Don Dusko Posted Monday at 08:28 PM Posted Monday at 08:28 PM 53 minutes ago, duško matić said: Ja sam danas zakasnio na protest u NS, pa sam odlučio da dočekam kolonu na Bulevaru Oslobođenja i snimim ceo protest, pošto na protestu nikad nemam predstavu gde je početak a gde kraj kolone i ne mogu da procenim koliko je ljudi Kad je to bilo oko 20:00?
Drug Crni Posted Monday at 08:38 PM Posted Monday at 08:38 PM Izmenom uredbe o fondu radnih sati na fekultetima, režim je faktički ukinuo Univerzitet. Jer je faktički ukinuo naučni rad i sveo ga na minimum. Pokazuju da će da pogaze sve, da polome šta god treba..ne pitaju za cenu. Samo da ostanu na vlasti. Pojma nemam kako da im stanemo na kraj? Najgore je što imam osećaj da vreme radi za njih. 4 1
duško matić Posted Monday at 08:51 PM Posted Monday at 08:51 PM 22 minutes ago, Don Dusko said: Kad je to bilo oko 20:00? Nege oko pola 9 su stigli do mene
Don Dusko Posted Monday at 08:53 PM Posted Monday at 08:53 PM 1 minute ago, duško matić said: Nege oko pola 9 su stigli do mene Da video sam ih i ja. Zato pitam jer ja sam tamo bio oko 20:15... Pa sam gledao. :)) 1
Helena Posted Monday at 08:55 PM Posted Monday at 08:55 PM 1 hour ago, Div said: Pratim pomalo današnje proteste povodom ranjavanja dekanke Natalije Jovanović... ...i onda se stigne dovde... Bukvalno je rekao "nožić". I da li je napala ili je ova pošla ka njoj... Sutra dakle, svi mogu da kupe nožiće, jer blokaderi... 13
tomas.hokenberi Posted Monday at 08:56 PM Posted Monday at 08:56 PM 1 hour ago, Janne240 said: Pa tako, mirnim dugotrajnim postojanim protestima i drugim jakim poluvremenom do produzetaka kao 15. marta...pa ako treba i na penale, dok AV ne ostane sam na golu. Mislim da verujes u čuda. Koliko god mu protesti smetali, razbijali rejting on neće ništa promeniti samo zbog protesta. Svako ko očekuje da će sami protesti, koliko god trajali, dovesti do promena, a da tome ne prethodi smena vlasti živi u svetu mašte. AV će koristiti sva legitimna i nelegitimna sredstva da očuva svoju vlast. Dok ima parlamentarnu većinu neće, bez eventualnog pritiska spolja, uraditi ništa što bi bile suštinske promene. Protesti da bi doveli do promena moraju da se radikalizuju, da se uz njih organizuju veliki štrajkovi, sve mora da stane, ekipa oko AV mora da oseti istinski strah, poslušnici u policiji i sudstvu moraju da se uplaše za svoju sudbinu toliko da reaguju po zakonu. Svejedno i tada mora doći do promene vlasti. Može da se skupi 1.000.000 ljudi u Bgd, to će ga silno iznervirati, ali ako taj milion "sutra" ne izadje na birališta i ne glasa protiv Vučića sve ostaje isto. Alterativno potpuna radikalizacija tipa primene fizičke sile protiv svega SNS-ovog, molotovljevi kokteli, vešanje lokalnih sns funkcionera, spaljivanje Informera i Pinka. Ako pošalje policiju da puca na demonstrante naoruzavanje demonstranata i likvidacija policajaca. Mirni protesti koliko god dugo trajali i koliko god masovni bili ako ne prerastu ili u političku akciju ili u terorizam Vučića srušiti neće. Ili pobeda na izborima anti-AV snaga ili oružani ustanak protiv vlasti. Trećeg puta nema.
