Jump to content

Recommended Posts

Posted

Samo da pohvalim studente za akcije prethodnih nekoliko dana.

Pametni i konkretni zahtevi koji na oko deluju sitno, a zapravo gađaju u suštinu metoda kojim ova interesna grupa koja upravlja Srbijom organizuje svoju vlast

• Like 11
Posted
  On 12/5/2024 at 2:24 PM, NMX said:

Koliko znam, nije. A i ako jeste, proćiće krivična prijava (možda čak i optužnica) protiv nje kao i protiv svih drugih ikdaa u ovoj državi. Evo vrtim u glavi, ja ne znam nikoga iz pred petooktobarskog perioda niti ikoga iz perioda 2000-2012. da je bio osuđen. Mira, Sloba, Kertes, Karić, Mišković, Dulić, Bubalo, Dragin, Milosavljević, Matić, Rašeta....ja mislim da niko osuđen nije. Pa mi se nešto javlja da neće ni ubuduće

Expand  

Nisam pravnik ali dovoljmo znam da pravnog postupka ne moze biti bez prijave kojom se isti postupak pocinje.

Posted

@protesti na fakultetima - studenti mog fakulteta ce imati plenum sutra, nakon koga se ocekuje blokada. Studentski parlament studenata mog fakutleta je na objavu za blokadu reagovao sa jednim jaaako bezveze "zabrinutost zbog zloupotrebe visokoskolskih institucija" - vec godinama je jasno da vecinu studentskih parlamenata (u manjoj ili vecoj meri) vodi/instruise SNS, pa evo i potvrde. Inace, studenti koji predlazu blokadu su poslali i uljudan mejl profesorima, pa vas izvestavam koliko se pojavilo sutra na blokadi.

Sad, niko se od studenata koji pozivaju na blokadu nije predstavio, ali se nadam da su dobro ili makar solidno organizovani, a ne da idu na 'pomoz Bog'. Dalje, nisam odusevljen koji su studenti vodili dosadasnje opozicione aktivnosti na mom fakultetu, ali tako to ide, valjda.

Jos par crtica gde je vlast presla crvenu liniju sto se tice univerziteta:

- zasto SNS kontrolise studentske parlamente, osim zbog potrebe da kontrolise sve - promenom zakona pre par godina uvedeno je da predstavnici studenata (citaj studentskog parlamenta) ucestvuju u izboru dekana sa 20% glasova. Ovo naizgled izgleda kao dobra mera, ali samo naizgled - u praksi, ovo je moguc tas na vagi za "napredne" kandidate i preglasavanje kolektiva fakulteta. Imao bih jos sta pisati, ali ovo je glavno.

- pravila glasanja za clanove studentskih parlamenata je na mnogim fakultetima obeshrabrilo neSNS (citaj neorganizovane i neinstruisane) studente da ucestvuju u ovom procesu, sto je dovelo do totalne SNSizacije parlamenata...

- pre par nedelja su probali da promuvaju bez javne rasprave i na brzinu zakon o visokom obrazovanju u kome se dozvoljava dovodjenje stranih fakulteta i njihovo dotiranje iz budzeta. U teoriji odlicna mera, mogucnost da Srbi imaju pristup dobrim/odlicnim skolama, imaju celokupnu nastavu na eng, a uz sve to nostirfikovanu diplomu i trasiran put i u Srbiji i inostranstvu. U praksi - obicna shema za degradiranje domacih fakulteta i za pranje para. Naime, ti strani fakulteti ne bi prolazili proces akreditacije, odnosno proces provere nastavno-naucnih kapaciteta i valjanosti nastavnog plana. Dalje, drzava budzetska sredstva drzavnim fakultetima uplacuje neredovno i konstantno mashe smanjenjima, platnim razredima, oduzimanjem sopstvenih sredstava, inspekcijama, neslaganjima razlicitih ministarstava oko finansiranja, itd. Drugim recima, ni za drzavne fakultete se nema para/ne zeli da se izdvaja, a sad hoce da izdvajaju za strane - tipicna shema za pranje para...  Naravno, SNS pusta traceve da su hteli da dovedu Bocconi i bavarski TUM, ali znamo za jadac... Dobrom i pravovremenom reakcijom dekana i rektora, Univerzitet je  Vucevica i Vucica prilicno iznervirao, predlog je povucen, ali jasno je da ce ponovo potegnuti.

