Jump to content

Recommended Posts

Posted

Za mene jako, jako, jako pametna odluka studenata za pomeranje skupa na Slaviju.

Ovaj skup je njihov a njihova zelja je da skup bude miran i to bi trebalo svi da postujemo.

Sa ovim su lepo uterali nenadleznoj instituciji a bogami i nekima koji su ovim skupom hteli da se okoriste.

• Like 1
Posted (edited)
15 minutes ago, Red said:

Pomeren protest na Slaviju!

Profil studenti u blokadi su posle toga objavili vidimo se ispred skupštine

Edit: I ETF je obrisao objavu

Edited by Урош19
Posted

Nastavak od malopre: 

I još: juče u podne Mojsilović sazvao dvadesetak generala i pukovnika na brifing i rekao im da moraju da budu spremni da brane državu, da će on biti ispred svih i predvoditi ih od napred. Neki general odgovorio da oni ne vide nikakvu situaciju koja zahteva ustavno angažovanje vojske, Mojsilović odgovorio ti ne vidiš ali ja koji sam na vrhu piramide vidim. Onaj mu odgovorio "e pa kad si na vrhu piramide ti brani faraona, moja vojska će granice"

Svi mogući kanali pa i delegacija Srba iz Zagreba pokušali da ubede Porfirija da ne mrsomudi i da bude jasan da on ne brani Vučića, sve ih odjebao.

• Like 1
  • Ha-ha 2
Posted
2 minutes ago, Smrtokapa said:

Čuo sam i ja ovo ali posle toga sam čuo da će samo neka bina biti na Slaviji.

Sačekajmo zvanično.

Da, da, sad vidim da FON objavljuje da ostaje kod Skupštine.

Posted
16 minutes ago, fancy said:

6. Obična policija qwrtzem mrdnuti neće protiv naroda. Stajaće, mrdaće ali neće braniti ovoga i ne treba ih ni provocirati ni napadati. Ovo prvo "našim" napaljenim budalama ni juče u smirenoj atmosferi niko nije uspeo da objasni pa me strah za danas. 

6. Žandarmerija iz BG, NS, KG itd kažu gotovo sigurno na našoj strani. Nisu sigurni za odrede sa juga, Vranje, Novi Pazar itd.

Info od jednog "običnog" policajca: ponesite maske/marame i rastvor vode i sode bikarbone ili fiziološki rastvor, najverovatnije da će biti dosta suzavca.

Posted

500 jura stajanje ispred skupstine kao zivi stit u subotu, u trecem prstenu odbrane

1000 jura za one u prvim redovima, u prvom prstenu

ekipu iz kladze mobilise sitni krimos i zelenas, a njega je angazovao zelenas na veliko iz NS

...da ne navodim imena...

• Ruke su vam krvave! 5
Posted (edited)

Oprez ljudi 

Imamo posla sa bolesnikom

Nikako sami. Ko god je sam neka se ne ustrucava da se prikljuci grupi ljudi.

I sto dalje od ćacilenda

Edited by srlepajce
  • Ruke su vam krvave! 2
Posted
10 minutes ago, srlepajce said:

Oprez ljudi 

I sto dalje od ćacilenda

Znači prepoznavanje po prslucima i kačketima.

Posted
1 hour ago, Nek grmi jako said:

Ajmo sad.

RTS, Pink i Hepi puštaju snimak unazad, da njihovi gledaoci vide kako zli studenti otimaju deci slatkiše.

• Like 1
  • Ha-ha 4
Posted (edited)

Dobra odluka studenata, možemo da pričamo da li je bilo boljih mesta ali protest nije smeo da ide kod skupštine jer je nepomenik sve spremio za tu lokaciju da izazove nerede. Mislim da je glavna stvar koja se desila i uticala na ovu odluku onaj razgovor PSG. Nažalost taj razgovor koji non stop puštaju daje savršen alibi nepomeniku da izazove nerede i da to pije vodu kod većine građana, pogotovo kod njegovih glasača. Po meni bolje da su odredili dva mesta koja su relativno blizu jer će biti isuviše mnogo ljudi za Slaviju i pretpostavljam da će dosta ljudi otići kod skupštine. Ja bih odredio Slaviju i Autokomandu kao mesta protesta pa taman da ljudi mogu relativno brzo da idu od jednog do drugog mesta. Ta dva mesta spaja Bulevar Oslobođenja, taman lepo ime za ulicu kuda će se većina ljudi kretati. Kod Autokomande može i da se blokira Autoput tako da ima i ta opcija.

