Jump to content

Recommended Posts

Posted
13 hours ago, nemanjaol said:

Poslusajte Danila Mandica sa Harvarda kod Galeba (Agelast podcast)

Steta sto Galeb nije uspeo da malo bolje vodi razgovor, mislim da smo mogli jos mnogo toga pametnog da cujemo, ovako su neki nuggeti ostali zakopani u milion digresija (iako su skoro sve bile jako zanimljive)

Sta mi je bilo interesantno.

Deo u kome je pricao o tome da li kao drustveni pokret hoces da pobedis, ili hoces da se zadrzis na nekom teoretisanju.

On kaze da ako hoces da pobedis:

- Nema mesta puritanstvu i tome da budes gadljiv na siroku koaliciju protiv rezima

- Treba da budes otvoren ka prebezima iz rezima, cak je rekao da su oni kljucni i da ih treba ohrabrivati da beze

- Da je neka ozbiljna lustracija prakticno nemoguca

Dosta otreznjujuce, ali rekao bih i realno

Dakle, da zaključimo - posle još jednog Slobe dolazi još jedan Koštunica, Služba uživa i dalje sve privilegije, ruski mediji u službi građana Srbije, SPS i dalje drži sve nekretnine i poluge energetske moći, radikalska politika definiše “nacionalne interese”, Srbija i dalje svetlosnim godinama udaljena od civilizacije (čitaj: EU)?

Lako je njemu sa Harvarda da brani pozicije prebegulja, hajde neka se vrati u zemlju pa neka živi “dane mrmota”.

U jednom je u pravu- ljudi neće da menjaju sistem jer su u velikoj većini oni koji su nepotizmom stekli svoje pozicije u društvenoj lestvici (od prosvete, zdravstva, javnih preduzeća do privatnih biznisa; o Službi da ne govorim- kada bi se otvorili dosijei došlo bi do masovnog međusobnog linča).

Ja sam, lično, napravio samo jednu grešku - što nisam još 2003. ubegao iz zemlje nego sam čekao da nam svima “Harvarđani” prodaju čarobni napitak… kao iz onog spota M. Jacksona i  Paul McCartneya.

• Like 1
Posted
8 hours ago, goldberg bcd said:

Ne slazem se sa Djokovicem u mnogim stvarima i protiv sam toga da se misljenja slavnih licnosti mnogo vise uvazavaju nego misljenja obicnih ljudi, ali, realno, Djokovic jeste najuspesniji i najpoznatiji Srbin/neko ko je rodjen u Srbiji, u ovoj zemlji ga obozavaju i zato je i bitno kada on makar na odredjen nacin pokaze da je protiv ovog rezima (dakle, ne nuzno da je za studente, nego da se slaze sa njima da je vreme da rezim nesmenjivog Cara Srbije ode sa vlasti).  

A zašto je bitno ako podrška nije konkretna? Koja je korist od nje? Može li se to nekako izmeriti, u smislu da se dokaže da je privukao deset ljudi ili dao jednu crvenu?

51 minutes ago, DameTime said:

Ne ubeđujem se, samo ne iznosim tako snažne tvrdnje jer nemam čime da ih podržim. A opet na osnovu nekih dosadašnjih aktivnosti imam uvid u to kako se Đoković ponaša u vezi određenih stvari.

Ne vidim svrhu u dokazivanju tvrdnje za koju ne postoje konkretni dokazi, baš kao i za tvrdnju da je SNS podmetnuo požare kod Prokuplja.

Nemam ni ja dlake na jeziku, samo ne znam kakve to veze ima, je l' to čini tvoje mišljenje na neki način relevantnijim? 😂

Ne. To sam rekao u kontekstu toga da za mene ne postoje svete krave.

Posted

Nema šanse da mogu da slušam 3 sata ovog Mandića koji mi je dosta neprijatan u ovim kežual razgovorima koji nisu strogo tematski (kao kad štreber pokušava da se pravi kul, al prosto mu ne ide) ali za jednu stvar je svakako u pravu - demokratija nije prirodno stanje, prirodno stanje je autokratija, prirodno stanje je da čovek pokuša negde da se izdigne iznad drugih, da ih zajebe i slično. Uostalom, ne treba biti profesor na Harvardu da bi to bilo jasno, dovoljno je pročitati Životinjsku farmu ili svedočiti o tome kako su se komunistički sistemi iz narodnooslobodilačkih pokreta pretvarali u totalitarne režime gde za dugačije mišljenje sledi Goli otok.

