Nikola Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Kad se vec ne oglasavaju ovih dana/ meseci koji kurac dolaze i igraju za reprezentaciju? Za koji narod? Promocije radi?Jesu li oni nacionalisti? Patriote sigurno nisu. 1
JPM Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 6 minutes ago, Barkley#34 said: Nisu bitni ograđeni kreteni, nervira one koji vode tu priču, na njih se misli kad se kaže "oni". Naravno da nisu bitni, ali će i oni sad biti nervozni. NIkome se tu ne sedi, a moraju. Do sad je bilo onako na 5-6 dana jedna smena. Sad će biti 24/7. 1
diego Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago (edited) 1 hour ago, nemanjaol said: Reći ću nešto sa čim se mnogi verovatno neće složiti. Sve ovo od juče je potpuni promašaj i kontraproduktivno. Režim je najviše od svega juče hteo da prestane da se priča o 1.11. u Novom Sadu i da se pažnja usmeri na nešto drugo i to su i dobili. Pokazalo se da kada je fokus na Novom Sadu i nadstrešnici oni nemaju odgovor, i još kad se to upari sa studentskim šetnjama i povezivanjem među ljudima oni mogu samo da gledaju i da se izvinjavaju. Ove fantazije juče kako će cela Srbija da se slije u Beograd ida krene u Ćacilend su samo to, fantazije. Ovo sve već traje godinu dana, videli smo šta radi, a šta ne radi. Videli smo koliko ljudi je bilo na ulici u julu i posle u avgustu, videli smo i koji je domet tih akcija. Polupani sns lokali i to je sve. I da se razumemo, to je tada bila dobra odluka. Trebalo je probati sa građanskom neposlušnošću, ostvarene su i neke pobede tu stečeno je iskustvo. Ali vraćanje sada na iste taktike nam ništa neće doneti. Videli smo i da ga boli kurac sto milion ljudi seta Beogradom, ili Novim Sadom, jer zna da ti svi ljudi moraju da se vrate kucama i da rade nesto da zarade za hleba, i da ce svaku mirnu setnju da okarakterise kao neuspeli skup sa par hiljada ljudi, preko svojih medija. Sve da mu ostane i 100 kriminalaca uz njega koji kontrolisu drzavu, on ce da vlada na taj nacin, i ubedjivace svoje glasace da je samo on ispavna odluka za Srbiju. Edited 7 hours ago by diego 3
nemanjaol Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 12 minutes ago, diego said: Videli smo i da ga boli kurac sto milion ljudi seta Beogradom, ili Novim Sadom, jer zna da ti svi ljudi moraju da se vrate kucama i da rade nesto da zarade za hleba, i da ce svaku mirnu setnju da okarakterise kao neuspeli skup sa par hiljada ljudi, preko svojih medija. Sve da mu ostane i 100 kriminalaca uz njega koji kontrolisu drzavu, on ce da vlada na taj nacin, i ubedjivace svoje glasace da je samo on ispavna odluka za Srbiju. Uopste nije poenta da li njega bili kurac ili ne, vec je poenta kako sutra potencijalni biraci reaguju. Jedini nacin da on ode je u nekom raspletu posle izbora. Ponovo se pada u istu zamku fokusiranja samo na njega. Ne treba raditi stvari zato sto ce NJEGA da nerviraju, nego treba raditi stvari koje ce da priviku vise ljudi u nas kamp i da ih motivise da se ukljuce. Da se ne ponavljam sa istom pricom, mislim da smo u prethodnih godinu dana jasno videli sta radi, a sta ne. Ali prihvatam i druge uglive, svakako se stvari razvijaju dinamicno i zivo, Barkli je u pravu mora da se reaguje na ono sto se desva jbg 1
freethrow Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Nemanjaol, vidi, ako hoćemo da se ovo završi onako kako želimo, verujem da je zaista nebitno kako će da se osećaju potencijalni birači. Vučić je izgubio svake izbore na koje je izašao - za gradonačelnika BGD nekoliko puta. Posle toga se šlepao na Tominoj pobedi i krao koliko mu je potrebno i vladao sa cirka 25% glasova uključujući i koalicije, a od toga je barem 15% bilo namaknuto ucenama ili golim krađama... Na žalost, osećaj potencijalnog birača, odnosno onih koji neće bespogovorno glasati za najjaču antisns opciju je, po meni, poptuno nebitno. 4