Perkos2 Posted Monday at 09:11 PM Posted Monday at 09:11 PM 13 minutes ago, tomas.hokenberi said: Mislim da verujes u čuda. Koliko god mu protesti smetali, razbijali rejting on neće ništa promeniti samo zbog protesta. Svako ko očekuje da će sami protesti, koliko god trajali, dovesti do promena, a da tome ne prethodi smena vlasti živi u svetu mašte. AV će koristiti sva legitimna i nelegitimna sredstva da očuva svoju vlast. Dok ima parlamentarnu većinu neće, bez eventualnog pritiska spolja, uraditi ništa što bi bile suštinske promene. Protesti da bi doveli do promena moraju da se radikalizuju, da se uz njih organizuju veliki štrajkovi, sve mora da stane, ekipa oko AV mora da oseti istinski strah, poslušnici u policiji i sudstvu moraju da se uplaše za svoju sudbinu toliko da reaguju po zakonu. Svejedno i tada mora doći do promene vlasti. Može da se skupi 1.000.000 ljudi u Bgd, to će ga silno iznervirati, ali ako taj milion "sutra" ne izadje na birališta i ne glasa protiv Vučića sve ostaje isto. Alterativno potpuna radikalizacija tipa primene fizičke sile protiv svega SNS-ovog, molotovljevi kokteli, vešanje lokalnih sns funkcionera, spaljivanje Informera i Pinka. Ako pošalje policiju da puca na demonstrante naoruzavanje demonstranata i likvidacija policajaca. Mirni protesti koliko god dugo trajali i koliko god masovni bili ako ne prerastu ili u političku akciju ili u terorizam Vučića srušiti neće. Ili pobeda na izborima anti-AV snaga ili oružani ustanak protiv vlasti. Trećeg puta nema. Kad krećeš u akciju majstore? Ili bi da šalješ tuđu decu u juriš kao i svi političari što rade. 6
Kenozoik Posted Monday at 09:17 PM Posted Monday at 09:17 PM 21 minutes ago, tomas.hokenberi said: Mislim da verujes u čuda. Koliko god mu protesti smetali, razbijali rejting on neće ništa promeniti samo zbog protesta. Svako ko očekuje da će sami protesti, koliko god trajali, dovesti do promena, a da tome ne prethodi smena vlasti živi u svetu mašte. AV će koristiti sva legitimna i nelegitimna sredstva da očuva svoju vlast. Dok ima parlamentarnu većinu neće, bez eventualnog pritiska spolja, uraditi ništa što bi bile suštinske promene. Protesti da bi doveli do promena moraju da se radikalizuju, da se uz njih organizuju veliki štrajkovi, sve mora da stane, ekipa oko AV mora da oseti istinski strah, poslušnici u policiji i sudstvu moraju da se uplaše za svoju sudbinu toliko da reaguju po zakonu. Svejedno i tada mora doći do promene vlasti. Može da se skupi 1.000.000 ljudi u Bgd, to će ga silno iznervirati, ali ako taj milion "sutra" ne izadje na birališta i ne glasa protiv Vučića sve ostaje isto. Alterativno potpuna radikalizacija tipa primene fizičke sile protiv svega SNS-ovog, molotovljevi kokteli, vešanje lokalnih sns funkcionera, spaljivanje Informera i Pinka. Ako pošalje policiju da puca na demonstrante naoruzavanje demonstranata i likvidacija policajaca. Mirni protesti koliko god dugo trajali i koliko god masovni bili ako ne prerastu ili u političku akciju ili u terorizam Vučića srušiti neće. Ili pobeda na izborima anti-AV snaga ili oružani ustanak protiv vlasti. Trećeg puta nema. Ima, ali smo svi nestrpljivi da im vidimo ledja, sto je prirodno. Ovo sto ti predlazes - generalni strajk , reke ljudi na ulicama, sve staje - izgleda ok, dok ne napravis detaljnu racunicu, jer zivot ipak nije igrica: potrebno je da zaradis da podmiris troskove zivota svoje porodice, platis krov nad glavom, hranu, garderobu, lekove, snabdevanje.. a sve je skuplje u strajku jer su trroskovi prisutni a priliv je presusio. Tu jos nije uzeta u obzir reakcjja vlasti: ucene, pritisci, nameti. Sta mislis, koliko prosecna srpska porodica moze tako da izdrzi? Treci, za buducnost najbolji put je vera, istrajnost i doslednost. Mi smo star, istrosen ali i (nadam se) dovoljno mudar narod. Valjda smo dovoljno naucili iz proslosti i aopstvenih ali i tudjih iskustava.
