Jump to content

Studentski i građanski protesti i blokade 24/25

Henry Chinaski

Recommended Posts

NS plenum filozofskog sam odlučio da zove proglas dok su studenti iz Bg bili u putu, filozofi iz Bg ispali majmuni i brže bolje napustili blokade umesto da se to reši drugačije kad se sve završi i sad će krenuti spinovanje i trpanje narednih 10 dana.

Prelepo

• Tuzno 1

1 minute ago, Урош19 said:

NS plenum filozofskog sam odlučio da zove proglas dok su studenti iz Bg bili u putu, filozofi iz Bg ispali majmuni i brže bolje napustili blokade umesto da se to reši drugačije kad se sve završi i sad će krenuti spinovanje i trpanje narednih 10 dana.

Prelepo

Neće. Sve se odvija tako velikom brzinom tako da ne verujem ni da će Svinjformer to da spominje do kraja vikenda.

Da su ispali budale - jesu, mada mislim da će ostali studenti to da nekako srede. Ne znam kakav je bio sastav plenuma, tj. da li samo oni koji su bili na putu ili su se skupili na fakultetu, ali verujem da će to ispeglati do ponedeljka.

14 minutes ago, Nek grmi jako said:

Kada je reč o sociološkom, pa ako već hoćemo i kulturološkom kretanju ovakvih razmera, neke frikcije su potpuno logične, poput ovakvih nesuglasica oko nekih govornika, ali to će sve koliko večeras odneti dunavska voda ispod tri novosadska mosta.

Posmatrajući to iz ličnog ugla, shvatio sam da nekada ni sam nisam načisto koga bih voleo da vidim ili čujem, a koga ne bih. Recimo, Jovo Bakić me nekada dovodi u stanje očaja jer, po mom skromnom mišljenju, preemotivno reaguje i prenagljuje u trenucima kada nam je potrebna veća mudrost, a nekada mi deluje kao jedini normalan čak i kad se ponaša kao neki lik iz opusa Dostojevskog.

Mislim da je i to nebitno. Ako ima govornika, princip je isti kao na švedskom stolu - uzmeš/slušaš ono što ti se sviđa, a drugo zaobiđeš.

Baš komentarisasmo usput kako nekakvi govornici koji ne pripadaju studentima ili makar nastavnom kadru nisu najsrećnije rešenje jer skreću pažnju sa samih studenata i omogućavaju pravljenje režimskih spinova. Doduše, licemerno bi bilo da ja insistiram na tome, jer mi se na Autokomandi jako dopalo što je govorio Jovo Bakić (jer njega gotivim), a sada kao treba da mi smeta što govori npr. Kesić zato što o njemu postoje podeljena mišljenja.

Svakako mi deluje da su studenti sa BG filozofskog prenaglili, baš su ispali pravi stereotipni filozofi umesto da se fokusiraju na praktičnije stvari. :classic_smile: No na osnovu dosadašnjeg iskustva sa ovih protesta verujem da će ovo da se ispegla.

• Like 5

9 minutes ago, Drug Crni said:

Madonna > JK

Šta kaže Keruša, zna li se? Hoće li da objasni da je Madona samo jeftina i nepoznata pevaljka?

Neko pametno čeljade na internetu se pita hoće li Keruša da organizuje kontra-blokadu na Plavom mostu.

(Ne mogu da nađem autora ovog pitanja, pa se izvinjavam)

• Like 1

Малопре стигох кући. Незабораван дан у српској Атини.

Кренули смо јутрос око 10, јер је било јасно да ће после бити превелика гужва. Много је људи из Београда дошло, што се видело малопре на наплатној рампи на аутопуту када је колона већа од километра правила буку сиренама и пиштаљкама, извадила транспаренте. Нестварно. Наравно, било је и других градова.

Стигли смо некако таман да дођемо до Железничке станице у време када се одаје пошта страдалима. Језиво је бити тамо. После тога нешто јели и право на Мост Слободе.

Људи моји каква сјајна атмосфера, какви дивни људи. Заиста је привилегија била бити ту. Сви са истим циљем, све културно, лепо, нема никаквих гурања, свађе, инцидената било каквих. Број људи је у пику био нереалан. Ја, обично, када покушавам да отприлике проценим колико негде има људи, пробам да упоредим са Мараканом када је крцта на неким већим утакмицама. Смем да потпишем да је у једном тренутку било много више људи од тога. Заиста нестварна гужва. 

Све у свему, једно велико и лепо искуство. Хвала Новосађанима на гостопримству.

