berti Posted April 8 Posted April 8 Feđja Štukan na Novoj petnaestak minuta govorio, veliku vecinu vremena napadao studente zbog simbola koji se vide na protestima. Veli da jeste lepo sto Pazarci dolaze, što ce studenti da idu u Pazar, ali... Samo izviru ovi "dobronamerni" kritičari, izviru raznorazne bitange... 1
Čvarkov Posted April 8 Posted April 8 1 hour ago, srlepajce said: On ćacije sa Kosova nije smeo da uvede u grad 😆 "Mediji" u paralelnom univerzumu: Spoiler Spoiler 2
Perkos2 Posted April 8 Posted April 8 (edited) 35 minutes ago, berti said: Feđja Štukan na Novoj petnaestak minuta govorio, veliku vecinu vremena napadao studente zbog simbola koji se vide na protestima. Veli da jeste lepo sto Pazarci dolaze, što ce studenti da idu u Pazar, ali... Samo izviru ovi "dobronamerni" kritičari, izviru raznorazne bitange... Nije valjda da si iznenađen izlaganjem tog gmaza? što bi naš sveznajući Mc kazao "udbaš" Edited April 8 by Perkos2
srlepajce Posted April 8 Posted April 8 31 minutes ago, Čvarkov said: "Mediji" u paralelnom univerzumu: Reveal hidden contents Reveal hidden contents 1
40Wins Posted April 8 Posted April 8 Srđan ima taj četnik-osvetnik vajb, tako da koliko god Novak grlio drveće i meditirao uz piramide, neće on tek tako zaboraviti šta je Govnićević pisao o njemu... 4 6
DJ_Vasa Posted April 8 Posted April 8 7 hours ago, Red said: Pritiske podnose svi studenti svih fakulteta u blokadi, pa opet samo ovi hoće da se ističu. Meni je stvarno ružno i nekorektno to što rade. Što se tiče argumenta da je Nepomenik izbio adut prelazne vlade imenovanjem doktora za mandatara, ni sa tim se ne slažem, jer to može da bude tako predstavljeno samo u njegovim medijima, a realnost je da je on samo paravan i poslušnik, a pritom politički itekako privržen hulji. Njihov nepokolebljiv stav da javno iskažu mišljenje, pluralizam i tako to je već neko iskoristio: https://www.kurir.rs/vesti/politika/9635875/plenum-filozofskog-fakulteta-o-ekspertskoj-vladi Jeste da sve studente razvlače po ovakvim medijima, ali zaista im ne bi trebalo davati povod da poentiraju. Ako ništa drugo, sada imaju pohvale od Kurira, koji je poznata perjanica objektivnog novinarstva. 6
Volter Posted April 8 Posted April 8 (edited) 9 hours ago, DJ_Vasa said: Ako neko ima stomak, neka pročita komentare na objavu: https://www.instagram.com/p/DIJyxcXIi01/ Oni već u prvoj rečenici ovog saopštenja se stavljaju iznad ostalih jer veruju da će ostali doneti nepromišljene odluke pa zato oni reaguju. Drugo, kažu da je bolje društveni pritisak preusmeriti na ispunjenje zahteva, jasno je da ispunjenja zahteva od strane ovog režima nema ništa. Koliko sam video u prethodnom periodu neki od fakulteta žele radikalizaciju protesta, novosadski studenti vidim žele ekspertsku vladu, niški studenti koliko znam raspravljaju o tome i da pojedini fakulteti imaju pozitivan stav po ovom pitanju. Dakle, mnogi studenti vide da u narednom periodu moraju biti konkretniji ukoliko se želi doći do cilja. Kako god, verujem studentima i verujem da će i u narednom periodu doneti dobre odluke. Edited April 8 by Volter 3
