Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ajbg, sad iz ove perspektive možemo da maštamo šta bi bilo kad bi bilo... kao u onom praktičnom radu iz škole filma koji je napravljen kao reklama za Mercedesov sistem prevencije opasnosti...

Spoiler

Posted
40 minutes ago, drgnk said:

Tadić je uradio jedino što je u tom trenutku matematički bilo moguće da ne prevagne koalicija: reprogramirani Koštunica - Dačić - Šešelj. Dačić se mogao kontrolisati (narodski rečeno, leći na rudu), preostala dvojica nikako. Alternativa tome je bila isprazno moraliziranje i filozofiranje uz vraćanje Srbije u predpetooktobarsko stanje.

i dobio je šta?

i mi zajedno sa njim?

Posted (edited)
35 minutes ago, Smrtokapa said:

Šbbkbb, ali da se tada to desilo, možda bi bilo bolje, a ne da se dođe u situaciju da umiveni radikali vladaju 13 godina na talasu svetskog ekonomskog rasta.

Jbg. lako je o prošlim vremenima govoriti iz sadašnje perspektive. U ono vreme se izbor sveo na vrlo lošu opciju (bukvalno povratak na 90-e, minus Sloba, plus Koštunica) i manje lošu opciju sa kontrolisanim Ivicom (daj mu neku fotelju, neće previše talasati). No brainer, što bi se reklo.

Just now, Perkos2 said:

i dobio je šta?

i mi zajedno sa njim?

2008. svi videli šta dolazi.🤔 Bog te mazo, sve vidovite Zorke. Ma kakvi, Nostradamusi. 😎

Edited by drgnk
  • Like 3
Posted

Meni je jasno da Srbi stalno teže da prebace odgovornost za svoju lošu sreću na Evropu, svijet, Ameriku, višu silu i Tadića, ali ko je glasao za SNS+SPS sve ove godine? 

Čak ako zanemarimo izborne krađe i inženjering, neko je, dođavola, doveo ove štetočine i satrape na vlast zaokruživši ih na izborima. I opet, i opet. 

• Like 10
Posted
3 hours ago, freethrow said:

gotovo je ovo, jednostavno je došlo do kraja, prirodnog, presporo, prekasno, ali jeste gotovo

sada je paradoksalno važno da bude istovremeno što brže, sa što manje žrtava, sa što manje velikih suštinskih preleta 

Uf... deder elaboriraj, jer ja nažalost to ne vidim... kako se po tebi završava priča? 

Hulja je dovoljno lud da ne da vlast čak i da izgubi na izborima... što se neće desiti dok ih on organizuje, matematički sigurno neće... 

A mislim da smo u slučaju nekih sukoba (za koje 95% ljudi nije spremno), takođe u podređenom položaju... 

Posted (edited)
15 minutes ago, Mina D. Harker said:

Meni je jasno da Srbi stalno teže da prebace odgovornost za svoju lošu sreću na Evropu, svijet, Ameriku, višu silu i Tadića, ali ko je glasao za SNS+SPS sve ove godine? 

Čak ako zanemarimo izborne krađe i inženjering, neko je, dođavola, doveo ove štetočine i satrape na vlast zaokruživši ih na izborima. I opet, i opet. 

Ma njih su doveli Evropa, Amerika i Rio Tinto, to je svima poznato. Makron će onim avionima da isporuči bar 10.000 Francuza koji će da glasaju za kartel, Merc obećava da će u te svrhe da liferuje sve posetioce Oktoberfesta, pa će da glasaju i Kinezi iz Bora za lokalne džudže u svim opštinama, a očekuje se i uvoz Eskima koji će glasati na području Ivanjice i Vlasotinca.

Meni čudi kako su mnogi ljudi uvereni da većina glasa za opoziciju ako nisu makli dalje od dorČolskih ili vračarskih kafića. Ako očekuju da prosečni Milojko iz Spalajkovca uz pivo ispred zadruge diskutuje o tome šta su studenti objavili po pitanju hapšenja njihovih kolega ili kako su se PSG i ZLF postavili prema predstojećim izborima, malo su se zeznuli.

