devon70 Posted Friday at 01:30 PM Posted Friday at 01:30 PM (edited) Edited Friday at 01:33 PM by devon70 Sorry, ako mislite moderatori, brisite...iz sveg srca sam slao... 1
devon70 Posted Friday at 01:47 PM Posted Friday at 01:47 PM Zavrsavam... Moj mali doprinos anti-Oscarizmu!!!
Helena Posted Friday at 01:54 PM Posted Friday at 01:54 PM https://n1info.rs/vesti/skoro-600-sudija-i-tuzilaca-potpisalo-saopstenje-protiv-vucicevih-pretnji/ Sudije se pobunile, zadovoljstvo. Veće zadovoljstvo što su iskoristili frazu nenadležna institucija 5 10
Helena Posted Friday at 02:21 PM Posted Friday at 02:21 PM Ali se dosetili ćaci i pisali drugoj, nadležnom instituciji sa nekom skraćenicama od tri slova. Oni su rekli da diplome medicinskog fakulteta neće biti priznate, pa je fakultet obustavio blokadu. Gordana Uzelac, televizija Pink Ne šalim se, pink tako javlja. *Međunarodnoj instituciji
Nek grmi jako Posted Friday at 03:03 PM Posted Friday at 03:03 PM (edited) 2 hours ago, dali_man said: Odlican Podkast o studentskom protestu i nacinu na koji on funkcionise. Sve je ovo nama poznato, ostatak sveta ovo treba da cuje, ali je lepo da se podsetimo na studentske napore, njihovu pamet i istrajnost, koji zaista menjaju Srbiju na bolje. Jesmo mi i uplaseni i zabrinuti da li cemo uspeti da skinemo ovu bagru, ali ako hocemo sutra bolju vlast, moramo i mi da budemo bolje drustvo. A to je sustina svega sto se desava ovih ovih par meseci, a ne puko svrgavanje AV. Ovaj podkast treba gledati ne kao nešto što će nam reći ono što ne znamo, već kao dokaz koliko su naši klinci neverovatno pametni i sposobni. Kada bi devojka iz Srbije koja rekapitulira događaje u podkastu zauzela bilo koju javnu poziciju, mogli bismo mirne duše da se pomirimo sa sutrašnjicom, koju bi od neizvesne kaljuge prepravili u izvesnu stazu oporavka. A ona je samo jedna od mnogih mladih ljudi koji bi naše društvo preuredili i promenili njegovo nakazno lice čim dobiju pravu šansu. I tako... Da nije bilo studenata, ne bismo ni znali da toliko tuge nosimo u sebi kao posledicu događaja iz prethodne decenije i kusur, ali ne bismo znali ni da imamo takvu šansu da se konačno uspravimo i hodamo ulicama kao ljudi, a ne kao robovi. I da posle toliko godina imamo čemu da se nadamo. Edited Friday at 03:08 PM by Nek grmi jako 6 1
Maharaja Posted Friday at 03:11 PM Posted Friday at 03:11 PM 2 hours ago, Smrtokapa said: Pre par nedelja, skupili smo se iz gimnazijskog odeljenja da zovemo razrednu na godišnjicu mature. Škola je u obustavi, nisu im isplaćene plate, i mi smo se dogovorili da sakupimo novac koji ćemo da joj doniramo na tom sastanku. Naravno, odbila je. Kao što smo svi znali da će odbiti. Okej, par ljudi je mislilo da neće, ali su oni iz manje bistrog dela ekipe. 🙂 Novac je preusmeren u druge svrhe. U svakom slučaju, ceo kolektiv škole se dogovorio da niko neće prihvatati donacije. Ako nekome zapne, pomagaće se međusobno. Ne rade sve to zbog novca, već iz uverenja i da bi (između ostalog) svojim učenicima dali primer. Mislim da je to za ogromno poštovanje. Ali ova vlast, ovaj sistem, protiv prosvetara u obustavi koristi nelegalne i podle metode pritiska. Neisplaćivanje zarada, ucene, čak i fizičke pretnje. I te metode im već daju rezultate. To nisu protivnici koji će da igraju fer igru i koji će da na vaša uverenja odgovore svojim uverenjima ili čak zakonskim sredstvima. Ne vidim donacije kao potkusurivanje, već kao pokušaj da se makar deo tog pritiska, koji ne treba tu da bude, skine sa ramena prosvetara. Jer nemaju svi istu snagu, iste uslove, istu tačku pucanja, nemaju svi ni kolektiv koji će jednoglasno stati iza njih. Niko vas ne tera niti može da vas natera da prihvatite neke donacije koje ne želite, vas možda nikakvi materijalni pritisci neće navesti da odstupite, ali ne treba zbog toga pustiti da neke druge taj pritisak dovede do tačke popuštanja. Nije ovo takmičenje u principijelnosti. Ja nemam neke zamerke na prosvetare i držanje tokom ovih meseci. Primaju mizerne plate, rade u razvaljenoj prosveti, dobro su se i ovoliko organizovali. 7 1
