Eddard Posted 19 hours ago Posted 19 hours ago Verovatno je simbol francuske buržoaske revolucije. 1 1
Smrtokapa Posted 19 hours ago Posted 19 hours ago Može biti da sam ja ćorav, ali nikakvu kokardu ne vidim. Gledam li pogrešnu sliku? Prva iz ovog posta?
Volter Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago (edited) 4 hours ago, Smrtokapa said: Može biti da sam ja ćorav, ali nikakvu kokardu ne vidim. Gledam li pogrešnu sliku? Prva iz ovog posta? Na toj slici i ne može se videti šta se nalazi na šajkači sa zadnje strane. Melankolic je to verovatno video na na nekom drugom mestu pa preneo ovde. Edited 15 hours ago by Volter 1
40Wins Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago Quote PRDEŠA SMRDIĆ U POSLEDNJI ČAS PREBAČEN U URGENTNI CENTAR: Zlatibor Lončar o stanju poslanika koji štrajkuje glađu - "Sve ovo mu je mnogo teško palo" 5
DameTime Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago 1 hour ago, Eddard said: Verovatno je simbol francuske buržoaske revolucije. Well (if) the shoe fits, svakako jesmo u nekoj vrsti revolucije. 😍 1
Pletilja Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago (edited) Maloletni sin, 16 godina, prevoznika Jacimovica strajkuje gladju uz oca. Dete. Ne oglasava se sluzba za socijalni rad, neka komisija, agencija, sta god, za zastitu porodice, maloletnih, nista? Nije dovoljan put kroz pakao koji to dete prolazi uz oca stradalnika, treba da ozbljno ugrozi i inace osetljivo psihofizicko zdravlje mladih godina koje ima? Koliko je jos patnje potrebno da se javnost podigne na noge, da Srbija stane? ... Crkni Srbijo, smradna lesino, raspadas se jeduci samu sebe! i necu nikome da se izvinjavam zbog napisane gadosti, JAVNOST ove raspadnute mrcine od "drzave" zasluzuje sve najodvratnihe reci koje postoje. Dobro ste procitali, javnost, ne AV, on je jedan, po svim pitanjima nenadlezan idiot, sta je sa ostatkom od par miliona punoetnih, nadleznih? Ne trebju mi vasi lakovi, ne treba mi nicija podrska ni za sta, ja sam po mnogo cemu bivsa, izadjite na ulice, pomozite dobrim ljudima koji vise nemaju kud. Vi imate moc da ovu agoniju prekinete, molim vas.... Edited 17 hours ago by Pletilja 6 1 1
Tex_Willer Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago NASI DANI OD VELIKOG DISA OPISUJU NAS DO TANCINA... 2
MeanMachine Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago (edited) 2 hours ago, Volter said: Na toj slici i ne može se videto šta se nalazi na šajkači sa zadnje strane. Melankolic je to verovatno video na na nekom drugom mestu pa preneo ovde. Ma ta selma je samo jedna od pljuvačica da kažemo bosnjacka caci. Npr lajkuje objave ujkica gde oni pišu da bi najbolje bilo da se ćaci i studenti pobiju međusobno jer tako će biti manje srpčadi. Tako da uopšte nije nemoguće da je u pitanju montaža a i ako nije pa mel bi treba da se prvo informiše u vezi kokardi. Ono što je poznato kao četnička kokarda ima na sebi mrtvačku glavu. Druge manje poznate četničke kokarde su samo varijacija kokarde srpske vojske iz prvog svetskog rata. Ova na slici je npr kokarda iz psr. Ali jbg mel iz norge jedva dočeka da nađe razlog da po ko zna koji put zapljune ovu mladost koje se bori protiv radikala dok je on lepo zapalio za norge... Edited 16 hours ago by MeanMachine 9
Pletilja Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago (edited) Sad bih vam rekla sta da radite i sa kokardom i sa shajkacom.... I, sad mi je dosta. Odlazim sa ono malo drustvenih mreza (dve, sa ovom ovde) jer necu da ucestvujem u milenijumskoj zaveri planetarnih razmera. Drustvene mreze prozdiru socijalnu energiju, ispiru mozgove, spinuju i ubijaju istinu. Imala sam svoje misljenje i pre 1997 kada sam usla u virtuelni svet. Nista nisam promenila za sve ove godine piskaranja, kidanja zivaca i dushe. Ostajte mi zdravi, svoji, mozda se sretnemo u nekom drugom filmu... Edited 15 hours ago by Pletilja 1
