Jump to content

Recommended Posts

Posted

O studentskoj listi sam pisao pre dva meseca. Pisao sam da imaju najveću šansu i da pod ovakvim uslovima dobiju izbore, da opozicija treba da ih podrži, pa kad se završe izbori nek studenti predlože vladu. Može ona biti i privremena sa zadatkom da oslobodi medije, dovede u red biračke spiskove pa onda možemo i na nove izbore u oslobođenoj Srbiji. :smiley53:

Na moj predlog burno je reagovao NMX, napisao da ljude sa ovakvim biserima treba ćorkirati, da sam seoski zamlata, orangutan, šenuo pameću, zatucotina. Strašno me uvredio al mu opraštam. :smiley53:

• Love 1
Posted
1 hour ago, Marvin said:

Ali ako bude tih izbora, ja dolazim da budem moralno-fizicko-tehnicko-finansijska podrska 

Ja se registrujem i vozim da glasam u Hamburgu. Nateraću i ženu, da poništi glas svoje majke 😎

• Like 9
  • Love 4
  • Thanks 1
  • Ha-ha 2
Posted
50 minutes ago, мајор јосип said:

a moraće i opozicija da bude u službi studenata, videćemo da li su spremi za to 

Siguran sam da hoce, nisu ni oni bas toliki diletanti kakvim ih smatramo. Valjda :D 

Posted
40 minutes ago, Eddard said:

Ja se registrujem i vozim da glasam u Hamburgu. Nateraću i ženu, da poništi glas greh svoje majke 😎

Spoiler

image.thumb.png.dbe88f77f4c1811cd864421a75a26ef6.png

• Ha-ha 11
Posted (edited)
1 hour ago, Eddard said:

Ja se registrujem i vozim da glasam u Hamburgu. Nateraću i ženu, da poništi glas svoje majke 😎

Ja se nisam registrovao zbog toga što te naše inostrane glasove najlakše pakuju. 😩

Edited by mrd
Možda budem u Srbiji
Posted
1 hour ago, мајор јосип said:

Nisam toliki optimista po tom pitanju, ali videćemo 😄

Navodno su su u nekim nezvanicnim pregovorima svi osim  DS odbili takvu mogucnost,a neko je pomenuo gostovanje Lazovica u sredu na N1 gde smo videli da ZLF nije za to.

Reakciju ostalih tek mogu da zamislim.

Posted

Oni ukoliko pristsnu da ide samo studentska lista ostaju bez finansiranja i medijske zastupljenosti neko vreme. 

Samo je pitanje ko gleda malo unapred i koja stranka bi mogla da izdrži neko vreme bez prihoda.  Jer ova vlada bi, u slučaju pobede, bila ograničenog trajanja, tj. ne bi bio pun mandat. 

Doduše, ostaju im uvek lokalni izbori, ali sve u svemu zato i rekoh da nisam optimističan po tom pitanju. 

Posted

Oni treba da podrze listu i da studenti dozvole da imaju par kandidata na njoj. Ako ne podrze zasluzuju svi da nestanu, niko nece preci cenzus. To ce da bude kao SPO 90ih, plus su oni bili najjaca opoziciona stranka, sta ce ovima koji omaju 3-5% da se desi onda?

• Like 11
Posted

Mislim da opozicija prosto mora da podrži studenatsku listu jer što kaže Mek, kraj im je ako to ne urade.

A pošto po manjim mestima mnoge zborove upravo članovi opozicije guraju, deluje mi da nisu toliko skrenuli

• Like 1
Posted

Molio bih da me ispravite ako sam pogrešno zapamtio model iz Kosjerića. Tamo će biti jedinstvena lista, na kojoj ima i članova stranaka, ali nastupaju jedinstveno. Ovo deluje kao dobra ideja za lokalni nivo, mada ne znam kako su zamislili republički jer još ništa nije zvanično.

