Jump to content

Recommended Posts

Posted

Da si poslušao bilo koji Lomparov intervju od kad su ga studenti uključili u priču čuo bi da u kompletu kritikuje Rusiju, Vučića i SPC, posebno zbog prokazivanja studenata pri poseti Porfirija i Irineja Moskvi. 

Posted
3 minutes ago, robespierre said:

Da si poslušao bilo koji Lomparov intervju od kad su ga studenti uključili u priču čuo bi da u kompletu kritikuje Rusiju, Vučića i SPC, posebno zbog prokazivanja studenata pri poseti Porfirija i Irineja Moskvi. 

Ali ja nisam govorio o Lomparu, koji ima velikosrpske stavove i zna se šta zastupa. Lepo sam napisao da govorim o lomparoidima, tj. formalno školovanim 'telektualcima koji igraju Kaljinku, pišu isključivo ćirilicom, podržavaju srBski svet (naravno, pod sopstvenom kontrolom), obavezno su pravoslavni & tradicionalni, propagiraju opanke i šajkače iz Armanijevih odela i tome slično. To su oni koji bi samo da izvše personalne promene jer su im zapale loše karte, ali ne i suštinske.

Posted
3 minutes ago, DJ_Vasa said:

Ali ja nisam govorio o Lomparu, koji ima velikosrpske stavove i zna se šta zastupa. Lepo sam napisao da govorim o lomparoidima, tj. formalno školovanim 'telektualcima koji igraju Kaljinku, pišu isključivo ćirilicom, podržavaju srBski svet (naravno, pod sopstvenom kontrolom), obavezno su pravoslavni & tradicionalni, propagiraju opanke i šajkače iz Armanijevih odela i tome slično. To su oni koji bi samo da izvše personalne promene jer su im zapale loše karte, ali ne i suštinske.

Ko su ti i od kad su u studentskoj priči? Zar ne vidiš da je ta priča druge strane SNS medalje o stranim službama koje nam ruše zemlju? 

• Like 3
Posted
7 minutes ago, robespierre said:

Ko su ti i od kad su u studentskoj priči? Zar ne vidiš da je ta priča druge strane SNS medalje o stranim službama koje nam ruše zemlju? 

Pa ne znam ko su. Mina je spomenula da joj se čini da ih neko savetuje, što i meni deluje kao realna mogućnost, ali ne znamo ko su. Malo mi je čudno da svi istovremeno imaju otklon prema EU i bilo čemu zapadnom, ali ne i prema azijatskim despotijama ili prema izlivima jeftinog šovinizma. 

Posted
1 minute ago, DJ_Vasa said:

Pa ne znam ko su. Mina je spomenula da joj se čini da ih neko savetuje, što i meni deluje kao realna mogućnost, ali ne znamo ko su. Malo mi je čudno da svi istovremeno imaju otklon prema EU i bilo čemu zapadnom, ali ne i prema azijatskim despotijama ili prema izlivima jeftinog šovinizma. 

Ova teza je apsolutno netačna i ne znam zbog čega pokušavaš da je predstaviš kao neki aksiom. Po režimskim toaletoidima, svi su istovremeno ustaše i priznavači Kosova, kako je moguće da budu ultranacionalisti i ultraneoliberali istovremeno? Uostalom, videćemo kad izađe studentska lista ko je na njoj (samo da se iz EU sete da ga pritisnu da raspiše izbore).

• Like 5
Posted
1 hour ago, DJ_Vasa said:

Do sada su odande samo 2-3puta pljucnuli na proteste iako bi mogli da mnogo više učine protiv njih da tako hoće.

Lavrov se bukvalno jedno 4 dana uzastopce javljao i pištao o obojenoj revoluciji...

• Like 2
Posted
7 minutes ago, robespierre said:

Ova teza je apsolutno netačna i ne znam zbog čega pokušavaš da je predstaviš kao neki aksiom. Po režimskim toaletoidima, svi su istovremeno ustaše i priznavači Kosova, kako je moguće da budu ultranacionalisti i ultraneoliberali istovremeno? Uostalom, videćemo kad izađe studentska lista ko je na njoj (samo da se iz EU sete da ga pritisnu da raspiše izbore).

Ma pusti režimske tabloide jer to je ionako za neki deseti ešalon sa IQ koji je jednak broju cipela, ali i pročitaj ono što sam napisao. Nisam ih nikada nazvao ultranacionalistima, što je rezervisano za Šešelja, Firera i slične. Seti se samo čija Voje dr Koštunice, fin gospodin, pa još i doktor nauka, ali je zastupao nacionalističke stavove u odelu i kravati. 

5 minutes ago, freethrow said:

Lavrov se bukvalno jedno 4 dana uzastopce javljao i pištao o obojenoj revoluciji...

OK, promašio sam za jedan, ali to ništa ne znači. I kartelu su puna usta borbe za Kosovo, ali u praksi rade malo drugačije.

Posted

Dvoje medicicinskih tehičara i lekar dobili su rešenja o otkazu sa oblazloženjem, kako javlja reporterka N1, da su odbili da pruže medicinsku pomoć kada su izbili incidenti kod prostorija SNS 13. avgusta.

https://n1info.rs/vesti/tri-otkaza-u-novosadskoj-hitnoj-zbog-odbijanja-dezurstva-u-sns-prostorijama-protest-prodrske-ispred-urgentnog/?fbclid=IwdGRjcAMn_WZjbGNrAyf9FGV4dG4DYWVtAjExAAEeWDnNCA9AJaQQGG5Gteo0xnrBcK46aBuzEK65mAPkmozQ6Jm72qOPJj6kr-g_aem_p27tfSeqiLOTD-xdxcJp7g

Posted (edited)

Svu policiju je poslao u Novi Sad. Fakulteti puni policije. Bez ikakvog povoda su nasrnuli na ljude. Kamera prikazuje jednog kera gde pendrekom udara s leđa čoveka koji mirno šeta . Iživljavanje.

Edited by Volter
  • Ruke su vam krvave! 2
Posted

Mnogim ljudima se ukazivala pomoć. Strašno je ovo večeras što su uradili. Sve je bilo mirno, onda su iz fakulteta ispalili topovski udar, ljudi nisu reagovali. Krenuli su onda zvezrski da tuku ljude.

Posted

Gdje sad Marinika i Djilas da pozovu na miran protest. 

Nije moglo mirnije od ovoga večeras, i samo su random počeli udarati, tj i dalje ne daju da se pridje na 100 metara od kampusa. Ljudi su se uglavnom razbježali, čujem vijali su ljude čak i na keju, i to random prolaznike koji nisu ni bili na protestu.

Posted
3 minutes ago, Henry Chinaski said:

Nije moglo mirnije od ovoga večeras, i samo su random počeli udarati, tj i dalje ne daju da se pridje na 100 metara od kampusa. Ljudi su se uglavnom razbježali, čujem vijali su ljude čak i na keju, i to random prolaznike koji nisu ni bili na protestu.

Kamera N1 je bila prisutna baš u trenutku kad su u naletu oborili čoveka, imao je žuti prsluk, moguće i da je novinar. Čovek je ostao da leži, prišli su ljudi, nadam se da je dobro.

Posted
13 minutes ago, Henry Chinaski said:

I studenti su pozvali na mirne proteste, stvarno neke priče idu u krajnost.

• Like 2