Helena Posted Thursday at 01:24 PM Posted Thursday at 01:24 PM Odložili su štrajk glađu, guzonja je još podgojeniji Kajron na Pinku piše studenti-teroristi. Aaaa, i povratinca je tu. Guzonju će tući i ćaciji. Što se pak gađanja flašama tiče, normalni studenti su prebijani palicama i gaženi autima.
Perkos2 Posted Thursday at 01:24 PM Posted Thursday at 01:24 PM Sećam se da smo se nekad ovako smejali dačiću, vučiću, pewrčeviću, nekom nemanji đorđeviću, bakiju pa su nas zajahali i ne meisle da popuste, najgore od svega je što i ovde na forumu vidimo neke bljuvotine vezane za geografsko poreklo, kacenat ili nešto slično. Kao da bi lakše bilo da je ćaci neko iz Beograda, Novog Sada, Niša a nije da ne čekaju takvi u red kod psihopate. 1 1
tomas.hokenberi Posted Thursday at 01:30 PM Posted Thursday at 01:30 PM Naravno da bi Ćaci bio Ćaci odakle god da je, ali je ovom Ćaciju otežavajuća okolnost što ovo nije njegova država (bez obzira na to što država deli državljanstva šakom i kapom svim Srbima iz bivših SFRJ republika). Ne, Srbija ne treba da bude "država svih Srba", već država građana Srbije. Srbi iz BiH imaju svoju državu i ona se zove Bosna i Hercegovina i treba da se bave njom. 12 4 1
Helena Posted Thursday at 01:34 PM Posted Thursday at 01:34 PM Moguće da ima i srpsko državljanstvo. Nego, pokajnica je pominjala Minhen i tridesete. P' da
Mina D. Harker Posted Thursday at 01:40 PM Posted Thursday at 01:40 PM Nama sa ijekavicom je znalo da bude neprijatno u BG tamo početkom '00 kad se SCG raskantavala...O novom talasu neprijatnosti onih koji nisu nit' luk jeli nit' luk mirisali; a za šta je kriv Vučić i kolaboratori iz regiona, govorio je nedavno i Božo Prelević. Ipak, ne osjećam ni najmanju empatiju prema alfa ćaciju i svemu što će ga snaći, iako razumijem da takvi svojim sunarodnicima nanose veliku štetu. 1 1
mrd Posted Thursday at 01:44 PM Posted Thursday at 01:44 PM 3 minutes ago, Mina D. Harker said: Nama sa ijekavicom je znalo da bude neprijatno u BG tamo početkom '00 kad se SCG raskantavala...O novom talasu neprijatnosti onih koji nisu nit' luk jeli nit' luk mirisali; a za šta je kriv Vučić i kolaboratori iz regiona, govorio je nedavno i Božo Prelević. Ipak, ne osjećam ni najmanju empatiju prema alfa ćaciju i svemu što će ga snaći, iako razumijem da takvi svojim sunarodnicima nanose veliku štetu. Njemu je super još uvek hoda!
