Jump to content

Recommended Posts

Posted

U Smederevskoj Palanci su 2023. osvojili 13.514 ako računamo i Nestorovića, a ako dodamo i Zavetnike to je 14.129. Sada 11.655.

Posted (edited)

Napravio sam tabelu prema Vucicevim podacima za vecerasnje rezultate 2026 i uporedio ih sa Arandjelovcem i BB 2022, za pocetak. Mozda cu sutra detaljnije. Evo analize.

2026-veceras

tabela-2026.png

Arandjelovac 2022

izbori-tabela.png

Bajina Basta 2022

izbori-tabela-45.png

Evo za Arandjelovac recimo. 2022 sns+sps+avetnica 72 posto. Ako uzmemo i Dveri koji su realno njihovi 80 posto. Najjaca opoziciona lista 9 posto. Sada 53-45, sada ima utakmice, makar i sa vezanim rukama.

U Bajinoj Basti pokojna Sps-Js koalicija 12 posto, Stamatovic 7. Mogu da se pozdrave sa takvim rezultatima, oboje su na smetlistu.

Edited by Cavani
  • Like 1
  • Thanks 1
Posted (edited)

Sevojno 22 2.200 26 2,150 Smed. palanka 22 16,800 26 13,300

ukupno ugrubo sa oko 89.000 na 81.000 - oko 9% pad

Edited by suptil
  • Thanks 1
Posted
36 minutes ago, Tex_Willer said:

Dajte ljudi za Bor, BB, Kulu i Aranđelovac podatke u gradskim sredinama kakav je rezultat, verovatno se objavljuje na tviteru, pošto na insta nigde nmg pronaći.

U Aranđelovcu ne znam da su ijedno biračko mesto u gradu dobili. Od zapisnika koje sam video rezultati su: 358-265, 475-363 i 549-389. U zgradi opštine navodno najubedljivija pobeda studenata od oko 900 prema 300 glasova.

• Like 2
Posted
Just now, MarkoKep said:

U Aranđelovcu ne znam da su ijedno biračko mesto u gradu dobili. Od zapisnika koje sam video rezultati su: 358-265, 475-363 i 549-389. U zgradi opštine navodno najubedljivija pobeda studenata od oko 900 prema 300 glasova.

Uhhhhh, koliko je bilo BM, nekih 20-tak il?

Jedno je valjda dobio za 4 glasa ali o ovome ja pričam fantom promene je zaseo u Srbiji i njemu je to i vise nego jasno.

Posted
8 minutes ago, suptil said:

Treba tu dodati i SPS. Ja sam se vodio i parlamentarnim izborima 2023. Moguće da je deo Nestorovićevih i Zavetnika, glasao sada za opoziciju.

Posted
1 minute ago, Volter said:

Treba tu dodati i SPS. Ja sam se vodio i parlamentarnim izborima 2023. Moguće da je deo Nestorovićevih i Zavetnika, glasao sada za opoziciju.

Pa sasvim je i logično jer su Avetnici tada bili formalno opozicija, a Nestorović je to i sada.

• Like 1
Posted
Just now, Volter said:

Povucice Nestor sa listom na parlamentarnim ziborima neki deo glasaca. Mene  hipoteticki zanima da li je moguca specijalna operacija po kojoj bi na toj. tzv,suverenistickoj listi bio i Ceda Antic 😄 Razmisljam intenzivno o granicama inzenjeringa.

Posted

Nestor, Zavetnica, Dveri, Sps, Stamatovic, JS, Pups, i svi ostali sateliti i podmetnuti fantomi su pokojne stranke koji odlaze i zvanicno na smetliste na sledecim izborima.

Tamo ce im se pridruziti i sve opozicione stranke koje ne podrze studente.

Bice referendumski izbori, veceras se to videlo. Nema vise 70-30 odnosa kao do sada. 