McLeod Posted April 8 Posted April 8 9 hours ago, DameTime said: Ako prihvatamo plenume kao validne, a plenum FFBG je doneo odluku da ovo iznese, u čemu je problem? Želimo jednoumlje, onda kada nam ono odgovara? Pri čemu je zabrinutost koju su studenti FFBG izrazili ovog puta realna - nenadležni je progurao još jednog "eksperta" kao mandatara Vlade i vrlo lako može "ekspertizom" da zamaskira suštinu. Problem je u tome sto na svakom fakultetu ima mnogo predloga koji ne prodju plenume, kao sto mnogo predloga prodje plenume drugih fakulteta i onda oni rade neke akcije koje ostali podrzavaju, iako se mozda ne slazu. I takvih je bilo na desetine za ovih nekoliko meseci. Jedini fakultet koji se nadje prozvanim da on sam daje neka saopstenja za javnost povodom toga je filozofski. I to treci put. I svaki put je sve gluplje od prethodnog. Ovo sto kazes poslednje je stvarno smesno izvini, naravno da ono o cemu su pisali novosadski fakulteti nikako nema veze sa Macutom ili bilo kojim drugim ekspertom, sto su ti i drugi objasnili usput. 3 hours ago, DameTime said: Polaziš od pretpostavke da oni ovo rade zato što hoće da se ističu, što samo pokazuje tvoje lične predrasude. Ako smo u fazonu "biće kako plenum kaže", šta je sad problem, što nam se ne sviđa odluka plenuma? Ne baš. Mene samo zanima kako bi izgledala ta ekspertska Vlada za koju glasa ova Narodna skupština, sa Macutom kao mandatarom? Svakako ne sa ekspertima sa kojima je vi zamišljate. Sreća pa se ti ne pitaš ko je u blokadi, kao ni mi ostali. Ne polazimo mi ni od kakve pretpostavke vec tumacimo sta tvoj fakultet radi. Iz prilozenog se moze zakljuciti da vam ili udbasi vode plenum, ili mislite da ste mnogo pametniji nego sto jeste. Jer kao sto opet neko gore rece, ajde da je prvi put da ovo radite, i ajde da to radi jos neko. Vi to radite treci put, tako da bi stvarno bilo super da lepo izadjete iz blokade kad se ne slazete, da ne bi morali ostali univerziteti da se ogradjuju od vas. A insajd info bar iz Kragujevca mogu da ti kazem da ste pojedinim fakultetima odavde zestoko dokurcili posle ovoga. Cenim da ni u drugim gradovima nije drugacije. Bice kako plenum kaze, ali ne plenum filozofskog fakulteta. Zamisli da svaki fakultet ciji predlog ne prodje na megaplenumu, ili svaki fakultet koji se ne slaze sa internom odlukom plenuma nekog random fakulteta izbacuje saopstenje svaki put, na sta bi to licilo? A filozofski je jedini fakultet koji radi ovo. Nema sta da te zanima takva ekspertska vlada jer je jasno da niko na to ne obraca paznju. Ovo ti je bas los pokusaj spina, mada je jasno da jedino za to mozes da se uhvatis da bi odbranila svoj fakultet i njegovo bezvezno saopstenje. Sreca ili nesreca, ja opet nisam pisao ovo bezvezno saopstenje nego tvoj fakultet. I ako si ti ili tvoj fakultet pozvani da dajete misljenje u vezi svega, onda lepo trpite i kritike sto se mesate u sve. 9 2
SteveFrancis#3 Posted April 8 Posted April 8 (edited) Rekao bih da je Hajlender u pravu ovde. Pluralizam i odsustvo jednoumlja apsolutno treba negovati, ali ukoliko su se odlucili za plenumski sistem i sprovode se nekakvi izvorni demokratski principi, ovo je bespotrebno iskakanje kojim se taj isti sistem obesmisljava. Kao sto rece Mc, do sada na stotine predloga nije proslo na plenumima, mozda medju njima i neki koji su znatno konkretniji i koji bi i ranije doneli neki rezultat na terenu, medjutim vecina je odlucila drugacije. Svaki faks ima pravo da vidi i razmislja drugacije, ali at the end of the day, plenum u kome ucestvuju svi donosi odluku o zajednickoj platformi i sprovodjenju iste. Ova javna ogradjivanja nemaju nikakvog smisla, niti prakticnog znacaja, a istovremeno samo stete opstem cilju i daju materijal za instigaciju i manipulaciju na dalje. Edited April 8 by SteveFrancis#3 14 2
