Studentski i građanski protesti i blokade 24/25 - Page 330 - Politika - VOX92 Jump to content

Recommended Posts

Posted
2 minutes ago, Урош19 said:

Ima u sokolu i prva klasa za vas strane plaćenike

Pa na prvu klasu sam i mislio kad kažem da je za sirotilju.

• WOW 1
Posted

@Utopista

Nijedan čovek nije potpuno moralan. Svako od nas je nekad, u određenoj situaciji, napravio neki korak kojim odstupa od svojih moralnih načela. 

Da, bilo bi najmoralnije da niko više ne gleda KKCZ i KKP, ali čini mi da je navijanje za ove klubove uprkos političkoj zloupotrebi i(li) ruskoj zastavi, ipak jedan od manjih grehova.

Pritom, ako se dobro sećam, rekao si kako si nekad bio prijatelj sa likovima sa Severa ili šta već. Tbh, mislim da sa takvim backgroundom u najmanju ruku nemaš pravo da svima držiš neku moralnu tapiju iznad glave. 

Posted
4 minutes ago, Utopista said:

Čekaj brate moj jesam li naleteo na jednu ili nijednu?  A naleteo sam na puno više. Nema ih u zadnje vreme jer se digla dreka mentola poput mene a očigledno je svako važan...

Ja predlažem da svi batalimo ove priče makar dok traju ovi protesti jer nije fer prema klincima da unosimo bilo kakve podele.

Ja ću svakako ovde stati, ali ću za kraj i reći samo u svoju odbranu da nisam ja ni započeo.

Idemo svi zajedno protiv zla, pa će biti vremena za podele - tu smo svakako šampioni.

Pa verovatno je bila ali bila je i zastava EU, pa je i jednima i drugima savetovano da više ne nose te zastave, iz istog razloga. Ja tu zaista ne vidim nikakav problem.

Slažem se da treba da batalimo ovu priču i ovde i ja završavam, pumpanje je ipak na prvom mestu.

• Like 1
Posted (edited)

Ne stižem da pišem, radim lokalno, glava mi na 100 strana, mali brejk samo, nije nužno sveža vest o pumpanju, ali uskoro može biti itekako, studenti znaju, plenum poslao smernice.

Spoiler

There is power in a factory, power in the land
Power in the hand of a worker
But it all amounts to nothing if together we don't stand
There is power in a Union.

Now the lessons of the past were all learned with workers' blood
The mistakes of the bosses we must pay for
From the cities and the farmlands to trenches full of mud
War has always been the bosses' way, sir.

The Union forever, defending our rights
Down with the blackleg, all workers unite
With our brothers and our sisters from many far off lands

Now I long for the morning that they realise
Brutality and unjust laws can not defeat us
But who'll defend the workers who cannot organise
When the bosses send their lackies out to cheat us?

Money speaks for money, the Devil for his own
Who comes to speak for the skin and the bone
What a comfort to the widow, a light to the child

The Union forever defending our rights
Down with the blackleg, all workers unite
With our brothers and our sisters together we will stand

Edited by fancy
  • Like 1
Posted
35 minutes ago, Malkolm Brogdon said:

Za Grcku ne znam, ali su Gruziju otvoreno podrzali. Sto je i logicno s obzirom da Gruzini protestuju protiv anti-EU vlade, ali to je odlican pokazatelj da i tu EU gleda svoje interese.

Vecina ljudi ovde nije naivna pa da ne razume da je to tako, ali se njihovi interesi kod nas trenutno ocigledno ne poklapaju sa interesima naroda, da se skloni ova gamad, nezavisno od bilo kakve spoljne politike koju oni, ili ce naredna vlast da vodi.

To im mozda donosi short term benefite, jer je Vucic spreman da svima rasproda sve ako se on i njegova gamad ugrade dovoljno, ali ce na duze staze da izrevoltira cak i pro EU narod ovde, sto moze da se vidi kao sentiment i na ovoj temi.

Da li mislis da bi EU sentiment kod nas bio drugaciji da je prethodnih 12 godina neko drugi bio na vlasti?

Gruzijski protesti su sustinski potpuno drugaciji od nasih. Grcki su slicni. Za grcke nisu rekli apsolutno nista spektakularno osim da apeluju na mir, a nas su cak i podrzali pojedini parlamentarci, a cak i od visih cinovnika smo dobili deklarativnu podrsku mada je to sve staro sloboda medija i pravo na mirni protest smuti pa prospi i ne znaci puno.

Nasi protesti su usmereni protiv Vucica, ali ne vodi ih politicka snaga koja se deklarise kao pro EU, vec jedan hodgepodge pokret predvodjen studentima koji su takodje heterogena masa.

Nema sta tu EU da podrzava i ne podrzava. Rad sudstva i institucija oni pominju konstantno i nemaju da kazu nista novo na tu temu.

• Like 1
Posted (edited)
8 minutes ago, DameTime said:

@Utopista

Nijedan čovek nije potpuno moralan. Svako od nas je nekad, u određenoj situaciji, napravio neki korak kojim odstupa od svojih moralnih načela. 

Da, bilo bi najmoralnije da niko više ne gleda KKCZ i KKP, ali čini mi da je navijanje za ove klubove uprkos političkoj zloupotrebi i(li) ruskoj zastavi, ipak jedan od manjih grehova.

Pritom, ako se dobro sećam, rekao si kako si nekad bio prijatelj sa likovima sa Severa ili šta već. Tbh, mislim da sa takvim backgroundom u najmanju ruku nemaš pravo da svima držiš neku moralnu tapiju iznad glave. 