• Like 1
  • Thanks 3
Posted

Eh da, najveći dobitak i ovih kao i prethodnih lokalnih izbora nije u padu OKG nego je masovan odziv apstinenata-neopredeljenih-iinih na našoj strani. Za to su najzaslužniji studentski i građanski tabani. Mladi su se probudili i shvatili da nisu svi isti! Prosek godina opozicionih kontrolora za izbore 2022 kod mene u ataru je bio oko 50! 

• Like 7
Posted

Meni se čini da vam je ovo ZADNJA šansa da se rešite ovog satrapa i nakaradne politike. Srbija sve više klizi prema Belorusiji, ako se ovako nastavi kažite ćao budućnosti svoje dece a i vas samih. 

Radim sa Beloruskinjom koja mi je pričala kako je Belorusija jednom bila IT hub. Bilo je i planova da Google otvori i data centre u zemlji. Videći sa kim imaju posla i kako ruska politika funkcioniše, zapadne kompanije su otišle i industrija se raspala. Sada živi u Australiji a ostatak kolega se raštrkao oko sveta. 

• Like 2
Posted

U Arandjelovcu je bilo ponovnog brojanja na nekim mestima u gradu. Od onoga sto je bilo zvanicno, sem tog jednog mesta gde je bila bas minimalna razlika za njih, mi smo dobili ostala, medjutim na nekoliko je bas neznatan broj glasova razlike za nas da skine razliku koja su sela napravila za njih. U samom centru smo ih na dva biracka mesta dobili otprilike sa po 60%, kako se ide ka obodima grada prednost pada. Ne verujem da moze biti velika promena kada stignu i preostali rezultati. Ali za Arandjelovac je ovo fantastican rezultat u ukupnom broju glasova verujem da ce biti oko 12 000 ili cak i nesto vise i u lokalnom parlamentu ce studenstska lista biti mozda i najjaca, jer ovi moraju da podele i neke mandate SPS-u i Zavetnicima (imali su ukupno 12 prosli put). SNS je sa SPS-om i Zavetnicima  pre 4 godine imao 16 750 glasova, sada nece imati ni 14 000. Naravno ko zna koliko je tu bilo ekstra glasova posto je grad danas bio prepun ljudi koji su morali navigacijom da traze gde da idu.

• Like 7
Posted
4 hours ago, Darko said:

Meni se čini da vam je ovo ZADNJA šansa da se rešite ovog satrapa i nakaradne politike. Srbija sve više klizi prema Belorusiji, ako se ovako nastavi kažite ćao budućnosti svoje dece a i vas samih. 

Radim sa Beloruskinjom koja mi je pričala kako je Belorusija jednom bila IT hub. Bilo je i planova da Google otvori i data centre u zemlji. Videći sa kim imaju posla i kako ruska politika funkcioniše, zapadne kompanije su otišle i industrija se raspala. Sada živi u Australiji a ostatak kolega se raštrkao oko sveta. 

Tu nema sta da se dodaje, a ako bi proglasio pobedu i ukoliko bi krenuli protesti( to je gotovo sigurno), tek bi onda postao destruktivan po ovaj narod.

Jedina dobra stvar u odnosu na Belorusiju je naš geografski položaj, jednostavno oni su uz Rusiju, mi uz Eu I Nato zemlje( zato promena u Madjarskoj bi baš lekovita bila, kao i naravno znak pada autokrata).

Posted

Kako je moguće da svuda gdje je tjesno pobjedi u 100,200,300 glasova?

Bio sam juče u Kuli, upoznao zaista mnogo divnih ljudi, mještana... Onda s druge strane gledaš  dovezene ćaci falange iz Palanke, Zrenjanina, i ko zna odakle sve ne, koji nemaju pojma ni dal su pošli il ošli, predvođeni glavnim ćaci krimosima Mandićem, Koraćem iz Prigrevice (Korać automobili)...

Trenutno mi se smjenjuju osjećanja tuge, bjesa i ponosa, ali ok...Borba se nastavlja!

DO KONAČNE POBJEDE!

• Like 4
Posted
8 hours ago, Dropkick Murphys said:

Koliko procenata SNS glasača može dumre za godinu dana prirodnom smrću? 