Edited by DJ_Vasa
Posted

@NMX Kako smo to u Kosjeriću videli da visoka izlaznost nije dovoljna? Rezultat je praktično bio izjednačen u jednoj takvoj ruralnoj sredini koja tradicionalno ima visoku izlaznost pa nije bilo ni toliko prostora za rast iste. U svakom većem gradu bi bili počišćeni. U Beogradu ne verujem da imaju i 30%.

Posted
3 minutes ago, MarkoKep said:

@NMX Kako smo to u Kosjeriću videli da visoka izlaznost nije dovoljna? Rezultat je praktično bio izjednačen u jednoj takvoj ruralnoj sredini koja tradicionalno ima visoku izlaznost pa nije bilo ni toliko prostora za rast iste. U svakom većem gradu bi bili počišćeni. U Beogradu ne verujem da imaju i 30%.

3 hours ago, NMX said:

Naravno da nas velika izlaznost vodi do više šansi za pobedu (videti pod Kosjerić pa opet ni to nije bilo dovoljno jer je hulja to nadomestio novim kontigentom stoke, talking about modaliteti...). 

Nisi čitao šta sam napisao. Naravno da veća izlaznost donosi više šansi ali nije garant jer kao što je nama jedno malo mesto omogućilo full fokus i sve resurse tamo, tako je i njemu. Neće biti isto na republičkim. 

Naravno da u BG nemaju 30% ali vladaju kako vladaju (thanks to uboga opozicija). Što se prostora za rast tiče, moramo imati u vidu da imaš sredine koje tradicionalno boli k. da glasaju i tu se ništa epohalno promeniti neće.

Da zatvaramo ovu diskusiju, vrtimo se u krug - visoka izlaznost je mit jer smo mi na republičkom nivou vrlo blizu maximuma koji je moguć (usled tradicionalnog neizlaska na glasanje, očajnog spiska i odsustva ljudi). 

I ako najveće nade polažemo u tu vrstu mobilizacije (samo da nas puno izađe) najebali smo u startu.

Nego lepo od vrata do vrata, od sela do sela već danas. Svi.

Posted

Postoji rezervoar glasača.

Postoji velika mogućnost za veću izlaznost.

Vučić će pokušati bukvalno sve da pobedi na izborima a ako ne uspe, da zadrži vlast čak iako nema većinu među glasačima.

U Srbiji je preko 5,4 miliona punoletnih. U referendumskim atmosferama izlaznost je značajno rasla, ne samo 2000. nego i 2008. na predsedničkim izborima. Btw, gledao sam malo rezultate 2008. i 2012. i video da je baš blizu bio Nikolić 2008, kao radikal i da je tu ostvarena baš velika pobeda a da se 2012. zabrljalo u lakšim uslovima i sa manjim brojem potrebnih glasova. Tipično naški.

Primeri:

- Broj stanovnika u Srbiji opada ali ne i u BG. Pomenute 2008. je u drugom krugu predsedničkih izbora u BG izašlo 1,02M birača. Poslednjih desetak godina je najveća izlaznost bila u dec. 23. kada je izašlo 947K, računajući i uvezene glasače iz RS i okoline BG. Gro Vučićevih glasača su stariji, zatim iz predgrađa i ruralnih sredina, uz kupljene i ucenjene. Najveći broj onih koji preskaču sve ili pojedine izbore su mlađi i oni iz urbanih sredina, gde Vučić inače odavno nema većinu, a to važi za veći broj gradova u Srbiji. Motivisanje istih da dignu dupe i odu do birališta kao i motivacija svih onih koji su okruženi sektašima u svojim sredinama da uprkos svemu dodaju svoj glas zbiru je jedna od ključnih stavki.

