JPM Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Ovaj ćaci, majke mi, ako ne bude konstantno dobijao čvrge od svih kad se sve završi evo ja ne znam. 1
Helena Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 1 hour ago, DameTime said: Tako je, kritika i defetizam nisu ista stvar. Imao je @Klotzen vrlo artikulisanu kritiku nakon protesta. No priča da je u subotu propuštena prilika jeste defetistička, plus se kosi sa porukom studenata (to nije bio dan D). Ni entuzijazam i euforija nisu isto, mislim da niko ovde nije euforičan. Ali pokušavamo da ostanemo entuzijastični, jer šta drugo da nam bude gorivo za dalje? Mene ekstremna racionalizacija ovde podseća na navijače (ne one plaćene, nego obične ljude), kojima je to mehanizam odbrane od potencijalnog poraza. Većina se plaši ishoda, da ovaj ostane i nastavi da teroriše, pa će to biti lakše "progutati" ako nije bilo previsokih očekivanja. Da bi se stvarno išlo do kraja mora svaki pojedinac da se oslobodi tog straha. Konkretizacija se dešava na lokalu i onda ne vidim smisao priče da nema rezultata od subote. I te kako ih ima. @Drug Crni Nemam pojma o čemu se govori, ali ja sam bila, pa prilično euforična. I smem da se kladim da nisam bila jedina, ljudi ono je neopisivo. Klip na IG tog naloga koga si pomenula je naslovljen sa "sve mir". I sad se stresam kad gledam ❤️
Урош19 Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 11 minutes ago, Урош19 said: https://www.instagram.com/reel/DHV2bH9PYQL/ Evo i za ljude bez instagrama 1 2
dali_man Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 16 minutes ago, JPM said: Mislim da postoji, samo nije dovoljno probuđena. Nažalost. Kažem nažalost jer se plašim toga šta treba da se desi da bi se probudila. Mi smo Slobu smenili nakon godina ratova i sankcija i svakakvog unižavanja naroda. Danas, koliko god to paradoksalno zvuči, ne postoje ni sankcije ni ratovi, a finansijski stojimo kudikamo bolje nego li tad. Uz to, nije ni direktna posledica krađe izbora a ne lete nam ni bombe nad glavom. Vučić je u boljoj poziciji od Slobe. Jasna mi je tvoja poenta, ali ako su nama potrebni ratovi, sankcije i nemastina da bi se pobudila kriticna masa, onda nama bas nije dobro.
Урош19 Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 1 minute ago, srlepajce said: 🤣 Jbt ali da u doba tehnike oni nesto glumataju Baš sam to pričao sa drugom u subotu kad smo došli sa protesta, ponašaju se kao da je neka 1993. i da ne postoji internet 3
robespierre Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 1 minute ago, Урош19 said: Baš sam to pričao sa drugom u subotu kad smo došli sa protesta, ponašaju se kao da je neka 1993. i da ne postoji internet Za penzionere nad kojima sprovode teror držeći ih u hipnozi putem nacionalnih frekvencija i jeste 1993. 5
JPM Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 2 minutes ago, dali_man said: Jasna mi je tvoja poenta, ali ako su nama potrebni ratovi, sankcije i nemastina da bi se pobudila kriticna masa, onda nama bas nije dobro. Naravno da nam nije dobro. Mi smo dupeuvlakačko, nezrelo, idolopoklonačko, bedno društvo bez osećaja za viši interes. Potrebno je da dobijemo direktno po pičci da bismo reagovali. Pogledaj samo gomilu ljudi koji ne razumeju razmere tragedije koja je zadesila porodice stradalih u Novom Sadu. Ne razumeju. Mozak im ne dobacuje do empatije. E kad se desi njima, biće im jasno. 5
Helena Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 17 minutes ago, Урош19 said: https://www.instagram.com/reel/DHV2bH9PYQL/ Kako ga razvlače po društvenim mrežama vršnjaci i kako će biti surov sudar sa stvarnošću. 2 minutes ago, JPM said: Naravno da nam nije dobro. Mi smo dupeuvlakačko, nezrelo, idolopoklonačko, bedno društvo bez osećaja za viši interes. Potrebno je da dobijemo direktno po pičci da bismo reagovali. Pogledaj samo gomilu ljudi koji ne razumeju razmere tragedije koja je zadesila porodice stradalih u Novom Sadu. Ne razumeju. Mozak im ne dobacuje do empatije. E kad se desi njima, biće im jasno. A mi smo ti pravi primer kuvanja žabe. Za ovo o čemu sad govorite. 2
NMX Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago https://n1info.rs/vesti/pogledajte-snimak-ko-je-koga-udario-i-poprskao-biber-sprejom/ BIBER SO 5
DameTime Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago (edited) 14 minutes ago, srlepajce said: 🤣 Jbt ali da u doba tehnike oni nesto glumataju Ali ovaj svinjac tamo, božemesačuvajisakloni, ovo je deponija u centru Beograda... Smrad, otrov (i bukvalni i metaforički) koji se širi gradom. Edited 8 hours ago by DameTime reč 11
Kooineeperk Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 9 minutes ago, srlepajce said: 🤣 Jbt ali da u doba tehnike oni nesto glumataju 3 minutes ago, robespierre said: Za penzionere nad kojima sprovode teror držeći ih u hipnozi putem nacionalnih frekvencija i jeste 1993. Upravo ovo sto Robespierre kaze. Oni su ovo iscenirali za njihove glasace. Informer prate samo njegovi (dobro, i @Don Dusko). Nece istina doci do njih. Na nama je da nasim bakama i dekama, roditeljima, tastu i tasti 🙂 prikazemo pravu istinu jer RTS i ostali partijski mediji nece.
