Jump to content

Recommended Posts

Posted
2 hours ago, NMX said:

Evo nas stari ortak Laki je to izracunao

Medjutim, ovo je baš logička greška i zajeb u najavi. Jer 6000 njegovih 5500 naših su umirali i postajali punoletni godinama pa to nije donelo toliku razliku. Kao zajeb da će ilovača da sredi glasače SPSa pa se to nije dešavalo jer prosto neki drugi dođu u te godine kada se em teže odlučuje za promene em lakše primi kilo brašna, pirinča i 3 crvene za glas. 

On gubi oko 45k godišnje, 50k izgubi demografijom, a više od 5-6k novih punoletnih ne dobija.

Ako bi bila ogromna izlaznost mladih studenti mogu biti nekih 25k u plusu u tom smislu, umiru ipak i opoziciono nastrojeni glasači, naravno daleko manje od njegovih.

Tako da sasvim je realan swing od 70k godišnje, u ovakvim izborima kakvi slede sve je to vrlo bitno, ne odgovara njemu što dalji termin, jer ne da nije ugasio plamen promene nego ga je samo rasplamsao.

Kradju i ranije doveo skoro do savršenstva, može on još 30-40k uspeti ukrasti na to što već krade, ali godišnje daleko više od toga gubi, a mi smo totalno polarizovano društvo od februara 2025.

Posted

Kada se politicka scena ukrupni nemamo Dontov kolicnik kao faktor. Tako da na ovim izborima nema bacenih glasova te je to jos jedan faktor tesnog rezultata.

Posted

Juče sam bio utučen i rezigniran snimcima koji su kružili sa biračkih mesta. Međutim, danas je novi dan i mnogo sam raspoloženiji. Moramo biti svesni da je uspeh i to što nije bilo ljudskih žrtava iako je dosta ljudi završilo sa telesnim povredama, a represija će se dodatno pojačavati sad kad je i maloumniku kristalno jasno da između policije i okorelih krimanalaca ne postoji nikakva razlika osim po vrsti uniforme. 

Međutim, svako ko je očekivao da će biti lako je mnogo naivan. Ako je ovo LOTR trilogija, mi smo tek na početku drugog dela. Ali nada postoji, žvalavi monstrum je bio kao usran sinoć dok je proglašavao "pobedu", zna on bolje od svakog od nas da je ovo juče bila dodatna gorušica za njega. 

Krucijalno je da ne dozvolimo da se bilo šta ispumpa, ne bi bilo loše i neko veće okupljanje odraditi na proleće/leto, da bismo ostali u formi.

A kad dođu izbori, prvo predsednički pa parlamentarni, proglasiti pobedu u 5 popodne i izaći na ulice u što većem broju. Naoružan, po mogućstvu.

• Like 10
  • Pumpaj! 1
Posted
6 minutes ago, suptil said:

Kada se politicka scena ukrupni nemamo Dontov kolicnik kao faktor. Tako da na ovim izborima nema bacenih glasova te je to jos jedan faktor tesnog rezultata.

Itekako ima i dalje, u Boru je preko 6% otpalo na ostale liste, što je na ovu tesnoću rezultata previše.

• Like 3
Posted

Ja sam ubedjen da predsednički i parlamentarni izbori idu zajedno.

Razlog je to što nema jako ime za predsednika, on ne može da se kandiduje više tako da će on biti logični kandidat za premijera i tako će se i kampanja koncipirati.

• Like 9
Posted
14 minutes ago, duško matić said:

Ja sam ubedjen da predsednički i parlamentarni izbori idu zajedno.

Razlog je to što nema jako ime za predsednika, on ne može da se kandiduje više tako da će on biti logični kandidat za premijera i tako će se i kampanja koncipirati.

Ja bas msm suprotno, sem ako ne neki način ne suspenduje predsednicke izbore i oni se održe na jesen/ zimu 2027g.

Pre expa neće ništa raditi u to sam siguran, ne sme uci u taj rizik nikako.

Posted (edited)

Kula bi pala sigurno da nisu videli da izlaznost ide na max. Zato oni kordoni policije sinoć,i sranja u cilju da se ljudi zastraše i da ne izađu. Tačno su znali da im to ne ide na ruku i da nisu njihovi glasači. U poslednjih sat je bilo valjda samo 1% povećanje... Očigledno je da dobijaju i ove opštine koje su ranije rutinirali samo na zloupotrebe, inženjering, a evo sinoć i uz direktno mešanje policije u cilju zastrašivanja...

Edited by Issey
  • Like 1
Posted (edited)

Kaze Vucic da neznalice glasase za studente. Cudno da ne objasni kako klinci koji do juce nisu u politici dobise svuda skoro 40% a negde i preko, pa jbg onda je on i njegova ekipa neznalice kad sa celom masinerijom to su dopustili da im se desi.