tomas.hokenberi Posted Thursday at 01:51 PM Posted Thursday at 01:51 PM 13 minutes ago, Helena said: Moguće da ima i srpsko državljanstvo. Nego, pokajnica je pominjala Minhen i tridesete. P' da Ja sam 99% siguran da ima i srpsko državljanstvo, kao i veliki broj drugih Srba iz BiH. Svejedno ovo nije njegova zemlja, barem ne na isti način kao što je zemlja građana Srbije koji su rođeni i odrasli u njoj a ne samo dobili državljanstvo samo zato što su etnički Srbi. 2 1
Helena Posted Thursday at 02:07 PM Posted Thursday at 02:07 PM Shvatite kako hoćete, ima identična prava kao i drugi imaoci pasoša RS. Taj segment ne može biti argument. Mnogo ljudi u Srbiji ima hrvatski pasoš i prilično ga lepo koriste kao građanii EU. 3 1
tomas.hokenberi Posted Thursday at 02:19 PM Posted Thursday at 02:19 PM 4 minutes ago, Helena said: Shvatite kako hoćete, ima identična prava kao i drugi imaoci pasoša RS. Taj segment ne može biti argument. Mnogo ljudi u Srbiji ima hrvatski pasoš i prilično ga lepo koriste kao građanii EU. Ljudi u Srbiji koji imaju hrvatski pasoš su iz Hrvatske ili su njihovi roditelji iz Hrvatske. Srbi iz BiH dobijaju srpske pasoše iako nikakve veze sa Srbijom nemaju osim etniciteta, što je velika greška i rezultat višedecenijske etnonacionalističke politike srpskih vlasti. Hrvatsko davanje etničkim Hrvatima pasoša RH iako nisu iz Hrvatske je takođe primer nacionalisticke politike. Jednako je sumanuto kada se neko ko je iz BiH otišao u npr. Australiju vodi kao dijaspora republike Srbije iako u istoj nikada nije živeo. 4
Helena Posted Thursday at 02:22 PM Posted Thursday at 02:22 PM Sad ne ulazim u to zašto, kontam, ali u ovom trenutku ne može biti bitno. 1
tomas.hokenberi Posted Thursday at 02:28 PM Posted Thursday at 02:28 PM 2 minutes ago, Helena said: Sad ne ulazim u to zašto, kontam, ali u ovom trenutku ne može biti bitno. A u kom trenutku bi bilo bitno? Ja sam po tom pitanju ekstreman i smatram da drzava Srbija treba da ukine pravo na automatsko državljanstvo samo po etničkom principu. Stečena prava je teško ukinuti ali bi svejedno trebalo revidovati i već izdata državljanstva i tamo gde je to moguće ukinuti ih. 3 1
mrd Posted Thursday at 02:30 PM Posted Thursday at 02:30 PM 22 minutes ago, Helena said: Shvatite kako hoćete, ima identična prava kao i drugi imaoci pasoša RS. Taj segment ne može biti argument. Mnogo ljudi u Srbiji ima hrvatski pasoš i prilično ga lepo koriste kao građanii EU. Seljačina je ipak seljačina. 👻 1
Kalinic10 Posted Thursday at 03:04 PM Posted Thursday at 03:04 PM Moram da kažem da sam ponosan na svoje bivše profesore sa Građevinskog fakulteta. Nema online nastave! 1
Maharaja Posted Thursday at 03:09 PM Posted Thursday at 03:09 PM Trenutno su nastavnici na univerzitetima jedini zaposleni u zemlji koji nose teret ovog protesta. Sad već četiri meseca bez plate. 5 2
Perkos2 Posted Thursday at 03:23 PM Posted Thursday at 03:23 PM 1 hour ago, tomas.hokenberi said: Naravno da bi Ćaci bio Ćaci odakle god da je, ali je ovom Ćaciju otežavajuća okolnost što ovo nije njegova država (bez obzira na to što država deli državljanstva šakom i kapom svim Srbima iz bivših SFRJ republika). Ne, Srbija ne treba da bude "država svih Srba", već država građana Srbije. Srbi iz BiH imaju svoju državu i ona se zove Bosna i Hercegovina i treba da se bave njom. Državljanstvo stiče po više osnova, jedno o glupljih je mestom rođenja tako da se o svemu tome može diskutovati. Ovaj studenski ćaci i primer ološa i karijeriste koji će prelatati po potrebi iz stranke u stranku, to što se rodio u Doboju a ne u "narodnog fronta" apsolutno ništa ne znači sem što određeni broj zaluđenih na taj način sebi kao skida sa grbače krivicu što u Srbiji vladaju poltroni i krimosi a ne normalan i pošten svet.
