Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ma moglo bi nešto da se iščačka i iz nekog međunarodnog prava, Povelja o ljudskim pravima, lupam, ili tako nešto. 

Jbgica kad se ubijalo po BiH u ratu bio je sud za ratne zločine, nisu se čekali domaći sudovi. Nije baš najsretnije poređenje ali nadam se da shvatate šta pokušavam da kažem.

Posted
Just now, Son_of_a_gun said:

Ma moglo bi nešto da se iščačka i iz nekog međunarodnog prava, Povelja o ljudskim pravima, lupam, ili tako nešto. 

Jbgica kad se ubijalo po BiH u ratu bio je sud za ratne zločine, nisu se čekali domaći sudovi. Nije baš najsretnije poređenje ali nadam se da shvatate šta pokušavam da kažem.

Ni onda ga nisu uhvatili, Seselja jesu, ali AV je bio iza. 🙂

iskusan je to krimos.

Posted
Just now, Son_of_a_gun said:

Ratni zločini i masovna ubistva su jedno, a kršenje bolničkih pravila i domaćeg zakona je sasvim drugo. Čak i da imamo švajcarsko pravosuđe, kazna bi bila novčana, a o međunarodnom sudu nema ni govora.

• Tuzno 1
Posted
Just now, DJ_Vasa said:

Ratni zločini i masovna ubistva su jedno, a kršenje bolničkih pravila i domaćeg zakona je sasvim drugo. Čak i da imamo švajcarsko pravosuđe, kazna bi bila novčana, a o međunarodnom sudu nema ni govora.

Pored njega trebalo bi žestoko kazniti sve iz bolnice koji su trebali da ga spreče da tamo ulazi

• Like 5
Posted
Just now, Perkos2 said:

Pored njega trebalo bi žestoko kazniti sve iz bolnice koji su trebali da ga spreče da tamo ulazi

To svakako. Video sam negde na internetu da su pokrenute inicijative da se to uradi jer tu je zapravo kriv onaj ko ga je pustio, a ima pravo da uskrati prisustvo.

Posted
1 minute ago, Perkos2 said:

Kako da ga sprece? Malo preterujes, to sto ga ne volimo je jedno, ali bata ima pendrek! Ko ce da mu kaze:"Ti ne mozes zvalavi!"

• Like 2
Posted
4 hours ago, DJ_Vasa said:

Misliš na inspekcije i tome slično? Čitao sam da dekan Fizičkog fakulteta spominje inspekcije i kazne na sajtu N1.

Ne bas, mada je to svakako jedan od delova slagalice pritiska... Inspekcije su prosle (ili jos uvek prolaze) fakultete, konstatovale da nema nastave, dale naloge za uspostavljanje nastave i razrezale kazne ukoliko se to ne desi u nekom roku. Jeste nezgodno, ali nije neocekovano. Ovo je pak meni bilo neocekivano...

Znam da pomalo zvucim kao kvazi insajder zeljan paznje sa sportskih tema, ali u ovom trenutku ne mogu pisati vise. Senat Univerziteta je u sredu, posle toga ce situacija biti delom jasnija. S druge strane, potreba za ujedinjenim nastupom studenata i profesora nikad nije bila veca... Ukrupnjavanje i kompromisi uvek nose rizik, ali mi se cine neophodnim.

• Like 14
Posted

Studenti biciklisti će u Austriji i Nemčkoj imati prilike da vide šta znači decentralizovana država u kojoj ne postoji velika razlika u kvalitetu života u glavnom gradu i najmanjem selu. Štaviše, selo i Austriji i Bavarskoj je često lepše od velikog grada.

Ako su pametni i normalni, shvatiće i razumeće kakav prosperitet stvara i donosi sloboda i slobodno društvo. Shvatiće i koliko je svaka druga priča glupa i jadna. Evropu moraju dovesti u Srbiju, a to će najlakše uraditi ako Srbija postane deo te Evrope. Sistem spojenih sudova je fizika.