- Poslednjih desetak godina, izlaznost u Zaječaru nikada nije prelazila 25-26K. Sada je bila 30K. Dakle, postoje oni koji bi mogli biti pokrenuti u svakom mestu u Srbiji ako budu uvereni da je pobeda moguća. 

Naravno da Vučić ne da spiskove. Nemam dokaz, samo osećaj da oni na izborima dodaju 100-200k glasova, na onih nekoliko hiljada biračkih mesta na kojima je slaba kontrola a veliki broj upisanih ne živi tu, o čemu je kolega @Klotzenpisao. Eto, u pomenutom Zaječaru je fakin' 47K u biračkom spisku, a trika nema da je u onakvoj referendumskoj atmosferi njih 16-17K ostalo kod kuće na dan izbora. Cenim da je efektivna izlaznost bila na nekih 80-85%, slično kao u Kosjeriću. Ti dodati glasovi im taman omogućavaju da izbegnu drugi krug na predsedničkim izborima i uverljive procente na parlamentarnim.

Dalje, @NMX je pomenuo da naša opcija nije prebacila 900K nijednom. Ja gledam na stvari malo drugačije. Birači u Srbiji nisu puno verni (osim što uvek postoji milion debila koji su po svaku cenu okrenuti radikalima ili SPS) što se pokazalo na ovim lokalnim izborima, kada je u Kosjeriću jedinstvena lista pokupila i Nestorovićeve, Dveri i NDSS i glasače, kao i sve ostale neVučić glasove. Slično je i u Zaječaru Nestorovićeva lista manje pokupila nego na parlamentarnim izborima (iako treba imati u vidu to da postoji razlika između lokalnih i nacionalne liste, mada su ovi izbori pre bili nacionalni po karakteru nego lokalni). NDSS nije ni učestvovao a izlaznost je opet bila ogromna pa su uzeli i njihove glasače. Tako da bih pre rekao da je 2023. bilo bar 1,5M protiv Vučića (koliko god smatrao budalstim npr. glas za Zavernike, mislim da većina tih glasača nije srećna ulaskom istih u Vladu pa su sad "na tržištu") i da je poenta okupiti te glasove, dodati apstinente, one koji žele da prebegnu od Vučića i sprečiti dopisivanje glasova u nekoj meri. Prosto kao pasulj. :classic_biggrin:

• Like 5
Posted

Imamo mi ogromnu krivicu. Ništa meni ne vredi sada zakasnela pamet. Nisam nekada pomišljao da ovo može da ode ovako daleko. Posle prve njihove ubedljive pobede mnogi ljudi su odustali od borbe, opozicija mu nije pravila veliki problem, čak mu je bila i korisna, tako da je Kukavica na miru desetak godina radio šta je hteo. Još je takav ludak da je insistirao da i najmanju mesnu zajednicu ima pod kontrolom, dodatno je ubijao u pojam i one koji su videli o kakvom čoveku se radi. U svakom mestu ima svoje pajser brigade, vojska, policija, tužilaštvo, lova do krova, jednostavno je sve uzeo pod svoje. Sada nam je šansa da ga oteramo, zato i stalno pišem da na neke brljotine studenata treba zažmuriti (postoje naravno i neke stvari poput onog tvita sa Marinikom koje se moraju osuditi), ulazimo u završnicu i moramo biti jedna čelična zajednica ako želimo ovaj monstuozni režim da pošaljemo tamo gde mu je i mesto.

• Like 1
Posted
2 hours ago, drgnk said:

Jbg. lako je o prošlim vremenima govoriti iz sadašnje perspektive. U ono vreme se izbor sveo na vrlo lošu opciju (bukvalno povratak na 90-e, minus Sloba, plus Koštunica) i manje lošu opciju sa kontrolisanim Ivicom (daj mu neku fotelju, neće previše talasati). No brainer, što bi se reklo.