Don Dusko Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 56 minutes ago, Урош19 said: Samo pogledaj snimak ležanja u kolima hitne pomoći i sve će ti biti jasno Kad je skontao da snima kamera krenuo onako da zmuri a do tada normalno. :D 1
Helena Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 5 minutes ago, DameTime said: Ali ovaj svinjac tamo, božemesačuvajisakloni, ovo je deponija u centru Beograda... Smrad, otrov (i bukvalni i metaforički) koji se širi gradom. Ja sam pogledala ceo Šarovićev video od 40 minuta i imala sam utisak da mi smrdi preko telefona i ne ne zajebavam se. 2
Урош19 Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 11 minutes ago, robespierre said: Za penzionere nad kojima sprovode teror držeći ih u hipnozi putem nacionalnih frekvencija i jeste 1993. To znam ali opet većini tih penzionera će njihova deca ili unuci pokazati šta se stvarno desilo.
Cavani Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Studenti su ih vratili na originalna radikalska podesavanja, prestali su i da se trude da im lazi izgledaju uverljivo. 9
Don Dusko Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 20 minutes ago, srlepajce said: 🤣 Jbt ali da u doba tehnike oni nesto glumataju Znaci samoodbrana i nije glavnog cacija niko napao. Hahaha koliko su jadni.
Pletilja Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 1 hour ago, dali_man said: Ne postoji jos uvek. Jer da postoji mi bi uveliko imali generalni strajk, i masu ljudi na ulicama svakog mesta u Srbiji. Jedno je biti u masi od par stotina hiljada ljudi i verovati da nece bas vama da padne neka cigla na glavu, drugo je izaci na lokaku pravo ispred pendreka nekog zandarma. Pa...ja izasla pred pendrek, baba od 74 godine.....studenti takodje, ako vam je dobro, onda nista.... 3 2
dali_man Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 3 minutes ago, Pletilja said: Pa...ja izasla pred pendrek, baba od 74 godine.....studenti takodje, ako vam je dobro, onda nista.... Eh, lako je Vama... Spoiler Salim se. Veliki respect
Don Dusko Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 22 minutes ago, Kooineeperk said: Oni su ovo iscenirali za njihove glasace. Informer prate samo njegovi (dobro, i @Don Dusko). Nece istina doci do njih. Mora neko pratiti sta neprijatelj pise... Svakako ja ic to ne verujem. Zato sam odmah napisao predstava sekte. 1
NikadProtivKaline Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 4 hours ago, Gromovnik said: A osnovni razlog je da vecina ljudi prvenstveno gleda svoje dupe. Imam platu 900-1000 evra......bas me briga za vladavinu zakona i unistene institucije. ne razumem ovaj deo? kako plata od 900-1000e tacno spasava mene, moju porodicu i bliznje od nadstresnice 2.0 i svega sto moze da usledi? 2
Plavi Dres Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Važan tekst na sajtu Peščanika, a povodom diskusije kakav nam protest treba (ili nam je trebao): https://pescanik.net/3-5-odsto/ "Masovnost pokreta protiv korupcije u Srbiji mogla je da se nasluti tokom poslednjih meseci. Ako je on do sada bio razuđen na skupovima u Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu i u mnogim drugim mestima širom Srbije, pokret je u subotu pokazao svoje prave razmere. Sada je jasno, više nego ikada, zašto režim pokušava da ovaj nenasilan otpor zarazi nasiljem. To mu odgovara jer, kako pokazuje istraživanje Čenovet, nasilni pokreti su mnogo manje masovni od nenasilnih i imaju mnogo manji procenat uspešnosti. To što režimu strategija nasilja nikako ne polazi za rukom govori o rešenosti, strateškoj promišljenosti i zrelosti pokreta koji vode studenti. Protest 15. marta bio je remek-delo organizacije i samodiscipline studentskog pokreta." 15
Recommended Posts