Klotzen Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago 45 minutes ago, MeanMachine said: Ma ta selma je samo jedna od pljuvačica da kažemo bosnjacka caci. Npr lajkuje objave ujkica gde oni pišu da bi najbolje bilo da se ćaci i studenti pobiju međusobno jer tako će biti manje srpčadi. Tako da uopšte nije nemoguće da je u pitanju montaža a i ako nije pa mel bi treba da se prvo informiše u vezi kokardi. Ono što je poznato kao četnička kokarda ima na sebi mrtvačku glavu. Druge manje poznate četničke kokarde su samo varijacija kokarde srpske vojske iz prvog svetskog rata. Ova na slici je npr kokarda iz psr. Ali jbg mel iz norge jedva dočeka da nađe razlog da po ko zna koji put zapljune ovu mladost koje se bori protiv radikala dok je on lepo zapalio za norge... Mrtvačka glava je bila na kokardi Dinarske divizije i još par jedinica. Većina četnika je nosila kokarde iz ww1 ili kokarde koje su bile oficijelne na uniformama Jugoslovenske vojske. Ova iz ww1 je praktično naš današnji grb što taj momak i nosi. Odnosno to je čini mi se generalske verzija kokarde ili iz ww1 ili od danas. Tokom ratova 90-ih mala privreda je štancovala gomile različitih kokardi koje su unele pravi metež u to šta je pravo a što pravljeno za pijacu i vašare. 1
Barkley#34 Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago 9 minutes ago, Klotzen said: Većina četnika je nosila kokarde iz ww1 Ređe. Nošene su kokarde vojske kraljevine, kao što kažeš, sa varijacijom sa grbom kraljevine na sredini orla, sa slovom П (oficirska) ili sa mrtvačkom glavom i kostima, što je stara četnička oznaka, još od pre prvog rata. Pošto su pored kakvih-takvih regularnih jedinica imali i značajan broj lokalno organizovanih grupa, uz slabu koordinaciju i disciplinu, bilo je i varijacija gde su mrtvačke glave dodavane na grb kraljevine, ili su nošene samo mrtvačke glave sa kostima bez orla i krune. Ovo na Savinoj kapi je praktično grb nekadašnje Kraljevine Srbije i sadašnje Srbije. Da, devedesetih je došlo do uobičajene romantizacije i revanšizma pa se pravilo sve i svašta. Pošto se u sliku nije uklapao grb Kraljevine Jugoslavije, pravljen je miks priče o četnicima iz ww2 i vojske Kraljevine Srbije, što je karakteristična šizofrenija ovih prostora a to su nosile neke poluregularne jedinice u ratovima devedesetih, plus što se nosilo po veseljima i utakmicama. 3 1
freethrow Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago nebitne su kokarde i četnici i partizani i ustaše i balije. Igramo na srs terenu svakom rečenicom. 11
Perkos2 Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago 13 minutes ago, freethrow said: nebitne su kokarde i četnici i partizani i ustaše i balije. Igramo na srs terenu svakom rečenicom. To i jeste cilj, da nas uvuku u blato sve uz priču da su zabrinuti 5 1
freethrow Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago Ali bih očekivao barem ovde da se to prepozna. Da upostim, nemojte pisati o kokardama, letnicima, Lomparu i ostalom. 4
melankolic Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago (edited) Bukvalno ista situacija kao kada se Republika Hrvatska osamostaljivanja od Sloboslavije- mogu i najcrnje ustaše da budu u stadu samo da se ostvari cilj. I onda par decenija posle imaš 500 volova u crnim majicama koji zighajluju pred nastup folkorne trupe iz Srbije. Ne znam samo da li su imali i ustaške kape na glavi ili su nosili samo crne majice za koje je dokazano da su štampane u ovom veku a ne ‘40- ih i što je sasvim legitimno jer su mogli da nose bele ili roze majice? Edited 13 hours ago by melankolic
MeanMachine Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago (edited) 10 minutes ago, melankolic said: Bukvalno ista situacija kao kada se Republika Hrvatska osamostaljivanja od Sloboslavije- mogu i najcrnje ustaše da budu u stadu samo da se ostvari cilj. I onda par decenija posle imaš 500 volova u crnim majicama koji zighajluju pred nastup folkorne trupe iz Srbije. Ne znam samo da li su imali i ustaške kape na glavi ili su nosili samo crne majice koje je dokazano da su štampane u ovom veku a ne ‘40- ih i što je sasvim legitimno jer su mogli da nose bele ili roze majice? Dakle momak sa slike je po tebi nekakav najcrnji četnik? Pri tome sliku je zanimljivo sharovala Selma čije postove i sharove možeš videti. Dakle može biti montaža jer npr koji moj bi lik stavio značku na kapu a onda je zbog slikanja okrenuo? Elem ako se ispostavi da je montaža modovi treba tebe da pošalju na duži odmor... Aktivirao se lik na forumu samo da kenja po deci lepo Pelenija napisa. Edited 13 hours ago by MeanMachine
Barkley#34 Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago Je l' ja to čitam da se Sava koji je utešio a sada i štiti devojku druge vere stavlja u istu ravan sa raznim šovi mamlazima? 7
melankolic Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago Sava je samo zbunjen momak kojem je društvo ispralo mozak četničkim narativom, inače je (kako sam ranije i napisao) dobar čovek.
