DameTime Posted Thursday at 09:57 AM Posted Thursday at 09:57 AM (edited) 7 minutes ago, Del Piero said: Bio sam se prijavio za pomoc prosvetarima od strane Kavcica. Stigao mi je mejl da sam se prijavio i koliko sam razumeo da cu dobiti dalje instrukcije, ali evo vec skoro 15 dana nema nicega. Je l' sam nesto propustio ili se stvarno toliko ceka? Misliš na IT mrežu solidarnosti? Ja sam čekala više od 10 dana i prekjuče sam dobila instrukcije za uplatu. Dugo se čeka iz razloga što treba direktno da te spoje sa nastavnikom kom treba finansijska pomoć, naročito ako si se prijavio za dugotrajnu pomoć, ukoliko bude potrebe za tim. Što se tiče fondacije A. Kavčića, tu direktno uplaćuješ na račun fondacije sa posebnom napomenom za nastavnike https://fondacijaalekkavcic.org/doniraj/, ne moraš da se prijaviš ili čekaš, pa oni dalje prosleđuju novac kome treba. 2 minutes ago, fancy said: Pokušavao sam nemoguće zadnjih skoro mesec dana i generalno nisam ni u vremenu ni u dobrom raspoloženju... Svakodnevno (na poslu) srećem i gledam neke od likova koje sigurno znate s druge strane ograde... ali maskirane u ljude s najvišim funkcijama. Koji nas razbijaju i jedan po jedan samo nestajemo. Jbt... Drži se ❤️ Edited Thursday at 09:59 AM by DameTime 2 1
Del Piero Posted Thursday at 10:01 AM Posted Thursday at 10:01 AM Ok, hvala na odgovorima. Ocigledno ne znam ni za sta sam se prijavio, mreza solidarnosti je u pitanju. 1
zemljoradnik Posted Thursday at 10:55 AM Posted Thursday at 10:55 AM Svaka čast svima vama koji pomažete zaposlene u prosveti , većina nih trpi ogroman pritisak svojih nadređenih ( čitaj SNS kadar ) direktora. Navešću slučaj moje komšinice koja je učiteljica. Žena je bila u obustavi zajedno sa svojim kolegama u Januaru i delom u Februaru, a kada je postalo nepodnošljivo otišli su na bolovanje. Plata jeste 60% , ali je srce čisto. Pumpaj do pobede . 6 1
Del Piero Posted Thursday at 10:59 AM Posted Thursday at 10:59 AM (edited) Ja sam jedinu zadrsku u slanju para imao u tome sto su i SNS ljudima u prosveti koji nisu hteli da strajkuju smanjene plate, pa mi sama pomisao da cu dati pare nekoj SNS susi izaziva gadjenje, ali ipak je jaca ova zelja da se bar malo pomogne. Doduse mogao sam majci da dam te pare i da odradim svoj deo Kod nje u skoli inace ima pun k SNS likova, pa nisu ni mogli da izglasaju blokadu dok ucenici nisu dosli jedno jutro i zakljucali skolu Edited Thursday at 10:59 AM by Del Piero 7
Klotzen Posted Thursday at 10:59 AM Posted Thursday at 10:59 AM Miting SNS ce biti na zatvorenom, pominjao se sava centar. 28.03 ili 06.04. Medutim mozda odloze to jer trenutno bi to osnivanje pokreta ostalo ispod gomile drugih desavanja koje imamo svaki dan. Njemu treba da to odjekne da malo digne rejting stranke. 1
fancy Posted Thursday at 11:03 AM Posted Thursday at 11:03 AM Pa, mislim da je termin 12.4. za tako nešto u opticaju zadnjih dana.
Chaos Is Me Posted Thursday at 11:26 AM Posted Thursday at 11:26 AM 1 hour ago, Del Piero said: Bio sam se prijavio za pomoc prosvetarima od strane Kavcica. Stigao mi je mejl da sam se prijavio i koliko sam razumeo da cu dobiti dalje instrukcije, ali evo vec skoro 15 dana nema nicega. Je l' sam nesto propustio ili se stvarno toliko ceka? Isti slučaj, prvo sam čekao 2 nedelje na obaveštenje da sam u bazi, sad još 2 nedelje za instrukcije.
zemljoradnik Posted Thursday at 11:40 AM Posted Thursday at 11:40 AM Ako neko hoće, može da pomogne prosvetarima OŠ sa Miljakovca, mogu da pribavim imena i br. računa.
