznijela. 😞🥀

Ako je neko mogao da ne pusti suzu, ne znam kako – ja sam pustila sve koje sam imala.

Otrgle su se iz tisine, iz nemoci i bola, iz besa i iz nade koja je ponovo progovorila kroz sve koji su se slili u Novi Sad.

Nemam reci – imam nadu.

• Love 8
  • Tuzno 1
Posted
55 minutes ago, nemanjaol said:

U vremenu dok traje tisina na rts-u ide dnevnik.

Ljude koji tamo rade nikad nista nece oprati, najgori sljam ubedljivo.

Ni sinoć o dočeku studenata ni slovo..moraće izgleda sledeći put da gori do temelja..jbg..sami su tako izabrali. Generalno, juče, sem Nove S i N1 niko ništa o dočeku, o onome što se sprema u NS..niko ni trunke časti..uredništva naših naci medija me podsećaju na upravnike naci logora, ali i one koji su logoraše sprovodili do peći sa devizom: dobro je, mene neće ubiti.
Besramlje na kvadrat

• Like 10
  • Thanks 1
Posted

Dosao kuci da malo odmorim pa nazad do Keja.

Jako dostojanstveno ponasanje mase.

Dosta emocija na licima ljudi.

Bez pistaljki, skandiranja, transparenata, par zastava koje su sklonjene kad je zatrazeno.

Dosta suza posle pesme hora. I mojih takodje.

• Like 20
Posted
16 hours ago, Eddard said:

Unpopular opinion - protest će sutra biti miran, dostojanstven i veličanstven, ćaciji će ga izignorisati i medijski i ovako, efekat istog će biti nula. 

Mislim, ne očekujem ja sutra da se nešto bitno desi, bar se nadam da neće, jer bi to značilo da će biti sranja. Revolucija svakako neće biti. Samo očekujem da ga psiho, kao što je to radio sa svim dosadašnjim većim protestima jednostavno iskulira, sačeka malo da vreme prođe i entuzijazam opet splasne i ne uradi ništa. 

Gresis, daleko je od nista.

Skup ovakav kakav je udara na sva Huljina oruzja.

Dostojanstven naspram njegovih cirkuskih predstava.

Pokazatelj da ga se niko vise ne boji ( osim njegovih koji ga se boje) naspram represije koja mu je jedna od temelja vladavine.

Jedinstvo naspram podela koje pravi gde god moze. Mladi protiv starih, islam protiv hriscanstva, prekodrinci protiv domacih, vojvodjanski separatisti protiv Srbije, sve podele mu ovde padaju u vodu. Sav otrov koji prosipaju oni jazavci  sa Informera se ne prima kod ovih ljudi.

Vidi Hulja sve to i boli ga. Jako.

Ne znam je li to dovoljno da se Hulja otera ali ima nas.

i on to vidi.

I bice nas i dalje.

• Like 9
Posted

Moram priznati da nisam očekivao da će me komemoracija ovoliko emotivno pogoditi. Danas je samo ovo bitno..danas je..teško..
Aleksandre Vučiću..zlotvore..raspiši izbore, smradu..bar jednom u svom životu punom mržnje uradi nešto ispravno, jesli li u stanju, kurvo?

• Like 2
Posted (edited)

Danas su održani komemorativni skupovi i u preko 60 gradova širom naše dijaspore. Kad već nisam u mogućnosti da budem danas u Novom Sadu da pružim podršku svima vama koji se borite za bolju Srbiju. 

Edit: upravo je N1 išao video austrijske državne televizije ORF o padu nadstrešnice a takođe je sinoć u centralnom dnevniku ORF-a bio jedan petominutni prilog o dešavanjima u Novom Sadu, i to početkom dnevnika.

Edited by Estrella Roja
  • Like 3
  • Thanks 7
Posted

Umesto da pisete o velicanstvenom skupu vi iznova smarate o tome sta prikazuju na Informeru, RTS i sta je psiho rekao ili neko od njegovih. Ubijate u pojam sa tom negativnom energijom. 

• Like 3
Posted
1 hour ago, Don Dusko said:

Bilo je i ovo.

Da nisi moderator garant bi te banovali do sad. Jbt, radis li ti ista sem sto visis po Informeru i trazis sta ces ovde da postavis. Znaci, ne verujem. Trujes pa razvaljujes!!!