I zato sam ja svim srcem uz studente, jer su razbili paradigmu da nešto mora da se radi iz koristi ili iz ličnog ćara i agende. Oni su već uspeli u nečemu najtežem, probudili su solidarnost i davno zaspalu humanost. Demontaža sistema je teško moguća ali makar bi slanje u istoriju ovog trenutnog konglomerata najgorih među najgorima moralo da bude, ma koliko sada to delovalo kao herkulijanski poduhvat.

• Like 29
  • Love 1
  • Thanks 1
Posted
2 hours ago, Clash said:

Ne znam bas te pravilnike kako se ljube ikone ali ovaj stil jos nije vidjen.

U svakom slučaju, ne podižeš je sa stalka da bi je poljubio, kao što je učinio jedan bolid sa slike. Ne cmače se svetac/Isus/Bogorodica u obraz nego u ruku na dopojasnim ikonama. Stvarno je hodajući krindž.

• Like 2
Posted
16 minutes ago, Barkley#34 said:

U svakom slučaju, ne podižeš je sa stalka da bi je poljubio, kao što je učinio jedan bolid sa slike. Ne cmače se svetac/Isus/Bogorodica u obraz nego u ruku na dopojasnim ikonama. Stvarno je hodajući krindž.

Ne bi me iznenadilo da na Informeru izadje naslov:

ČUDO, Ikona ustala i poklonila se Vučiću.

• Like 2
  • Ha-ha 13
Posted
3 hours ago, NMX said:

Inače, delim mišljenje da će izbori brže nego što se misli. On uz svu svoju zaljubljenost u sebe i sujetu koja mu ne da da prizna greške, zna da je ovo za nejga neodrživa situacija i da mora da menja. Prvi put mu se ovako nešto desilo, prvi put da u 8 meseci ne vuče nijedan inteligentan potez (a ranije je svaku situaciuju što sam što sa opozicijom sa jajima u fioci lagano rešavao). Prvi put da nema izlaz iz krize i sve ovo je samo odlaganje i iznurivanje protivnika od koga je logistički i finansijski svakako jači. Samo je previše vremena prošlo i mislim da će on posegnuti za izborima brže nego što se misli. 

I ne bih se kladio da logistika trenutno ne radi pun gas, da se verovatno prijavljuju novi sugrađani, od BiH do Indije i Nepala. 

Jao baš ne znam za izbore.

Pre par meseci sam pričao da mislim da su male šanse da ih ne bude na jesen, ali sad već više nisam tako siguran. Deluje mi jednostavno da njega nije briga šta se u društvu dešava i da će jedini kriterijum za raspisivanje izbora biti njihova procena koji je najpovoljniji momenat za pobedu.

Odnosno biće izbora sad samo ako istraživanja javnog menjenja pokazuju pad podrške studentima, ili se očekuje neko ozbiljno ekonomsko sranje u 2026. koje će im potencijalno napraviti još veći problem, pa je najveća šansa za izbore sada.

Inače mene zanima kako poslovni sektor priča sa njim i da li ga pritiskaju. Npr čuo sam da je u jednom većem trgovinskom lancu prošle nedelje zabeležen pad prometa i da nisu ispunjeni targeti.

@Chaos Is Me

Mandić definitivno ima taj vajb štrebera i nerd-a, čak zvuči skoro identično kao jedan koga znam. I meni je početak bio malo cringe, ali kako je razgovor odmicao sam skontao da zapravo ima dosta toga pametnog da kaže. Kažem, šteta što nije malo strukturisaniji razgovor, tipa moglo bi zapravo da se izdvoji 40ak minuta relevantnih stvari za trenutnu situaciju i da samo to može da se posluša.

U jednoj stvari je on definitivno u pravu, treba gledati kako su se ovakve društvene pobune završavale u poslednjih 20/30 godina i videti šta se iz toga može naučiti. 