• Like 2
Posted

Ko god izađe pored studenata proći će ko popišan, i ne samo da će pući na izborima nego će biti i percepcija da su nepomenikova opozicija i toga će se jako teško osloboditi. Taj ZLF je pun ljudi bez profesije koji žive od odborničkih plata i zato uvek insistiraju da izlaze na izbore i slave 5% no nadam se da nisu baš toliko kamikaze raspoloženi da se ubiju izlaskom na izbore na kojima imamo studentsku listu ili neku listu koju studenti podržavaju. Ako su se oni svi složili da podrže jednu listu onda ja treba da budem poslednje govno da glasam za stranku koja mi je najbliža a pravi grešku izlaskom na izbore da otima glasove studentima.

• Like 5
Posted (edited)
51 minutes ago, DJ_Vasa said:

Molio bih da me ispravite ako sam pogrešno zapamtio model iz Kosjerića. Tamo će biti jedinstvena lista, na kojoj ima i članova stranaka, ali nastupaju jedinstveno. Ovo deluje kao dobra ideja za lokalni nivo, mada ne znam kako su zamislili republički jer još ništa nije zvanično.

Koliko sam ja ispratio studenti nece biti na listi vec su pozvali sve GG i stranke da budu na jedinatvenoj listi(nema onih uslovljavanja bez clanova stranaka i sl) koju ce oni podrzati,sto je suprotno onome sto znamo o eventualnoj parlametarnoj listi.Ta lokalna lista jos nije predata pa se jos nista definitivno ni ne zna.

I jos je razlika u tome sto ovo nisu predlozili i podrzali plenumi vec studenti iz Kosjerica.

Edited by Zvezdarac
  • Like 5
Posted (edited)

Stvar je vrlo prosta. Ako studenti imaju svoju listu, opozicija a i svi mi moramo ih podržati. Ne samo podržati nego se i angažovati da se izbori dobiju. Ovo je možda i poslednja šansa, tu će se najbolje videti koliko je ljudima iz opozicije stalo do opšteg interesa ili će slepo gledati samo svoj interes. Ako podrže studente, pokupiće i simpatije naroda. Verujem da je cilj studenata samo smena monstruoznog režima, formiranje vlade koja će imati zadatak da sredi stanje u državi, napravi red, pa na nekim novim slobodnim izborima eto šanse za opoziciju. Ako ljudi iz stranaka opozicije tako ne postupe, sahraniće svoje stranke.

Edited by Volter
  • Like 18
  • Thanks 1
Posted

Prevozniku Milomiru Jačimoviću iz Đurđeva, kojem su nakon pretnji telefonom, isečene gume na autobusu i minibusu jer je besplatno prevozio studente, građani su uplatili skoro 4 miliona i 800 hiljada dinara.

„Jako sam iznenađen, preiznenađen… Bile su neke firme koje su uplatile 5.000 evra, ali ni to nije toliko bilo iznenađujuće, da mi je profesor iz Novog Sada došao kući i doneo 10.000 dinara da bih ja namirio svoju štetu, a koji tri meseca platu nije primio“.

Zahvalio je svima i naveo da će 500.000 odmah da prebaci na veterane koji čuvaju studente. Takođe je rekao da je dao i svoj kombi koji će da prati studente za Brisel i da će obaveštavati ljude o svakom potrošenom dinaru, odnosno koliko je i za šta dao, a sve će ići studentima.

„Kako budem za studente trošio tako ću blagovremeno sve da obaveštavam. Hvala vam do neba svi koji ste pomogli i onaj što je dao 1.000 dinara i onaj što je dao 5.000 evra. Idemo do kraja“.

❤️

• Like 17
  • Love 10
  • Pumpaj! 2
Posted

Jako pumpanje večeras u Somboru i baš mnogo sveta. Povod je bio doček biciklista iz naše opštine koji su vozili turu do Strazbura. Od 80.studenata koji su vozili petoro je iz Sombora i okoline + jedan vozač i mehaničar.
Dobili su nagrade i poklone od studenata Pedagoškog faksa.

