NMX Posted Thursday at 04:49 PM Posted Thursday at 04:49 PM Nazalost, ovoga ce biti sve vise. Nova i N1 uvek nepogresivo stoje na strani onog dela opozicije koji daje Vucicu otvorenu pistu za vladanje stavom - ili nam daj uslove ili bojkot. Quote https://nova.rs/kolumne/mogu-li-studenti-da-sruse-vucica-na-izborima/ Daleko bilo da je ideja studenata na izborima savrsena, ima milion mana. Ima je i trula opozicija koja je delom nesposobna, delom kupljena a delom glupa ko tri kurca ali se nekako njihov stav uvek moze videti kao dominantan na ovim medijima. inace, peta gimnazija krece sa radom od ponedeljka - odluka je NNV. I to NNV koje je povuklo od starta i uslo u fajt sa ministarstvom i onom Zexovom ortakinjom na mestu direktora. Nazalost ljudi su ostali bez goriva, donacije nisu dovoljne, primili su 2 puta po 17k dinara. I najvaznije - otvoreno im je receno da ce se gasiti gimnazija, preimenovati u neku novu, svi dobiti otkaze, da ce se raspisati novi konkurs i da im je to receno iz ministarstva kao poruka da "najviseg nivoa". Tako da pritisci pocinju da rade. I ne mogu da ih krivim. Prosveta je podmetnula svoja cela ledja i nema im se sta zameriti. 4 4
mrd Posted Thursday at 04:55 PM Posted Thursday at 04:55 PM 2 minutes ago, NMX said: Nazalost, ovoga ce biti sve vise. Nova i N1 uvek nepogresivo stoje na strani onog dela opozicije koji daje Vucicu otvorenu pistu za vladanje stavom - ili nam daj uslove ili bojkot. Daleko bilo da je ideja studenata na izborima savrsena, ima milion mana. Ima je i trula opozicija koja je delom nesposobna, delom kupljena a delom glupa ko tri kurca ali se nekako njihov stav uvek moze videti kao dominantan na ovim medijima. inace, peta gimnazija krece sa radom od ponedeljka - odluka je NNV. I to NNV koje je povuklo od starta i uslo u fajt sa ministarstvom i onom Zexovom ortakinjom na mestu direktora. Nazalost ljudi su ostali bez goriva, donacije nisu dovoljne, primili su 2 puta po 17k dinara. I najvaznije - otvoreno im je receno da ce se gasiti gimnazija, preimenovati u neku novu, svi dobiti otkaze, da ce se raspisati novi konkurs i da im je to receno iz ministarstva kao poruka da "najviseg nivoa". Tako da pritisci pocinju da rade. I ne mogu da ih krivim. Prosveta je podmetnula svoja cela ledja i nema im se sta zameriti. Moze prosveta da radi sta hoce, ako oko nje stoje nesposbni korumpirani opozicionari bez vizije, ponavlja se plisana revolucija. Opozicija mora da nastupi ujedinjeno protiv korupcije i osnovnih zivotnih pitanja, o drugim stvarima trenutno nema price. Korupcija, kriminal, i drzavna mafija. Gadno vreme. Ako ovaj protest prodje gasenjem, racunajte da cemo sledecih 30 godina imati redovan odliv najsposobnijih strucnjaka. Srbija ima da bude jos mracnija drzava, gde je glupo voziti bilo sta drugo do BMW. 1
McLeod Posted Thursday at 05:47 PM Posted Thursday at 05:47 PM 53 minutes ago, NMX said: Nazalost, ovoga ce biti sve vise. Nova i N1 uvek nepogresivo stoje na strani onog dela opozicije koji daje Vucicu otvorenu pistu za vladanje stavom - ili nam daj uslove ili bojkot. Daleko bilo da je ideja studenata na izborima savrsena, ima milion mana. Ima je i trula opozicija koja je delom nesposobna, delom kupljena a delom glupa ko tri kurca ali se nekako njihov stav uvek moze videti kao dominantan na ovim medijima. inace, peta gimnazija krece sa radom od ponedeljka - odluka je NNV. I to NNV koje je povuklo od