Zato se i vraćam na temu da mi sve više deluje da bi već u septembru trebalo promovisati studentsku listu i krenuti u građenje infrastrukture koja će moći da nastavi da vodi borbu koju su studenti započeli. Oni su jednu godinu već žrtvovali, već su im krenuli ispiti i kolokvijumi po rasporedu koji nije moguće fizički ispratiti. Kada krene sledeća akademska godina oni će se vratiti nazad na učenje i ako do tada ne bude postojao jasan mehanizam da se priča nastavi, nisam optimista da će se stvari dobro razrešiti.

Posted

I opet Djokovic... Koliko sam cuo, a iz vise izvora, on jeste dao neki novac, ali to je totalno nebitno. Zasto svi ocekuju da on mora da da novac, pa da time nesto dokaze. Da se javno kaze dao je 10000 dolara, odmah bi se nasli oni koji bi rekli da je stipsa, da je moglo vise. Donira novac za lecenje nekog deteta, odmah po mrezama zasto nije dao svoj novac nego od donatorskih skupova. I tako svake godine. A sta su to donirali veliki opozicionari, sta su dali ovi iz skupstine... Je li donirali neki drugi sportisti koji su takodje zaradili poprilican novac, neki sadasnji igraci i treneri. Gde su, sem Gagija, jos neki cuveni glumci. Gde su muzicari... I onda od svih, udri po Djokovicu. Jeste, ono pumpanje je oda vulkanizerskom poslu koje je kanda Novak kao klinac obozavao i da nije teniser bio bi vulkanizer. Kako god, bice da ce se Novaku tri prsta, cesto pominjanje religije i Kosova tesko zaboraviti.

• Like 5
  • Thanks 3
Posted

Situacija koja mislim da nije pomenuta na temi, a mnogo je opasna je ono što su uradili onim vojnim veteranima pred protest na Vidovdan. 

BIA bez dozvole suda prisluškuje sastanak, snimljeni razgovor šalju svim fabrikama laži, onaj retard pokreće postupak za pokušaj nasilne promene vlasti na osnovu toga što su snimci dostupni na ''svim medijima''. Znači prisluškivani razgovor i nije ušao u predmet jer je pribavljen nelegalno. Ljudi su već dve nedelje  u pritvoru, bukvalno kafkijanski proces. 

• Like 6
  • WOW 1
  • Ruke su vam krvave! 12
Posted
2 hours ago, tjurkan said:

Jako je opasno što studenti trenutno traže izbore BEZ prethodnog sređivanja biračkog spiska. Bojim se da ovaj sitni detalj može da upropasti sve.

Osnovna stvar je da su studenti ujedinili Srbiju bez pogleda na političke stavove. Niko neće lopovluk i postojeću korupciju. Listi treba da stave tek kad ovaj podnese ostavku, ili se raspitati izboru. Do tada, Huljo daj ostavku i nema priče.

Četnici su ga izabrali izgleda ćeš i da ga roknu. Užice je u pravu. Ruši svinju!

• Like 1
  • Thanks 1
Posted
20 minutes ago, berti said:

I opet Djokovic... Koliko sam cuo, a iz vise izvora, on jeste dao neki novac, ali to je totalno nebitno. Zasto svi ocekuju da on mora da da novac, pa da time nesto dokaze. Da se javno kaze dao je 10000 dolara, odmah bi se nasli oni koji bi rekli da je stipsa, da je moglo vise. Donira novac za lecenje nekog deteta, odmah po mrezama zasto nije dao svoj novac nego od donatorskih skupova. I tako svake godine. A sta su to donirali veliki opozicionari, sta su dali ovi iz skupstine... Je li donirali neki drugi sportisti koji su takodje zaradili poprilican novac, neki sadasnji igraci i treneri. Gde su, sem Gagija, jos neki cuveni glumci. Gde su muzicari... I onda od svih, udri po Djokovicu. Jeste, ono pumpanje je oda vulkanizerskom poslu koje je kanda Novak kao klinac obozavao i da nije teniser bio bi vulkanizer. Kako god, bice da ce se Novaku tri prsta, cesto pominjanje religije i Kosova tesko zaboraviti.