Dobra stvar konferencije od malopre izgleda da ce da jebe nanu lokalcima jer njih krivi za neuspeh jer kaze da su parlamentarni onda ljudi glasaju za mene?!? WTF momenat kod mene pa lik se direkt ukljucio u kampanju i bio nosilac liste ali ne krivi su lokaci 😄

Posle ove konferencije na tanjugu, moj prethodni post ima jos vise argumenata definitivno je:

images?q=tbn:ANd9GcRo01k0AJJYtOlSqNnGGHp

Edited by MeanMachine
Posted

zašto je ovo na neki način pobeda pokušaću na primeru BB, Sevojna,Kule i Aranđelovca da objasnim.

mesecima je tamo imao svoje poslate ekipe koje su pripremale teren za izbore, vršili kampanju od vrata do vrata,pretili, poklanjali,zapošljavali i otpuštali i uz dodatno prisustvo batinaša,krimosa i plaćeničke policije stigli su do jedva 1-2% više.

danas već tih ekipa i svih tih batinaša nema u tim gradovima, ostaće ljudi koji tamo žive a oni odlično znaju ko je pobedio i ko je na pravoj strani, njegovi poslušnici biće na stubu srama i ako išta treba sad u tim gradovima forsirati to je da sve ove koji su aktivisti sns i njihovi odbornici narod bojkotuje na svim nivoima u tim gradovima. bez zaštite batinaša neće im biti prijatno.    

• Like 9
Posted

U Kuli raspored mandata: Koalicija oko sns 19 mandata, studenti 18.

Medjutim sns mora da raspodeli svoje mandate sa partnerima, pa je nakon raspodele ovako:

Studenti 18

SNS 14

SVM 2

SPS 1

ZS 1

SRS 1.

Ovo je ljudi fantastičan rezultat. Slično bi moglo biti i u Arandjelovcu, Sevojnu i možda Boru (nisam za njih proverio).

Inače ne znam kolike su šanse da SVM (savez vojv. Mađara) promeni svoju politiku nakon izbora u Mađarskoj i okrene se protiv SNS.

Bilo kako bilo, ne treba slaviti poraze ali sinoć su postignute neke velike stvari.

Što bi rekli u Bajinoj bašti: “ima da im jedemo džigericu”

• Like 14
Posted

Postoji ovde jos jedna stvar. On je u Kuli dobio jedan mandat vise. Ali sad je on u poziciji da moze da se cerupa. Na listi su mu Madjari, Seselj, Zavetnica i SPS. Da svako im po jedan mandat, to je dovoljno da spadne s vlasti.

Kada vide kud plovi taj brod, bice dosta svedoka saradnika.

• Like 3
Posted
Just now, Perkos2 said:

zašto je ovo na neki način pobeda pokušaću na primeru BB, Sevojna,Kule i Aranđelovca da objasnim.

mesecima je tamo imao svoje poslate ekipe koje su pripremale teren za izbore, vršili kampanju od vrata do vrata,pretili, poklanjali,zapošljavali i otpuštali i uz dodatno prisustvo batinaša,krimosa i plaćeničke policije stigli su do jedva 1-2% više.

danas već tih ekipa i svih tih batinaša nema u tim gradovima, ostaće ljudi koji tamo žive a oni odlično znaju ko je pobedio i ko je na pravoj strani, njegovi poslušnici biće na stubu srama i ako išta treba sad u tim gradovima forsirati to je da sve ove koji su aktivisti sns i njihovi odbornici narod bojkotuje na svim nivoima u tim gradovima. bez zaštite batinaša neće im biti prijatno.    

Treba svuda u lokalu vršiti pritisak, da strah promeni stranu totalno, da ne smeju da vise da se šire i serluce sns stakori.

Ionako većina tih splacina ima srce veverice.

2 minutes ago, McLeod said:

Postoji ovde jos jedna stvar. On je u Kuli dobio jedan mandat vise. Ali sad je on u poziciji da moze da se cerupa. Na listi su mu Madjari, Seselj, Zavetnica i SPS. Da svako im po jedan mandat, to je dovoljno da spadne s vlasti.

Madjari mogu promeniti smer nakon izbora, Peter Madjar ih je javno kritikovao da su sluge Orbanu.

Posted
3 minutes ago, Kalinic10 said:

U Kuli raspored mandata: Koalicija oko sns 19 mandata, studenti 18.

Medjutim sns mora da raspodeli svoje mandate sa partnerima, pa je nakon raspodele ovako:

Studenti 18

SNS 14

SVM 2

SPS 1

ZS 1

SRS 1.

Ovo je ljudi fantastičan rezultat. Slično bi moglo biti i u Arandjelovcu, Sevojnu i možda Boru (nisam za njih proverio).