Posted

Evo malog izveštaja. Pošto sam se juče preforsirao i bolele me noge danas sam planirao da krenem od mosta slobode i da se vratim kući posle par stotina metara pešačenja u koloni. Došao kod mosta nešto pre 10h i razočarah se, na raskrsnici vidim hiljadu, maksimum dve hiljade ljudi. Očekivao sam minimum 5k ljudi a ono ni upola toliko. Međutim izlgeda da su drugi bili bolje obavešteni i da su znali da se kreće tek u 10:30. Za tih pola sata sam video ogroman priliv ljudi do 10:30 je tu već bilo oko 5k ljudi međutim onda skontamo da jedna grupa omašila raskrsnicu i otišla kod Promenade pa su i njih vratili kod nas da ne zakrče tu raskrsniuce gde prvi treba da prođu ovi sa zbornog mesta na fakutetima, zatim u narednih 15 minuta se skupilo još ljudi i kada smo krenuli nešto pre 11 bilo je sigurno preko 10k ljudi na zbornom mestu kod mosta.

Krenuli kolona ne mrda i ja se tu prebacim na trotoar i dođem do rasksnice kod promenade i tu vidim da iz pravca fakulteta ide još duža kolona od nas. A postojala je i treća kolona sa Limana koja je trebala iza vas da ide. U tom trenutku sam shvatio da će ovo biti verovatno najveći protest u NS ikada. Kada sam došao do mesta gde je trebalo da se isključim i odem kući bilo me sramota i ostadoh u koloni. No pošto su me noge bolele ponovo izađem na trotoar da malo bržim tempom dođem do stanice. Kod Futoške pijace sam prisustvovao lekarima koji su došli iz cele Srbije i svi zajedno u belim mantilima ušli u kolonu. Ljudi su ih ispratili ovacijama dok su ulazili u kolonu na Bulevaru.

Na stanicu sam stigao taman na vreme, progurah se na sam ulaz u stanicu nekih 30m levo od bine. Tu smo bili za 16 minuta ćutanja. Zatim je krenula ta pesma hora koja je pola ljudi naterala na plač a ova druga polovina se suzdržavala nekako. Zaista jedna dirljiva pesma odlično odabrana za ovu priliku. Zatim sam pobegao kod hotlea Novi Sad jer sunce tuklo kao da je leto, preznojih se. Tu su već krenula da mi klecaju kolena pa smo seli na travu. Kad sam seo video sam da nema šanse da idem na kej. Od stanice do keja ima jedno 7-8 km a ja sam već prešao 6 km od kuće do stanice. Tu smo odlučili da ostanemo još sat-dva kod stanice da se odmorimo pa nazad kući peške. 

Neverovatna količina ljudi je bila, ja to nikada nisam video. Sada vraćam N1 i gledam snimke sa dronova i po nekoj mojoj računici površina koja je bila pokrivena ljudima je između 50k i 60k m2 plus dvorišta uz stanicu gde je takođe bilo dosta ljudi kao i neke zelene površine oko stanice. Ja bih rekao da je minimum 50k ljudi bilo. Maksimum bi mogao biti i celih 100k ali za procenu makimuma bi morali da imamo da dron prođe svuda da vidimo gustinu ljudi jer verovano nije bila gustina svuda kao na samoj raskrsnici kod stanice. Videćemo šta kaže arhiv javnih skupova, oni će verovatno pregledati sve žive snimke koji postoje pre nego što daju procenu.

Dok sam vraćao snimak na N1 videh da je u kadru bila gospođa Hrka dok je išla pesma. Da smo to videli ne video bimu verovatno bi svi tamo plakali sa njom, zaista jak kadar. Ne sviđa mi se njena objava jer mislim  da je ona spremna da ide do kraja a hulju to mnogo ne zanima kao što smo videli do sada. No teško je njoj reći bilo šta posle gubitka sina. Nadajmo se da će je odgovoriti do sutra jer bojim se da ako ona uđe u štrajk neće ga obustaviti. Takav utisak je na mene ostavila po onome što smo videli.

Dakle moje primedbe su na to da nije bilo WC-ova, to je za ovako velik skup zaista loša odluka. No možda je ta firma odbila da ih iznajmi, nisam to ispratio skroz. DRugi propust je dužina trajanja i dužina pešačenja, preduge su to deonice i za nas srednjih godina a kamoli za starije. Moji penzioneri su svi odustali od odlaska jer ne mogu ni tih 10-12 km do stanice i nazad da pređu. A neko ko bi hteo da isprati ceo događaj a živi odprilike gde i ja trebao je da pređe preko 20 km i da stoji nekih 7 sati na ta dva mesta.

E sad nadam se da će studenti iskoristiti ovaj skup da razrade nove poteze u narednom periodu u protivnom ovo će ostati samo komemorativni skup.

• Like 3
  • Thanks 1