starta i uslo u fajt sa ministarstvom i onom Zexovom ortakinjom na mestu direktora. Nazalost ljudi su ostali bez goriva, donacije nisu dovoljne, primili su 2 puta po 17k dinara. I najvaznije - otvoreno im je receno da ce se gasiti gimnazija, preimenovati u neku novu, svi dobiti otkaze, da ce se raspisati novi konkurs i da im je to receno iz ministarstva kao poruka da "najviseg nivoa". Tako da pritisci pocinju da rade. I ne mogu da ih krivim. Prosveta je podmetnula svoja cela ledja i nema im se sta zameriti. Ja mislim da srednje skole i treba da se vrate u klupe, nije to vise bitno. Cak i ako fakulteti pocnu sa radom nije bitno. Nama sada treba opsti drustveni dogovor, da se oni koji su najvise sebe dali ovoj borbi kandiduju na izborima, da se oni traze svaki dan, i da se izgradi organizacija koja ce omoguciti da kradja bude sto manjeg obima. Kad krene kampanja da deca i stariji krenu po selima na razgovore sa ljudima, da ih otrgnemo od propagande i rusimo ga lagano, ako ne prizna, milion ljudi na ulicu i cao caci. 4 1
NMX Posted Thursday at 05:51 PM Posted Thursday at 05:51 PM 2 minutes ago, McLeod said: Ja mislim da srednje skole i treba da se vrate u klupe, nije to vise bitno. Cak i ako fakulteti pocnu sa radom nije bitno. Nama sada treba opsti drustveni dogovor, da se oni koji su najvise sebe dali ovoj borbi kandiduju na izborima, da se oni traze svaki dan, i da se izgradi organizacija koja ce omoguciti da kradja bude sto manjeg obima. za srednje se slazem nego samo komentarisem za pritisak a on ce biti jos gori za fakultete a za drugi pasus, eno clanak sa NovaS, to sa nase (ne vlasti nego nase) strane nece ici ni najmanje lako. I solidno sam skeptican. Naravno, kao sto trubim od pocetka - izbori po svaki cenu, pa odbrana rezultata. Kakvi crni uslovi od ubice i lopova 2
Edinburgh Posted Thursday at 05:55 PM Posted Thursday at 05:55 PM 53 minutes ago, mrd said: Moze prosveta da radi sta hoce, ako oko nje stoje nesposbni korumpirani opozicionari bez vizije, ponavlja se plisana revolucija. Opozicija mora da nastupi ujedinjeno protiv korupcije i osnovnih zivotnih pitanja, o drugim stvarima trenutno nema price. Korupcija, kriminal, i drzavna mafija. Gadno vreme. Ako ovaj protest prodje gasenjem, racunajte da cemo sledecih 30 godina imati redovan odliv najsposobnijih strucnjaka. Srbija ima da bude jos mracnija drzava, gde je glupo voziti bilo sta drugo do BMW. Ja godinama tvrdim da je onaj plisani "glumac" njihov covek i da je 91-ve sprecio da studenti krenu onako kako su stvarno mogli. Tadasnji studenti su bili veoma ostri u nastupu i spremni na sve, ali je ovaj satro jebac ucinio da njihova ostrica postane plisani meda, a sta je bilo posle toga svi znamo. BTW, nemoj da grdis BMW 🙂, nije krivo vrhunsko inzenjersko dostignuce za to sto i debelovrate kratkokose tupadzije znaju sta je to. 1
McLeod Posted Thursday at 05:57 PM Posted Thursday at 05:57 PM 4 minutes ago, NMX said: za srednje se slazem nego samo komentarisem za pritisak a on ce biti jos gori za fakultete a za drugi pasus, eno clanak sa NovaS, to sa nase (ne vlasti nego nase) strane nece ici ni najmanje lako. I solidno sam skeptican. Naravno, kao sto trubim od pocetka - izbori po svaki cenu, pa odbrana rezultata. Kakvi crni uslovi od ubice i lopova Naravno da ce biti gori, ali ne vidim koja je druga vrsta pritiska koju mogu da primene sto vec nisu probali. Svima je jasno da nema nazad.