Volter Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 1 hour ago, nemanjaol said: Pre svega da Dijana Hrka svoj štrajk održava ispred železničke stanice u Novom Sadu, a ne ispred skupštine, a time i ćacilenda. Mada je za to sad verovatno kasno. Za to što ona želi da postigne štrajkom glađu železnička stanica je simbolički mnogo snažnije mesto. Takođe bi zauzela prostor koji SNS pikira za svoj skup u Novom Sadu 9. novembra. Mišljenja sam da bi se Ludak najviše radovao da je štrajk ispred železničke stanice. Njemu ništa nije sveto, brzo bi našao nekog svog koji bi štrajkovao glađu u blizini stanice iz bilo kog razloga. Doveo bi svoje plačenike da rade ovo što rade, a za svaki incident optužio našu stranu, naravno sa pričom da nemamo poštovanja prema žrtvama jer pravimo haos na mestu gde je život izgubilo 16 ljudi.
Volter Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Advokat Vladimira Štimca za N1: Pozlilo mu je i prebačen je u bolnicu, ali ne znamo u koju https://n1info.rs/vesti/advokat-vladimira-stimca-za-n1-pozlilo-mu-je-i-prebacen-je-u-bolnicu-ali-ne-znamo-u-koju/
BattleBender Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 3 hours ago, DameTime said: Gledam sinoć snimak na Twitteru, sad ne mogu da ga nađem, sa krupnim kadrom na ološ koji se okupio u Ćacilendu. Pevaju četničke pesme majci koja je sahranila sina. I mislim se, kakvo saosećanje, oni su ucenjeni, moraju da podržavaju vlast, izgubiće posao... Nema (više) opravdanja, suočimo se sa tim da među nama hoda najgora sorta ljudi, koja vrlo svesno podržava mafiju na vlasti i vrlo dobro zna ko su oni. Jedini način na koji su "primorani" da budu uz vlast je taj što nemaju znanja i sposobnosti da se izbore da prežive, a ni dovoljno obraza ili časti pa da se potrude da to znanje i sposobnost steknu. Onda idu kraćim, nečasnim putem, prodajući se za npr. dnevnicu u Ćacilendu. Svi oni moraju biti izopšteni iz ovog društva, makar to bilo 50% stanovništva. Edit: našla snimak! Ovaj drugi tvit je nesto sto mora da nam bude prioritet. Svima nama. Ja svoj nacin borbe protiv ovoga vidim na taj nacin. Delicu odredjene klipove po socijalnim mrezama koji pokazuju neku zajednicku snagu, ili pokazuju novi nivo, tj dodatnu gradaciju zla (a to se desava svako malo). Ali ne zelim da kacim 800 postova iste vrste. Ne zato sto se ne slazem sa njim, nego zato sto to nije resenje. A imam brdo ljudi u svom okruzenju koji dnevno okace po 15 storija koji isto rade, potenciraju da su ovi losi. Nije da se ne slazem sa svim tim ljudima, ali dosta je bilo te borbe, vreme je da budemo pametniji u borbi. Daj da ne okupiramo paznju, sekunde i energiju necime sto smo svi mi vec dokazali. Prebrojali smo se. Ne da smo se prebrojali, nego u krvno zrnce smo se prebrojali i sve se znamo ko je protiv njih. Ono sto treba da pricamo ko je protiv nas, i da to javno iznosimo. Da budem iskren umorili su mu neki komentari neke vrste. Hocu da vidim kako cemo da resimo to. Ja se zaista bojim da smo mi jedan narod koji stoji na pljusku, kisi, nevremenu, na nas pida kisela kisa, a mi 3 sata pricamo koliko je lose sto kisnemo, iz kojih sve uglova pada kisa, kojom snagom, kojom brzinom nam pokisne nova garderoba. Pre nego dozivimo fatalnu hipotermiju, daj da se fokusiramo da napravimo nekakvo skroviste i da se sklonimo od kise, ili izborimo od