DameTime Posted Friday at 03:17 PM Posted Friday at 03:17 PM 1 hour ago, devon70 said: Zavrsavam... Moj mali doprinos anti-Oscarizmu!!! @uncletima na aparatima 2 3
mrd Posted Friday at 03:56 PM Posted Friday at 03:56 PM (edited) Dobro, majku mu, zasto je otkazan najveći skup Srba svih vremena u svetu? Sad kad ja mogu da sam svoj doprinos rušenju ludila. ⛽ Edited Friday at 03:59 PM by mrd
Div Posted Friday at 04:02 PM Posted Friday at 04:02 PM Vučić za 28. mart najavio najveće odlaganje skupa u istoriji BEOGRAD, 28. mart 2025, (Njuz) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će 28. marta biti održano najveće odlaganje jednog skupa u srpskoj istoriji. Vučić je na svom TikTok profilu tim povodom objavio video kojim poziva sve da budu deo tog grandioznog odlaganja kakvo, po njegovim rečima, nije viđeno ni za vreme Tita. 16 1
mrd Posted Friday at 04:03 PM Posted Friday at 04:03 PM 48 minutes ago, Maharaja said: Ja nemam neke zamerke na prosvetare i držanje tokom ovih meseci. Primaju mizerne plate, rade u razvaljenoj prosveti, dobro su se i ovoliko organizovali. racunaj i na matore koji su u depresiji. Ceo zivot se bunimo i nista. Ovo je prvi put da se vidi svetlo na kraju tunela. Prosveta je uvek i svuda u svetu malo placena. Vasi profesori tesko da mogu da skrpe kraj sa krajem. Svaka druga delatnost koja zahteva znanje profesora, bolje placa od prosvete. Treba podrzati prosvetare. Samo SNS olos na goli otok. Poslao bih ih ja na Veliko Ratno Ostrvo, ali mi je zao mesto je mnogo lepo. 🙂
Drug Crni Posted Friday at 04:09 PM Posted Friday at 04:09 PM 4 minutes ago, Div said: Vučić za 28. mart najavio najveće odlaganje skupa u istoriji BEOGRAD, 28. mart 2025, (Njuz) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će 28. marta biti održano najveće odlaganje jednog skupa u srpskoj istoriji. Vučić je na svom TikTok profilu tim povodom objavio video kojim poziva sve da budu deo tog grandioznog odlaganja kakvo, po njegovim rečima, nije viđeno ni za vreme Tita. Vaistinu, neviđeni skup (ide muzička tema iz Tito i ja) 1
mrd Posted Friday at 04:16 PM Posted Friday at 04:16 PM Mart nas u istoriji zeza. Hitler, nato, Vucic... Znakovi pored puta! Quote Ima narodnih priča koje su toliko opštečovečanske da zaboravimo kad i gde smo ih čuli ili čitali, pa žive u nama kao uspomena na naš lični doživljaj. Takva je i priča o mladiću koji je, lutajući svetom i tražeći sreću, zašao na opasan put za koji nije znao kuda ga vodi. Da se ne bi izgubio, mladić je u debla drveta pored puta zasecao sikiricom znake koji će mu docnije pokazati put za povratak. Taj mladić je oličenje opšte i večne ljudske sudbine: s jedne strane opasan i neizvestan put, a s druge, velika ljudska potreba da se čovek ne izgubi i snađe, i da ostavi za sobom traga. Znaci koje ostavljamo iza sebe neće izbeći sudbinu svega što je ljudsko: prolaznost i zaborav. Možda će ostati uopšte nezapaženi? Možda ih niko neće razumeti? Pa ipak, oni su potrebni, kao što je prirodno i potrebno da se mi ljudi jedan drugom saopštavamo i otkrivamo. Ako nas ti kratki i nejasni znaci i ne spasu od lutanja i iskušenja, oni nam mogu olakšati lutanja i iskušenja i pomoći nam bar time što će nas uveriti da ni u čemu što nam se dešava nismo sami, ni prvi ni jedini. Nemoj da se secamo Vucica i Milosevica. 🙂 1
mrd Posted Friday at 04:21 PM Posted Friday at 04:21 PM 11 minutes ago, Drug Crni said: Vaistinu, neviđeni skup (ide muzička tema iz Tito i ja) 1
mrd Posted Friday at 08:35 PM Posted Friday at 08:35 PM Bravo za studente u Nišu. Mi matori u penziju, mladi neka vode društvo. Političari da odgovaraju i raznosačima pizze i mleka. Brnabićku kod doktora! Ako neće kod dr. onda u tor.