Drug Crni Posted Monday at 09:18 PM Posted Monday at 09:18 PM @tomas.hokenberija se onako uopšteno slažem sa tobom, ali ovaj deo 20 minutes ago, tomas.hokenberi said: Alterativno potpuna radikalizacija tipa primene fizičke sile protiv svega SNS-ovog, molotovljevi kokteli, vešanje lokalnih sns funkcionera, spaljivanje Informera i Pinka. Ako pošalje policiju da puca na demonstrante naoruzavanje demonstranata i likvidacija policajaca. Mirni protesti koliko god dugo trajali i koliko god masovni bili ako ne prerastu ili u političku akciju ili u terorizam Vučića srušiti neće. Ili pobeda na izborima anti-AV snaga ili oružani ustanak protiv vlasti. Trećeg puta nema. je moguć isključivo kao odgovor na primenu brutalne, masovne sile protiv demonstranata..da budem precizan - ako bukvalno krenu da nas ubijaju po ulicama. Ljudi nisu spremni na ovakav scenario..jednostavno nisu. 1 minute ago, Kenozoik said: generalni strajk , reke ljudi na ulicama, sve staje - izgleda ok, dok ne napravis detaljnu racunicu, jer zivot ipak nije igrica: potrebno je da zaradis da podmiris troskove zivota svoje porodice, platis krov nad glavom, hranu, garderobu, lekove, snabdevanje.. a sve je skuplje u strajku jer su trroskovi prisutni a priliv je presusio. Tu jos nije uzeta u obzir reakcjja vlasti: ucene, pritisci, nameti. Sta mislis, koliko prosecna srpska porodica moze tako da izdrzi? Pao bi posle 10 dana takvog štrajka. 10 dana potpunog zastoja, kompletnog kolapsa svih javnih službi i sve bi bilo gotovo. Nažalost, mi ni na to nismo spremni jer..komfor. Nismo mi Grci, mi smo kukavan narod, to sam sto puta ponovio 9
Kenozoik Posted Monday at 09:27 PM Posted Monday at 09:27 PM Ta procena je vrlo smela i zavisi od toga kojim tempom mu budu okretalale ledja razne strukture, mocne a nevidljive u policiji, vojsci ,bezbednosnim anagama i pre svega strani faktori. A posto se ceni da je ovaj na sve spreman da se odrzi, mora se racunati i na to da ce upotrwbiti sva sredstva represije koja mu budu na rasolaganju. 1
diego Posted Monday at 10:09 PM Posted Monday at 10:09 PM (edited) Fora je sto Vucic smatra da vreme radi za njega u ovom slucaju iako su protesti relativno mirni jos uvek - on smatra da kupuje vreme da okuplja batinase i placenike i zida "visu ogradu" oko svoje vlasti, ali sa druge strane povlaci poteze koji su vec sada utemeljili njegov rejting u istoriji (nista se po njemu nece zvati, a SNS nema nikakvu buducnost) sve i da ostane na vlasti u nekom sledecem periodu. To je prva pobeda ovih protesta. Dalje, njegov plan je da jednog po jednog smeni svakog od profesora, rektora... koji nece da igra po SNS pravilima, ali zaboravlja da je sve ovo pocelo od studenata i da studenti nece da studiraju vec skoro pola godine, a sigurno nece ni kad (ako) postavi svoje ljude na fakultete. Jedino da postavi i svoje studente, ali njih nema, tj. ima njih troje. Edited Monday at 10:09 PM by diego 2