Mislim da si u ovom slučaju sam dao odgovor. Kada bi Đoković dao novac, verujem da bi to podstaklo i druge sportiste i javne ličnosti, a novac je potreban, i to veoma. Nebitno je što bi mu neko rekao da je stipsa, ali bi za ciljeve protesta bilo veoma bitno. Ako studenti borave toliko na fakultetima, moraju nešto da jedu. Ako izađu na ulicu i iznesu običan transparent, papir i markeri za njegovo ispisivanje koštaju. A ako izađu po velikoj vrućini, moraju da kupe bar flašicu vode. Ako im je za najobičniju akciju potreban automobil sa ozvučenjem, to ozvučenje takođe košta, a i automobilu je potrebno gorivo. Podsetio bih da je i za one duže akcije bilo potrebno nabaviti više vreća za spavanje, šatora, hrane, zavoja i tome slično, a i to je koštalo i platili su obični građani. Upravo sada se skuplja pomoć za one požare, a i tu učestvuju obični građani. Spomenuo sam nešto ranije onog siromašnog anonimnog penzionera koji je od crkavice izdvojio pedeset evra i dao ih studentima.

Naprosto ne vidim razlog zašto bi poznata ličnost, čija bi donacija podstakla i druge ta isto učine, držala u tajnosti da je nešto priložila za opštu stvar. Ne znam koja akcija za bolesno dete je u pitanju, ali je činjenica da je taj novac bio potreban, da ga je on dao i da je time pomogao.

• Like 1
Posted (edited)
4 hours ago, Clash said:

Ne znam bas te pravilnike kako se ljube ikone ali ovaj stil jos nije vidjen.

Ali ajd i to na stranu, nego ovo sto kaze tviterasica da izgleda kao seksualni manijak. 
Svako njegovo pojavljinje je krindz.

Najgore su one kao spontane reakcije po drustvenim mrezama to je takav blam da je to nevidjeno. Od kuhinje, sporta, bilo kakve aktivnosti koja zahteva upotrebu ekstremiteta izgleda kao smotana smlata.
Ali i na nekim medjunarodnim skupovima on izgleda kao da mu tu nije mesto, bukvalno smeta a i na njemu se vidi da radije ne bi bio tu.

Mozda ja to gledam pristrasno, sigurno ima i do toga, ali evo ne mogu da se setim jednog njegovog pojavljivanja gde izgleda normalno i opusteno. Cak i kad je okruzen svojim klimoglavcima vidi se da ih mrzi. O tribinama sa narodom da ne pricam.A tolike godine je na javnoj sceni.

Gasic i Mali i Dacic izgledaju normalnije od njega u javnim nastupima.

Evo opet Aca potvrdio sta sam napisao.

Pogledajte kako drzi telefon😄

Edited by Clash
  • Ha-ha 8
Posted
1 hour ago, mrd said:

Osnovna stvar je da su studenti ujedinili Srbiju bez pogleda na političke stavove. Niko neće lopovluk i postojeću korupciju. Listi treba da stave tek kad ovaj podnese ostavku, ili se raspitati izboru. Do tada, Huljo daj ostavku i nema priče.

Četnici su ga izabrali izgleda ćeš i da ga roknu. Užice je u pravu. Ruši svinju!

Oce oni koji je imaju, kanda je takva upravo ona Srbija koja tuti u mraku i tvrdokorno odoleva da se ukljuci u promene.

Posted
1 hour ago, DJ_Vasa said:

Mislim da si u ovom slučaju sam dao odgovor. Kada bi Đoković dao novac, verujem da bi to podstaklo i druge sportiste i javne ličnosti, a novac je potreban, i to veoma. Nebitno je što bi mu neko rekao da je stipsa, ali bi za ciljeve protesta bilo veoma bitno. Ako studenti borave toliko na fakultetima, moraju nešto da jedu. Ako izađu na ulicu i iznesu običan transparent, papir i markeri za njegovo ispisivanje koštaju. A ako izađu po velikoj vrućini, moraju da kupe bar flašicu vode. Ako im je za najobičniju akciju potreban automobil sa ozvučenjem, to ozvučenje takođe košta, a i automobilu je potrebno gorivo. Podsetio bih da je i za one duže akcije bilo potrebno nabaviti više vreća za spavanje, šatora, hrane, zavoja i tome slično, a i to je koštalo i platili su obični građani. Upravo sada se skuplja pomoć za one požare, a i tu učestvuju obični građani. Spomenuo sam nešto ranije onog siromašnog anonimnog penzionera koji je od crkavice izdvojio pedeset evra i dao ih studentima.