2008. svi videli šta dolazi.🤔 Bog te mazo, sve vidovite Zorke. Ma kakvi, Nostradamusi. 😎

kome je manje bio problem šešelj i vučić nego koštunica taj treba da uživa danas u svojoj pameti

• Like 1
Posted
43 minutes ago, Barkley#34 said:

Postoji rezervoar glasača.

Postoji velika mogućnost za veću izlaznost.

Vučić će pokušati bukvalno sve da pobedi na izborima a ako ne uspe, da zadrži vlast čak iako nema većinu među glasačima.

U Srbiji je preko 5,4 miliona punoletnih. U referendumskim atmosferama izlaznost je značajno rasla, ne samo 2000. nego i 2008. na predsedničkim izborima.

2000. na predsedničkim izborima je glasalo 5 miliona birača.

To je sa CG i Kosovom. Kada je izlaznost bila nezapamćena i kada bukvalno samo mrtvi nisu glasali (sem oni koje je Sloba pokrao).

Danas je rezervoar glasova, ako i postoji - mali. 

5 miliona ljudi je glasalo u trenutku kada u državi živi 7.3 miliona ljudi, pa se na to doda Kosovo sa cca 2 miliona, pa se doda CG sa 600k. Talking about referendumska atmosfera.

Uveren sam da niko sa naše strane nema očekivanja da će SAMO ovi što nisu glasali do sada doneti pobedu. Mora se oteti ogroman deo od sekte plus preletači.

Da se ja pitam, fokus bi bio na ovima što ih AV drži na nešto dužem lancu i mogu (lakše) da prelome - manjine, delovi DB stranaka (koji će pobeći kad naslute da je kraj blizu, kao mnogi 2000.)...

Posted
58 minutes ago, Barkley#34 said:

Dalje, @NMX je pomenuo da naša opcija nije prebacila 900K nijednom. Ja gledam na stvari malo drugačije. Birači u Srbiji nisu puno verni (osim što uvek postoji milion debila koji su po svaku cenu okrenuti radikalima ili SPS) što se pokazalo na ovim lokalnim izborima, kada je u Kosjeriću jedinstvena lista pokupila i Nestorovićeve, Dveri i NDSS i glasače, kao i sve ostale neVučić glasove. Slično je i u Zaječaru Nestorovićeva lista manje pokupila nego na parlamentarnim izborima (iako treba imati u vidu to da postoji razlika između lokalnih i nacionalne liste, mada su ovi izbori pre bili nacionalni po karakteru nego lokalni). NDSS nije ni učestvovao a izlaznost je opet bila ogromna pa su uzeli i njihove glasače. Tako da bih pre rekao da je 2023. bilo bar 1,5M protiv Vučića (koliko god smatrao budalstim npr. glas za Zavernike, mislim da većina tih glasača nije srećna ulaskom istih u Vladu pa su sad "na tržištu") i da je poenta okupiti te glasove, dodati apstinente, one koji žele da prebegnu od Vučića i sprečiti dopisivanje glasova u nekoj meri. Prosto kao pasulj. :classic_biggrin:

Upravo ovo. To mi koji pratimo politiku svakodnevno gledamo na stvari kroz ideološku prizmu a prosečan glasač uopšte nema neki čvrst stav. Danas je za Putina, sutra je za EU, danas je levičar, sutra desničar. Zna samo da mu se ova vlast ne sviđa iz različitih razloga i ne ulazi previše duboko u te razloge niti prati toliko da zna da li je Zavetnica Vučićev trojanac ili ne.

• Like 2
Posted (edited)
2 hours ago, Mina D. Harker said:

Stoji sve to. Kao što stoji da je stari DS takođe prebacivao odgovornost na druge, pretio ratom, nestašicama iz 90-ih ako padnu sa vlasti i pored opšteg nezadovoljstva i javašluka. Koje sve glasao za SNS? Ajmo redom. 