DJ_Vasa Posted April 8 Posted April 8 30 minutes ago, Volter said: Oni već u prvoj rečenici ovog saopštenja se stavljaju iznad ostalih jer veruju da će ostali doneti nepromišljene odluke pa zato oni reaguju. Drugo, kažu da je bolje društveni pritisak preusmeriti na ispunjenje zahteva, jasno je da ispunjenja zahteva od strane ovog režima nema ništa. Koliko sam video u prethodnom periodu neki od fakulteta žele radikalizaciju protesta, novosadski studenti vidim žele ekspertsku vladu, niški studenti koliko znam raspravljaju o tome i da pojedini fakulteti imaju pozitivan stav po ovom pitanju. Dakle, mnogi studenti vide da u narednom periodu moraju biti konkretniji ukoliko se želi doći do cilja. Kako god, verujem studentima i verujem da će i u narednom periodu doneti dobre odluke. Ni ostatak im nije bolji. Onog Macuta i njegovu vladu već imenuju ekspertima, a ne marionetama, što i jesu. Ne razumem ni kako je reč 'ekspert' ideološki obojena i da se zvanjem eksperta anulira bilo čija kritika, kao ni to da se cilj koji zapravo želimo postiže društvenim pritiskom. Ako svi zalegnemo u tom pravcu, to i jeste društveni pritisak. Zatim su otkačili sve ostale plenume, plus spominju nekakve tajne sastanke i diskusije. Ako ovo nije dovoljno da se ukaže na gomilu grešaka, onda zaista ne znam šta jeste. 3
Smrtokapa Posted April 8 Posted April 8 Lepo je što su filozofi objasnili šta je problem sa "ekspertskom" vladom, ne postoji "čisto" ekspertska vlada, svaka vlada je i politička. Ja bih rekao dobro jutro Kolumbo, ali sigurno ima ljudi kojima je to nejasno, pa taj deo ne može da škodi. S druge strane, već prva rečenica gde oni upozoravaju na "mogućnost da studentski pokret u Srbiji donese niz nedvosmisleno nepromišljenih odluka" očigledno pokazuje da je njima potrebno da malo izađu na vazduh i odu da dotaknu travu. Sam taj ton obraćanja i davanja sebi za pravo da se javno iznose ovakve "mi filozofi vi glupi" kvalifikacije na račun ostatka pokreta je baš loš. 10
SteveFrancis#3 Posted April 8 Posted April 8 Mogu oni to da iznesu, jos i arogantnije ako hoce, ali interno, u okviru svoje komunikacije i plenumskog sistema. Imas pravila igre sa kojima si se i ti jos na samom pocetku saglasio, sada kada ti se nesto ne svidja, posezes za javnoscu i publicitetom izvan strukture kojoj pripadas. Neposteno, nedemokratski, nekolegijalno, nepametno. 13
DJ_Vasa Posted April 8 Posted April 8 (edited) 33 minutes ago, Smrtokapa said: Lepo je što su filozofi objasnili šta je problem sa "ekspertskom" vladom, ne postoji "čisto" ekspertska vlada, svaka vlada je i politička. Ja bih rekao dobro jutro Kolumbo, ali sigurno ima ljudi kojima je to nejasno, pa taj deo ne može da škodi. S druge strane, već prva rečenica gde oni upozoravaju na "mogućnost da studentski pokret u Srbiji donese niz nedvosmisleno nepromišljenih odluka" očigledno pokazuje da je njima potrebno da malo izađu na vazduh i odu da dotaknu travu. Sam taj ton obraćanja i davanja sebi za pravo da se javno iznose ovakve "mi filozofi vi