Zbog svega ovoga (uz ono "sad su dosli po mene"), ocekujem bar 25% nastavnog kadra sutra...

Mojih 5 centi, mozda neko ovo vidi drugacije...

I plz, ne idite u smeru 'a sto su studenti/profesori cutali do sad'..

• Like 5
Posted
  On 12/5/2024 at 1:14 PM, DameTime said:

Čeda Antić gostuje u Balkan Info, tvrdi kako se srpstvo ne neguje dovoljno u CG, a svojevremeno je podržao i Irinejevu izjavu da Srbi u CG imaju tretman kao nekad pod NDH. Struka u pm, ne bi njemu pomoglo ni da ima pet fakulteta i doktorata. 

Expand  

Idiot. Ja već zamišljam kako neki njegov kolega sa druge strane granice koji voli Pavelića kaže kako srbijanski povijesničar nacionalist i sam tvrdi da je u NDH bilo super.

A evo i čistog primera intelektualne prostitucije na Balkan info: INTERVJU: Čedomir Antić - Naš narod je smetnja vekovima starim planovima velikih sila!

Možda ovaj ne tvrdi da su Srbi nastali pre ameba ili dinosaurusa, ali ako misli da se ceo štab NATO brine šta će da uradi neki Milojko u opancima ili Radojko sa šajkačom, onda je a) lud, ili b) pokvareno đubre.

Mislim da bih u ovom slučaju zaokružio ono pod b.

• Like 3
Posted
  On 12/5/2024 at 1:38 PM, NMX said:

Ma da li smo krenuli i Zagorku da peremo jebem nam sve da nam jebem više. Posle svega, osoba koja je najdirektnije odgovorna za stanje vladavine prava u ovoj državi, kreće pranje biografije. Mrš

Expand  

Naravno, kao Zorićka onomad kad je promptno isključila mlađeg batu iz Jovanjice pa dobila ordenje od starijeg.

Jebote kad se setim da su neironično gurali Zoku koridorku i slinavog Šoneta u novi talas opozicije, bukvalno za batine. 

Inače najveće zlo i laž je ukorenjeno mišljenje da su bolesnikovi tasteri oteti i zastrašeni i da se ne treba baviti njima. Apsolutno trebaznaju šta rade, naplatili su se kao u najluđem holivudskom kazinu i mora im se suditi od Zagorke do onog najsitnijeg vajber koordinatora. Bez surovog revanšizma biće nam vlasnici života duže od Turaka. 

• Like 3
Posted
  On 12/5/2024 at 8:26 PM, Eddard said:

Za neupućene, odakle taj simbol? 

Expand  

Iz Arene večeras, ako sam ispravno razumeo pitanje?

I ako nije neka montaža jer naravno da nisam na utakmici, nego sam video na Fejsu u više grupa.

• Like 1
Posted
  On 12/5/2024 at 1:38 PM, NMX said:

Ma da li smo krenuli i Zagorku da peremo jebem nam sve da nam jebem više. Posle svega, osoba koja je najdirektnije odgovorna za stanje vladavine prava u ovoj državi, kreće pranje biografije. Mrš

Expand  

Ma Marinika samo lupeta da opravda 'lebac koji zarađuje, ali joj to nešto ne ide pošto su joj studenti, gimnazijalci i aktivisti pokazali kako da radi sopstveni posao. Mora da joj je od onog štrajka glađu u Tominom stilu pao šećer, pa trabunja.

Što se tiče ekipe iz tužilaštva (malo slovo namerno), samo su se posvađali oko plena, ništa spektakularno.

• Like 1
Posted
  On 12/5/2024 at 8:32 PM, Utopista said:

Iz Arene večeras, ako sam ispravno razumeo pitanje?

I ako nije neka montaža jer naravno da nisam na utakmici, nego sam video na Fejsu u više grupa.

Expand  

Pitanje je glupo postavljeno 😁

Mislim na poreklo i značenje? 

Posted (edited)
  On 12/5/2024 at 8:36 PM, Eddard said:

Pitanje je glupo postavljeno 😁

Mislim na poreklo i značenje? 

Expand  

Nije glupo, samo malo neprecizno. 

Taj znak se posle užasa u Novom Sadu isprofilisao kao poruka SNS kartelu - krvave su vam ruke.

