le piaf Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago I mene zanima ovo što fillam pita. Kakvo je mišljenje upućenijih o rektoru?
McLeod Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Ja sam o tome pricao pre godinu dana. Sve je to tacno, ali mislim manje bitno trenutno, jer je danas jako tesko naci osobu na funkciji koja nema putera na glavi. Vecina koja je prezivela je vec neko vreme u penziji, jer ovaj vlada 14 godina. Tako da postoje ljudi koji su ostali na nekoj poziciji jer jednostavno ovi nisu mogli da ih smene jer im je njihova ekspertiza potrebna (samo da ovi budu "neutralni" jelte), ali novi koji su dolazili su svi dolazili uz njihov manji ili veci amin, tako da Djokic spada u tu grupu. Na primer, ona tuziteljka koja je premestena jer je pocela da istrazuje OKG je takodje "njihova". Ali u jednom trenutku je dosla u sukob sa nekim i sad je "blokaderka". Isto kao sto ovaj sukob u tuzilastvu nije sto su se naprasno setili da rade svoj posao, nego sto postoji sukob izmedju Stefanovica i Dolovac, i mi navijamo za jednu Zagorku Dolovac da pobedi u tom sukobu, sto je suludo. Ali, nama trebaju ljudi koji su u sistemu, jer drugacije necemo moci da napravimo nista, jer ako je citav aparat monolitan i pod njegovom totalnom kontrolom, nema ni curenja informacija, nema ni pukotina, tako da za rusenje Vucica ce nam nazalost trebati neki ljigavi svedoci saradnici. Ja bih voleo da mi mozemo da napravimo novo drustvo i u tom smislu revoluciju i sve ih posaljemo na smetliste, ali to nece biti moguce. Zato sam uvek i bio protiv bojkota, taj glupavi bojkot mu je produzio vlast za minimum pet godina. Ne pricam o bojkotu BG izbora, vec prvi, za drugi bojkot se uglavnom svi slazu da je bio potpuno retardiran. 7
berti Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 16 hours ago, Volter said: Nova odbornica u Nišu, tačnije lažna. Šta je bre ovo bem ti sunce žareno, ovo đavo? Ne zna ni da izgovori tekst. Jbt, tek sada sam skontao da je ova jedno vreme bila moja izabrana doktorka. Bila je ok sasvim. Sta li joj je ovo trebalo, postala je predmet sprdnje.
Gaga Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) 46 minutes ago, fillam said: Vidim po netu da malo provejava i skepsa glede rektora Djokića. Zanima me generalno vaše mišljenje da li ima prostora za tako nešto? Navodi se da je pod sumnjivim okolnostima postavljen kada je smenjena Ivanka Popović 2021. i da je za njega lobirao Šarčević, tadašnji ministar prosvete; da kao urbanista nije imao primedbe na BG na Vodi i još neke sumnjive projekte, em je u tom trenutku bio i član UO FK Crvena Zvezda, pun hvale za Zvezdana Terzića. Nema pogovora da se zauzeo za studente kroz celu ovu borbu i da ima punu podršku plenuma i studentskih zajednica, što bi trebalo da je u ovom trenutku u vremenu dovoljno. Nisam znao za ovo osim za Zvezdu,pod kakvim sumnjivim okolnostima je postao rektor? Ja sam se nadao da će na ovom mestu gde je on upravo biti njegova prethodnica Ivanka Popović ali nista. Edited 2 hours ago by Gaga
NMX Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 32 minutes ago, le piaf said: I mene zanima ovo što fillam pita. Kakvo je mišljenje upućenijih o rektoru? Pakuj 3 7
Clash Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Izgleda da je jedan od bitnijih pravaca hajke na rektora Djokića vraćanje što više birača u stanje apatije i distanciranja od politike igrom na kartu "svi su isti“. Drugi deo na koji se cilja su pro EU čistunci koji čekaju mitsku nepostojeću ničim zaprljanu ličnost. Takva ne postoji i sve je stvar na šta ko hoće da zatvori jedno oko. Inače da se lično Isus pojavi kao protivkandidat Vučiću mislim da bi Informer imao ovakav ili sličan tekst: Konačno pokazali pravo lice. Poznati zgubidan, bradati i zarasli terorista koji sebe naziva Isus je prevrtao tezge ispred hrama naše Crkve i time ponovo udario na sam temelj srbstva pokušavajući da izazove haos. Ovaj terorista je odranije poznat organima gonjenjea jer je organizovao blokade na kojima je potkupljivao narod hranom, naročito ribama (koje su mu isporučivale Eva sardine iz Hrvatske, poznata ustaška fabrika) a takodje je svojim pristalicama delio alkohol u vidu vina koje je pravio od vode ubacujući u njega tablete koje je dobio od Nato pakta i stranih centara moći iz duboke države. Da li je ovaj ustaški sluga ikada napravio ijedan autoput, da li je ikada otvorio neku fabriku, kupio tuce Rafala? Naravno da nije, njegov je cilj samo da laže narod da će da umre pa onda kobajagi da vaskrsne samo da bi naudio predsedniku Vučiću koji to navodno ne ume. A svi vrlo dobro znamo koliko je puta Vučić umro i vaskrsao, više od svih drugih zajedno u istoriji Srbije a i regiona. 13