mrd Posted Thursday at 06:04 PM Posted Thursday at 06:04 PM 7 minutes ago, McLeod said: Naravno da ce biti gori, ali ne vidim koja je druga vrsta pritiska koju mogu da primene sto vec nisu probali. Svima je jasno da nema nazad. Ili napred, ili napolje. Nazad nema!
mrd Posted Thursday at 06:18 PM Posted Thursday at 06:18 PM (edited) 58 minutes ago, Edinburgh said: Ja godinama tvrdim da je onaj plisani "glumac" njihov covek i da je 91-ve sprecio da studenti krenu onako kako su stvarno mogli. Tadasnji studenti su bili veoma ostri u nastupu i spremni na sve, ali je ovaj satro jebac ucinio da njihova ostrica postane plisani meda, a sta je bilo posle toga svi znamo. BTW, nemoj da grdis BMW 🙂, nije krivo vrhunsko inzenjersko dostignuce za to sto i debelovrate kratkokose tupadzije znaju sta je to. Znam, zato sam i rekao. Postoji razlog sto smo mnogi otisli odatle. Zezam se ja cesto sa suprugom, kako nam je ta banda ucinila uslugu, jer smo u poslovnom, naucnom i tehnoloskom smislu napredovali neverovatno. Tako i sada, ako ovo pukne ne daj Boze, mnogi ce otici napolje i imati zivot bez stresa, koja budala im je rukovodioc. Ponavljam se ko zna koji put, sve starije od 50 god, ili u penziju, ili u bajbuk. Edited Thursday at 06:55 PM by mrd Za BMW sam se vezao za cinjenicu da svuda vozaci bimera vaze za assholes. :). univrezalno mi je leglo. 1
Eddard Posted Thursday at 07:06 PM Posted Thursday at 07:06 PM 2 hours ago, NMX said: Tako da pritisci pocinju da rade. I ne mogu da ih krivim. Prosveta je podmetnula svoja cela ledja i nema im se sta zameriti. Meni je ovo strašno. Ej, tačno šest meseci se sve ovo već događa i za to vreme ko podmetne leđa i rizikuje sve što ima? Prosveta. Pardon - PROSVETA. Pa jebote, ti ljudi ionako primaju crkavicu za posao koji rade, a koji je po meni društveno najodgovorniji posao u jednoj zajednici, možda i najteži, cenjeni su ko kurac u lezbo klubu, jebe ih svaka šuša koja misli da je njegov mali debil najpametniji na svetu, a državi su poslednja rupa na svirali. I dignu se oni. Ok, ne svi, ali dobar deo. I za njih imam najdublje poštovanje i respekt . Nego gde su ostale pičke i fensi lezilebovići kojima je kul da se slikaju za Instagram po protestima i da šatro pokažu da su društveno odgovorni i da su protiv ovog zla. A jesu kurac. Deklarativno mogu sebi sve to da nabiju u dupe. Kad treba da se ode malo dalje od slikanja za IG i vikanja Vučiću pederu i izjava ljubavi studentima, eto nasa deca, naše blago, i da se za promenu soostveno dupe stavi u procep, eeeeeeee... znaš, imam decu, kredit, leba da kupim, kurac palac. Eeeee rođaci - jedite govna svi redom, pa opet. Imali ste 6 meseci da shvatite da su vam studenti pružili jedinstvenu priliku da napravite nešto generacijski veliko, da promenite život i svoj i te dece u koju se kunete. A šta ste vi uradili? Izašli tri puta na ulicu, malo "pumpali", objavili par storija i hejtovali po tviteru. Izgleda da vam nije ipak toliko loše. E zato je sve ovo kerov kurac i ništa se neće desiti. Pardon my French. 9 7