glupi" kvalifikacije na račun ostatka pokreta je baš loš. Sreća njihova što je javnost naklonjena studentima kao celini, što postoji visok stepen tolerancije na greške i što ostali fakulteti umeju da sve nesuglasice drže podalje od javnosti. Još je bolja okolnost što je upravo sada u toku akcija vožnje do Strazbura, koja ima mnogi veći efekat i na koju je javnost koncentrisana. Uzgred, juče sam video na storyju da traže donacije i da kao potrebne namirnice navode veganske proizvode i biljno mleko. Ne znam koliko će građani tu doprineti, ali ovo je indirektno i prst u oko profesorima koji ih podržavaju, a koji su umesto plate dobili krompir. Edit: screenshot Edited April 8 by DJ_Vasa 3 1
Red Posted April 8 Posted April 8 4 hours ago, DameTime said: Polaziš od pretpostavke da oni ovo rade zato što hoće da se ističu, što samo pokazuje tvoje lične predrasude. Ako smo u fazonu "biće kako plenum kaže", šta je sad problem, što nam se ne sviđa odluka plenuma? Ne baš. Mene samo zanima kako bi izgledala ta ekspertska Vlada za koju glasa ova Narodna skupština, sa Macutom kao mandatarom? Svakako ne sa ekspertima sa kojima je vi zamišljate. Sreća pa se ti ne pitaš ko je u blokadi, kao ni mi ostali. Ne radi se ni o kakvim predrasudama, već komentaru na ono što rade. Ti ovde kao da teraš kontru čisto radi teranja kontre. Objasnili su ti već drugi ljudi ovde ono što sam i ja već rekao: "biće kako plenum kaže" važi za sve fakultete. Ni razne ideje drugih fakulteta nisu usvojene ili je usvojeno nešto sa čime se ne slažu, pa nisu izlazili sa saopštenjima i ograđivanjima i poštovali su odluku i dogovor, a još manje su ispadali bezobrazni i pravili se da su iznad drugih, pa upozoravali na to šta bi druge kolege mogle da odluče. 7 1
Perkos2 Posted April 8 Posted April 8 Srećom što i večina učesnika ovog foruma nema uticaja bilo gde sem na ovom forumu inače bi se i studentski pokret raspao još negde u novembru 2024. Neki su bogami u svojim prozivkma i uvredama stali uz rame informeru i sličnim propagndnim servisima. Na prvo neslaganje sa jednim stavom "filozofa" kreće teška artiljerija pa su eto studenti odmah udbaši, baš rang vučićevića 2 1
DameTime Posted April 8 Posted April 8 24 minutes ago, Red said: Ne radi se ni o kakvim predrasudama, već komentaru na ono što rade. Ti ovde kao da teraš kontru čisto radi teranja kontre. Objasnili su ti već drugi ljudi ovde ono što sam i ja već rekao: "biće kako plenum kaže" važi za sve fakultete. Ni razne ideje drugih fakulteta nisu usvojene ili je usvojeno nešto sa čime se ne slažu, pa nisu izlazili sa saopštenjima i ograđivanjima i poštovali su odluku i dogovor, a još manje su ispadali bezobrazni i pravili se da su iznad drugih, pa upozoravali na to šta bi druge kolege mogle da odluče. Ja ću ti ponoviti - ovo nije nikakva "ideja koja nije prošla megaplenum", pa se oni izdvajaju, već je reč o stavu plenuma FFBG. Na koji imaju pravo, ako već usvajamo plenume kao validne. Ali je očigledno da ih usvajamo samo ako nam se sviđa odluka plenuma ili, još bolje, ako glasaju oni studenti koji će glasati kako mi želimo. Ukoliko nedajbože iskažu drugačiji stav, to je udbaški fakultet, ili koje već izraze koriste pojedini forumaši. Što se tiče bolda, preporučila bih da malo smanjiš doživljaj, imam pravo da se ne slažem sa forumskom većinom. Ili ja time podrivam zajedničku forumsku borbu? 