Čvarkov Posted Monday at 10:11 PM Posted Monday at 10:11 PM 1 hour ago, Helena said: ...i onda se stigne dovde... Bukvalno je rekao "nožić". I da li je napala ili je ova pošla ka njoj... Sutra dakle, svi mogu da kupe nožiće, jer blokaderi... "Dekanka filozofskog fakulteta, žena Baneta Banane, ona je rekla da sam je ja ubo, a povreda je inače, otprilike kao kada sečete krastavac ili luk." Pasmater bolesnu. 13
Helena Posted Monday at 10:46 PM Posted Monday at 10:46 PM Ponoviću-onaj ko se usudio da prvi put koristi oružje za koje ne zna kako će zapravo delovati, spreman je i na oružje za koje zna kako deluje. Delanka je u pravu, on ju je ubo. 4 1
Perkos2 Posted Monday at 10:55 PM Posted Monday at 10:55 PM 7 minutes ago, Helena said: Ponoviću-onaj ko se usudio da prvi put koristi oružje za koje ne zna kako će zapravo delovati, spreman je i na oružje za koje zna kako deluje. Delanka je u pravu, on ju je ubo. Pozvao je javno sve ludake da mogu da bodu "nožićima" ništa što već nismo videli i čuli
Div Posted yesterday at 03:58 AM Posted yesterday at 03:58 AM 6 hours ago, tomas.hokenberi said: Mislim da verujes u čuda. Koliko god mu protesti smetali, razbijali rejting on neće ništa promeniti samo zbog protesta. Svako ko očekuje da će sami protesti, koliko god trajali, dovesti do promena, a da tome ne prethodi smena vlasti živi u svetu mašte. AV će koristiti sva legitimna i nelegitimna sredstva da očuva svoju vlast. Dok ima parlamentarnu većinu neće, bez eventualnog pritiska spolja, uraditi ništa što bi bile suštinske promene. Protesti da bi doveli do promena moraju da se radikalizuju, da se uz njih organizuju veliki štrajkovi, sve mora da stane, ekipa oko AV mora da oseti istinski strah, poslušnici u policiji i sudstvu moraju da se uplaše za svoju sudbinu toliko da reaguju po zakonu. Svejedno i tada mora doći do promene vlasti. Može da se skupi 1.000.000 ljudi u Bgd, to će ga silno iznervirati, ali ako taj milion "sutra" ne izadje na birališta i ne glasa protiv Vučića sve ostaje isto. Alterativno potpuna radikalizacija tipa primene fizičke sile protiv svega SNS-ovog, molotovljevi kokteli, vešanje lokalnih sns funkcionera, spaljivanje Informera i Pinka. Ako pošalje policiju da puca na demonstrante naoruzavanje demonstranata i likvidacija policajaca. Mirni protesti koliko god dugo trajali i koliko god masovni bili ako ne prerastu ili u političku akciju ili u terorizam Vučića srušiti neće. Ili pobeda na izborima anti-AV snaga ili oružani ustanak protiv vlasti. Trećeg puta nema. Realno, čuda se događaju. Da je neko pre 5 meseci rekao da ćemo imati stotine hiljada ljudi u protestima u Beogradu, da će istovremeno na ulicama biti, makat i desetine, ljudi u Surdulici, u Užicu traju protesti iskoro godinu dana, lokalne vlasti su delegitimizovane u skoro svim opštinama i gradovima, a njubojitije sredstvo fizičke prisile su jaja. Neće on izaći i reći, OK vidim da je većina protiv mene, podnosim ostavku, koristiće sva sredstva da ostane na vlasti uključujući i vatreno oružje , samo mu treba povod, više mu odgovara da mu demonstranti daju povod nego da ga inscenira sam. Ko će da organizuje nasilnu pobunu, koja stedstva će koristiti, na kakav odgovor će računati