DJ_Vasa Posted Thursday at 03:33 PM Posted Thursday at 03:33 PM 1 hour ago, Mina D. Harker said: Nama sa ijekavicom je znalo da bude neprijatno u BG tamo početkom '00 kad se SCG raskantavala...O novom talasu neprijatnosti onih koji nisu nit' luk jeli nit' luk mirisali; a za šta je kriv Vučić i kolaboratori iz regiona, govorio je nedavno i Božo Prelević. Ipak, ne osjećam ni najmanju empatiju prema alfa ćaciju i svemu što će ga snaći, iako razumijem da takvi svojim sunarodnicima nanose veliku štetu. Nisu problem ekavica, ijekavica, ikavica, japanski, turski, bugarski ili španski sami po sebi, osim kod budala. Problem je ono što kaže poslovica 'hrani kuče da te ujede'. Može on prema krvnim zrncima da bude СРБИН БРЕ i 200%, ali kako reče druga poslovica, ako smo braća, kese nam nisu sestre. Može on da ima i tri srbijanska pasoša, ali on je kuče koje ujeda iz one poslovice. Nije njemu AV dao državljanstvo, studentski dom, mesto na fakultetu i slično, već zakon i institucije, koji su zarobljeni. On se posrao na ono što studenti hoće da oslobode, a samim tim i na zarobljenu državu. A bilo bi pravedno da mu ta država da nogu u dupe kada se oslobodi. Još pravednije bi bilo da se pasoši dele po pitanju reciprociteta. Ako bih otišao u Banjaluku ili Podgoricu i tražio njihovo državljanstvo uz izjavu da sam 'njihov', mene bi gledali kao kretena i to s pravom. Doduše, za razliku od ovog skota, meni ni na pamet ne bi palo da se mešam u vođenje tuđe države. Koliko znam, dovoljno je samo zatražiti državljanstvo i reći Ja sam СРБИН БРЕ, pa makar se zvao John Smith ako je mesto rođenja prihvatljivo. 2
Cavani Posted Thursday at 03:34 PM Posted Thursday at 03:34 PM Uhapsen "napadac" na Cacija, za jedan dan. Isto tako onaj heroj iz Futoga sto je slozio onog celavog tetoviranog cacija, ili onaj Crni iz Sapca sto je isevao levicom onog na bageru. Zato kad se rusi u pola noci, kada se napadaju studenti palicama ili narod cekicima u Sapcu nikom nista. Ovaj iz invalidskoh kolica danas gostuje gde stigne, i to kao nepismeni i krezavi gutaju. Proklet bio ovaj narod ako dozvoli da nas ovi ponovo zajasu. 2 9
Clash Posted Thursday at 03:40 PM Posted Thursday at 03:40 PM Gledam sad klip gde su policajci bili kod Cacija i posle motorola konsultacija otisli. Znaci kako ih je ladno Vucic poslao sa nadom da ce dobiti sto vece batine. Mislim svaka budala bu mogla da napravi bezbedonosnu procenu koliko jebrizicna oba caci ekskurzija. Valjda ce cacijima biti jasno zasto vrhuska hoda sa Kobrama, gradonacelnici sa privatnim obezbedjenjem a ko je odredjen za zamorcice i pusten u minsko polje.