1 hour ago, McLeod said: Problem je u tome sto na svakom fakultetu ima mnogo predloga koji ne prodju plenume, kao sto mnogo predloga prodje plenume drugih fakulteta i onda oni rade neke akcije koje ostali podrzavaju, iako se mozda ne slazu. I takvih je bilo na desetine za ovih nekoliko meseci. Tako je. Samo što ovo nije nikakva "akcija" koja nije prošla megaplenum. 1 hour ago, McLeod said: Jedini fakultet koji se nadje prozvanim da on sam daje neka saopstenja za javnost povodom toga je filozofski. I to treci put. I svaki put je sve gluplje od prethodnog. Ovo sto kazes poslednje je stvarno smesno izvini, naravno da ono o cemu su pisali novosadski fakulteti nikako nema veze sa Macutom ili bilo kojim drugim ekspertom, sto su ti i drugi objasnili usput. Njihova ideja možda nema, realizacija koju ćemo (verovatno) gledati i te kako ima. Upravo "sakrivanje iza ekspertize" jeste ono što nenadležni pokušava da uradi, a kao što su studenti ukazali, mi sada imamo takvog mandatara Vlade, a imamo i Narodnu skupštinu. Koja će glasati, šta mislite kako? 1 hour ago, McLeod said: Ne polazimo mi ni od kakve pretpostavke vec tumacimo sta tvoj fakultet radi. Iz prilozenog se moze zakljuciti da vam ili udbasi vode plenum, ili mislite da ste mnogo pametniji nego sto jeste. Jer kao sto opet neko gore rece, ajde da je prvi put da ovo radite, i ajde da to radi jos neko. Vi to radite treci put, tako da bi stvarno bilo super da lepo izadjete iz blokade kad se ne slazete, da ne bi morali ostali univerziteti da se ogradjuju od vas. Kao i uvek, briljantan primer deduktivnog zaključivanja 1 hour ago, McLeod said: A insajd info bar iz Kragujevca mogu da ti kazem da ste pojedinim fakultetima odavde zestoko dokurcili posle ovoga. Cenim da ni u drugim gradovima nije drugacije. Potpuno je logično da kad sarađuje hiljade ili desetine hiljada ljudi, postoje međusobna neslaganja, čak i ideološka. Ono što je bezobrazno od strane mnogih je da se studenti FFBG sada targetiraju kao da se ne bore za isti cilj, udbaši itd. 1 hour ago, McLeod said: Bice kako plenum kaze, ali ne plenum filozofskog fakulteta. Zamisli da svaki fakultet ciji predlog ne prodje na megaplenumu, ili svaki fakultet koji se ne slaze sa internom odlukom plenuma nekog random fakulteta izbacuje saopstenje svaki put, na sta bi to licilo? A filozofski je jedini fakultet koji radi ovo. Biće kako plenum kaže nosi sa sobom značenje relevantnosti plenuma, ne da bilo koji od njih individualno odlučuje za baš sve. Zato postoji plenum jednog fakulteta, zajednički plenum više fakulteta (najčešće geografski određeno) i megaplenum studenata svih fakulteta. Ovo je samo to - stav plenuma FFBG. 1 hour ago, McLeod said: Ovo ti je bas los pokusaj spina, mada je jasno da jedino za to mozes da se uhvatis da bi odbranila svoj fakultet i njegovo bezvezno saopstenje. Sreca ili nesreca, ja opet nisam pisao ovo bezvezno saopstenje nego tvoj fakultet. I ako si ti ili tvoj fakultet pozvani da dajete misljenje u vezi svega, onda lepo trpite i kritike sto se mesate u sve. Nema ovo veze sa tim što je "moj fakultet" u pitanju, dok kod tebe i te kako ima veze sa predrasudama koje imaš, jer ih ne nazivaš udbašima prvi put. Prošla dva puta sam ih iskritikovala, ovaj put mislim drugačije.