Naprosto ne vidim razlog zašto bi poznata ličnost, čija bi donacija podstakla i druge ta isto učine, držala u tajnosti da je nešto priložila za opštu stvar. Ne znam koja akcija za bolesno dete je u pitanju, ali je činjenica da je taj novac bio potreban, da ga je on dao i da je time pomogao.

Ne znam koliko pratis sport, ali je Vimbldon apsolutno medju 5 najvecih sportskih dogadjaju u svetu. Ceo svet gleda, tradicija duga toliko godina... Pumpanje na jednoj od najvecih svetskih pozornica je nesto nemerljivo, nesto sto se samo pozeleti moze. Naravno da je novac bitan, ali ovo je nesto fantasticno. Koliko je samo ljudi posle toga pocelo da gugla sta u stvari znaci to pumpanje...

Da, postoje ljudi koji pomazu ali zele da ostanu anonimni. Novak je jedan od njih, za neke njegove akcije je javnost saznavala mnogo  kasnije.

• Like 14
Posted
1 hour ago, DJ_Vasa said:

Ne govorim o Novaku jer nemam info, nego uopšteno. U takvoj hipotetičkoj situaciji ne bacaš prerano tako jak štih u javnost. U tom slučaju porasla bi očekivanja obe strane od njega, maltene bi ga proglasili vođom pobune. Mnogo je jači efekat da se takvi ljudi direktno uključe u kampanju neposredno pred izbore. Mi ni ne znamo ko sve od poznatih i na koji način pregovara i lobira u tajnosti. Drugo, neke bi podstakao na finansiranje pokreta ali bi se isto tako drugi sakrili jer bi bili u fazonu: "On ima para, neka plaća". Poenta je upravo bila u tome da se uključi što više ljudi, makar donirali par flaša vode, da se vidi da je ovo zajednički poduhvat, svi učestvuju.

• Like 4
Posted

Određen pritvor sedmorici uhapšenih nakon blokade magistrale u Užicu

Sedmorici uhapšenih u Užicu, nakon blokade magistrale, određen je pritvor do 30 dana, potvrđeno je za Nova.rs iz Osnovnog suda u Užicu.

Užice je posebno zabolelo idiota, zato i pritvor od 30 dana. Večeras novi protest u Užicu.

• Pumpaj! 3
  • Ruke su vam krvave! 5
Posted

Jeste nešto naglo prop'o Vučić, 

:mnogo sam žalosna:

Nego što se donacija u humanitarne i druge svrhe tiče, mislim da "hvalisanje" time u javnosti nije po bontonu. 

Lično smatram da je neukusno, u svakom slučaju. 

• Like 7
  • Thanks 1
Posted
1 hour ago, berti said:

Ne znam koliko pratis sport, ali je Vimbldon apsolutno medju 5 najvecih sportskih dogadjaju u svetu. Ceo svet gleda, tradicija duga toliko godina... Pumpanje na jednoj od najvecih svetskih pozornica je nesto nemerljivo, nesto sto se samo pozeleti moze. Naravno da je novac bitan, ali ovo je nesto fantasticno. Koliko je samo ljudi posle toga pocelo da gugla sta u stvari znaci to pumpanje...

Da, postoje ljudi koji pomazu ali zele da ostanu anonimni. Novak je jedan od njih, za neke njegove akcije je javnost saznavala mnogo  kasnije.

Znam šta je, ali objasnio je da je pumpanje nešto između njega i porodice. Sve i da je strana javnost zainteresovana, nije to političko pitanje koje bi iole uticalo na njihove izbore.

1 hour ago, Barkley#34 said:

Ne govorim o Novaku jer nemam info, nego uopšteno. U takvoj hipotetičkoj situaciji ne bacaš prerano tako jak štih u javnost. U tom slučaju porasla bi očekivanja obe strane od njega, maltene bi ga proglasili vođom pobune. Mnogo je jači efekat da se takvi ljudi direktno uključe u kampanju neposredno pred izbore. Mi ni ne znamo ko sve od poznatih i na koji način pregovara i lobira u tajnosti. Drugo, neke bi podstakao na finansiranje pokreta ali bi se isto tako drugi sakrili jer bi bili u fazonu: "On ima para, neka plaća". Poenta je upravo bila u tome da se uključi što više ljudi, makar donirali par flaša vode, da se vidi da je ovo zajednički poduhvat, svi učestvuju.