Janne240 Posted Friday at 10:15 PM Posted Friday at 10:15 PM 9 hours ago, Smrtokapa said: Pre par nedelja, skupili smo se iz gimnazijskog odeljenja da zovemo razrednu na godišnjicu mature. Škola je u obustavi, nisu im isplaćene plate, i mi smo se dogovorili da sakupimo novac koji ćemo da joj doniramo na tom sastanku. Naravno, odbila je. Kao što smo svi znali da će odbiti. Okej, par ljudi je mislilo da neće, ali su oni iz manje bistrog dela ekipe. 🙂 Novac je preusmeren u druge svrhe. U svakom slučaju, ceo kolektiv škole se dogovorio da niko neće prihvatati donacije. Ako nekome zapne, pomagaće se međusobno. Ne rade sve to zbog novca, već iz uverenja i da bi (između ostalog) svojim učenicima dali primer. Mislim da je to za ogromno poštovanje. Ali ova vlast, ovaj sistem, protiv prosvetara u obustavi koristi nelegalne i podle metode pritiska. Neisplaćivanje zarada, ucene, čak i fizičke pretnje. I te metode im već daju rezultate. To nisu protivnici koji će da igraju fer igru i koji će da na vaša uverenja odgovore svojim uverenjima ili čak zakonskim sredstvima. Ne vidim donacije kao potkusurivanje, već kao pokušaj da se makar deo tog pritiska, koji ne treba tu da bude, skine sa ramena prosvetara. Jer nemaju svi istu snagu, iste uslove, istu tačku pucanja, nemaju svi ni kolektiv koji će jednoglasno stati iza njih. Niko vas ne tera niti može da vas natera da prihvatite neke donacije koje ne želite, vas možda nikakvi materijalni pritisci neće navesti da odstupite, ali ne treba zbog toga pustiti da neke druge taj pritisak dovede do tačke popuštanja. Nije ovo takmičenje u principijelnosti. Naravno sve je tako, osim ovog da se takmicimo u principijelnosti, vec bolje receno u bezizlaznosti situacije koje se naziva strajkom u zakonskim uslovima. Ne moze se ici do kraja, jer su te slabosti u organizaciji takvog stanja slicne u svakoj skoli u sistemu obrazovanja. Jednostavno, isterivanjem strajka do krajnjih konsekvenci dobijate neprekidno vracanje u sistem koji funkcionise kako funcionise, najavama povecanja plate, smanjivanjem istih, realnim i razumljivim nezadovoljstvom pa i nemoci da se išta promeni, jer cilj štrajka nije samoukidanje plate ili promovisanje nerada, već pokušaj da se reši realno neprikladno i neumereno opterećenje nastavnog kadra, načinom rada, (nema nikakvih kompenzacija, boniteta, odmori su kolektivni, psihičko trošenje je realnost i nema beneficija...itd itd). To su razlozi za štrajk i ostaju netaknutim i nedostignutim bez obzira koliko dugo i mučno trajao bilo koji oblik obustave rada. Ovo što priča Dejanovićka o nastavnicima koji rade ovoliko ili onoliko je blasfemija sistema o ugrožavanju nastave i necijih interesa...štrajk nije uzrok neefikasnosti i nefukncionalnosti sistema, kao što ni inflacija nije produkt budžetskog deficita, ili povećanja plata. Njena objašnjenja su katastrofa školovanja učenjem napamet. 2
djura.net Posted Saturday at 05:23 AM Posted Saturday at 05:23 AM Juzne vesti Drugi zbor u Vranju koji je večeras održan obeležilo je prisustvo velikog broja policajaca, kao i kolona od stotinak automobila koja je ušla za vreme njihovog okupljanja u centar Vranja sa zastavama, SNS obeležjima i slikom predsednika Aleksandra Vučića. Reč je, kažu naprednjaci, o karavanu podrške Vučiću. Krenuli su građani i u protestnu šenju i ispred Saborne crkve održali 17 minuta tišine, a tokom odavanja počasti SNS aktivisti su iz daljine trubili iz automobila.