Mina D. Harker Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago I nepomenik je Zvezdaš ne znam je li to baš dovoljna kvalifikacija. 2
Chaos Is Me Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) Svako ko očekuje nekog bezgrešnog mesiju ne mogu više ni da kažem da je naivan nego je, plain and simple - jebena budala. Pričali smo 100 puta i u vezi Đinđića da je daleko od toga da je bio svetac, ali je bio ozbiljan kalibar političara koji je za svog (pre)kratkog mandata video Srbiju tamo gde treba da bude - u Evropi, a da pri tome ipak nije bio do guše ogrezao u kriminalu. Ono što je vrlo evidentno na društvenim mrežama je da je fokus od upada kriminalaca u rektorat na njemu i već su krenuli svakakvi da ga satanizuju. Aposlutno ne sumnjam u to da je imao svojih grešaka u karijeri ali niti očekujem od njega da bude neki supermen (zapravo ne želim nikad više jedno lice, jednog izabranog vođu niti bilo kakav sličan narativ koji nas i dovodi ovde gde smo trenutno), niti očekujem da medijski lešinari tek tako propuste priliku da ga provuku kroz blato nakon događaja od pre neki dan, a i svih ovih meseci od kada orci napadaju BU. Ja bih lično pristao i na Paju Patka kao nosioca liste, kamoli nekog iole uglednog i sa srcem na pravom mestu. Edited 2 hours ago by Chaos Is Me 10
Clash Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 2 minutes ago, Mina D. Harker said: I nepomenik je Zvezdaš ne znam je li to baš dovoljna kvalifikacija. NIje to kvalifikacija, to je uslov zapisan još u Miroslavljevom jevandjelju. 3
Šiljokapi Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) 1 minute ago, Eddard said: Wtf je OKG? Organizovana kriminalna grupa Edit: Brzi Haos Edited 2 hours ago by Šiljokapi
le piaf Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 3 minutes ago, Mina D. Harker said: I nepomenik je Zvezdaš ne znam je li to baš dovoljna kvalifikacija. Kad posadiš zlo u čoveka od malena.. 😁 1 1
fancy Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 3 minutes ago, Chaos Is Me said: Ja bih lično pristao i na Paju Patka kao nosioca liste, kamoli nekog iole uglednog i sa srcem na pravom mestu. Podseti me... svojevremeno, 90ih, dok sam se družio s prof. Milanom Božićem rekao je nešto što je zauvek ostalo kao referentni fazon u ekipi. Naime, pričajući o izborima, ono standardno, tada je bio aktuelan Beograd, opštinski, gradski izbori rekao je "Vračar nije problem, ovde bi ljudi glasali i za mrtvu kokošku okačenu na motki na uglu Smiljanićeve i Krunske..." E, da.. glede Đokića - nema greške, čoveku je srce na pravom mestu.
Tex_Willer Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 46 minutes ago, NMX said: Pakuj Vrati se Borise, sve ti je oprošteno... 31 minutes ago, Clash said: NIje to kvalifikacija, to je uslov zapisan još u Miroslavljevom jevandjelju. To su im obećali pre 3000g
Barkley#34 Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) Đokiću pederu, Đokiću pederu! Njima je cilj da uđemo u rasprave o personalizaciji protesta i biranje novog mesije, kako bi ubedili svoje i one labave da je njihov tata ipak jači od našeg, ne upadajte u to. Jasno se do sada govorilo da želimo promenu a ne novog omnipotentnog vođu. Što videh na tviteru, ne želim da Srbijom vladaju ni Vučić ni Đilas, nego zakoni. Što se tiče espeesa, fensi ne piše u prazno, samo je pitanje kolika je njihova moć da otkinu bilo šta sns-u. Godinama su se uspešno odupirali utapanju i kako bi se kasnije ponovo pojavili kao stožer okupljanja tih glasača ali i to se istrošilo. I među njima ima onih koji bi bez problema prešli kod Vučića samo da ostanu na funkcijama. Mislim da Ružić nikada nije radio na svoju ruku nego je iza toga stajalo jedno od Dačićevih lica, pa je tako i sada. Ne bih potcenjivao njihovu moć da se prodaju strancima kao neko ko može da bude deo prelaznog sistema, samo je pitanje da li mogu da ostvare dovoljno glasova da podupru svoju poziciju. A o tome da li će oni ili bilo ko drugi preživeti u budućnosti odlučivaće broj glasova. I da sutra padne Vučić i da se zabrane sns i sps ostaće bar milion glasova koje će neko morati da pokupi, biće žestoka borba za njih. Edited 2 hours ago by Barkley#34 2
Tex_Willer Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Sps je 2012g uzeo vise nego na parlamentarnim izborima 2000g, to im je ubedljivo najbolji rezultat bio i imali su konstantnu uzlaznu putanju. Danas su gotovo sigurno ispod 4%, pogotovo ukoliko izadje 4,2-4,3m ljudi. 4x manji procenat danas imaju, nego na tim izborima dok su bili u koaliciji sa DS.
