DameTime Posted yesterday at 01:28 PM Posted yesterday at 01:28 PM Ovo zlo se ne može oterati šetnjama i duvanjem u pištaljku. Žao mi je, moraće malo ruke da se zaprljaju u blatu. Od 2017. sam na protestima protiv režima i svaki put se isto završilo - on "pusti" da se energija raspe i ljudi demotivišu, pa još ispadne "demokrata" jer eto pustio je ljude da šetaju i ne izvodi policiju da bije. Uvek navodim Francuze kao primer (tamo bih volela da živim, iskreno), nema zajebancije, odmah na ulice i ako treba lemaj se sa policijom i gutaj suzavac, a zapravo žive u demokratskoj državi. 19 minutes ago, DJ_Vasa said: Ne podsmevam se svima koji tamo pišu. Pravda za lika sa pivom kod prodavnice i za one ispred podruma pića 😃 Pa da nije feZbuka, TikTaka i Tnjitera, kako ih nazivaš, desio bi se scenario koji je Berti lepo opisao iznad. I onako smo u medijskom mraku. Naravno da na društvenim mrežama ima gluposti i pogrešnih informacija, ali ih ima i u tradicionalnim medijima, zato treba uključiti malo filtere. Da nekom ko nije na forumima pokažemo selekciju najglupljih stvari napisanih ovde, verovatno bi zaključio da su forumi sranje? 7
Leo Posted yesterday at 01:43 PM Posted yesterday at 01:43 PM 1 hour ago, implant said: Nama je, kao društvu, potrebno isceljenje i pomirenje - ako želimo da se unormalimo. Objasni to pogotovo ljudima u malim mestima koje su godinama olosi tlacili. Nece da moze pomirenje tek tako. Svako mora da plati svoj racun i to sa kamatom!!! 4
Div Posted yesterday at 01:46 PM Posted yesterday at 01:46 PM 26 minutes ago, Mina D. Harker said: Vrhunski sarkazam, bravo Trudim se. 2
DJ_Vasa Posted yesterday at 01:48 PM Posted yesterday at 01:48 PM 19 minutes ago, DameTime said: Ovo zlo se ne može oterati šetnjama i duvanjem u pištaljku. Žao mi je, moraće malo ruke da se zaprljaju u blatu. Od 2017. sam na protestima protiv režima i svaki put se isto završilo - on "pusti" da se energija raspe i ljudi demotivišu, pa još ispadne "demokrata" jer eto pustio je ljude da šetaju i ne izvodi policiju da bije. Uvek navodim Francuze kao primer (tamo bih volela da živim, iskreno), nema zajebancije, odmah na ulice i ako treba lemaj se sa policijom i gutaj suzavac, a zapravo žive u demokratskoj državi. Pa da nije feZbuka, TikTaka i Tnjitera, kako ih nazivaš, desio bi se scenario koji je Berti lepo opisao iznad. I onako smo u medijskom mraku. Naravno da na društvenim mrežama ima gluposti i pogrešnih informacija, ali ih ima i u tradicionalnim medijima, zato treba uključiti malo filtere. Da nekom ko nije na forumima pokažemo selekciju najglupljih stvari napisanih ovde, verovatno bi zaključio da su forumi sranje? Ma sve je to lepo, ali i podrumi pića imaju dobrih strana. Jbg, mislim da sad ne rade, ali pre mesec dana su nešto razgovarali o kućnim popravkama. Ima i tu pametnih stvari da se čuju.