Darko Posted Thursday at 12:27 PM Posted Thursday at 12:27 PM 2 hours ago, Smrtokapa said: Misliš od strane IT Srbija? Kavčić ima fond u koji se direktno uplaćuje novac koliko želiš, ne dobijaš nikakve instrukcije. Meni su stigle instrukcije nakon 12 dana (sad proverih), tako da je i tvojih 15 valjda ok. Koštunica mode: gde da se donira za prosvetare? Znam da ima ovo: https://podrzistudente.org/ , ali ne znam kome to ide. Donirao bi, samo da ode u ruke nastavnika kojima je ukinita plata. I naravno nešto za studentariju.
fancy Posted Thursday at 01:01 PM Posted Thursday at 01:01 PM Evo, javljaju mi svi da je žvalavi najavio preko svojih medija da će skup biti 11.-13. aprila. Jedanaestog_do_jebenog_trinaestog
mrd Posted Thursday at 01:29 PM Posted Thursday at 01:29 PM 2 hours ago, Klotzen said: Miting SNS ce biti na zatvorenom, pominjao se sava centar. 28.03 ili 06.04. Medutim mozda odloze to jer trenutno bi to osnivanje pokreta ostalo ispod gomile drugih desavanja koje imamo svaki dan. Njemu treba da to odjekne da malo digne rejting stranke. Gde se kupuju karte za događaj? Ima li onih boljih karate? ⛽
Constantin Posted Thursday at 01:52 PM Posted Thursday at 01:52 PM Od jutros, primetna ofanziva na tzv medijima Pink, Svinjformer, B92, Prva TV, K1...idu spotovi, analitičari na žeton, Krlo, Dejan Vuk Stanković i ekipa, svi za "pristojnu Srbiju" a protiv hooligana koji zauzimaju opštine i sprovode "obojenu revoluciju"....da dodam i sramotno obraćanje MUP-a u Nišu, povodom pucanja u prozor Dr.Milića.
Helena Posted Thursday at 02:04 PM Posted Thursday at 02:04 PM 10 minutes ago, Constantin said: Od jutros, primetna ofanziva na tzv medijima Pink, Svinjformer, B92, Prva TV, K1...idu spotovi, analitičari na žeton, Krlo, Dejan Vuk Stanković i ekipa, svi za "pristojnu Srbiju" a protiv hooligana koji zauzimaju opštine i sprovode "obojenu revoluciju"....da dodam i sramotno obraćanje MUP-a u Nišu, povodom pucanja u prozor Dr.Milića. Od juče još. Inače KAD PROČITATE OVO NEĆE VAM BITI DOBRO 🥱 Spoiler 1
mrd Posted Thursday at 02:13 PM Posted Thursday at 02:13 PM 8 minutes ago, Helena said: Od juče još. Inače KAD PROČITATE OVO NEĆE VAM BITI DOBRO 🥱 Hide contents Ko ih šiša, koristim samo data plan. 😃
Helena Posted Thursday at 02:37 PM Posted Thursday at 02:37 PM Ma probala sam sam da klikbeltujem ko tabloidi, a i Vreme je baš pomoglo, to je njihov naslov. 1
Smrtokapa Posted Thursday at 02:47 PM Posted Thursday at 02:47 PM 2 hours ago, Darko said: Koštunica mode: gde da se donira za prosvetare? Znam da ima ovo: https://podrzistudente.org/ , ali ne znam kome to ide. Donirao bi, samo da ode u ruke nastavnika kojima je ukinita plata. I naravno nešto za studentariju. Postoji https://mrezasolidarnosti.org/ koja funkcioniše po peer-to-peer sistemu, ali mislim da će biti problem za uplate iz inostranstva jer se instrukcije dobijaju za domaći platni promet. Takođe postoji i https://fondacijaalekkavcic.org/doniraj/ gde se uplaćuje u centralizovani fond iz koga se raspodeljuju sredstva. 2
DameTime Posted Thursday at 03:32 PM Posted Thursday at 03:32 PM Draganeeeeee Ja zaista želim da budem bolja osoba i da se ne podsmevam nekom, but I'm so fckn petty kad su ovakvi likovi u pitanju 😆
Don Dusko Posted Thursday at 03:36 PM Posted Thursday at 03:36 PM Pa sto Caci ne uci?Zasto izlazi u grad? 1 4
DJ_Vasa Posted Thursday at 04:51 PM Posted Thursday at 04:51 PM 3 hours ago, fancy said: Evo, javljaju mi svi da je žvalavi najavio preko svojih medija da će skup biti 11.-13. aprila. Jedanaestog_do_jebenog_trinaestog Pre će biti od 11 do 13 sati, i to na Zoomu. Verujem da će oba ćacija koji to zaju da koriste odremati bar 3/4. 4
mrd Posted Thursday at 04:54 PM Posted Thursday at 04:54 PM 1 minute ago, DJ_Vasa said: Pre će biti od 11 do 13 sati, i to na Zoomu. Verujem da će oba ćacija koji to zaju da koriste odremati bar 3/4. bilo je 6 studenta koji hoce da uce AV je rekao. On je izumio zoom. 😛 1