i na koliko žrtava, koliko života i čijih je prihvatljiva cena. Ima još prostora za mirne proteste, blokade, štrajkove, nažalost parcijalne, ne verujem u mogućnost organizovanja ozbiljnog generalnog štrajka, u upravi i komunalnim službama rade dobrim delom partijski nameštenici, sindikati su razbijeni, obesnaženi gore nego opozicione stranke, one daju znake života, ali značajan je broj sudija i tužilaca koji su potpisli protest, neka ih je oko polovine ukupnog broja, i to je ravno čudu. Novi zahtevi uz jači pritisak, da, izbor REMa i prelazne vlade, ako su umeli dosad da iskoordiniraju sve akcije, umeće i dalje, iskusniji su, studenti su za ovih 5 meseci stekli 10 godina životnog iskustva, a stekli su podršku obrazovanijeg i produktivnijeg dela društva. Sve ovo dosad nije spontani izlazak nezadovoljnih a dokonih studenata na ulice, ovo je dobro smišljena aktivnost, dobro vođena i daje dobre rezultate, nikoga ne ograničavaju da ide brže, odlučnije, naprotiv, pozivaju sve da se organizuju, da istaknu zahteve,da pokažu snahu i odlučnost. 1
tomas.hokenberi Posted yesterday at 05:23 AM Posted yesterday at 05:23 AM 7 hours ago, Perkos2 said: Kad krećeš u akciju majstore? Ili bi da šalješ tuđu decu u juriš kao i svi političari što rade. Ocigledno nisi razumeo šta pokušavam da kaẓ̌em. Ja se ne zalaẓ̌em za nasilje, naprotiv, ali č̣injenica je da postoje samo dva načina da se promeni stanje u zemlji, za šta je neophodna promena odnosno rušenje vlasti AV: 1. Politička borba, odnosno rušenje vlasti na izborima što podrazumeva izlazak na izbore i glasanje za opoziciju bez obzira na njenu generalnu nesposobnost i nesavršenost. Tu protesti pomaẓ̌u širenju svesti o tome kakva je zaista vlast AV i kod dela onih koji žive u iluzijama. I moẓ̌da, ali samo možda, dovedu do toga da EU i drugi zaista izvrše istinski pritisak da se izbori održe u iole fer okruženju. 2. Ako se dugoročno ograđuje od političke borbe i insistira da protesti ne treba da imaju ikakve veze sa politikom (ili tačnije sa strankama opozicije) postavlja se pitanje kako će to dovesti do suštinskih, a ne samo kozmetičkih promena. Duhotrajni mirni protesti, koji se potpuno ograđuju od političke akcije tipa pozivanja da se na izborima podrže anti-AV opcije, koliko god obarali rejting AV i dizali mu pritisak, sami po sebi neće dovesti do suštinskih promena. Moto tipa mi se borimo za "principe" a ne za odteđene političke opcije ima smisla, ali dugoročno neće dovesti do promena u ovoj i ovakvoj Srbiji gde je AV spreman praktično na sve da očuva vlast. Ako se ne želi politička borba i podrška političkim snagama koje su protiv AV onda ostaje jedina druga opcija da se protesti radikalizuju. U protivnom mogu još neko vreme da traju, čak i da rastu po intezitetu, sve dok ne dođe do zasićenja i postepenog opadanja. Mislim da AV upravo na to i računa. Treba samo da otrpi i preživi još nekoliko meseci protesta, uz eventualne kozmetičke promene, koje će učiniti da može svojim biračima da kaže nešto tipa "evo učinio sam sve što su traẓ̌ili", dok protesti polako ne počnu da odumiru. Jedino što je sigurno dok god su AV i co na vlasti promena biti neće. Svako ko misli da protesti mogu da dovedu do društvenih promena, da dovedu do toga da sudstvo, vlada i parlament funkcionišu u skladu sa svojim ustavnim ovlašćenjima, pravima i obavezama a bez rušenja AV i SNS vlasti živi u bajci. Dok god je AV na vlasti sve će funkcionisati manje-više na isti način uz eventualne kozmetičke promene. 4
