Jump to content

Recommended Posts

Posted

Mozda ovi sto bi da pedalaju do Strazbura da idu do Moskve na celu sa Sarovicem. Da se deca ne uvrede, ali mi se cini da gube fokus. Od 15.3. mi se cini da sve vise idemo u pravcu 'ispumpavanja' i da nas neka inercija jos gura, zahvaljujuci svom onom visemesecnom pumpanju. 

Kakav sad Strazbur i EU? Jesmo se dogovorili da maknemo EU zastave sa protesta? Ili je to bilo u proslom zivotu?

• Like 1
  • Ha-ha 3
  • Tuzno 2
  • WOW 1
Posted

Studenti pokušavaju da organizuju zborove i da cimaju sindikate, GSP i razne firme da organizuje neki generalni štrajk ali niko osim dela poljoprivrednika i advokata neće da se iscima tako da jbg

• Like 3
Posted

Naravno svinjformer ni reci o dogadjaju u Nisu.

Vezano za medije, kad imas gore pomenute i pink, svi ostali izgledaju.....bolje.

Ali daleko od toga.

Ovo nova objavljuje tokom noci......strasno. Kojih 5 nastradalih? Ljudi se izgubili, pronadjeni zivi i zdravi, malo promrzli, niko, na srecu, nije nastradao....burek novinarstvo je bukvalno u svim nasim medijima.

485634090_671279548787301_2495810200405600981_n.jpg

• Ruke su vam krvave! 1
Posted (edited)
1 hour ago, djura.net said:

Mozda ovi sto bi da pedalaju do Strazbura da idu do Moskve na celu sa Sarovicem. Da se deca ne uvrede, ali mi se cini da gube fokus. Od 15.3. mi se cini da sve vise idemo u pravcu 'ispumpavanja' i da nas neka inercija jos gura, zahvaljujuci svom onom visemesecnom pumpanju. 

Kakav sad Strazbur i EU? Jesmo se dogovorili da maknemo EU zastave sa protesta? Ili je to bilo u proslom zivotu?

Sud u Strazburu nema veze sa EU. Njega je osnovao Savet Evrope, koji takođe nije EU, a u njemu su sve evropske države, minus RuSSija i Lukašenkova satrapija. Za razliku od EU, koja NEMA nikakve ingerencije, osim pridruživanja, koje tapka u mestu zbog pravosuđa i slobode medija, ovaj sud i te kako ima ingerencija.

Edited by DJ_Vasa
  • Like 18
  • Thanks 1
Posted
11 minutes ago, DJ_Vasa said:

Sud u Strazburu nema veze sa EU. Njega je osnovao Savet Evrope, koji takođe nije EU, a u njemu su sve evropske države, minus RuSSije i Lukašenkove satrapije. Za razliku od EU, koja NEMA nikakve eingerencije, osim pridruživanja, koje tapka u mestu zbog pravosuđa i slobode medija, ovaj sud i te kako ima ingerencija.

Sad si mu srušio sneška, moraće iznova da osmisli napad na studente

• Like 8
  • Love 1
Posted
17 minutes ago, Perkos2 said:

Sad si mu srušio sneška, moraće iznova da osmisli napad na studente

mmm, da. Fali ti u komentaru da sam Vucicev bot.

30 minutes ago, DJ_Vasa said:

Sud u Strazburu nema veze sa EU. Njega je osnovao Savet Evrope, koji takođe nije EU, a u njemu su sve evropske države, minus RuSSije i Lukašenkove satrapije. Za razliku od EU, koja NEMA nikakve eingerencije, osim pridruživanja, koje tapka u mestu zbog pravosuđa i slobode medija, ovaj sud i te kako ima ingerencija.

Nisam siguran da smo se razumeli. Ali posto si boljle upucen u materiju, sta tacno studenti voznjom bicikala mogu da postignu oko ingerencija Strazbura, odnosno Evropskog suda za ljudska prava? Jel oni vode neki spor ili parnicu pred tim Sudom? Ako ne, onda mislim da bi bolji efekat postigli voznjom do Moskve. Ako da, onda je to, verovatno, drugi par cipela. Trenutno tu 'akciju' posmatram samo u politickom kontekstu, gde su Evropski sud za ljudska prava i Savet Evrope nenadlezni.

Posted (edited)
58 minutes ago, djura.net said:

Ti konstantno nešto mračiš i kritikuješ, a nikakav konstruktivan predlog nisi dao. Posle protesta 15. marta si kukao kako je "sve propalo" i kako se "ništa nije desilo", a sam nisi znao nikome da odgovoriš šta je to po tebi trebalo da se desi na prorestu na kom nisi ni bio, pa si u danima kasnije, kada je već bilo dosta akcija, pisao kako se, po tebi, "sve osipa", sad ti ni ova akcija ne valja... Slobodno uzmi nešto organizuj ili makar daj neki svoj predlog...pored ovog ciničnog za vožnju do Moskve.

