Jump to content

Recommended Posts

Posted

Glede Lomparove promocije Karadziceve poezije, procitao sam par Rasinih pesama.

Bozemesacuvajisakloni.

• Like 1
Posted
5 minutes ago, DJ_Vasa said:

'Ajde da se složimo, a imam i ja neke primere:

- Dr Vojislav Šešelj, kažu da je najmlađi doktor nauka u SFRJ, a vidi se da je fin čovek, pravi 'telektualac.

- Dr Predrag Marković, istoričar, o čijem znanju struke ne mogu da sudim, ali otvoreno podržava režim i član je SPS-a. Zli jezici kažu da je počeo da koketira sa SPS-om da bi izradio stipendiju za dete.

- Dr Đuro Macut, poznat u struci, poznat i po tome sa koliko ljubavi rešava aktuelne probleme

- Dr Dejan Vuk Stanković, filozof, odvalio se od solidarnosti sa kolegama

- Dr Bela Balint, akademik, član novoosnovanog pokreta i dugogodišnji saradnik režima

- Dr Jozef Mengele, kome niko ne spori stručnost, ali nije poznat po pomaganjui ljudima

Pošto je prostor ograničen, ne bih baš da kopiram i ceo spisak članova ANUS-a, tj. kakademika, kako ih je nazvao jedan legendarni forumaš. Od 135 domaćih članova, samo je njih 25 zatražilo Oskarovu ostavku. Među tih preostalih 110 članova ima dovoljno kvalitetnih stručnjaka, ali su istovremeno i nule od ljudi. A i ti strani članovi valjda nisu toliko zabijeni u knjige da ne vide šta se 

Pa to je ono sto ja i govorim. Nahocad iz komunistickih vremena. Do 1945 bez obzira na sve nedoststke mane i drugo ipak nije bilo takvih ni u tolikom broju monst- primera. 

Vecina antirezimskih intelektualaca je skolovana napolju pa se vrstila u "otazbinu".  

Drugo, a to mi je Protic licno rekao, intrlektualac je koristan sloj ako su prilike povoljne inace je neotporan. Lako se povija. On ne hrani zemlju ma koliko bio vitalan. Zwmlju je oduvek hranio i branio srpaki seljak. 

Dakle sve se slazem i ne znam gde je spor? Jesam li toliko konfuzan? Ili diskutanti konfuzno razumeju? 

Ako smo pricali o Lomparu nismo pricali o tome ko je i kakav privatno, pojma nemam zaista, mbogo toga o njemu ne znam. Znam samo da je vrhunski intelektualac . To sam samo pomenuo. 

Vrlo obraxovan tip i mrzi ovaj ( svaki autoritarni) rezim. Samo to znam. Valjda je i dovoljno.

• Like 1
Posted

Vucicevi medijski kerovi trenutno pumpaju da su blokade smetnja narodu za normalan zivot i da “narod”treba da se samorganizuje i uzvrati. To Vucic odavno pravi podlogu svojim izjavama o besu “naroda”. Kombinovano je sa ciljanim haosenjima, pijavama, zastrasivanjem od strane policije.

Mislim da njemu nesto puno ne smetaju ove blokade, da ce ih iskoristiti za dodatno pumpanje svojih.

Nece dati ono sto je rekao da se blokira ali ovo misli da moze da kontrolise sa doziranim nasiljem dok se ne izduva.

Naravno to je igra na ostrici, sve moze lako da plane i ode sve u kurac.

• Like 6
Posted
10 minutes ago, Kenozoik said:

Dakle sve se slazem i ne znam gde je spor? Jesam li toliko konfuzan? Ili diskutanti konfuzno razumeju? 

Ako smo pricali o Lomparu nismo pricali o tome ko je i kakav privatno, pojma nemam zaista, mbogo toga o njemu ne znam. Znam samo da je vrhunski intelektualac . To sam samo pomenuo. 

Vrlo obraxovan tip i mrzi ovaj ( svaki autoritarni) rezim. Samo to znam. Valjda je i dovoljno.

Naravno da nismo pričali o tome koju muziku sluša ili šta voli da jede, nego o tome da se ne razlikuje mnogo od kolega. Neko voli Oskara, neko ratne zločince, al' to ti je to.

Posted
19 minutes ago, freethrow said:

ovo sve ide u jako opasnom pravcu...

Naravno da ide, znali smo odavno na šta su spremni. Kad se ne libe da hapse i biju klince maturante, o čemu dalje da pričamo... 

Posted
1 minute ago, NMX said:

vracar:heart:

TERAJ KERINE

Jesu na kraju otisli, ali ima i snimak gde su pre toga izuli neke ljude od batina na zalost 😞

Posted
32 minutes ago, DJ_Vasa said:

Naravno da nismo pričali o tome koju muziku sluša ili šta voli da jede, nego o tome da se ne razlikuje mnogo od kolega. Neko voli Oskara, neko ratne zločince, al' to ti je to.

Kako bilo da bilo, deca ce zavrsiti lavovski posao uz nasu jedva pomena vrednu podrsku.. Onda ce predati uzde starijima, mudrijima iskisnijima. 

Kapiram da ima razlike da li ce tamo biti Lompar/St Protic / neko slican  ili onaj ljoticevski mulj ala Seselj i Co koji si nabrojao. 

Posted
58 minutes ago, Kenozoik said:

Pa to je ono sto ja i govorim. Nahocad iz komunistickih vremena. Do 1945 bez obzira na sve nedoststke mane i drugo ipak nije bilo takvih ni u tolikom broju monst- primera. 