Edited by Red
  • Like 10
  • Love 4
  • Thanks 1

2 hours ago, Čvarkov said:

Preuzeto sa fb-a

Pita AV penzionera kada mu je neko pre njega povećao penziju za 11%? 

Evo kada:
1.01.2001. povećanje 59,94%
1.08.2001. povećanje 12,24%
1.01.2002. povećanje 13,05%
1.01.2004. povećanje 12,28%
1.01.2005. povećanje 11,64%
1.01.2008. povećanje 11,06%
1.10.2008. povećanje 14,13%

onda duuugo ništa...

Januar 2023. povećanje 12,1%
januar 2024 povećanje 14.8% 
i sad ovo

Ima i umanjenje isto od tog psihopate, to kao da se skroz zaboravlja. 

• Like 2

1 minute ago, DJ_Vasa said:

Šta kaže Keruša, zna li se? Hoće li da objasni da je Madona samo jeftina i nepoznata pevaljka?

Neko pametno čeljade na internetu se pita hoće li Keruša da organizuje kontra-blokadu na Plavom mostu.

(Ne mogu da nađem autora ovog pitanja, pa se izvinjavam)

1 minute ago, srlepajce said:

Kad krene Karleusa po njoj 

RDT-20250202-0043186195157646928388359.p

• Ha-ha 13

Ovo sa Madonom je velika stvar, cela  prica ima potencijal za ozbiljan bum na globalnom nivou

Materijali koji su snimljeni su fantasticni, ako dobiju odgovarajucu platformu mogu da postignu mnogo

Videli smo danas u ns i francusku televiziju.

• Like 2

Just now, Drug Crni said:

Đajić je mega car,ali priznajem da boldovani deo nisam i ne razumem..može pojašnjenje?

U fazonu da cemo morati moliti Italijane da isporuce krivce koji se nalaze u Trstu (po prici tamo zbrisali Vesic, Sapic)

• Like 1
  • Thanks 2

15 minutes ago, DJ_Vasa said:

Neće. Sve se odvija tako velikom brzinom tako da ne verujem ni da će Svinjformer to da spominje do kraja vikenda.

Da su ispali budale - jesu, mada mislim da će ostali studenti to da nekako srede. Ne znam kakav je bio sastav plenuma, tj. da li samo oni koji su bili na putu ili su se skupili na fakultetu, ali verujem da će to ispeglati do ponedeljka.

Mislim da je i to nebitno. Ako ima govornika, princip je isti kao na švedskom stolu - uzmeš/slušaš ono što ti se sviđa, a drugo zaobiđeš.

Naravno da je nebitno. Na toliku masu, pola njih i ne čuje govornika, a ne bih možda ni ja slušao da moja supruga nije od onih kojima je bitno da sve bude po planu i programu, pa dok ja blenem okolo, ona me podseća da slušam pažljivo obraćanja.

• Ha-ha 3

1 hour ago, Nicklord said:

@DameTime tvoj bivši faks (ako nisam pomešao 😄 ) uzeo malo da izmišlja nešto sa distanciranjem od 24h blokada u NSu. Izgleda Kesić i Bojana Vunturišević su preveliki političari

https://www.instagram.com/p/DFig-4lo-y-/?img_index=1

Cenim da je služba konačno našla nekog ko će da rasturi jedinstvo studenata. Gle, baš na fakultetu gde su vrlo često desnicarske organizacije imale puno sledbenika a služba najjače regrute. 

Dakle, poruka tog plenuma i studenata tog fakulteta je da ne žele da ovo sve dovede do rušenja psihopate. Ogradjuju se saopštenjem, ogradjuju se od građana i onih ljudi koji zapravo nisu ni političari ali govore protiv psihopate. 

Ne pada sneg... 

Dugo je i trajala ova bajka. 

• Tuzno 2

6 minutes ago, DJ_Vasa said:

Mora da sada Madona gorke suze lije kada joj je turbo-mega-giga zvezda opalila ovakav intelektualni šamar :lol_2:

Kad pljuvah navedenu spodobu, pre par godina na forumu, jedva se provukoh od nekih forumaša. Osim što je maloumna, pogana je do koske. Sticajem okolnosti upoznat sam s nekim detaljima oko kupovine Piksijeve kuće....Kretenuša, treba da se preziva, a ne Karleuša, lepše joj stoji.. I ko nju pita šta ona misli o svemu ovome. Nije ona, a i jedna je "Srpska majka"....:smiley58:

Edited by Constantin
  • Like 1