nje. Moramo da imamo nekakav digitalni prostor, nekakvu javnu bazu podataka profila svih cacija. Nema, doteralo je dotle. Nema vise postovanaj privatnosti, nasa zivotna prava se ne postujemo, nemamo mi taj luksuz da sad mislimo o njihovim pravima privatnosti. Oni su ucesnici u zlocinu, nisu vise ni saucesnici u svemu. Neka zadrigli gedza crveni pred svojom decom, neka ga mrzi 80 posto familije i komsiluka. Neka ga jos vise mrzi dete sto ga boli uvo sto ga ceo svet prezire. Svi neucenjeni, svi sa iole obraza, sa iole mozga su se nadigli. Pogotovo gradjanski deo. Mobilisano je sve na ovaj ili onaj nacin. Mozda ne moze svako da izadje svaki dan na ulicu, ima malo dete, bolesno mu je malo dete, nema ko da ga cuva itd, ali svi su mobilisani iz vecih mesta. Nema tu vise sta da mobilisemo. Ostalo su samo govna, oportunisti i hipnotisana masa. Protiv njih mora da se borimo. Hipnotisanu masu mozemo da dobijemo u nekoj meri. Ne mnogo, ali mozemo. Kao papagaj sam sa manjim mestima, ali tamo tek mogu da se pridobiji ti hipnotisani i izmanpilusani. Samo treba da ih obilazimo. Oportuniste da pridobijemo necemo nikad. Mozemo milion postova dnevno da kacimo na insta "Neutralni itd itd". Kakvi bre crni neutralni, nema to, nemoj da smo glupi. Postoje samo oportunisti koji znaju da moraju da se pretvaraju jer ce nekad morati da budu oportunisti i kad se promeni vlast. I postojimo mi. Sta je to "neutralni", kao nije odredjen??? Godinu dana smo u necemu sto je poslednji nivo kulminacije pred pravi pravcati gradjanski rat, nema tu mnogo neutralnih. Postojimo mi, postoje oportunistika govna + hiponitisana masa. Najveci deo hipnotisane mase, pogotovo one iz grada nikad necemo da pridobijemo na nasu stranu, jer oni vide mladu decu na ulicu i pljuju u njihovom pravcu (cak nije ni metaforicno, par puta sam video da to rade na ulicama mog grada). Hipnotisana i manipulisana masa po manjim mestima moze da se pridobije. Oportunisitcka govna treba javno blatiti i naterati ih da se pokaju za truncicu malo boljeg tretmana nego sto ga zasluzuju kad se sve promeni. Naravno najveci deo njih to nece da uradi, ali uvek ima deo onih koji na vreme nanjuse promenu struja i na vreme promenu strane. Takvima datli metlu sutra, onima koji nisu takvi dzak, motiku i krompir. Jer svakako celija za te koji ce da okopavaju krompir necemo imati dovoljno, sto je neki drugi problem. 1
Barkley#34 Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Čovek je sažeo ovo o čemu pričate: U vezi priče o potencijalnim biračima, oni su sada nebitni. Pridobijaju se pred izbore jer će do tada šest puta da klize u i iz apstinencije.
nemanjaol Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 21 minutes ago, freethrow said: Nemanjaol, vidi, ako hoćemo da se ovo završi onako kako želimo, verujem da je zaista nebitno kako će da se osećaju potencijalni birači. Vučić je izgubio svake izbore na koje je izašao - za gradonačelnika BGD nekoliko puta. Posle toga se šlepao na Tominoj pobedi i krao koliko mu je potrebno i vladao sa cirka 25% glasova uključujući i koalicije, a od toga je barem 15% bilo namaknuto ucenama ili golim krađama... Na žalost, osećaj potencijalnog birača, odnosno onih koji neće bespogovorno glasati za najjaču antisns opciju je, po meni, poptuno nebitno. Da su ljudi normalni oni posle Savamale ne bi vise bili na vlasti, pa onda koliko smo izbora imali posle toga. Uspeh je dosao kada je potpuno promenjen pristup i paradigma. To su studenti uradili pocetkom godine. Mozda gresim, ali meni ovo sto mnogi prizivaju deluje kao povratak ma onaj teren koji SNS-u najvise odgovara.