Održan je lep program na trgu nakon šetnje gradom.

Glavna poruka studenata je: podrška nije dovoljna, svi na ulice, svi u zborove, svi u blokade!

• Like 13
Posted
2 minutes ago, Drug Crni said:

svi na ulice, svi u zborove, svi u blokade!

Kad neko pomene "zbor" cesto mi sine misao o onoj "pesmi" Atheist Rap-a "Rec dve o biznisu", ali ovo kako si ti slozio recenicu "Svi na... Svi..." je bas kao stih iz pesme 😄 

Spoiler

p.s. zanimljivo i da je album cover krvava ruka, izasao 1995. 

Zbor radni ljudi!
Radnici, mi smo u teškoj buli!
Proizvodite samo škarta,
zajebavate se tu na poslu, niko ništa ne radi.
Zašto? Zato što se nakrkate!
Japan, mala zemlja, mali ljudi, male mašine, a najbolji su.
Zašto?
Zato što u Japanu jedan čovek na dan pojede šaku riže,
i sit je!
A vi, dva kila mesa s' buta,
kilo ipo' kobasica, čvaraka i švargle,
nakrkate se, trpate u taj stomak ko u vreću,
i ne možete da radite.
Normalno da ne možete da radite kad ste se nakrkali!
Ali, budućnost svetska, svetski trendovi, tehnologije,
to više nije u trulim fabrikama, propalim preduzećima.
Jebeš fabrike, u fudbalu je posao, u fudbalu je kapital!
Sad ćemo oformiti fudbalski klub!
Evo ja ću biti direktor, ti ćeš biti član uprave,
ovaj mali što radi na strugu on će biti bek,
ovaj komšija iz kantine-golman.
Trojica na krilo, jedan half, nema dva centarhalfa-kak'i dva!
Ima da budemo najbolji!
Bajern - nula,
Minhen - nula,
Papen - kakav, ništa!
Ko, Talijani!? Nemaju oni pojma, mi smo uvek bili najbolji!
Kad nam skinu sankcije poka'šćemo svima!
Jel' tako?
Tako je!
Kraj zbora radnih ljudi.
Jebeš fabrike!
Svi na polje, svi na fudbal, da trenirate!
Ajd' zdravo!

• Like 1
  • Ha-ha 1
Posted (edited)

Како је било лепо гледати овај дочек у Осијеку. Гледаш како и људи тамо прате све ово, како се радују проласку студената, студенте из Хрватске који знају све о протестима овде и њихову повезаност са студентима из Србије... Нема никакве оптерећености прошлошћу, задршке...

Edited by Red
  • Like 6
  • Love 4
Posted

Lik sa RTS -a "Blokada RTS-a može da izazove elementarnu katastrofu(!??!!!?), pojavile su se bubašvabe" a Vesna sedi u studiju :classic_laugh:

• Ha-ha 11
Posted

Sada treba biti spreman na tesku borbu, na najnize udarce. Monstrum ce najpre da napravi nekoliko svojih studentskih lista. Caci listu i jos neke kao neutralne koje ce dobijati vise prostora. Zatim ce poceti napadi. Do sada nije mogao ništa jer se nijedno ime studenata nije izdvojilo i nije znao na koga da udara. Sada ce spisak postojati i krenuce najcrnja i najpoganija blacenja. Udarace na porodice, upadace u stanove, mozda ce podmetati drogu i sta sve jos ne. Treba izdrzati sve to. Opoziciija mora sto pre da podrzi studente i pomogne im jer ipak imaju iskustva. Srdjan Milivojevic je podrzao studente skroz, mutavi Lazovic veli da nema razloga da samo studentska lista ide na izbore. 

Zavrsna bitka sledi, kao u GOT. 

• Ruke su vam krvave! 2