• Like 6
Posted
9 minutes ago, mrd said:

Kako da ga sprece? Malo preterujes, to sto ga ne volimo je jedno, ali bata ima pendrek! Ko ce da mu kaze:"Ti ne mozes zvalavi!"

Apsolutno je nedopustivo da lekarska komora ne reaguje

• Like 2
Posted
2 minutes ago, Drug Crni said:

Studenti biciklisti će u Austriji i Nemčkoj imati prilike da vide šta znači decentralizovana država u kojoj ne postoji velika razlika u kvalitetu života u glavnom gradu i najmanjem selu. Štaviše, selo i Austriji i Bavarskoj je često lepše od velikog grada.

Ako su pametni i normalni, shvatiće i razumeće kakav prosperitet stvara i donosi sloboda i slobodno društvo. Shvatiće i koliko je svaka druga priča glupa i jadna. Evropu moraju dovesti u Srbiju, a to će najlakše uraditi ako Srbija postane deo te Evrope. Sistem spojenih sudova je fizika.

Mislim da malo idealizujes, uvek i svuda se u gradovima prima vise para, ali sve i kosta vise.

Cinjenica je da je zivot u provinciji i jeftiniji i mirniji. 

Osnovni problem je ogromna korupcija na svim nivoima. Korupcija svuda postoji, ali je i skupa(ne mozes da kupis pandura za $100), medjutim, sistem funkcionise. 

Ko je zainteresovan, moze da proucava kako se sistem devalorizuje i uvodi korupcija na sve nivoe u USA, sa novim potusom.

Just now, srlepajce said:

Apsolutno je nedopustivo da lekarska komora ne reaguje

To da, treba da bude kaznjen i da plati kaznu, ali batine na zalost ne moze da dobije.

• Like 2
Posted
13 minutes ago, mrd said:

Bolnica ima obezbrđenje, doktori,mogu da zaključaju intezivnu negu da ne ulazi ko hoće. Ima puno propusta u svemu tome, da ne pominjem kamermane i novinare koji su potrčali tamo ne razmišljajući da li nekođ ugrožavaju život. 

• Like 1
Posted (edited)

Joj bre, koji je ovo bolesnik. Ma ni u crtanom filmu ne mogu da nadjem ovako negativan karakter.

489322831_18017907713701829_447189911410

Edited by mrd
  • Like 3
Posted

On samo razmislja onako kako je njegov mozak nastelovan, ne moze da pojmi drugaciji nacin razmisljanja, ophodjenja, delovanja... Sve sto on radi je uprvo za "narodne mase", i sve je laz i obmana, nema iskrenosti niti ikakve vere u nesto.

• Like 14
  • Thanks 1
Posted
28 minutes ago, mrd said:

Joj bre, koji je ovo bolesnik. Ma ni u crtanom filmu ne mogu da nadjem ovako negativan karakter.

Pogledaj mu samo facu, sve piše.

• Like 7
Posted (edited)

Boga mi ovima se tresu gace. Vucic je izdao poternice za studentima, koji su mu dali po njokavici. Hocu da budem CAR Tusam sakrio link, nekako mi ide uz tag. 

Izgleda da ce AV morati da se kupa pre Subote.

🙂 

Edited by mrd
Posted
55 minutes ago, mrd said:

Mislim da malo idealizujes, uvek i svuda se u gradovima prima vise para, ali sve i kosta vise.

Cinjenica je da je zivot u provinciji i jeftiniji i mirniji. 

Osnovni problem je ogromna korupcija na svim nivoima. Korupcija svuda postoji, ali je i skupa(ne mozes da kupis pandura za $100), medjutim, sistem funkcionise.

Osvrnuću se malo na ovaj deo, valjda nije totalni oftopik je se studenti trenutno nalaz u toj zemlji.