Barkley#34 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Pitanje je da li su uopšte preko cenzusa, posebno u referendumskoj atmosferi. Samo što i oni znaju da npr. 2,5% glasova ni Vučić ne sme nikom da pokloni pa mogu da ucenjuju.
Tex_Willer Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Just now, Barkley#34 said: Pitanje je da li su uopšte preko cenzusa, posebno u referendumskoj atmosferi. Samo što i oni znaju da npr. 2,5% glasova ni Vučić ne sme nikom da pokloni pa mogu da ucenjuju. I to što kazes, mada realno imaju oni preko 3% i dalje, jedino bi mogli totalno da padnu ako bi ih nepomenik javno prozivao, tu bi verovatno krenula mantra da je blokader Ruzic preuzeo stranku i im se ne daju glasovi. Pad će im se sigurno nastaviti, ako bi parlamentarni izbori bili krajem 2027g tu bi se tek taj pad osetio.
Drug Crni Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Što se Ružića tiče: 1. Ili si svedok saradnik 2. Ili ćeš danas da razbucaš SPS i prebaciš sebi deo glasova 3. Ili u dogovoru sa Dačićem glumiš disidenta za "dan posle" kad ti preuzimaš "as is" sps da se ništa ne promeni, zaštite ljudi, kombine, ugovori itd. Doduše, neko će od njih morati da preleti ili da Hohštapleru okrene leđa
NMX Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago On 2/14/2025 at 11:55 AM, NMX said: Ja bih rekao da nit je Ružić glup nit je Ivica glup. Nit Ružić to radi mimo stranke nit Ivica to pušta. SPS kao stranka neće postojati ako ne bude u nekoj budućoj vlasti. Neće preživeti to. Od uvođenja višestranačja nisu na ovaj ili onaj način bili na vlasti ukupno nešto manje od 3 godine (2001-2003). I ja iskreno verujem da stranka Dačić dugoročno igra na tu kartu. Da pušta Ružića da sada bude loose cannon, više fingirano nego stvarno, ne bi li se napravio makar pokušaja lepljenja za neku buduću vlast. A unapred da se najebem svega do askurđela svakome ko i pomisli da SPS bude deo bilo čega nakon odlaska ovih (a onda se setim da posle 2000. nijedna vlast nije smenjena bez pomoći SPSa i hoću da vrištim). 2
fancy Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 10 minutes ago, Barkley#34 said: samo je pitanje kolika je njihova moć da otkinu bilo šta sns-u. Mislim da ih Vučić i sistematski svodi na nulu da ne bi s njima posle imao probleme ovog tipa. Zna kako je došao na vlast i želi da izbegne nekakvo ponavljanje tog SPS manevra. One u SPSu koji su duboko zagazili u thug life zabole to što SPS propada oni su ionako van svake stranke, deo OKG. E, sad, ima tu i onih koji su, ajd da kažem, "laka" struja, tipa iskoristio sam koliko sam iskoristio ali ne bih da imam krvave ruke, i koji pričaju o uništavanju i utapanju SPS-a u SNS - to je ta druga struja koja shvata da gubitak pozicije "tasa na vagi" čini SPS strankom bez izlazne strategije i ne osećaju se baš komotno u toj ulozi... Ružić je tu, a ima, koliko znam, i nekih rukovodilaca u JP koji nisu još smenjeni od strane OKG i koji "u okviru svoja 4 zida" (ne mislim bukvalno na svoju kuću) ne podnose SNS i gledaju kad god mogu da se od njih distanciraju... Pisao sam o prijatelju koji je neki načelnik u jednom JP koji na moje pitanje da li ih SNS vodi po mitinzima kaže samo stigne poziv ujutru iz kabineta da ranije izađemo s posla i idemo kući jer će biti gužva u gradu... kad mi je to prvi put rekao tamo negde 2023. i ja ga gledao belo on mi je samo rekao "Ovde ti je SPS". 1
Recommended Posts