McLeod Posted April 8 Posted April 8 2 minutes ago, Perkos2 said: Srećom što i večina učesnika ovog foruma nema uticaja bilo gde sem na ovom forumu inače bi se i studentski pokret raspao još negde u novembru 2024. Neki su bogami u svojim prozivkma i uvredama stali uz rame informeru i sličnim propagndnim servisima. Na prvo neslaganje sa jednim stavom "filozofa" kreće teška artiljerija pa su eto studenti odmah udbaši, baš rang vučićevića Nije prvo nego trece. Filozofi JESU udbasi, sa tog fakulteta se najvise regrutuju. I imaju trenutno profesore na tom univerzitetu koji su to DOKAZANO. Promeni sociva, posto uvreda i prozivki ovde nema, vec samo kritike, koja je vrlo dobro argumentovana. Ovo tvoje su uvrede i prozivke, tako da bi bilo bar posteno da kad drugima prebacujes nesto ne radis to isto, cak i da si u pravu. A ocigledno je da nisi. 6
Volter Posted April 8 Posted April 8 Vala imam uticaja i van ovog foruma, u firmi i direktor kad me vidi se pokloni u znak pozdrava. Što se tiče filozofa, imali su plenum na kojem je većina bila protiv ekspertske vlade, okej, al nema potrebe da izlaze u javnost već sačekaju šta će po ovom pitanju reći plenumi ostalih beogradskih fakulteta pa onda izdajte zajedničko saopštenje. To je to, nema mnogo filozofiranja. 5 1
DameTime Posted April 8 Posted April 8 4 minutes ago, McLeod said: Filozofi JESU udbasi, sa tog fakulteta se najvise regrutuju. Ko su udbaši sa Filozofskog, daj imenom i prezimenom? Bez Čedomira Antića pls. 1
Clash Posted April 8 Posted April 8 Evo Andrejev brat nakupio i neke nesrećnike iz NS da pešače do BG na njegovu žurku. On se i dalje čvrsto drži svoje taktike iz udžbenika za diktatore. Ne radi on ovo jer su studenti to već uradili i da dokaže da može i on jer zna da tu brojnost i taj odziv naroda ni u snu ne može da dostigne. On samo pravi podlogu da i ovo ubaci u svoju medijsku matricu za narod " šta ja sad da glasam i da se bavim politikom kad su svi isti, sve isto rade". Spinovanjem na svojim medijskim glasilima će ovo izjednačiti sa veličanstvenim marševima studenata i nastaviti da vraća uzburkanu žabokrečinu u glavama svojih glasača u stanje mirovanja. 2
Perkos2 Posted April 8 Posted April 8 6 minutes ago, McLeod said: Nije prvo nego trece. Filozofi JESU udbasi, sa tog fakulteta se najvise regrutuju. I imaju trenutno profesore na tom univerzitetu koji su to DOKAZANO. Promeni sociva, posto uvreda i prozivki ovde nema, vec samo kritike, koja je vrlo dobro argumentovana. Ovo tvoje su uvrede i prozivke, tako da bi bilo bar posteno da kad drugima prebacujes nesto ne radis to isto, cak i da si u pravu. A ocigledno je da nisi. Tvoje "stavove" znam poodavno, čim ti nije nešto po volji odmah prozivanje i uvrede baš kao da radiš u informeru. Pokušaji da se preotme studentski protest propali su pošto je bilo brzog reagovanja od strane studenata čak i sa tebi omraženog Filozofskog. I kod prvog njihovog saopštenja napisao sam ivde na forumu" dalje ruke od studenata, vodite sami svoje prljave političke borbe" Uspeli su da otkače uljeze i zato su podigli narod Srbije na noge, kome se ne dopada može uvek da iznese svoje stavove ali ne da proziva da je neko udbaš. To jeste nivo informera
Eddard Posted April 8 Posted April 8 Zašto me ne čudi da filozofima treba biljno mleko i veganski proizvodi 😂. Hipsteri bili i ostali 😜. 4
Recommended Posts