E sad skup je na Slaviji ali to ne znači da će protest biti tu, možda će biti neka šetnja, ostaje da se strpimo do 16h i vidimo. Ja nažalost neću danas ići iz nekih privatnih razloga, no iz moje uže porodice biće 3 člana tako da ću imati predstavnika na licu mesta 🙂

Zašto je bitno šta pričaju režimski mediji ? Pa zato što ako ne spustimo nepomenika makar na 40% nikada ga nećemo skinuti. Trenutno dobija 50% i ne možemo mu ništa. Za tako nešto postoji tri mirna načina. Prvi je slobodni mediji, ali to se neće desiti sigurno jer prvo što je uništio je bilo upravo to. Druga varijanta je prelazna vlada pa da ne mogu da ucenjuju i kupuju glasove, za sada deluje da ni to neće dati no ovo bi moglo da se promeni posle još par meseci protesta. Treća varijanta je novi 5. oktobar ali za to treba da sazri vreme i da se uhvati neka veza sa vojskom i policijom da ga ne brane. Od ovoga trećeg smo najdalje. Dakle ostaje to da njegove laži budu što slabije pa da i onaj deda što smo ga gledali na TV koji gleda Pink a ide na proteste može uvek da ih provali. Zato se ne smeju davati penali njihovim medijima.

Šta je smisao traktora i ćacija, pa upravo da isprovociraju nerede i nasilje. I kao što vidimo sinoć su već krenuli. Verovatno su neke traktore demolirali i protestanti ali većinu su oni sami sjebali da bi mogli da optuže studente za to. Ono prevrtanje su verovatno oni uradili ali su ga snimili iz daljine i neka crno bela kamera pa ne može niko da se prepozna. Danas da je tamo bilo 100k protestanata bilo bi jako lako da se iscenira incident i da u njemu uzmu učešće i pravi demonstranti. 

Što se tiče četničkih obeležja savetujem vam da se ugledate na studente. Ima i njih kojima to smeta, kao što tom četniku studentu isto tako smeta neko drugo obeležje ali su svi zajedno tamo i već tri meseca se ne dele kao mi nego složno rade na svojim zahtevima. Ako niste sposobni za to onda se pomerite u stranu i makar na taj način ne odmažite jer svakako indiretkno radite za nepomenika i njegov ostanak na vlasti svojom neaktivnošću ali bar ne pravite štetu studentima i ostalima.

Edited by Klotzen
  • Like 3
Posted
36 minutes ago, srlepajce said:

Oprez ljudi 

I sto dalje od ćacilenda

To jednostavno nije moguce.

Ulica koja vodi pored skupstine od Bulevara do Trga Nikole Pasica moze da primi jedva nekih 30 hiljada ljudi uz prilicno dobru gustinu, naravno bice ljudi po Takovskoj duz Bulevara ma svugde ali prostor koji je ostavljen za skup je previse skucen za broj ljudi koji se ocekuje.

Imam naravno vise pretpostavki zasto je napravljen brlog sem sto ce oni pokusati da izazovu nemire jos jedan od razloga da se ostavi sto manji prostor ispred skupstine ako dodje do nemira policija mnogo bolje deluje kada se ljudi sabiju u okolne uze ulice. 

• Like 1
Posted (edited)
15 minutes ago, Klotzen said:

Zašto je bitno šta pričaju režimski mediji ? Pa zato što ako ne spustimo nepomenika makar na 40% nikada ga nećemo skinuti. Trenutno dobija 50% i ne možemo mu ništa.

Dobija 50% na prosečnu izlaznost od 50-55%, jer salonske opoziconare i "nemamzakoga" mrsomude iz kauča ne možeš da pokreneš taj jedan dan u godini, da izdvoje 20 minuta svog vremena i odu da glasaju. Videli bi mi te procente da je izlaznost 65-70%. Ovde se masovno izlazi na izbore tek kad voda dođe do grla (videti pod 5.oktobar), što ovde očigledno nije slučaj, ma šta ko o svemu ovome mislio.

Edited by drgnk
  • Like 1
Posted

Video sam u naselju sretenjsku zastavu i transparent na kome piše 'demokratija', latinicom, a pored mapa obrisa Evrope.

Ipak idem i nadam se da ću ih sustići.

• Like 3
  • Love 1
  • Ha-ha 3
  • Pumpaj! 2