Inače ne znam kolike su šanse da SVM (savez vojv. Mađara) promeni svoju politiku nakon izbora u Mađarskoj i okrene se protiv SNS.

Bilo kako bilo, ne treba slaviti poraze ali sinoć su postignute neke velike stvari.

Što bi rekli u Bajinoj bašti: “ima da im jedemo džigericu”

Koliko si ti primetio slučajeva da su glasači zaokruživali 1 pa ga precrtavali pa zaokruživali ujedinjene?

Posted
3 minutes ago, Barkley#34 said:

Koliko si ti primetio slučajeva da su glasači zaokruživali 1 pa ga precrtavali pa zaokruživali ujedinjene?

Ja sam bio u nekom selu gde su uglavnom penzosi i podržavaju Vučića.

Na parlamentarnim Vučić je na tom biračkom mestu ima 156-36 rezultat u odnosu na opoziciju.

Juče je bilo 157-65 Vucic protiv Ujedinjenih, plus 23 glasa za ostale opozicione. Ukupno 245 glasa.

Od tih 245, tacno 7 listica sam imao takvu situaciju, da su zaokruzili SNS pa prekrizili pa onda zaokruzili studente. Nisam imao nijednu situaciju da je bilo obrnuto.

Treba uzeti u obzir da je vecinski starija populacija koja stvarno podrzava Vucica

• Like 6
  • Thanks 2
Posted (edited)

Da li negde imaju podaci za svako biracko mesto? 

U Boru 18 biracko mesto 412-264 za studente uz 62 glasova ostalih, a realno tu su sve opozicioni glasovi.

To je 61-39 omer uz ostale glasove i na 65 raste.

Tako ubedljive pobede van samog centra Bg nigde pre nisu bile moguće.

Edited by Tex_Willer
  • Like 2
Posted
20 minutes ago, Tex_Willer said:

Da li negde imaju podaci za svako biracko mesto? 

U Boru 18 biracko mesto 412-264 za studente uz 62 glasova ostalih, a realno tu su sve opozicioni glasovi.

To je 61-39 omer uz ostale glasove i na 65 raste.

Tako ubedljive pobede van samog centra Bg nigde pre nisu bile moguće.

Na sajtu RIK-a, na linku ka zapisnicima o radu biračkih odbora.

• Like 2
Posted
43 minutes ago, Perkos2 said:

ostaće ljudi koji tamo žive a oni odlično znaju ko je pobedio i ko je na pravoj strani, njegovi poslušnici biće na stubu srama i ako išta treba sad u tim gradovima forsirati to je da sve ove koji su aktivisti sns i njihovi odbornici narod bojkotuje na svim nivoima u tim gradovima. bez zaštite batinaša neće im biti prijatno. 

Ovo je jako bitno, a kapiram da će tako i da bude.  Koliko god nama iz daljine nekad izgledalo da sve splašnjava, ljudi u malim sredinama konstantno pumpaju i sve su napumpaniji.

Hej, više od godinu dana je prošlo i narod se ne smiruje.  Jako bitno.

44 minutes ago, McLeod said:

Ovo 👆

Po lokalima će uz konstantno ono iz prvog citata da dovodi do ovoga iz drugog citata.

Negde se mislim da nisu svi oni batinaši i crnokošuljaši juče išli samo zbog naših nego i zbog njihovih da ne krenu da ga puštaju niz vodu... da li on može da pokrije celu Srbiju njima na svakom mestu, toliko da budu relevantan faktor? zatim, kako se oseća policija po lokalima?  Živi godinama sa tim ljudima i moraće da živi i dan posle...

Posted
50 minutes ago, Kalinic10 said:

Studenti 18

SNS 14

SVM 2

SPS 1

ZS 1

SRS 1.

Uh, da sam jedan od ovih pet zacepio bih cenu SNS-u za svoj mandat ko da sam Mesi u prajmu.

Što je najlepše, platili bi mi.

• Like 4
Posted
2 minutes ago, Stiletto said:

SVM 2

SPS 1

ZS 1

SRS 1.

2 minutes ago, Stiletto said:

Uh, da sam jedan od ovih pet zacepio bih cenu SNS-u za svoj mandat ko da sam Mesi u prajmu.

SVM - Stiletto Values Money

SPS - Sad Platite Stilettoa

ZS - Zelenaš Stiletto

SRS - Stiletto Račun Servira

:default_coffee:

• Thanks 1
  • Ha-ha 5
Posted

U Arandjelovcu kada je sve prebrojano mi smo na skoro 12000 glasova i 46.89%, oni 13000 i 51%. U gradu imamo 1500 vise, oni 2500 u selima. U gradu je 53.65% prema 44.45% za nas, u selima  62.3% prema 35.2% za njih.

• Like 5
  • Love 3
  • Thanks 1
  • Pumpaj! 1