Perkos2 Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago (edited) 1 hour ago, melankolic said: Bukvalno ista situacija kao kada se Republika Hrvatska osamostaljivanja od Sloboslavije- mogu i najcrnje ustaše da budu u stadu samo da se ostvari cilj. I onda par decenija posle imaš 500 volova u crnim majicama koji zighajluju pred nastup folkorne trupe iz Srbije. Ne znam samo da li su imali i ustaške kape na glavi ili su nosili samo crne majice za koje je dokazano da su štampane u ovom veku a ne ‘40- ih i što je sasvim legitimno jer su mogli da nose bele ili roze majice? Hrvatska je postigla svoje ciljeve, dobila samostalnu državu, oslobodila se komunista i Srba, ušla u NATO i EU i gura svoj pravac. Siguran sam da 99% Hrvata to najviše zanima i spremni su da progutaju žabu kad vide neke kretene koji danas propagiraju ustaštvo. I ono što je za njih najbolje niko im ni iz EU ni sa bilo koje strane ne gunđa zbog tih kretena, možda poneki forumaš sa bezbedne daljine ili iz službe to provuče po nekom forumu ali koga briga. Edited 12 hours ago by Perkos2 2
fancy Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago Dajte više s tim kokardama. Nebitne su. Oni koji ih ubacuju u priču su klasična DB podmetačina za skretanje priče s bitnog i treba ih jednostavno ignorisati. Ukratko, moja poruka svima koji besomučno pokušavaju da ih vraćaju u fokus je: jebale vas kokarde. I par ravnogoraca pride. 8 2
Volter Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago 1 hour ago, MeanMachine said: Pri tome sliku je zanimljivo sharovala Selma čije postove i sharove možeš videti. Dakle može biti montaža jer npr koji moj bi lik stavio značku na kapu a onda je zbog slikanja okrenuo? Iskreno i ne znam ko je Selma. Na guglu sam pronašao video koji je postavila ta Selma, zaustavio momenat kad se Sava okrenuo i slikao. U svakom slučaju nebitno, ne treba ni toliko obraćati pažnju na likove ni sa jedne ni sa druge strane koji su iskjučivi i puni mržnje.
berti Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago Dakle, posle smrskanih ljudi, pobijenih politickih protivnika, pljacke nezamislivih razmera, rasprodaje svega, mega korupcije, unistavanja obrazovanja i čega sve još, mi sno došli do toga da jedinu snagu u drustvu koja je uspela da uzdrma ans neman sada napadamo. A zbog čega? Zbog kokarde i ikone? Dobro, daj da se onda prestane sa studentima, daj Dobricu Veselinovica i Lazovica kao predvodnike borbe protiv sns nemani. Ne nose ikone, to je najbitnije. Jebes to sto ce pre vanzemaljci da slete, nego oni da pobede sns, bitno je da nose ikone. Jebale vas (nas) ikone i kokarde više. Ako ovi opstanu na vlasti, mi za godinu dana necemo postojati kao drzava. A nama smetaju ikone. Bilo bi zanimljivo videti kod pojedinih rezultate poligrafa na pitanje da li zelite da Vucic ode sa vlasti. Kako opozicionih politicara, tako i obicnih ljudi koji su kao protiv sns, a sve im vazda smeta kod studenata. 7 1
Eddard Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Ja razumem šta melankolic hoće da kaže. Svi gledate to jednodimenzionalno i kratkoročno jer vas jedino u ovom trenutku interesuje kako najbrže i najbolje srušiti monstrume sa vlasti. Što je poptuno legitimno i razumljivo. On priča o mentalitetu, onome što dolazi posle, o putu i pravcu u kojem će, nakon što se to desi, ići srpsko društvo. Možda će ići kao hrvatsko, u suštini tamo gde treba, ali s propratnim pojavama srpskog nacionalizma, četništva i svega ostalog čemu ne treba da ima mesta u modernom evropskom srpskom društvu. Kao što ni MPT ne bi trebalo da ima mesta u modernom hrvatskom. Ali avaj. A iskustvo nas uči da je to duboko ukorenjeno u srpski mentalitet, kulturu, predanje, obrazovanje... I postoji bojazan, koju i ja delim, da će taj narativ i posle Dana D, preovladati i da će biti "džaba ste krečili". Jer iz upravo takvog nazadnog narativa se i rodio ovaj monstrum koji vas sve drži taocima. Po meni legitimna bojazan. Koliko god se vama u ovom trenutku učinila nebitnom. A po meni (a i melankolicu, Vasi i ostalim glasovima "s druge strane") je bitnija od svega. Ali ja se slažem da je conditio sine qua non kako tu bojazan staviti na test - skinuti monstrume sa vlasti. Ja sam već rekao, ja ću glasati na sledećim izborima. Verovatno će i Vasa, za mel-a ne znam, ali bih apelovao na njega da napravi tu žrtvu, jer je to jedini što mi odavde možemo da uradimo da podržimo taj prvi korak, a onda lepo da stanemo sa strane kao Statler and Waldorf i da vam jesmo-vam-rekli kenjamo ako se potvrdi da smo bili u pravu. A iako vas to nervira, ružno je da terate takve glasove sa teme i foruma, odnosno da ih ućutkujete, samo zato što vam razbijaju sabornost. Svi smo mi na istoj strani. 4 2
Recommended Posts