Edited by Utopista
  • Like 2
  • Thanks 1
Posted (edited)

Otkud ideja da se Zagorka otela, da li se negde oglasila, učinila neki potez? Ne vidim ništa u vestima, čuh samo nešto na TV o nekim mogućim pomeranjima u tužilaštvu, koliko se sećam, bez pominjanja zagorke.
Ako se u ovom momentu, bilo ko iz ekipe, otrgne, suprotstavi, okrene, progovori to treba prihvatiti kao dar sa neba, ne, to ne znači oprost svih grehova. Sve potencijalne otpadnike treba ohrabriti, ne obećanjima i abolicijom unapred, ali ne treba odbaciti nijednu pomoć. Što više informacija iznutra i što više sukoba, nepoverenja unutar zločinačkog udruženja ubrzava proces.
Meni se ne sviđa zagovaranje revanšizma, po mom shvatanju revanšizam ne znači pošteno suđenje, lustraciju, utvrđivanje krivice, već osvetništvo po kratkom postupku, zamenu jednog bezvlašća drugim. I termin legalizam, zbog pogrešnog tumačenja,a i korišćenja u političkom delovanju Koštunicei oponenata, dobio je negativnu konotaciju, ne uzima se u obir da ono što je koštunica radio nije insistiranje na zakonitosti, naprotiv, radilo se o neprimenjivanju zakona i međunarodnih obaveza. Ne treba bnam ni to ni atmosvera linča i javnog vešanja. 

edit:

nađoh ovaj tekst u međuvremenu:Kad su popucale tikve:
Šta je pozadina obračuna šefa VJT sa Savetom tužilaštva i pušta li vlast niz vodu Zagorku Dolovac

Nadam se da, pored Stefanovića i Dolovac, postoji i treća strana, pošteni tužioci.

Edited by Div
  • Like 1
Posted

Haha, šta rade slepci

Drago mi je što su se i roditelji aktivirali pa podržavaju svoju decu, svaka čast.

Ima još poruka, mejlova i dopisa u nizu ispod ovog tvita.

• Like 7
Posted

https://nova.rs/vesti/hronika/muskarac-pokosio-ljude-na-pesackom-prelazu-tokom-zastani-srbijo/

„Udario ih je velikom brzinom, ljudi su padali po žardinjerama“: Muškarac pokosio više osoba na pešačkom prelazu na skupu „Zastani Srbijo“

Expand  

„Stajali smo na pešačkom prelazu, nezavisno od studenata. Iz pravca Studentskog trga naišlo je jedno vozilo koje je vozio stariji muškarac. On je insistirao da se jedan čovek pomeri kako bi on skrenuo udesno. Međutim, kako nije mogao da prođe, udario je nekoliko ljudi koji su se nalazili na pešačkom prelazu. Tada su ljudi počeli da uzvikuju: ‘Stani, gde ćeš? Gaziš ljude na pešačkom prelazu’,“ navodi očevidac N.B.

Expand  

Jebote zivot. 

Posted

Šta očekivati kada sledbenici ovakvih stvari i danas vladaju?  Kada se ovde od zločinaca prave heroji koji vise na televizijama?

Mi se kao narod nismo pokajali za stvari koje smo radili, nego kukamo kako je svet nepravedan prema nama, kako nas mrze bez razloga...

E pa to zlo zahvaljujući NATO paktu više ne može preko granica praviti zločine, pa onda pravi tamo gde može - ovde.  Sreća naša što smo geografski u Evropi inače bi nas tenkovima gazili, što čak nije ni isključeno ako se u svetu još više zakuva...

https://www.index.hr/mobile/sport/clanak/bio-je-najveca-nada-jugoslavenske-kosarke-najbolji-prijatelji-su-ga-mucili-pa-ubili/2597287.aspx?fbclid=IwY2xjawG_3IBleHRuA2FlbQIxMAABHTdCPX0wU0QoKkENZTFI6_IW-MIuBxhDsNnoICOANaYYVgaBEDLvLjp27g_aem_fJFMth29U2PNHHnpT6iIlQ

• Tuzno 1
Posted
  On 12/6/2024 at 1:56 PM, DJ_Vasa said:

Zna li se gde je ovo? Nemam Tnjiter, pa ne mogu da vidim.

Ovo što spominju Fancy i 40Wins se desilo u Vasinoj.

Expand  

Ma nema veze taj snimak, ovaj iz Vasine je Citroen C1, tablice zabeležene, kažu da su objavljene na Twitteru.