Edited by Red
  • Like 7
Posted
8 minutes ago, djura.net said:

Nisam siguran da smo se razumeli. Ali posto si boljle upucen u materiju, sta tacno studenti voznjom bicikala mogu da postignu oko ingerencija Strazbura, odnosno Evropskog suda za ljudska prava? Jel oni vode neki spor ili parnicu pred tim Sudom? Ako ne, onda mislim da bi bolji efekat postigli voznjom do Moskve. Ako da, onda je to, verovatno, drugi par cipela. Trenutno tu 'akciju' posmatram samo u politickom kontekstu, gde su Evropski sud za ljudska prava i Savet Evrope nenadlezni.

Juče sam već napisao da im je ideja dobra jer će ih videti bar deo evropske javnosti. Možda jeste mali korak, ali nije ni za bacanje. Nisu išli peške do više gradova samo zato što vole da pešače, već da bi ih ljudi videli i podržali.

Parnica pred Strazburom se može voditi kada se iscrpu pravna sredstva u domicilnoj zemlji, a njihovo nije da vode parnice. Ima ko je pokrenuo parnice zbog izbora i zbog drugih stvari, ali za Strazbur treba čekati. Uostalom, šta je četiri meseca prema trinaest godina? Da bi se montiralo ono što je u tom periodu razmontirano će morati dosta da se čeka i radi, a ovo će se nastaviti, i trajaće.

• Like 4
Posted

U borbi protiv zla koje zarad opstanka na vlasti koristi najrazornije oruzje, podelu ili si sa nama ili si smrtni neprijatelj, studenti su jedini smisleni pokret otpora.

Uz pokusaj razumevanja situacije, opozicija je ipak samo smesna druzina koja se vrti kao hrcak u svom kavezu.

Znaci imamo opcie ili studenti ili nista?

Ja imam dosta zamerki, ukljucivsi i zamerku na radikalno nenasilje, ali sta drugo braco? 
Tisina i nek je ziva glava?

Popiti bensedin kao lek protiv otvorenih rana?

Proci ce rak sam od sebe?

• Like 2
Posted
1 hour ago, djura.net said:

Ogavan komentar je najblaze receno za pedalanje do Moskve.

Tvoj najveci doprinos bi bio da na ovoj temi ne pises vise nista.

• Like 2
Posted

Zbog toga što su na utakmici 14. kola Međuopštinske lige Srem (grupa "Zapad") čučnuli na 60 sekundi, izražavajući protest zbog toga što su i sami napadnuti dan ranije na ulicama prestonice, kapiten Fruškogorca Ilija Ćorić udaljen je šest meseci iz fudbala, prvotimac Dušan Grabić tri meseca, a Krsta Krbanjević kažnjen suspenzijom sa četiri prvenstvene i Kup utakmice

https://www.021.rs/story/Info/Sport/405563/Kaznjeni-fudbaleri-iz-Mandjelosa-koji-su-seli-iz-protesta-jer-su-saigraci-napadnuti-u-Beogradu.html

• WOW 1
  • Ruke su vam krvave! 1
Posted
12 minutes ago, Clash said:

Znaci imamo opcie ili studenti ili nista?

Ja trenutno vidim dve opcije:

a) da se napravi neki širi pokret koji bi okupljao profesore univerziteta, intelektualce i slično, koji bi angažovao građane, ponudio rešenja za prelaznu vladu, sve ostalo što može doprineti izlasku iz krize, a koji bi se angažovao i na diplomatskom planu

b) da opozicija mrdne guzicom, takođe okupi građane i da lepo kaže: OK, znamo da smo takvi kakvi jesmo, ali izvolite birajte: mi ili SNS, pa kako odlučite.

Naravno, postoje i druge, ali ove mi trenutno deluju koliko-toliko izvodljivo.

• Like 2
Posted
1 hour ago, Geronimo said:

Mozda je ova lujka drzala noz, ali Vuciceva ruka je krvava!

Imaju previse topovskog mesa bez mozga...

Upravo targetiranja i vrsenje hajke nad studentima i profesorima koji ih podrzavaju.

Posted

Onomad za vreme korone je sa neskrivenim sadizmom poručivao da ce groblja biti premala. Sada mu normalna Arbija porucuje da ce zatvori biti premali za njegove desperadose.

Posted
1 hour ago, Geronimo said:

Mozda je ova lujka drzala noz, ali Vuciceva ruka je krvava!

Imaju previse topovskog mesa bez mozga...

7 minutes ago, Don Dusko said:

Upravo targetiranja i vrsenje hajke nad studentima i profesorima koji ih podrzavaju.

Svakodnevno pozivanje na nasilje na kanalima sa nacionalnom frekvencijom, konstantno pričanje o smrti, ubistvima i nasilju... Za nekog je to dovoljan okidač. 

• Like 1
Posted (edited)

„Doživela sam veliki stres, ostalo je još da nas na komade seku. Nije potrebno da se tenzije šire dalje na ovaj način, a znamo ko ih širi, optužujem jednu osobu, ona je izvadila nož na mene, a to je predsednik ove države“, rekla je Jovanović.

Edited by Volter
  • Like 4
  • Ruke su vam krvave! 12