Ne verujem da bi ga proglasili vođom pobune jer je velika konkurencija između rektora, Đilasa, Šolaka, tužioca i sličnih, ukoliko govoriš o režimskim medijima. A verujem da bi samo jedan njegov poziv na donacije, pa makar ne dao ni centa, bio dobar podsticaj za ostale.

Posted

Nadam se da nije troll ako podelim jednu danasnju vest iz Svedske. Nema veze sa studentskim protestima u Srbiji, ali ima s blokadama puteva. Radi se o presudi Vrhovnog suda jednoj grupi od 11 ekoloskih aktivista koji su jednog jutra 2022 blokirali medjunarodni autoput E-4 u blizini bolnice Karolinska u Stockholmu. Totalna blokada je trajala oko 20 minuta, a onda je policija oslobodila jednu traku kojom je saobracaj mogao da se krece, mada vrlo usporeno, tako da su se stvorile kilometarske kolone. 

Aktivisti su osudjeni za neodazivanje pozivu policije da se sklone i to nije sporno, dobili su novcane kazne. Visi sud je to potvrdio i dalje se s tim nije islo. Ali optuznica je imala i ozbiljniji deo, a to je sabotaza za koju su predvidjene i visegodisnje zatvorske kazne. Za to su osudjeni na prvoj instanci, ali je da drugoj ta presuda ukinuta. Tuzilastvo se zalilo i tako je predmet dosao na Vrhovni sud. Danas je i on potvrdio da aktivisti nisu odgovorni za delo sabotaze i tu se prica zavrsava. Sada postoji presedan s najvise sudske instance prema kojem ce se ubuduce ravnati svi sudovi kad se suoce sa slicnim predmetima.

Znaci, imali smo 11 aktivista koji su samo pogurani na deo puta na kom su nastavili da sede sledecih nekoliko sati, dok sami nisu zakljucili da je dosta i otisli kuci. Niko ih nije mlatio, cupao za kosu, hapsio, pritvarao, zlostavljao, proglasavao teroristima i nacistima. Zamalo da ispadnu saboteri, ali sada nisu ni to jer im je Vrhovni sud priznao pravo da na ovaj nacin iskoriste svoju slobodu okupljanja i izrazavanja.

Eto tako to u Svedskoj. Tri godine sudjenja, beskrajne debate u javnosti i na kraju presuda koju ce svi da postuju. I sve to zbog 11 usamljenih aktivista, ne 11 hiljada ili 111 hiljada nezadovoljnih ljudi. Nista preko kolena, a posebno ne preko ruku, nogu i glava. Nebo i zemlja.

• Like 8
  • Thanks 1
Posted
13 hours ago, melankolic said:

Ja sam, lično, napravio samo jednu grešku - što nisam još 2003. ubegao iz zemlje nego sam čekao da nam svima “Harvarđani” prodaju čarobni napitak… kao iz onog spota M. Jacksona i  Paul McCartneya.

Ja jesam otisao odavno, ali odlazak ne menja jednu stvar. Mrzim ih istio kao sto bi ih mrzeo da sam jos tamo. 

• Like 2
Posted
13 hours ago, Bul-Kathos said:

Lepo je što se prvi put na forumu spomenuo Danilo Mandić.

Apsolutno nije prvi put. Pričalo se već o njemu i njegovim gostovanjima. Pre mesec dana je bio gost Danice Vučinić na N1 pa smo i tada pominjali Danila.
A i pre nekoliko godina takođe. ne bih stoga rekao da nam je nepoznanica ovde.

6 hours ago, vilhelmina said:

Eto tako to u Svedskoj.

6 hours ago, vilhelmina said:

Nebo i zemlja.

Naravno.
Švedska je EU. Srbi hoće svoju zemlju u BRICS-u. Time što je većina ovde za BRICS oni zapravo daju legitimitet apsolutizmu u nas i svemu što se dešava, iako jedan deo toga nije ni svestan jer nema kapacitet da dobaci