Prvo si bio samo dosadan sad već pričaš besmislice. Hajde da vratimo temu studentima i protestima, a o četnicima i partizanima ćemo drugi put

• Like 1
  • WOW 1
Posted
1 minute ago, Marvin said:

Prvo si bio samo dosadan sad već pričaš besmislice. Hajde da vratimo temu studentima i protestima, a o četnicima i partizanima ćemo drugi put

Ja sve vreme i pricam o studentima i protestima. Pa ko uhvati . Dosadan.. ne kazem. Ne ume bas svako da bude cirkuzant. 

Posted
1 hour ago, McLeod said:

Upravo suprotno - ne mora biti apsolutno "niko i nista". To sto je neko profesor i akademik ne znaci da nije budala.

Sinoć se baš sa jednom gospođom koja je za nenadležnog psihopatu objašnjavah oko ovoga. Kaže ona, za Macuta je čula da je dobar čovek i veliki stručnjak, bio je među top endokrinolozima u Švedskoj; ali kako sad tolike vile, pare i cirkus oko premijerskog mesta? Rekoh, te stvari se međusobno ne isključuju.

Za tu osobu koja joj je prenela informacije je on možda dobar čovek, jer ga je upoznala pod takvim okolnostima. A možda je i radila sa njim pa ga poznaje u ulozi medicinskog stručnjaka. Evo za mene neko može da kaže da sam lujka, neko drugi da sam dobra osoba, neko treći da sam najveće đubre. Da se nađu u istom okruženju, svako bi bio šokiran utiskom onog drugog. I sve to apsolutno ništa ne govori o mojoj sposobnosti da se recimo bavim politikom, vodim neku firmu ili radim nešto treće. 

1 hour ago, McLeod said:

Da li je on manje ili vise intelektualac nije bitno za ovu pricu, jer on pretenduje da bude politicki subjekt.

Ne želim nikako da ih poredim, ali ovo je meni pitanje i za rektora Đokića, iako vrlo cenim sve što radi u ovoj borbi. Jedno je biti akademik, nešto sasvim drugo ući u političke vode.

Posted
43 minutes ago, Chaos Is Me said:

Da li postoji negde neki portal, sajt, grupa ili nalog gde se može pratiti gde su sve blokade u Beogradu in real time?

Viber informativa grupa Kreni promeni prenosi sve in real time i objavljuje gde i kad. 

Posted
4 minutes ago, JohnnyDragon said:

Policija je spremna da vas sve pobije da bi oni ostali na vlasti, to nek' vam je jasno.

'Ajde, majke ti, nismo primetili? Nismo samo mi dobili zeleno svetlo - i oni su, da premlaćuju i zastrašuju. Setite se toga sledeći put pre nego što pozovete da što više ljudi podmesti leđa za pendrek.

Posted
3 hours ago, Klotzen said:

Pošto nesretna Arena obara sve postove i video materijal ako se objavi Novakovo pumpanje, Sport Klub nas je počastio sa svojim snimkom koji mogu samo da mrze 🙂

Nadam se da ćemo videti ovu proslavu 7 puta. To znači dve stvari: Nole osvaja Vimbldon, a hulja ima 7 nervnih slomova.

• Like 2
  • Love 3
  • Ha-ha 1
Posted

Sad hapsimo malletne srednjoskolce.

Ok, znaci da se pripreme i osmi i sedmi razredi.

A i ovi do cetvrog sto se igraju studenata i cacija.

• Like 2
Posted
22 minutes ago, DameTime said:

Sinoć se baš sa jednom gospođom koja je za nenadležnog psihopatu objašnjavah oko ovoga. Kaže ona, za Macuta je čula da je dobar čovek i veliki stručnjak, bio je među top endokrinolozima u Švedskoj; ali kako sad tolike vile, pare i cirkus oko premijerskog mesta? Rekoh, te stvari se međusobno ne isključuju.

Za tu osobu koja joj je prenela informacije je on možda dobar čovek, jer ga je upoznala pod takvim okolnostima. A možda je i radila sa njim pa ga poznaje u ulozi medicinskog stručnjaka. Evo za mene neko može da kaže da sam lujka, neko drugi da sam dobra osoba, neko treći da sam najveće đubre. Da se nađu u istom okruženju, svako bi bio šokiran utiskom onog drugog. I sve to apsolutno ništa ne govori o mojoj sposobnosti da se recimo bavim politikom, vodim neku firmu ili radim nešto treće. 

Ne želim nikako da ih poredim, ali ovo je meni pitanje i za rektora Đokića, iako vrlo cenim sve što radi u ovoj borbi. Jedno je biti akademik, nešto sasvim drugo ući u političke vode.

Ja ne poznajem Đuru Macuta, ali njegova (ne)dela govore sve.

Ima oči i uši, ima mozga, završio je visoke škole, ali nema morala i ljudskosti kad ulazi u ovaj koloplet kad je već dobro započeo.

Nije on postavljen za premijera u nekakvim normalnim okolnostima, nego posle ogromne tragedije koja je prelila čašu i zemlja je već bila u punom buntu.

I sad, dok policija bije decu, on kao zadnje govno, se ne oglašava.

Đuro Macut je prvi ćaci Srbije, kakav Miloš i ostali.

• Like 7
  • Thanks 1
Posted

Meni se čini da namerno hapse jer to odvuče jedan broj protestanata ispred suda i policijskih stanica a to im je manji problem nego da ih vijaju po gradu.