Naprednjake su glasali dobrim delom i razočarani DS+DSS glasači, prva ta građanska Srbija koja je poverovala da je Toma Nikolić jedan miran pristojan tip iz Šumadije, Vučić evropski čovek, moderni pragmatični političar koji se oslobodio radikalskih mitova i spremno korača ka EU i Nato brodiću. 

Pa Vesna Pešić, Vidojković i beli listići itd. Sad se svi prave blesavi i naivni i pričaju da je za njih glasala isključivo radikalska nepismena stoka, to prosto nije tako i ne odgovara celoj istini. 

Kao što će i studentsku listu glasati mnogi razočarani naprednjaci i socijalisti, prosto za smenu uvek mora da se pretoči iz rezervoara vlasti. 

Edited by Molina23
  • Like 12
  • Thanks 1
Posted
39 minutes ago, Perkos2 said:

kome je manje bio problem šešelj i vučić nego koštunica taj treba da uživa danas u svojoj pameti

Ne razumem. Na šta se odnosi ova rečenica pošto to nigde nisam izjavio?

Posted (edited)
58 minutes ago, NMX said:

2000. na predsedničkim izborima je glasalo 5 miliona birača.

To je sa CG i Kosovom. Kada je izlaznost bila nezapamćena i kada bukvalno samo mrtvi nisu glasali (sem oni koje je Sloba pokrao).

Danas je rezervoar glasova, ako i postoji - mali. 

5 miliona ljudi je glasalo u trenutku kada u državi živi 7.3 miliona ljudi, pa se na to doda Kosovo sa cca 2 miliona, pa se doda CG sa 600k. Talking about referendumska atmosfera.

Uveren sam da niko sa naše strane nema očekivanja da će SAMO ovi što nisu glasali do sada doneti pobedu. Mora se oteti ogroman deo od sekte plus preletači.

Da se ja pitam, fokus bi bio na ovima što ih AV drži na nešto dužem lancu i mogu (lakše) da prelome - manjine, delovi DB stranaka (koji će pobeći kad naslute da je kraj blizu, kao mnogi 2000.)...

Milo je bojkotovao izbore pa je u CG izašlo manje od 150K (Sloba dobio 123K a Koštunica 7K, jbt kako se sećam nebitnih stvari), na Kosovu je isto malo ljudi glasalo (u odnosu na 5M izašlih) a i te glasove je Ustavni sud obrisao posle. Mrzi me da proveravam ali cenim da je u Srbiji, bez Kosova, izašlo 4,8M. 

2008. je u prvom krugu izašlo 4,1 a u drugom 4,6M glasača. Kao što sam napisao, po RZS u Srbiji je preko 5,4M punoletnih. Kad odbiješ sve manjkavosti te procene opet mislim da je bar 5,1-5,2M potencijalnih birača. Videli smo raste izlaznost na neverovatne nivoe uz kampanju na lokalnim izborima, pa cenim da bi svakako mogla izlaznost da dostigne 4,3-4,4M, da budem konzervativan.

Naravno, slažem se sa ostalim stvarima koje si naveo u vezi "otimanja" glasova od sekte jer je to neophodno za pobedu.

................

Edit: E da, nevezano za ovo iznad, nije Tadić oživeo SPS nego Koštunica kao manjinsku podršku Vladi par godina ranije. Oni su nakon toga narasli i postali relevantan faktor na sceni i izbor se suzio. Da smo dobili ful radikale na vlasti 2008. bilo bi nam još veselije nego sada. Naravno, nije moralo da dođe do grljenja, deklaracija, igranja basketa ali drugog političkog izbora nije bilo. 

Edited by Barkley#34
  • Like 3
Posted (edited)
3 hours ago, Issey said:

Uf... deder elaboriraj, jer ja nažalost to ne vidim... kako se po tebi završava priča? 

Hulja je dovoljno lud da ne da vlast čak i da izgubi na izborima... što se neće desiti dok ih on organizuje, matematički sigurno neće... 