Bio, i sa Ciganima i sa Grobarima, i sa Forsima.  Isto tako tukao se zbog Zvezde, skidao u gaće na tribinama po pljuskovima 🤣 i ko zna šta još sve ne...

Ali prošlo vreme, progledao...  Ako sam ja takav mogao što ne bi mogll i ostali?  Makar ljudi koji su ok i nemaju koristi? 

I slažem se da je to navijanje manji greh, ali ovo je prvenstveno sportski forum pa zato to spominjem. Ne mogu da spominjem da je problem što neko kupuje u Gigatronu kada ne znam da li to radi...

Ok ja bih stvarno prestao. Pa kada sve ovo prodje možemo o bukvalno bilo čemu - sada valjda svi imamo preči cilj.  

Ali ipak neka se zna da ste vi danas počeli. 🤣

Edited by Utopista
  • Like 3
Posted
4 minutes ago, JPM said:

Pazi ti molim te, ja da se odreknem Zvezde zbog toga što je okupirao ovaj zlotvor? Svašta.

Pa šta znam, ja sam na primer o tome razmišljao u svetlu Partizana al jbg, navijanje za klub nije baš racionalna emocija pa sam to propustio kroz filter naziva "crći će i vučela i ostoja i psiho a Partizan ostaje večno". 

• Like 1
Posted
23 minutes ago, duško matić said:

Brate, naleteo si na jednu sliku sa ruskom zastavom u moru protesta i sad pokušavaš nas da ubediš kako vlada neki pro-ruski sentiment i da se studentima gadi EU.

Studenti su od početka protesta naglasili da neće nikakve zastave na proestima osim srpskih i one su dominantna večina, a osim njih redovno vidjam i zastavu Ferarija.

Rusku zastavu do sad na protestu nisam video nikad. 

Dule izvini, ali to sto ti nisi video ne znaci da ne postoji.

Ako cemo o tome sta je ko video, ja sam u Kragujevcu video vise ruskih zastava, video sam cetnicke zastave, vidja se konstantno Nema predaje zastava, Sveti Sava zastava, Ferari zastava, tako da nije tacno da su tamo zastave Srbije i fakulteta.

Znas koja zastava se nigde nije videla nijednom?

Zastava Evropske Unije.

• Like 5
Posted
7 minutes ago, Smrtokapa said:

Neko je slučajno okrenuo srpsku zastavu naopako i ispade ruska.

Toliko o tome, čistimo dvorište pumpanjem!

Da, samo te jebe sto je na svakoj bio i grb

standard_of_the_president_of_the_russian

• Like 1
Posted (edited)
4 minutes ago, shonke said:

Pa šta znam, ja sam na primer o tome razmišljao u svetlu Partizana al jbg, navijanje za klub nije baš racionalna emocija pa sam to propustio kroz filter naziva "crći će i vučela i ostoja i psiho a Partizan ostaje večno". 

I ti grobar? Jesus fckn Christ... 😁

3 minutes ago, Clash said:

Za @DameTime

Već si okačio 😁

Šta je bre ovo, samo nešto za mene, pa prošao je 8. mart...

8 minutes ago, fancy said:

Ne stižem da pišem, radim lokalno, glava mi na 100 strana, 

Odlično, predlažem da ne čitaš šta smo pisali 5-6 stranica unazad 😁

Edited by DameTime
  • Like 3
Posted
3 minutes ago, DameTime said:

Ma nije čudno, zapravo se uklapaš u moju tezu o grobarskoj aroganciji 😁

xaxaxa, ovo je još i dobro, @McLeod je negde  jednom napisao da je mislio da sam zvezdaš.  😅

Podaviće nas Fancy...

• Ha-ha 2
Posted
Just now, shonke said:

Podaviće nas Fancy...

Video je da ga narod neće, njega i njegove splitove i pomirio se sa tim.

Respect

• Ha-ha 3
Posted (edited)

sve-zastave-koje-sam-za-sad-video-u-maja

Jedan deo zastava koje su viđene na protestu u Nišu, ima i diskusija na tu temu:

Edited by implant
  • Like 1
Posted
3 minutes ago, Perkos2 said:

dobro da nije bilo bugarsko zname inače bih odmah sasuo veću kritiku nego ML 

Bilo je:

Rohan, Gondor:

Mletačka Republika:

• Like 1
  • Love 3
Posted (edited)

Nisam mod (fala bogu), al mnogo zagadiste jednu lepu temu... Srle i jos par ljudi se drze na studentskim/gradjanskim barikadama, ostali odoste u huljino blato (vox populi).

Edited by Geronimo
  • Like 5
Posted
1 hour ago, Don Dusko said:

Samo ne mozes mu pripisivati da on to misli i podrzava.

Ne znam sto ovo nekome mora da se posebno objasnjava, kada postoje jasna pravila foruma sto se toga tice. 

Treba ih samo primenjivati. 

Posted

Sve za ljubav, sve za Partizan pumpanje

Back on topic

Kako joj ljubi ruku, joooj raspašću se ❤️

@Knipex pronađen! 😄 

Lepo, sve pod imenom i prezimenom. 

Evo nešto i za @Eddard, da mu se pojača onaj pozitivni feeling

No čašu meda jošt niko ne popi, da je čašom meda ne zagrči, tako da ide i ovo 😛 

• Like 5
  • Love 1