Jump to content

Recommended Posts

Posted

"

MFUBlokadi: Da se zapamte neka imena

Vladan Živaljević, prodekan za nastavu i predsednik izborne komisije Filip Mitrović, član izborne komisije Aleksandar Đurić, član izborne komisije

Aleksandar Obućina, student prodekan

Aleksa Radulović, predsednik studentskog parlamenta

Radica Knežević, predsednica organizacije Medicinski krug

Matija Egerić, student, veliki prijatelj Miloša Pavlovića, kog su kornjače sprovele

Vladimir Trajković, v.d. dekana

Bojan Bokac Borovčanin, glavni operativac Zlatibora Lončara.

Ovo je Bojan Bokac Borovčanin, čovek koji je u ime Zlatibora Lončara predvodio i koordinisao akciju upada u dekanat zajedno sa policijom. Borovčanin je član udruženja Nacionalna inteligencija i redovni gost na TV Informer, ali i blizak prijatelj članova studentskog parlamenta

"

• WOW 1
  • Ruke su vam krvave! 3
Posted

Izgleda da su odličili da preuzmu sve fakultete makar i na silu i da izbace studente napolje. Ovi ljudi iz policije treba dobro da paze šta rade jer ovo je na granici krivičnog dela. Možda bi ih sudije sada zaštitile na suđenju ali sutra kada hulja padne možda će ovo sudije da tretiraju i kao krivično delo.

• Like 4
Posted (edited)

Džaba im sve, studenti su izgurali pravdu i pobedili:

Inače, članove izborne komisije i njihova dva studenta, kao i ostale ćacijevce, policija izvela i bezbedno sprovela nakon izbora.

Edited by Volter
  • Like 1
  • Pumpaj! 3
Posted

Nije ovo nista posebno, Medicinski fakultet u Bgd im je jako uporiste, imaju i cacije profesore i u studentskoj organizaciji, tako da je ovo bilo ocekivano. Doduse po onome sto cujem nije ni nasa strana bila mutava pre ove intervencije (i ako, podrzavam).

• Like 1
Posted

Tek sam malopre video sta se desavalo, malo sam odmarao od telefona juce, a jutros me odmah uhvatio posao u masinu.

Ono teranje kroz razbijen na kraju prozor je bilo ‘chef’s kiss’. Bravo lekari!

Ali iskren da budem iznenadjuje me da na bilo kom fakultetu nije bas bas ubedljiva pobeda studenata u blokadi. Mislio sam da je u toj populaciji odnos 80:20 ali ajde ne mracim previse.

Mada takav retardiran pokusaj kradje se ne vidja cesto. Videcemo da li ce pokusati jos nesto ili ce proceniti da im u ovom trenutku ne treba neka eskalacija

Posted

Zasto te ovo cudi? Mene cudi da na medicinskom fakultetu u Bgd uopste pobedjuje prava strana. Broj SNS nepo beba tamo je nenormalan, plus imas i one u direktnoj vezi sa Loncarom, odatle je potekao i prvi caci Pavlovic.

• Like 4
Posted

Ono što je važno i koliko sam ispratio na svim ostalim fakultetima gde su održani izbori, pobedili su studenti u blokadi. Uskoro i DUNP ima izbore.

• Pumpaj! 2
Posted

Dok sam ja bio student ta glasanja za parlament su bila toliko neregularna da nije imalo poente uopšte ići da se glasa nešto. Sumnjam da se nešto zaista promenilo.

Posted (edited)
26 minutes ago, Nicklord said:

Dok sam ja bio student ta glasanja za parlament su bila toliko neregularna da nije imalo poente uopšte ići da se glasa nešto. Sumnjam da se nešto zaista promenilo.

Uh kad se setim kako su Zeka i sateliti "zatvarali" glasanja na Pravnom i Ekonomskom u Kragujevcu...

Sad je Zeka prilepak SNSa u gradu, a ovi drugi takodje rasuti po rezimskim strankama ili glume opoziciju u vidu POKSa.

Jedan je godinama bio na izlogu SNSa u KG iako je zvanicno bio POKS ili DSS, ne mogu da pogledam vise, pa se valjda vratio u SNS pre godinu, dve.

Jedna druga bila glavna u Kragujevcu za Zavetnike, pljuvala Vucica izdajnika na sva usta, ne znam gde je sad i da li je. Mada joj je otac poznati udbas tako da me nista ne bi cudilo. Sa kakvom sam elitom studirao treba da budem ponosan.

Edited by McLeod
Posted
1 hour ago, McLeod said:

Zasto te ovo cudi? Mene cudi da na medicinskom fakultetu u Bgd uopste pobedjuje prava strana. Broj SNS nepo beba tamo je nenormalan, plus imas i one u direktnoj vezi sa Loncarom, odatle je potekao i prvi caci Pavlovic.

Nisam upucen detaljno.

A sticajem okolnosti sam na protestima cesto sretao ljude sa medicinskog pa sam stekao drugaciji utisak

Posted (edited)

@Bul-Kathos dobar foto-robot, ali problem je u tome što i Vučić zna za jadac pa je sistematično demonizovao svakoga ko bi uskočio u tu ulogu. 

Nije džabe Đilas sistematski razmontiran i popljuvan do mjere da ga i neki planinski čovjek sa dva kanala ne može očima vidjeti.

I Ponošu, koga sam pomenula nedavno, se učitavalo ponešto, mislim posebno mjesto rođenja i porijeklo (minvajl, Čale stronk).