A mislim da smo u slučaju nekih sukoba (za koje 95% ljudi nije spremno), takođe u podređenom položaju... 

Probaću da budem ozbiljan, da ne naginjem u urođeni optimizam, niti stečeni pesimizam. Imam utisak da su ljudi počeli da zauzimaju pozicije, da se polako diferenciraju. Imao sam danas sastanak sa jednom državnom upravom i nekim strancima i žena iz naše državne uprave kaže ja nisam ni na jednoj strani, ja samo radim svoj posao. To je pre samo pola godine bilo nezamislivo.

Firme, građevinske i inženjerske, barem neke koje znam (mali uzorak svakako), izbegavaju da imaju veze sa državnim tenderima i poslićima, a pre samo 6 meseci bi decu prodali za jedan projekat popravke grejanja u nekoj školi na brdu. Obični ljudi koji manje-više pošteno rade svoje državne ili nedržavne poslove desetak i više godina, nalaze kao prilično urgentnu potrebu da napuste posao (pričamo o ljudima koji suštinski čekaju da vreme iscuri i da odu u zaslućenu penziju na tekućim pozicijama) i da pređu negde drugde gde su zaštićeniji i gde će imati manje ili osetno manje plate, ali i gde će kretati od nule, u ozbiljnim godinama. Toga pre samo 6 meseci nije bilo.

Ljudi koji se bave projektima, investicijama i izdavanjem raznih dozvola, registracijama firmi i ostalo, njih nekoliko (nereprezentativan uzorak, sve znam, ali se poklapa sa mojim utiskom) pominju da se sve jako usporilo, da dolaze siromašni Nepalci i Pakistanci, da i dalje ide protok Rusa i mnogo manje Ukrajinaca, ali da su veće investicije koje uključuju nekakve prostore, ozbiljnije mašine i opremu i slično, na čekanju. U situaciji koju opisuju slično onoj tokom prvih meseci ruske agresije.

Na kraju, otpisivanje - gotovo u potpunosti -cškola, osnovnih i srednjih, i celokupnih univerziteta je najveća greška koju je SNS sebi dopustio - nesrećni Pavlovići iz Doboja, obnaj pedofil na mestu ministra prosvete i likovi poput Sare Pavkov na mestu ministarke zaštite životne sredine, a sve pod okriljem onog lika koji deluje strašnije od Brnabe i Vučevića zajedno (mislim na Đuru) nekako ni najneobrazovanijim i najzatucanijim slojevima više ne može da ulije dozu vere koju je mogao, recimo, jedan mladi lepi lažni doktor Mali, ili pederasto energični Vesić, pa čak ni egzotično gadna Brnaba. Jednostavno ovu priču više niko ne puši na duge staze i pola priče se drži na Dačiću koji je neprijatelj SNSa.

Sa druge strane, posmatram i uslove koji bi morali da se steknu da se ovo nekako nastavi u dugotrajnu vlast SNSa i ne ide mi. Podrazumevalo bi stepen represije, otvorenog nasilja i državnog terora koji, možda užasno grešim, jednostavno ne vidim u Evropi 2025. godine. Suviše je ovde firmi koje proizvode za Nemačku, Italiju, Belgiju, Francusku, da bi mogla da se napravi jedna beloruska zavesa. Suviše dugo postoji nesrećni SSP da bi se tek tako namakle rampe i dopustio jedan jači uutrašnji sukob.

Sa druge strane, potpuno se slažem da neće ići lako i da neće biti bez još žrtava. 

Edited by freethrow
  • Like 14
  • Thanks 1
Posted

Stižu ponovo vesti o listi:

Student: Naša lista 99 odsto završena, na njoj neće biti predstavnika ni opozicije ni vlasti

Sada smo sigurni da na njoj definitivno neće biti političara, tj. onih koji su aktivni u opoziciji, a za one iz vlasti se i ranije podrazumevalo da nisu dobrodošli.