DameTime Posted Thursday at 07:21 PM Posted Thursday at 07:21 PM Nažalost je sve baš tako. Surovo, ali istinito. 2 1
Volter Posted Thursday at 07:46 PM Posted Thursday at 07:46 PM Javio se Nenadležni, prebrojao nas, samo 5 hiljada danas. MUP kaže 6. Bilo nas je tri puta više, što je i dobra brojka za 1. maj. Inače, ne treba očajavati, mora se verovati i biti pozitivan. Malo, malo, pa ugledam neko razočarenje, pitanje da li ćemo uspeti ili nećemo. Posle 15. marta mnogi su bili razočarani jer su verovali da je to dan D. Mnogi su verovali da će protesti utihnuti, ali nisu, bilo je i veličanstvenih akcija i protesta, a i studenti su iznenadili u vezi sa RTS-om. Studenti ne miruju, traže najbolje rešenje, najavljuju i radikalizaciju, tako da izbacite iz glave misli da će sve ovo propasti, neće. Moramo samo verovati. 7 1
Eddard Posted Thursday at 07:50 PM Posted Thursday at 07:50 PM 3 minutes ago, Volter said: Moramo samo verovati. Nemoj se ljutiš, ali od verovanja go kurac. Akcija i žrtva je ono što se traži. 2
Volter Posted Thursday at 08:01 PM Posted Thursday at 08:01 PM (edited) 15 minutes ago, Eddard said: Nemoj se ljutiš, ali od verovanja go kurac. Akcija i žrtva je ono što se traži. Ma ne ljutim se. Mnogi nisu verovali da ćemo danas imati ovo što imamo, mnogi nisu verovali da imamo ovakve mlade ljude, mnogi su digli ruke od svega i više nisu verovali u ništa. Sve se to promenilo. Akcija imaš stalno, svakog dana. Ja samo želim da ostanem pozitivan, da verujem u ono za šta se borimo i mislim da smo na dobrom putu. Nemoj sad ti da se ljutiš , ali mi stariji često umemo zanovetati, sve smo slabiji sa živcima, brzi smo, nemamo strpljenja, a vala oćemo i lako odustati, no, srećom tu su ovi mladi da nas brzo zapale kad se ohladimo. Zato nemoj mi tu mrsomuditi sa pričom da se ništa neće desiti. Edited Thursday at 08:06 PM by Volter 7 3 2
DameTime Posted Thursday at 08:10 PM Posted Thursday at 08:10 PM 6 minutes ago, Volter said: Ma ne ljutim se. Mnogi nisu verovali da ćemo danas imati ovo što imamo, mnogi nisu verovali da imamo ovakve mlade ljude, mnogi su digli ruke od svega i više nisu verovali u ništa. Sve se to promenilo. Akcija imaš stalno, svakog dana. Ja samo želim da ostanem pozitivan, da verujem u ono za šta se borimo i mislim da smo na dobrom putu. Nemoj sad ti da se ljutiš , ali mi stariji često umemo zanovetati, sve smo slabiji sa živcima, brzi smo, nemamo strpljenja, a vala oćemo i lako odustati, no, srećom tu su ovi mladi da nas brzo zapale kad se ohladimo. Zato nemoj mi tu mrsomuditi sa pričom da se ništa neće desiti. Ma pusti njega, samo bi da nešto kritikuje Moram priznati da se divim tvom optimizmu, pošto sam ja ipak malo bliže ovom pesimističnom pogledu na stvar. Dosta sam razmišljala o tome u poslednje vreme, nisu se spustile tenzije (upravo suprotno), ali kao da nismo spremni na veće posledice i da malo više podmestimo leđa za ovo. Svako iz svojih razloga (koje je Eddard i naveo), evo ja prva. I to je baš sranje.