Урош19 Posted Saturday at 06:30 AM Posted Saturday at 06:30 AM SNSovci kad se svi skupe na jednu gomilu zajedno imaju 1 moždanu ćeliju.
Volter Posted Saturday at 08:56 AM Posted Saturday at 08:56 AM (edited) Kaišem i pesnicama na studente: Napalo ih deset nepoznatih osoba u Novom Sadu https://n1info.rs/vesti/kaisem-i-pesnicama-na-studente-deset-nepoznatih-lica-napalo-studente-u-novom-sadu/ Ne miruju. Ponovo pokušavaju zastrašivanjem da uguše proteste. Profesori sa Medicinskog fakulteta u Beogradu tvrde da su izigrani: “Glasaćemo za pokretanje novog generalnog štrajka” https://nova.rs/vesti/drustvo/profesori-medicinskog-fakulteta-glasace-za-novi-strajk/?utm_source=(direct)&utm_medium=najcitanije_singlepost_sidebar Edited Saturday at 08:59 AM by Volter
Henry Chinaski Posted Saturday at 10:18 AM Author Posted Saturday at 10:18 AM Sinoć je ispred Tata Brade( pub gdje su napadnuti studenti u NS, navodno suvlasnik pripadnik interventne jedinice mnogo blizak vlasti), bilo baš jako pumpanje. Kada smo se ja i supruga vraćali pratili smo traktore i bajkere koji su išli iza da obezbedjuju, i baš je bila velika kolona. A sve ovo se dešavalo oko ponoći, s tim što je skup počeo nekad oko 9 5
Drug Crni Posted Saturday at 10:59 AM Posted Saturday at 10:59 AM Preksinoć je Sombor jako pumpao. Po vrlo lošem vremenu se u šetnji skupilo oko 1000 građana. Za Sombor je to lepa brojka. Verovatno je tome doprinela i podrška BG sindikata Ja se zato nisam priključio..jednostavno ne mogu zajedno sa ovom db grupicom da šetam..ali studentima ne smetaju, pa neka bude kako studenti hoće. Inače, primetno je da su se botovi poslednjih par dana veoma aktivirali u našoj opštini. Aktivniji su na vestimalokalnog portala nego pre. I tačno se vidi kakve su instrukcije dobili od centrale, kakve komentare da pišu. Otužno je da među njima sada dominiraju stariji sugrađani, penzioneri, ljudi u svojim sedamdesetima..Srbija kao večita gerontologija
Milutinov Tata Posted Saturday at 11:21 AM Posted Saturday at 11:21 AM Zanimljiv intervju sa Martom Kos na N1, o situaciji u Srbiji, skoro pola sata.
Volter Posted Saturday at 12:14 PM Posted Saturday at 12:14 PM Quote U narednim satima će biti poznate sve činjenice ovog događaja, ali je već sada jasno da je reč o brutalnoj laži i manipulaciji u cilju uznemirenja javnosti i lažnog optuživanja vlasti za nasilje. Podsećam samo da je davanje lažnog iskaza krivično delo”, izjavio je potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, saopštio je MUP Srbije. Nadam se da će se studenti u narednom periodu pozabaviti ovim govnarom. Makar prepešaćio i 500 kilometara pridružiću se bilo kakvoj akciji. Jedno od najvećih zla, jedan od najzaslužnijih što smo danas ovde gde jesmo, podmukli prevrtljivac sa likom nevinog jagnješceta, godinama se sprda sa narodom i uvek izvuče svoje dupe koje nađe fotelju u svakom režimu. Ništa bolji ni Ružić i on je smrdljivac i folirant.
Recommended Posts