Najzanimljivije deo je ovaj:

Kako je kazao, to će biti nova lica, ljudi koji pre nisu imali političkih ambicija, koji mogu da budu neukaljani političkim kontroverzama, spletkarenjima i malverzacijama.

"Nama ideaologija nije u potpunosti bitna već ljudi koji nemaju ekstremističke stavove. Potrebno nam je jedinstvo uprkos ideloškim razlikama", istakao je on.

Iako novinar nije baš najbolje preneo, kako deluje, izostaviće one koji izazivaju kontroverze ili su poznati po nekim ranijim muljanjima u drugim sferama. Dobro mu zvuči i ovo da će izbegavati ekstremiste, što deluje kao dobar znak.

Izgleda da se isplatilo pisanje o tome kome nije mesto na listi jer ovo što piše u tekstu deluje sasvim korektno i da su to uzeli u obzir.

• Like 3
Posted (edited)
16 minutes ago, DJ_Vasa said:

Stižu ponovo vesti o listi:

Student: Naša lista 99 odsto završena, na njoj neće biti predstavnika ni opozicije ni vlasti

Sada smo sigurni da na njoj definitivno neće biti političara, tj. onih koji su aktivni u opoziciji, a za one iz vlasti se i ranije podrazumevalo da nisu dobrodošli.

Najzanimljivije deo je ovaj:

Iako novinar nije baš najbolje preneo, kako deluje, izostaviće one koji izazivaju kontroverze ili su poznati po nekim ranijim muljanjima u drugim sferama. Dobro mu zvuči i ovo da će izbegavati ekstremiste, što deluje kao dobar znak.

Izgleda da se isplatilo pisanje o tome kome nije mesto na listi jer ovo što piše u tekstu deluje sasvim korektno i da su to uzeli u obzir.

Samo budi spreman da studentska definicija ekstremiste i tvoja ili moja nisu iste. 

Da probamo da se drzimo toga da su ideja i namera dobri, i da nam je ovo sve neophodno...

@freethrow slazem se sa postom apsolutno uz jednu ogradu na pretposlednji pasus - znam mnoge koji su 99te bili u fazonu 'nece biti bombardovanja/rata, bar smo geografski u Evropi'... Drugim recima, mislim da je sve moguce, mada ne i verovatno.

Edited by Geronimo
  • Like 2
Posted
4 minutes ago, Geronimo said:

@freethrow slazem se sa postom apsolutno uz jednu ogradu na pretposlednji pasus - znam mnoge koji su 99te bili u fazonu 'nece biti bombardovanja/rata, bar smo geografski u Evropi'... Drugim recima, mislim da je sve moguce, mada ne i verovatno.

slažem se, i meni se javlja stalno priča ljudi iz kasnih 80tih... pa 90tih. Pri tome činjenica da se trenutno dešava jedan ful genocid, jedna višegodišnja invazija i par manjih ratova nikako ne ide u prilog.

• Like 4
Posted
7 minutes ago, Geronimo said:

Samo budi spreman da studentska definicija ekstremiste i tvoja ili moja nisu iste. 

Ovaj... šta za njih jesu ekstremisti?

Ne znam za ove beogradske, ali studenti iz Novog Sada i Novog Pazara mi deluju bolje od njih.

Posted
2 hours ago, DJ_Vasa said:

Ovaj... šta za njih jesu ekstremisti?

Ne znam za ove beogradske, ali studenti iz Novog Sada i Novog Pazara mi deluju bolje od njih.

Zaista ne znam nista sveze, samo ono od ranije - da mi stariji imamo bolje pamcenje (ili vise znanja), deblje crvene linije, istancanija nepca i luksuz da budemo beskompromisni... Iskreno, ocekujem par, hm, 'promasaja' na listi. Ali mislim da ne treba da mi seciramo listu kad izadje - ima ko ce to da radi, nazalost. 

• Like 1