Smrtokapa Posted Thursday at 08:18 PM Posted Thursday at 08:18 PM Istina je da je najbitnije da ljudi veruju, sve dok ta vera postoji kod dovoljnog broja ljudi, ovo se nastavlja i ide se ka cilju. Problem je što sve manje i manje ljudi veruje, bar ja imam takav utisak (malo iz direktnog okruženja, a malo i iz onlajn prostora, mada tu ima i dosta botova sa zadatkom da šire pesimizam). Vlast nema razloga da raspiše izbore sve dok ne bude pritisnuta u dovoljnoj meri. Nažalost 95% nas misli da to neko drugi treba da pritiska, a oni će da prate i podržavaju. 3
Volter Posted Thursday at 08:19 PM Posted Thursday at 08:19 PM 5 minutes ago, DameTime said: Ma pusti njega, samo bi da nešto kritikuje Moram priznati da se divim tvom optimizmu, pošto sam ja ipak malo bliže ovom pesimističnom pogledu na stvar. Tačno sam znao da ćete vi grobari prvi pokazati znake pesimizma. Polako, tek će se zakuvati u narednom periodu. 1 1
mrd Posted Thursday at 08:19 PM Posted Thursday at 08:19 PM (edited) 29 minutes ago, Eddard said: Nemoj se ljutiš, ali od verovanja go kurac. Akcija i žrtva je ono što se traži. Moj najveci problem da verujem u uspeh u ovom momentu je da se niko ozbiljan nije pojavio da vodi i preuzme odgovornost o drustvu. Nema, ali tvrdim da nema niko ko je posten u mojoj generaciji. Svi su ususkani u svojim komfor zonama i sve im je tesko i opasno. Mi matori smo predvidljivi, bas iz razloga sto nemamo vremena za popravku. Kao maldi inzenjer sam mogao da radim sta hocu jer sam sve vreme bio u toku. Sad mnogo manje znam, zakrcio mi se mozak. Mladi moraju da vode drustvo, oni su posteni i ambiciozni, mi matori to nismo. Edited Thursday at 08:20 PM by mrd P.S. Nisam grobar! :)
mrd Posted Thursday at 08:32 PM Posted Thursday at 08:32 PM Da dodam u moju prethodnu komunikaciju. 😛
Red Posted Thursday at 09:38 PM Posted Thursday at 09:38 PM (edited) Иначе, лаж је да је већина продекана Медицинског факултета поднело оставку. Односно, пар њих је поднело, али пре пет, шест месеци и невезано за ово. Таблоиди и остала режимска говна покушавају да шире конфузију и панику. За сада је то само на Правном факултету случај. Зашто - ко зна. Вероватно притисак и уцене, ако није из послушности. Edited Thursday at 09:40 PM by Red 1
Perkos2 Posted Thursday at 09:44 PM Posted Thursday at 09:44 PM Pobeđuje onaj koji više veruje u ispravnost borbe koju vodi
tomas.hokenberi Posted yesterday at 04:17 AM Posted yesterday at 04:17 AM 9 hours ago, mrd said: Za BMW sam se vezao za cinjenicu da svuda vozaci bimera vaze za assholes. :). univrezalno mi je leglo. "BMW nije samo auto već i dijagnoza" 😉 2
Pletilja Posted yesterday at 06:08 AM Posted yesterday at 06:08 AM (edited) Neverovatno: ON je nezadovoljan radom policije, ON je nezadovoljan radom tuzilastva, ON kaze da je u Srbiji pocinjen zlocin protiv naroda i drzave.....ON i ja - mislimo isto? Bez gulaga, bez ispaljenog metka, novih ratova, uspao je da udje u svaku poru drustva, u glavu svakog od nas mrveci svaki trag zdravog razuma? Da sam ON, obozavala bih samu sebe, 30 godina na vlasti, u vlasti, bog i batina u zivotima miliona ljudi, taj, koji bukvalno menja DNK jednog naroda, pobedjuje bolje od sebe igranjem na kartu straha od gladi, na kartu sujete i pohlepe, gadjenja onih koji su znali i umeli bolje od njega a koji su, iz pristojnosti, morali da odu odavde. Genije zla? Bas tako, Hitler, Staljin i ostali zli umovi i tlacitelji vlastitog naroda mu nisu ni do kolena. I, sad, kad je od nas matorih napravio amorfnu masu koja iz njegove