Clash Posted Thursday at 03:47 PM Posted Thursday at 03:47 PM Ova projekcija svi prekodrinci= Milos Ćaci je direktno ubrizgavanje goriva u Vucicevu masineriju pravljenja podela. Ono sto je po meni najgora stvar koju je uradio ovoj drzavi i regionu. Podela koje pravi kad god moze, gde god moze i na bilo kojoj osnovi na kojo moze da napravi. 4 1 1
Don Dusko Posted Thursday at 03:48 PM Posted Thursday at 03:48 PM 10 minutes ago, Cavani said: Ovaj iz invalidskoh kolica danas gostuje gde stigne, i to kao nepismeni i krezavi gutaju. Pa ovo je mnogo veci autogol nego sto se misli. Jer se on ovime sprda na prave povrede. Evo recimo moja keva koja je protiv studenata ga sad tera u njegovu Bosnu. Jer je i sama sad skontala koliko je ovaj lazov jer je i sama povredjena. Kaze ja kad sam imala skrsenu nogu(prava povreda) meni nisu dali da mrdnem iz kreveta a ovaj ide po telkama i prica.I jos napominje kako je bio u kolicima. Znaci ovo samo mogu najveci zaludjenici da gutaju jbg. 8
handys Posted Thursday at 04:10 PM Posted Thursday at 04:10 PM Meni se čini da kako vreme odmiče, poruke se upućuju sve užem i užem krugu ljudi. To je dijametralno suprotno situaciji od pre par meseci. Druga stvar, ako je ovo distrakcija za pre Kosjerića i Zaječara, šta će biti pre Novog Sada ili Beograda? 3
Drug Crni Posted Thursday at 04:15 PM Posted Thursday at 04:15 PM Specijalni izvestioci UN zatražili od Srbije izveštaj u vezi na navodima o upotrebi zvučnog topa (baš ta fraza upotrebljena) na protestu 15.03. (nisam Enemiks,ali): 4 1
tomas.hokenberi Posted Thursday at 04:25 PM Posted Thursday at 04:25 PM 57 minutes ago, Perkos2 said: Državljanstvo stiče po više osnova, jedno o glupljih je mestom rođenja tako da se o svemu tome može diskutovati. Ovaj studenski ćaci i primer ološa i karijeriste koji će prelatati po potrebi iz stranke u stranku, to što se rodio u Doboju a ne u "narodnog fronta" apsolutno ništa ne znači sem što određeni broj zaluđenih na taj način sebi kao skida sa grbače krivicu što u Srbiji vladaju poltroni i krimosi a ne normalan i pošten svet. Ma jok treba jedini uslov za državljanstvo da je neko Srbin, a svima ostalima, rođenim u Srbiji i koji generacijama žive oduzeti isto ako nisu Srbi, jel to hoćeš da kažeš? Jedini automatski kriterijum za državljanstvo treba da bude da su ti roditelji državljani Srbije u trenutku rođenja. 2 1
DJ_Vasa Posted Thursday at 04:45 PM Posted Thursday at 04:45 PM 1 hour ago, Perkos2 said: Državljanstvo stiče po više osnova, jedno o glupljih je mestom rođenja tako da se o svemu tome može diskutovati. Ovaj studenski ćaci i primer ološa i karijeriste koji će prelatati po potrebi iz stranke u stranku, to što se rodio u Doboju a ne u "narodnog fronta" apsolutno ništa ne znači sem što određeni broj zaluđenih na taj način sebi kao skida sa grbače krivicu što u Srbiji vladaju poltroni i krimosi a ne normalan i pošten svet. Pobogu, pa ovo važi u skoro celom svetu, a u pitanju je tzv. jus soli. U prevodu, Rumun rođen u Vršcu od roditelja ovdašnjih Rumuna stiče državljanstvo Srbije, što važi za Mađare, Slovake, Bošnjake, Hrvate, Srbe i sve ostale. Ukratko, srpsko/rumunsko dete od roditelja Srba/Rumuna koji žive u Srbiji i njeni su državljani imaju jednako pravo na državljanstvo. Princip krvnih zrnaca, tj. jus sanguinis, možda nije balkanski specijalitet, premda ga tu ima dosta, ali je umeo da se pokaže kao loš. Nemci su se tako zeznuli sa rođacima iz SSSR-a, od kojih mnogi čak ni jezik nisu znali, pa su to malo sredili. Ja zaista ne vidim svrhu ni korist da se državljanstva dele i šakom i kapom. Koliko znam, i dalje postoji propis po kome svako iz Crne Gore može da studira u Srbiji pod istim uslovima kao i našti studenti, ali samo ako izjavi da je Srbin. U suprotnom će ga odrati za školarinu kao da je iz Švajcarske. Naravno da nemam ništa protiv da bilo ko iz CG ovde studira, ali to što mora da se izjasni kao Srbin da bi imao iste uslove (= povlašćena cena školarine i sve ono što državljani imaju kao prednost u odnosu na strance) predstavlja najobičniju diskriminaciju. 4 2
Recommended Posts