No Ponoš je već čovjek u 60tim, da Miloš Jovanović nije takav kakav je, mogao bi se na njega preslikati mađarski scenario, što se tiče ideološkog profila i godina. Ćuta bi teoretski mogao biti takav neko da nije eksplozivnog karaktera i opšteg utiska nestabilnosti i prevelike ležernosti i neozbiljnosti (famozno "odijelo čini čovjeka") koji odaje. Plus što je i on nekako mutan igrač.

To su eksponirani ljudi, ali tu stižemo do kvake 22, tražimo nova lica, a novim licima ne vjerujemo jer ih ne poznajemo.

Mislim da, što se političara na terenu tiče, takav jedan foto-robot ostaje samo teorija, u praksi ne postoji. 

edit, sjetih se "zgrčenog" Saše Jankovića, taj čovjek je bio dobar predsjednički kandidat ali su ga totalno uništili.

O tome govorim.

Edited by Mina D. Harker
  • Like 3
Posted (edited)
21 minutes ago, Barkley#34 said:

Pitanje je koliko njih uopšte izlazi na izbore za studentski parlament u odnosu na ukupan broj studenata.

Iz mog iskustva s fakulteta 05-20, to je uvek bio jedan manje-više zatvoreni krug ambicioznih oportunih studenata koji su jurili tu neke svoje agende i privilegije, ne nužno političkog tipa, i sa kojima većina i studenata i nastavnog kadra nije imala mnogo posla... osim onih koji su s njima bili "u kombinacijama".  Od kad su krenuli plenumi, blokade odmah je Vučićeva mafijaška vlast udarila kontru preko "jedinih legitimnih studentskih tela" tj. studentskih parlamenata... tako da je bilo jasno, bukvalno nacrtano, šta se u budućnosti, kod izbora st. parlamenata mora uraditi.

Kapiram da su se zadnjih godinu ipo dana studenti s plenuma dobro organizovali da ni taj segment više ne prepuste ćaci brigadama.  

Medicina je jako zajeban fakultet, baš zbog jezivog nepotizma, većeg nego na drugim fakultetima.

Edited by fancy
  • Like 1
Posted
22 hours ago, Barkley#34 said:

Imaš li neko ime za ovaj fotorobot?

Na predsedničkim se ne ide na Vučića. 

A kako već rekoh, mislim da će se na parlamentarnim iči na širi krug prepoznatljivih lica. 

Ovo je "the yacht" pitanje, ili pitanje od milion dolara, odn. da znam odgovor na ovo pitanje, do sada bi me vec angazovao Vucicev tim da radim preventivno protiv uspona ovakve licnosti ili bi me angazovala opozicija da radim na pripremi kandidata ovakvog profila. Najbolji i dan danas jeste Ponos, ali mu je reputacija opala u odnosu na koronavirus pandemiju period, tako da ne verujem da on ima kapacitet da se suprotstavi Vucicu. @Mina D. Harker
Ne moze sirok front ljudi da se suprotstavlja Vucicu, nevezano da li su parlamentarni, predsednicki, izbori za mesnu zajednicu ili izbori za selektorsku komisiju reprezentacije. Narod mora da vidi vodju, koji ce isto da crta po tablama, samo sa suprotne strane. Kandidat koji moze da pobedi nije "najglasniji protiv Vucica", vec onaj koji ostavlja najuverljiviji utisak da moze da nosi drzavu posle Vucica. Prof. Slavisa Orlovic u svom delu pokazuje da je u Srbiji lider cesto veci "brend" od stranke. Drugo, pobede protiv dominantne vlasti u Srbiji nastajale su kada je protivnik uspevao da objedini siri politicki prostor.

Posted
38 minutes ago, Bul-Kathos said:

Narod mora da vidi vodju, koji ce isto da crta po tablama, samo sa suprotne strane. Kandidat koji moze da pobedi nije "najglasniji protiv Vucica", vec onaj koji ostavlja najuverljiviji utisak da moze da nosi drzavu posle Vucica. Prof. Slavisa Orlovic u svom delu pokazuje da je u Srbiji lider cesto veci "brend" od stranke.

Koštunica iz 2000. je bukvalno suprotan primer navedenom.

Kažu ljudi koji se bave kampanjama da je najvažnije da kandidat nema puno negativnih ocena, pozitivne će se nakupiti. Zato recimo Đinđić nije bio dobar kandidat jer je toliko olajavan da se podsvesno stvarala negativna slika a Koštunica nije imao nikakav teret a odličnom kampanjom je postao više nego dobar kandidat.

41 minutes ago, Bul-Kathos said:

Najbolji i dan danas jeste Ponos

Naveo si godine kao negativan faktor za Đokića a Ponoš je čak stariji od njega. On bi bio solidan kandidat da se juče-prekjuče pojavio. Ovako, uz neke kvalitete koji mu se mogu istaći ostaje problem što on i njegova partija (u kojoj ima obrazovanih ljudi) više deluju kao komentatori i think-tank nego kao motivatori i političari. Dodatno, on je šef jedne partije, pa bukvalno niko ne bi pristao da SRCE postane DSS od onomad i iskoči u prvi plan.

Ako je ovaj pokret pobune uspeo bez prepoznatljivih vođa da pokrene neviđenu energiju i mitinge u Srbiji i ako su na lokalu takođe bez vođa uspeli da pariraju sns-u u nepovoljnim okolnostima, cenim da će takav pristup biti i dalje, uz naravno lica koja će biti prva među jednakima, kao tim kojem možeš da "prepustiš državu", kao što ti reče.

Inače, dr. Milić je krenuo u svoju kampanju uz poziv ostalima na okupljanje, gurajući neki kao program, koji se odnosi na kozmetičke bajke, reciklira Dinkićeve pričice i sadrži cirka 80-90% budalaština. Najavljuje da ima inf. da će izbori biti 5. ili 12. jula.

• Like 1