Čvarkov Posted Thursday at 06:24 PM Posted Thursday at 06:24 PM https://n1info.rs/vesti/omiljeni-nastavnik-istorije-ostao-bez-ugovora-na-njegovo-mesto-stigla-zamena-iz-cacilenda/?fbclid=IwY2xjawJSdNpleHRuA2FlbQIxMQABHSuKmG3FO1VQC_O8zPI7PsaDD0fcXt1QT1toi5NpLpMZi32ywfVTU-otzA_aem_tPgA-UEGrV2xR8aAACIrgA Quote Nastavniku istorije Ivanu Smiljkoviću, koji je radio na zameni u Osnovnoj školi „Ljuba Nenadović“ u Žarkovu, raskinut je ugovor, a na njegovo mesto zaposlen je Lazar Aksentijević, koji je do nedavno boravio u takozvanom Ćacilendu, u Pionirskom parku, kao „student koji želi da uči“. Aksentijević, kako saznaje Nova, nikada do sada nije radio u školi, dok su Smiljkovića zavoleli učenici i podržava ga kolektiv, kojem je i on pružio podršku prilikom odluke o obustavi nastave. Quote „Smiljković je imao ugovor na određeno, a raskinut je u nedelju 16. marta. Objašnjenje za raskid je da je koleginica koja je predavala istoriju otišla u penziju, a on je menjao, i da je potrebno zaposliti nekoga ko je tehnološki višak. Međutim, taj višak ne postoji. Direktor je čak izjavio da ako u Beogradu ne bude nikoga među ‚viškovima‘, zaposliće Smiljkovića. On je, inače, u februaru, kad smo imali obustavu nastave podržao kolektiv, iako je bio zaposlen na određeno, što je, možda bio jedan od uzroka za raskid ugovora“, kaže za Nova.rs Vukica Zdravković, nastavnica engleskog jezika u ovoj školi. Quote „Doveo je izvesnog Lazara Aksentijevića, koji ima 31 godinu, nije na listi tehnoloških viškova i nikada nije radio u školi. Aksentijević je do nedavno boravio u takozvanom Ćacilendu, odakle je došao u našu školu i sad ima tri dana radnog staža. Direktor ga je juče proglasio i za svog pomoćnika, a da bi neko dobio tu funkciju, po Zakonu, ali i Statutu škole, mora da ima radni staž minimum pet godina, da je priznat i uvažen u kolektivu, a mi smo ga tek upoznali. Tako je i direktor doveden, nije radio u našem kolektivu, već je kao član SNS, pre sedam godina postavljen na čelo škole“, kaže ova nastavnica. Quote Na pitanje da li je upoznat sa činjenicom da je Aksentijević do nedavno boravio u Pionirskom parku, u javnosti poznatom kao Ćacilend, odgovara da nije i da ga to ne interesuje. Takođe, na pitanje koliko se nastavnika javilo za ovaj posao, s obzirom da je prosvetna branša u ozbiljnoj krizi, tačnije deficitu, nismo dobili odgovor. Pitanje na fakultetu kog univerzteta je Aksentijević stekao diplomu za četiri godine i gde tačno sad sprema master rad ili doktorat, ostalo je nejasno i bez odgovora. Ruke su vam krvave. 20
mrd Posted Thursday at 06:32 PM Posted Thursday at 06:32 PM 5 minutes ago, Čvarkov said: https://n1info.rs/vesti/omiljeni-nastavnik-istorije-ostao-bez-ugovora-na-njegovo-mesto-stigla-zamena-iz-cacilenda/?fbclid=IwY2xjawJSdNpleHRuA2FlbQIxMQABHSuKmG3FO1VQC_O8zPI7PsaDD0fcXt1QT1toi5NpLpMZi32ywfVTU-otzA_aem_tPgA-UEGrV2xR8aAACIrgA Ruke su vam krvave. Ja lepo kazem, da svi redom moraju da idu i da se postave mladi. Ova korumpirana bagra, moze da kuva kafu, ali samo ako ne odlucuje koliko kafe, a koliko secera treba da stavi. Sve na note! BANDA lopovska. 1
Čvarkov Posted Thursday at 06:34 PM Posted Thursday at 06:34 PM 20 hours ago, Čvarkov said: Plenum građana Valjeva je izglasao trajnu zabranu ulaska, prolaska i zadržavanja u Valjevu glavnom i odgovornom uredniku TV Informer Draganu Vučićeviću, vlasniku TV Pink Željku Mitroviću i kolektivima TV Pink I TV Informer. Idemo dalje... Jednoglasnom odlukom Zbora građana Pirota, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić proglašen je nepoželjnom osobom na teritoriji ovog grada. Od Skupštine i gradonačelnika zahtevaju da obaveste javnost ko je od zaposlenih iz javnih preduzeća i ustanova pružio podršku režimskim kontra-studentima u Pionirskom parku. 13 1
Recommended Posts