Austrija je dosta specifična što se toga tiče. Zahvaljujućoj razvijenom turizmu skoro svako selo ili varošica ima da ponudi nešto. Jesu plate najveće u Beču u odnosu na ostale pokrajine ali ta razlika nije toliko izražena. I ova etapa koji su studenti danas prešli je puna mesta za koje se ne može reći da ljudi odatle žive mnogo gore u odnosu na veće gradove.

Što se tiče korupcije, da ona postoji i u Austriji ali kao što kažeš ona je veoma skupa i uglavnom rezervisana za viši nivo. A i kad se otkrije kažnjava se - koga zanima više može da pročita više o bivšem kancelaru Kurcu i podpresedniku vlade Štraheu.

Kao i Drug Crni smatram da će studenti biciklisti naučiti dosta iz ovog poduhvata i da će to svoje iskustvo preneti i drugima koji nisu imali priliku da ovako nešto dožive.

• Like 7
  • Thanks 1
Posted
10 minutes ago, Estrella Roja said:

Osvrnuću se malo na ovaj deo, valjda nije totalni oftopik je se studenti trenutno nalaz u toj zemlji.

Austrija je dosta specifična što se toga tiče. Zahvaljujućoj razvijenom turizmu skoro svako selo ili varošica ima da ponudi nešto. Jesu plate najveće u Beču u odnosu na ostale pokrajine ali ta razlika nije toliko izražena. I ova etapa koji su studenti danas prešli je puna mesta za koje se ne može reći da ljudi odatle žive mnogo gore u odnosu na veće gradove.

Što se tiče korupcije, da ona postoji i u Austriji ali kao što kažeš ona je veoma skupa i uglavnom rezervisana za viši nivo. A i kad se otkrije kažnjava se - koga zanima više može da pročita više o bivšem kancelaru Kurcu i podpresedniku vlade Štraheu.

Kao i Drug Crni smatram da će studenti biciklisti naučiti dosta iz ovog poduhvata i da će to svoje iskustvo preneti i drugima koji nisu imali priliku da ovako nešto dožive.

Slazem se u svemu i dobro je pojasnjeno ovim tvojim postom. Hteo sam samo da se osvrnem, na opasku, da se i u gradovima i selima isto zivi. Cesto imamo pogresnu sliku da je to tako. Osnovno sto iz celog ovog procesa treba da se nauci, je da i provincija moze dobro da zivi. Problem koji ja dozivljavam u srbiji je da unutrasnjost smatra, da im je negde zapisano da budu stirotinja i protiv tog misljenja se ostro mora boriti.

Cesto se raspravljam sa poznanicima u USA kako je Kalifornija skupa i kako je u Kaliforniji jako tesko ziveti zbog troskova zivota, ali su primanja u Kaliforniji najcesce 40% veca nego u vcini americkih drzava, NY se iskljucuje iz ove rasprave, posto je slicno. Cene svih zivotnij potrepstina u Kaliforniji, osim kuca, su slicne kao i svuda i lakse ih je priustiti. 

Paralelu sam povukao jer smatram da gradjani Srbije moraju da razumeju da je normalno raditi i zaraditi, bez toga da poznajes Peru lozaca, koji ce da te poveze u lanac.

Ne znam vise gde se gasim, kako sam se iznervirao sa ovim gonjenjem mladih ljdi koji ga samo nece na vrhu.

• Like 1
Posted
2 hours ago, Son_of_a_gun said:

Neizvodljivo je a i nepotrebno.

Ti ljudi treba da se odmaraju i leče, ne da se mlate po sudovima sa budalom.

Ministar zdravlja RS reč nije rekao, evo nam novog premijera-lekara, reč neće reći.

Posted
2 hours ago, mrd said:

To zato sto on prevozi svoje setace autobusima pa pokusava da prebaci da i to studenti rade...Pokvareno ....

• Ruke su vam krvave! 4