tomas.hokenberi Posted yesterday at 05:32 AM Posted yesterday at 05:32 AM 1 hour ago, Div said: Novi zahtevi uz jači pritisak, da, izbor REMa i prelazne vlade, Kako će protesti dovesti do toga da se izvrši izbor REM u skladu sa zakonom i da se formira prelazna vlada? Zašto bi AV učinio bilo šta što mu šteti dok god ima parlamentarnu većinu i može da izglasa šta god poželi. Može on čak i da promeni savet REM, da jedne poslušnike, uz dodate token nezavisne eksperte, zameni drugim. Može da izabere i "prelaznu vladu" fake nestranačkim ličnostima. Ali u čemu će biti promena ako sve ostane po starom? Zašto bi AV samo zbog protesta izmenio bilo šta suštinski? 1
Div Posted yesterday at 06:59 AM Posted yesterday at 06:59 AM 1 hour ago, tomas.hokenberi said: Kako će protesti dovesti do toga da se izvrši izbor REM u skladu sa zakonom i da se formira prelazna vlada? Zašto bi AV učinio bilo šta što mu šteti dok god ima parlamentarnu većinu i može da izglasa šta god poželi. Može on čak i da promeni savet REM, da jedne poslušnike, uz dodate token nezavisne eksperte, zameni drugim. Može da izabere i "prelaznu vladu" fake nestranačkim ličnostima. Ali u čemu će biti promena ako sve ostane po starom? Zašto bi AV samo zbog protesta izmenio bilo šta suštinski? Čini mi se da pomalo postaješ kontradiktoran. Odnosno da tako zvuči zbog insistiranja baš na tvojoj formulaciji. Ne tvrdim da, možda, i moji upisi isto deluju na čitaoce. Možemo da postavimo retorički i pitanje, zašto da išta menjamo ako ne promenimo sve, ili šta nam garantuje da će će išta biti bolje jer AV može, AV ima, AV sme. Slažem se da proteste treba politički artikulisati, ja sam od početka tvrdio da su zahtevi studenata politički, studenti se ograđuju, iz nekih, možda taktičkih razloga od političkih stranaka, jesu skandirali na jednom protestu ono, bez politike, ali kad je gpvornik pomenuo iz koje je stranke, ne kad je govorio šta se dešava u EPSu. Nije uvek svakome baš najjasnije šta je politika a šta su stranke, šta je bavljenje politikom a šta su zahtevi , ekonomski, stručni, socijalni prema organima vlasti. Taktika kojom se borba vodi može da bude jedinstvena, svi koji podržavaju neke zahteve, izjasne se i formoraju štab koji koordinira zajedničke akcije ili se dogovore da svako vodi svoje aktivnosti uz minimum koordinacije da ne bi jedni druge opstruktuirali. Studenti se nisu usprotivili protestima u Čačku, Kraljevu, Bogatići, Nišu, uglavnom su ih eksplicitno podržali, ali kad dođe da gađanjajajima ili pokušaja nasilnog ulaska u zgradu opštine studenti se ograđuju, ne u smislu da se protive akciji nego da oni nisu organizatori.