freethrow Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Ćacilend je toliko specifična pojava da sam siguran da će se izučavati od strane sociologa i politikologa... Otprilike kao kada bi neko uspeo da izoluje u epruveti kilogram Francijuma ili tako nečega: na jednom mestu, u jednom parkiću, okupiti 2025, dakle u moderno doba, ali fizički okupiti najveći ološ i šljam koji postoji, muško žensko, staro i mlado, stratifikovani uzorak, ljudi koji su spremni da izgube sve što nikada nisu imali i koristiti ih kao štit od naroda, to je zaista izuzetan, gotovo naučni poduhvat. Jedine dve pozitivne posledice ćacilenda kojih mogu da se setim su a) što će definitivno olakšati period čišćenja društva od ološa, sve se zna i sve je zapisan, ako ništa u kineskim video kamerama koje su glupani postavljali histerično po celom gradu i, još važnije b) vučić će istati upamćen samo po ćacilendu. I masivna drpanja na tenderima infrastruktura, koja su i dovela do pada nadsrešnice, i poseljačenje Beograda i zidanje Abu Dabija sa Temua na najlepšem komadu obale, i sve ostale gluposti i afere koje su pajaci produkovali u poslednjih 15 godina, sve će biti zaboravljeno. Ostaće imena i prezimena žrtava, a kroz desetak godina već, klinci će na pomen vučića imati samo jednu asocijaciju: to je onaj majstor što je okupio ludake i kriminalce usred Pionisrkog parka... I ništa više. Ostaće, srećom, zaboravljeni i brat i brnaba, i macutova vlada i doktor death, u nekoj izmaglici tamnih mračnih vremena, poput nekog podsećanja na sirene Avrama Izraela. 9
JPM Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Taj ćacilend možda može da se sažme u par hiljada ljudi koji imaju ozbiljan profit u koruptivnom spregu sa vlašću. Sve ostalo su dnevničari, i svakako imaju svoj limit do koga će ići. Oni neće rizikovati živote zarad 50 evra, to možda njih par hiljada, što već napisah. Tako da ovo i nije borba, jedan koji hoće uvek je jači od dvojice koji moraju. A i nas koji hoćemo daleko je više. Poraz hulje je neminovan, pitanje je samo...khm... "samo" cene, odnosno šta ćemo zateći i šta ćemo učiniti "šestog" oktobra.
Cavani Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Na konto predstojecih izbora, nije zanemarljivo ni to sto su poremeceni sumovi na relaciji Psiho-Medjed, zbog logistike. Cak nema vise ni onog Milosa Pavlovica vise u prvim redovima.
Barkley#34 Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 8 minutes ago, nemanjaol said: Da su ljudi normalni oni posle Savamale ne bi vise bili na vlasti, pa onda koliko smo izbora imali posle toga. Uspeh je dosao kada je potpuno promenjen pristup i paradigma. To su studenti uradili pocetkom godine. Mozda gresim, ali meni ovo sto mnogi prizivaju deluje kao povratak ma onaj teren koji SNS-u najvise odgovara. Teren koji njemu najviše odgovara su besmislene svađe i borba za prevlast onih koji su bili predvodnici (a koji su pomalo sumnjivi) njegovih protivnika, kao i kakofonija i nestrpljenje učesnika protesta. Međutim, broj glasova protivnika je svejedno rastao (nedovoljno, ofkors), jer je sve više bilo onih kojima je dosta ovog režima. Kao što vidimo, poslednjih godinu dana su kombinovane različite akcije i na hiljade protesta raznih vrsta, a tenzija se održala. Ovo sada je pre svega usamljeni čin jedne očajne žene (a koja, što reče Pajtić, umire pred našim očima već godinu dana, a vlast zabole za to), a kad se već to dešava nije loše malo ih nervirati tenzijom niskog intenziteta, ali da ne žrtvujemo svoje ljude.