Edit: Izvinjavam se, mislio sam da pišem na ChatGPT 

Evo nas stari ortak Laki je to izracunao

Medjutim, ovo je baš logička greška i zajeb u najavi. Jer 6000 njegovih 5500 naših su umirali i postajali punoletni godinama pa to nije donelo toliku razliku. Kao zajeb da će ilovača da sredi glasače SPSa pa se to nije dešavalo jer prosto neki drugi dođu u te godine kada se em teže odlučuje za promene em lakše primi kilo brašna, pirinča i 3 crvene za glas. 

• Like 10
Posted (edited)
7 hours ago, Darko said:

Belorusija je geografski izolovana i ne zavisi mnogo od zapadnog tržišta. Ne mali deo vucicevih glasača glasa za njega jer dobija kintu od zapada da može da gradi i dovodi fabrike koje dođu da izvoze na zapad. Dakle ako on proba Lukašenko scenario a zapad ne uvede sankcije Srbiji onda zapadu on odgovara. 

Elem ovi lokalni izbori iako su razočarali mnoge jesu šok za Vučića to se i videlo na njegovom nastupu. Lik ne može da likuje ko ranije što je činio kad je sns dominirao ako sns sps jedva dobiše klince koji do juče nisu imali veze sa politikom u 10 manjih opstina sta da ocekuje za glavne izbore. Pri tome izvršio je neviđen pritisak. On sad shvata da će parlamentarni biti daleko gori a verovatno može imati nove probleme npr izgubi mu Orban vrlo moguće da će krenuti istraga u Mađarskoj o zajedničkoj korupciji pa verovatno da ce svm prestati da bude podguzna muva snsa a onda kreće radikalstina da ispliva iz sns pa jedan od glavnih pljuvaca im je jovanov koji kad je bio u dss vodio je kampanju protiv tabli na mađarskom.

Edited by MeanMachine
  • Like 3
Posted
4 minutes ago, MeanMachine said:

Belorusija je geografski izolovana i ne zavisi mnogo od zapadnog tržišta. Ne mali deo vucicevih glasača glasa za njega jer dobija kintu od zapada da može da gradi i dovodi fabrike koje dođu da izvoze na zapad. Dakle ako on proba Lukašenko scenario a zapad ne uvede sankcije Srbiji onda zapadu on odgovara. 

Elem ovi lokalni izbori iako su razočarali mnoge jesu šok za Vučića to se i videlo na njegovom nastupu. Lik ne može da likuje ko ranije što je činio kad je sns dominirao ako sns sps jedva dobiše klince koji do juče nisu imali veze sa politikom. Pri tome izvršio je neviđen pritisak. On sad shvata da će parlamentarni biti daleko gori a verovatno može imati nove probleme npr izgubi mu Orban vrlo moguće da će krenuti istraga u Mađarskoj o zajedničkoj korupciji pa verovatno da ce svm prestati da bude podguzna muva snsa a onda kreće radikalstina da ispliva iz sns pa jedan od glavnih pljuvaca im je jovanov koji kad je bio u dss vodio je kampanju protiv tabli na mađarskom.

Nije vrsio nevidjen pritisak nego je brutalno tukao narod kao sto ni Milosevic nije u najcrnijim danima diktature. Ovo je jako bitno nazvati pravim imenom. Rezultat je uprkos svemu fantastican za normalan deo ovog naroda ali istovremeno pokazatelj na sta ce liciti tek parlamentarni izbori. Falange ce harati ulicama. 

• Like 8
Posted

Ne prenose se te Lakijeve brojke direktno ali taj trend ima uticaja, primetno je. 

Priželjkivao sam rast ukupnog broja izašlih, pad brojki za njih i rast broja glasova za našu stranu, kada su granice između strana relativno jasno povučene i to se dobilo. Izostao je šlag na torti, verovatno je bilo svega u Kuli, ali vetar promena nastavlja da jača, idemo dalje.

