Jump to content

Recommended Posts

Posted

Vojvođanski advokati kreću u obustavu rada, pozivaju i ostale: „Nemamo više šta da čekamo“

https://www.danas.rs/vesti/drustvo/advokati-se-pridruzuju-sudijama-i-tuziocima-u-borbi-za-pravosudje-protest-novi-sad/

Prijović smatra da treba videti kakva će to rešenja biti i kako će se posle ponašati sudije i tužioci.

– Ukoliko se oni budu zadovoljili time da ne budu upućivani na druga mesta i da ostanu na svojim pozicijama, onda njihov protest nije baš iskren. Jer to nije trajno rešenje. Imamo dovoljno razloga da iskažemo najšire moguće nezadovoljstvo.

Priča se i ovome, al kao što kaže advokat Prijović onda njihov protest nije iskren.

Sinoć veliki broj ljudi na protestu u Velikoj Plani:

U Darosavi poslato još batinaša:

• Like 3
Posted
On 2/7/2026 at 8:52 AM, tomas.hokenberi said:

Vrlo je bitno ako se radi o većini populacije. Pričaš o ekonomiji i poboljšanju kvaliteta ẓ̌ivota a ne shvataš da postoji veza između u srbovanja/rusovanja i ekonomskih neuspeha i pada kvaliteta života.

Tako je, postoji veza, ali u obrnutom smeru - sto vise ekonomskih problema, sto je vise zemlja ogrezla u korupciju, sto vise ljudi osecaju da im je zivot sve tezi i tezi, to sve veci procenat dobijaju stranke koje za slozene probleme nude jednostavna resenja. Tako je svuda, ne samo u Srbiji. 

U Nemackoj je AfD najpre imala 5% (dok su jos bili ekonomski desno, socijalno ne tako desno), nakon toga 10%, pa 15%, 2025. 20%, sada po svim istrazivanjima imaju 25% podrske. Ne moze da se kaze da je ogroman broj biraca u Nemackoj prosto ekstremno desno orijentisan ili da ima toliko nacionalista inace bi i partije kao sto je NPD imale veliki broj glasova. Naprotiv, doslo se do toga da su biraci koji su nekada glasali za CDU, SPD, FDP ili uopste nisu glasali sada glasaci AfD. 

Stranke moraju da ponude neka resenja, a ne samo da pozivaju da se glasa za njih jer "necete valjda one druge". Na primer, da se sada kandiduje partija koja ce da se zalaze da se ukine ulupavanje miliona u odredjene klubove, mozda bismo @Utopista i ja glasali za to, ali drugi bi reagovali u stilu "sta ja imam od toga, ionako mi je tesko, jos ovaj hoce da mi ukine omiljenu zabavu?"

Isto vazi i za Kosovo ili bilo koju drugu temu. Nakon pada Milosevica, podrska DOS i clanstvu u EU je bila na rekordno visokom nivou. Zasto, zato sto se ocekivalo da ce standard porasti, da drzava nece biti leglo kriminala i korupcije, da cemo biti cenjeni u svetu i tome slicno. 2,5 miliona glasaca glasalo je za DOS, a samo nesto preko milion za SPS+SRS+SSJ. Dakle, nije tacno da stalno isti glasaju za SRS i to jako disciplinovano, nego je SRS pocela da dobija glasove ne toliko zbog nacionalisticke retorike, nego zbog toga sto su bili percipirani kao jedina opoziciona stranka koja nije bila deo sistema. Slicno kao sada AfD u Nemackoj.