tomas.hokenberi Posted 23 hours ago Posted 23 hours ago (edited) 12 minutes ago, Div said: Čini mi se da pomalo postaješ kontradiktoran. Odnosno da tako zvuči zbog insistiranja baš na tvojoj formulaciji. Ne tvrdim da, možda, i moji upisi isto deluju na čitaoce. Možemo da postavimo retorički i pitanje, zašto da išta menjamo ako ne promenimo sve, ili šta nam garantuje da će će išta biti bolje jer AV može, AV ima, AV sme. Slažem se da proteste treba politički artikulisati, ja sam od početka tvrdio da su zahtevi studenata politički, studenti se ograđuju, iz nekih, možda taktičkih razloga od političkih stranaka, jesu skandirali na jednom protestu ono, bez politike, ali kad je gpvornik pomenuo iz koje je stranke, ne kad je govorio šta se dešava u EPSu. Nije uvek svakome baš najjasnije šta je politika a šta su stranke, šta je bavljenje politikom a šta su zahtevi , ekonomski, stručni, socijalni prema organima vlasti. Taktika kojom se borba vodi može da bude jedinstvena, svi koji podržavaju neke zahteve, izjasne se i formoraju štab koji koordinira zajedničke akcije ili se dogovore da svako vodi svoje aktivnosti uz minimum koordinacije da ne bi jedni druge opstruktuirali. Studenti se nisu usprotivili protestima u Čačku, Kraljevu, Bogatići, Nišu, uglavnom su ih eksplicitno podržali, ali kad dođe da gađanjajajima ili pokušaja nasilnog ulaska u zgradu opštine studenti se ograđuju, ne u smislu da se protive akciji nego da oni nisu organizatori. Moji komentari su poceli od necijeg posta koji se otprilike svodi na "protesti ne smeju nikako da se pretvore u "politicke" itd. Ne vidim u cemu je kontradiktornost. Ja samo tvrdim da je neophodno da se protesti i politicki artikulisu da bi doslo do promena. Zato sto je za promene neophodno da se srusi rezim AV, a to znaci da bi polako morali da se artikulisu u smislu poziva da se mora na sledecim izborima glasati protiv AV. Nije neophodno da se podrzava nijedna konkretna AV opcija vec da se eksplicitno i nedvosmisleno podrzi koncept masovnog izlaska i glasanja protiv. I ukazivanja da nije dovoljno setanje, zvizdanje i mimovanje. U protivnom rezultati ce biti nikakvi. AV samo treba da se strpi da se ljudi umore i protesti zamru. Edited 23 hours ago by tomas.hokenberi
Klotzen Posted 23 hours ago Posted 23 hours ago Protesti bude ljude i slabe rezim. Krajnji cilj im je po mom misljenju generalni strajk ali ima jos da se radi do tog momenta. 1
Volter Posted 23 hours ago Posted 23 hours ago (edited) 11 hours ago, Helena said: ...i onda se stigne dovde... Bukvalno je rekao "nožić". I da li je napala ili je ova pošla ka njoj... Sutra dakle, svi mogu da kupe nožiće, jer blokaderi... Ne znam šta čeka N1, nek naprave jednu emisiju od sat vremena gde će prikazati njegovo ludilo prethodnih meseci. Sve njegove laži i u vezi nadstrešnice, udaranja civilnog policajca, sva njegova šizofrena cepanja, sve njegove ludačke grimase, vređanja ljudi koji drugačije misle koje je nazivao tupavim, budalama, kriminalcima...I na kraju ova njegova monstruoznost u vezi napada na dekanku u Nišu. Neka postave takvu emisiju i na YT sa engleskim prevodom, nek svi vide kakvog diktatora i ludaka imamo za predsednika. Edited 22 hours ago by Volter 11 1 1 1
djura.net Posted 22 hours ago Posted 22 hours ago 1 hour ago, tomas.hokenberi said: da se eksplicitno i nedvosmisleno podrzi koncept masovnog izlaska i glasanja protiv. I poziv za kontrolu izbora. Bez dovoljnog broja kontrolora, opet ce ukrasti onoliko koliko im treba. 2
NMX Posted 22 hours ago Posted 22 hours ago Bravo buduće kolege Mada, zamerka studentima što Petrova nisu mazali govnima dok prolazi, eventualno katran i perje, pa idi opet u Ćacilend, 200 metara od zgrade gde si sudija Ustavnog suda, mamu ti jebem botovsku 15 2
Chaos Is Me Posted 22 hours ago Posted 22 hours ago Ali tačno sam mogao da osetim taj bazd još dok sam bio student, sa jedne strane Tanasije Marinković, Miško Jovanović, Dajović, Vanja Bajović, sa druge Oliver Antić, Petrov, Dejan Đurđević, Mirko Vasiljević... Samo strpljenja, ljudi, pumpajte sve vreme, doći će i ti izbori, nadam se uz što manje žrtava ovog režima do tada. 11 1
Recommended Posts