Osnovni utisak za mene je ono što je perkos pomenuo - da pored svega čime su ljudi u tim mestima izloženi i kako se plasirao defetizam prethodnih meseci u paru sa kampanjom ovih ološa na vlasti, u većini mesta oni nisu odustali čak ni kada su pitanju lokalni izbori, koji ne donose velike promene. Što reče onaj dečko ja branim svoje selo. To ne sme da se izda niti zaboravi.

9 hours ago, DameTime said:

Poražavajuće je da delim(o) državu sa tim ljudima, sa ovim batinašima, nasilnicima. Nek on ima 30-40% prave podrške, poražavajuć je podatak da tih 30-40% Srba koji imaju pravo glasa, predstavlja škart društva i oportunistički ološ. Kako sutra živeti sa tim ljudima?

Nešto slično i mene brine, možda više od svega. U svakoj zemlji imaš gomilu sklonu kriminalu, najgorem oportunizmu ili jednostano pogodnu da im se ispere mozak. Ovaj ih je samo okupio na jednom mestu, većinu. 

Polovinu da zanemarimo, jer takvi ne znaju ni šta su izbori ili su nebitni. Da se sutra promeni vlast neće ih niko ništa pitati kao ni do sada. Mnogi će i poumirsti u roku od pet godina. Problem su uništeni sistemi, institucije. Od kretena iz policije, preko raznih načelnika i referenata u upravi do ćacija u sistemima kao što je EPS. Stalno laprdamo o listama i ministrima a to je manje bitno - mene brine ko će da radi i da se bori protiv mafije. Ilustracije radi, pričali su mi pre par godina da neki bitan deo EPS-a bukvalno zavisi od četvoro ljudi - dva matorca i dva klinca na ugovorima, koji su normalno nezadovoljni. SPS je mnogo lošeg učinio ali ovakvo uništavanje supstance jedne zemlje je neuporedivo. Ali, jbg, mislićemo o tome kad dođe vreme.

• Like 11
Posted

Dupli post kako bih razdvojio teme.

Poznati su okvirni procenti izlaznosti pa sam malo gledao brojke. Uglavnom će i konačni rezultati biti na sličnom nivou.

Ukupna izlaznost u ovih deset mesta je 68%. 2023. je bila 59%.

Broj izašlih birača 167k. 2023 - 149k. Povećanje u broju izašlih je 12,3% ( treba uzeti u obzir i smanjenje ukupnog broja birača u međuvremenu sa 252k na 248k). Na lokalnim izborima 2025. je u proseku izašlo 15% više birača nego 2023. Dosta ugrubo, u celini na nivou republike ovanpovećanja izlaznosti vode ka 4,3 miliona glasača.

Ako se broj izašlih uporedi sa procenom broja punoletnih u tim mestima, u proseku je izlaznost bila 77%. U S. Palanci je taj odnos 71% a u većem broju mesta se kreće oko 80%. 

Dakle, izlaznost je bila maksimalna moguća. 

• Like 3
Posted

Moguce da nije jer su izlaznost povecali i njihovi uvezeni glasaci. Recimo u BB i Sevojnu se jasno vidi izborni inzenjering. Zato bi bilo idealno da Stamatovic ne predje cenzus jer bi to pokazalo da cak ni sa ovim fokusom na samo 10 opstina on vise ne moze to da iskontrolise.

• Like 2
Posted

Da li bi predsednicki kandidat mogao biti Boban Stojanović, on je neko ko nikad nije ideoloski se predstavljao, neko ko ima veliko poštovanje opoziciono nastrojenih biraca, neko koga sns nije kroz mulj provukao( može mekše sns glasace privući) I pre svega neko ko je u idealnim godinama da može privući generacije koje sad jesu probudjene, ali njegovom pojavom tek bi se tek pojačao broj mladjih( vrlo su bitne i njegove generacije ljudi rodjene 80-tih godina), dečko je doktor politickih nauka i neko ko odlično shvata sns inženjering.

Godine su mozda jedini problem, imao bi 38g na tim izborima, nekih 45 verovatno bi idealno bilo.

• Like 1