ruke zdere besplatne sendvice, na red su dosla nasa deca, ono sto je jos ostalo u zemlji i nece da ode. Dali smo mu ih na tacni. Da prozdere i njih. Da bi mi, jos malo, mogli da se hranimo mrvicama sa njegovog stola. Bez stida i srama. Eventualno, sklanjajuci pogled u stranu dok ih on satire jednog po jednog. Kako smo ono pisali pre dvadesetak godina, ko je poslednji, neka ugasi svetlo? E, pa sad znamo ko je ugasio svetlo i ostao poslednji. P.S. Ovo nije toliko prica o njemu koliko prica o nama. Edited yesterday at 06:13 AM by Pletilja 4 1
berti Posted yesterday at 06:44 AM Posted yesterday at 06:44 AM Nije to bas lako oko generalnog strajka. Ko moze da stupi u to? Naravno, najpre budzetlije. EPS? Tu je nabio svoje ljude, maltene sve lojalisti. Od portira i čitača brojila, pa dalje do vrha. Telekom isto. Vodovodi isto. Opštinari i ostali katastri da ne pričamo. Zdravstvo? Ne sme, to bi im em bio zicer za sns da seru, em bi i oni koji su presli na stranu studenata to loše prihvatili. Privatni sektor? Ljudi koji zive u Bgd ne shvataju koliko je teska situacija u unutrasnjosti. Zaposleni grčevito drze svoj posao, makar i za minimalac, jer je kriticno ako se istane bez posla. U Bgd se moze naci lakse posao, ovde je katastrofa. Radnik u dragstoru, prodavci u pekari, cevabdzinici, menjacnici... Šcepali su posao jer im bukvalno zivot od toga zavisi. Ogromna vecina nema dinar usteđevine i gubitak posla znaci zvonce izvršitelja na vratina. Probaju li da štrajkuju, istog časa sledi otkaz. Mozes zrtvovati sebe, ne mozes svoj dece. Da kasirka u AS marketima ostane bez hleba za svoju decu, a oni koji treba da podnesu najvecu zrtvu u skupstini primaju pet, sest hiljada eura po poslaniku? Nece to tako. Da ovde sindikati rade svoj posao, sve bi drugacije bilo. Gledam ih juce, kazu prvi put se zajedno okupili. Pa koji kurac ih ima toliko? Nesto hoce da ušićare, nešto muljaju. A gde je muljanje, tu je sns. Šta dalje? Nastaviti ovakvu borbu jer je dala rezultate. Naravno, da ce morati izbori, ali što duzi ovaj vid borbe, to je mrcina slabija. Na kraju ce morati baš mnogi da ukrade, a to ce izvesti milion ljudi na ulice. A znamo da izborna krađa uvek bude finalni suicid za tiranina. 7
Pletilja Posted yesterday at 07:45 AM Posted yesterday at 07:45 AM 46 minutes ago, berti said: Mozes zrtvovati sebe, ne mozes svoj dece. O tome se i radi, dacemo im koru hleba danas, sutra ce morati da odu i motaju volan, prevrcu nepokretne babe, vade azbest iz kuca nekih stranaca ciji ocevi i dedovi nisu pitali za cenu generalnih strajkova. Secemo sebi ushi i krpimo vlastito dupe, da izvinete, Ipak, ushi su ogranicen resurs a dupe posiroko.... 1
Klotzen Posted yesterday at 07:45 AM Posted yesterday at 07:45 AM (edited) Generalni štrajk jeste težka opcija, nije ga lako ni u državnim institucijama organizovati jer je ovaj nagurao gomile stranačkih vojnika tamo a kamoli u privatnim. Ali recimo da prestanemo da plaćamo porez, struju i ostale troškove stanovanja koje idu direktno u budžet mislim da bi to moglo da se organizuje. Ja sam tu recimo spreman i da se suočim sa nekom kaznom ako bi propalo pa moramo da plaćamo zatezne kamate za par meseci. Samo treba neko to da pokrene. Ako su ova udruženja potrošača napravili kakav takav uspeh onda bi i ova akcija koja bi imala veću podršku slobodnih medija sigurno zabeležila neki uspeh. Pitanje je samo da li neko sme da se prihvati te odgovornosti jer ako propadne svi će da krive baš toga. Edited yesterday at 07:46 AM by Klotzen 1
Recommended Posts