Dragan Mićić Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Ma koja Savamala, sto neko pametan rece, ovaj narod je progutao pricu da je bratu ukradena licna karta i sa njom otvorena firma na njegovo ime. To je Srbadija progutala… 3
fancy Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago E baš mi se Žarko napuše... Žarko Puhovski: Oni su protiv Vučića, a dalje su od EU od Vučića i bliži Rusiji od Vučića 4 1
Geronimo Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 3 minutes ago, fancy said: E baš mi se Žarko napuše... Žarko Puhovski: Oni su protiv Vučića, a dalje su od EU od Vučića i bliži Rusiji od Vučića Kad cujem/procitam recenicu "Tu mi ne znamo tko su ti ljudi." bude mi apsolutno jasno da sa tom osobom nemam sta da pricam. Btw, par utisaka iz NS od pre par dana: - Ludak je iskljucio vodu... Razlozi mogu biti razliciti, od cistog sadizma do necijeg dodvoravanja. Moje tumacenje je da je hteo da od nas napravi cacije, bez vode i toitoi-a, da zapisavamo i zakenjavamo grad. Zajebo se, mi nismo caciji, a i ovo necemo zaboraviti. - Program skupa je bio veoma dobar, izbor govornika, tajming... - Sve je ovo bilo jako tesko za nas koji imamo srce i dusu. Bas, bas tesko... - Sunce je pratilo sve studentske setnje i sve velike proteste, pa i ovaj. - svi crveni baloni si odleteli na zapad... 12
Volter Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Štimcu ponovo određeno policijsko zadržavanje Quote Bivšem košarkašu Vladimiru Štimcu ponovo je određeno policijsko zadržavanje, iako je prethodno sud bio usvojio žalbu odbrane. Novo zadržavanje Štimcu određeno je po praktično istom osnovu - da ne ponovi krivično delo, javlja novinarka N1. Rešenje o policijskom zadržavanju do 48 sati donela je Uprava kriminalističke policije i to služba za borbu protiv terorizma, a po nalogu Višeg javnog tužioca. Stupilo je na snagu u ponedeljak u 14.30, a u to zadržavanje uračunava se vreme koje je Štimac do sad proveo zadržan, preciznije od ponedeljka u 00.40h. To znači da Štimac mora biti izveden pred tužioca do noći između utorka i srede. https://n1info.rs/vesti/stimcu-ponovo-odredjeno-policijsko-zadrzavanje/ Quote Pošto je uočio jednog policijskog službenika, dodaje se, koji je obezbeđivao Dom Narodne skupštine s puškom na grudima Štimac mu je viknuo: "Alo, skloni pušku, bre". Ono saopštenje je zaista pisala naljoskana Suzana Vasiljević. Pazite vi to, rekao je policajcu - alo, skloni pušku, bre. Ovo je zaista nečuveno, za dugogodišnju robiju. Zaboravili su da dodaju da je drugom policajcu rekao - šta me gledaš, bre. 1
DJ_Vasa Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 1 hour ago, fancy said: E baš mi se Žarko napuše... Žarko Puhovski: Oni su protiv Vučića, a dalje su od EU od Vučića i bliži Rusiji od Vučića A šta je netačno rekao? Za ono što tvrdi postoje jake indicije, a za suprotno ne postoje ni naznake.
freethrow Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Tu mi ne znamo tko su ti ljudi. Kako ću ja vjerovati u demokratsku tranziciju tako jedne tajnovite skupine koja je očito dobro organizirana, ali nema programa. Ovo je kao Bizon da mu je pisao. Jede govna, da prostiš. I ide na ruku snsu. 2 3
Recommended Posts