Smrtokapa Posted yesterday at 01:53 PM Posted yesterday at 01:53 PM Niko normalan ne misli da će ovi biti oćerani pomoću pištaljki i skandiranja včćpdr, naravno da će morati ruke u blato, samo nismo načisto sa kojom organizacijom i u kom trenutku ide to zaranjanje u mulj i kakav nas tačno krokodil dole čeka. A što se tiče pomirenja, može, ja sam za. Isto tako sam i za legalizam. Ali taj legalizam, kad dođe, podrazumeva da mora biti i nečega što se zove pravda. 3 2
Clash Posted yesterday at 02:13 PM Posted yesterday at 02:13 PM 23 minutes ago, DJ_Vasa said: Ma sve je to lepo, ali i podrumi pića imaju dobrih strana. Jbg, mislim da sad ne rade, ali pre mesec dana su nešto razgovarali o kućnim popravkama. Ima i tu pametnih stvari da se čuju. Gori si od moderacije koja nece da prizna da su zajebali sa splitovanjem teme😄 Ti pored pomeranja stativa crtas i nove linije na terenu. 3
implant Posted yesterday at 02:18 PM Posted yesterday at 02:18 PM (edited) 28 minutes ago, Smrtokapa said: Niko normalan ne misli da će ovi biti oćerani pomoću pištaljki i skandiranja včćpdr, naravno da će morati ruke u blato, samo nismo načisto sa kojom organizacijom i u kom trenutku ide to zaranjanje u mulj i kakav nas tačno krokodil dole čeka. A što se tiče pomirenja, može, ja sam za. Isto tako sam i za legalizam. Ali taj legalizam, kad dođe, podrazumeva da mora biti i nečega što se zove pravda. Baš tako. Samo bih dodao, ne moraju ruke da se gurnu baš u svaku baricu, posebno ne u onu koja je veštački napravljena sa ciljem da isprovocira sranje. I da još jednom ponovim svoj stav iz posta koji je pokrenuo celu ovu mini-diskusiju (za @Leo), svako ko je kršio zakon i na bilo koji način maltretirao ljude treba da odgovara, to se podrazumeva. Edited yesterday at 02:21 PM by implant
DJ_Vasa Posted yesterday at 02:18 PM Posted yesterday at 02:18 PM 5 minutes ago, Clash said: Gori si od moderacije koja nece da prizna da su zajebali sa splitovanjem teme😄 Ti pored pomeranja stativa crtas i nove linije na terenu. Hvala, trudim se da budem pain in the ass 1
srlepajce Posted yesterday at 02:20 PM Posted yesterday at 02:20 PM (edited) Jbt gde ih nalaze 😂 Auh Ovog lika jutros privodili. Jasno zbog cega. Edited yesterday at 02:26 PM by srlepajce 2 1 2
Smrtokapa Posted yesterday at 02:32 PM Posted yesterday at 02:32 PM 11 minutes ago, srlepajce said: Jbt gde ih nalaze 😂 Na prvi pogled mi je jasno da je ova pozicija nastala iz sledećeg otvaranja: https://www.365chess.com/eco/B00_KP_Neo-Mongoloid_defence
Div Posted yesterday at 02:46 PM Posted yesterday at 02:46 PM „Kako da ih zovemo? Praseća ili jagnjeća brigada? Gde god da odu, samo prasiće jedu“: Vučić vređao studente koji idu na proteste Quote „Kako mi njih da zovemo? Praseća ili jagnjeća brigada, jer gde god da odu, oni samo prasiće jedu. Kako dođe taj protestni turizam, u koji grad se seli, svuda u okolini štrajkuju svinje i prasići i plaše se genocida. Je l’ treba tako da ih zovemo? Pa to ne radimo“, rekao je predsednik Republike Aleksandar Vučić i nakon toga dodao: „Jeste, naši ljudi jedu sendviče. Normalni ljudi jedu sendviče, šta je u tome problem“. Čuo sam kako svinje viču "Aco Srbine!" i "Tako je, šefe!" 1
Don Dusko Posted yesterday at 02:56 PM Posted yesterday at 02:56 PM Precednik svih samo njegovim lojalnim gradjanima!
Perkos2 Posted yesterday at 02:57 PM Posted yesterday at 02:57 PM 1 hour ago, Leo said: Objasni to pogotovo ljudima u malim mestima koje su godinama olosi tlacili. Nece da moze pomirenje tek tako. Svako mora da plati svoj racun i to sa kamatom!!! Pomirenje može da usledi kad ceo GO sns završi u zatvoru, kad zaslužene kazne dobiju informer, kurir, pink i ljudi koji ih predvode.Kad budu kanjeni krlo, sarapa, marić i njihovi "gosti". naravno "sportski radnici" iz raznih klubova, kao i čelnici mnogih sportskih saveza. Tek tad može pomirenje sa običnom rajom koja je tamo bila milom ili silom. Ako ne kaznimo sav taj ološ ne zaslužujemo da živimo i imamo svoju državu. 12
nemanjaol Posted yesterday at 03:22 PM Posted yesterday at 03:22 PM Poslednjih dana sam sa dosta ljudi pričao o pretestima i uglavnom sam zastupao teze koje su u svojim postovima odlično saželi @Smrtokapa i @Arsenije Pesic. Nekako mi deluje da je ovde počela da se gradi neka dublja promena i da na krilima ovog studentskog pokreta i načina organizovanja može da se napravi nešto što bi moglo da promeni odnos ljudi prema društvu. Da nam svane malo ovde. Za takvu promenu je potrebno vreme i ne dešava se ništa na prečac. Čak sam u jednoj diskusiji pokrenuo pitanje, da li bi za neki dugoročan cilj normalizacije društva bilo bolje da su pobedili samo tako što bi im jako usko gledano zahtevi bili ispunjeni, pa da se na osnovu toga krene graditi neka infrastruktura koja bi kroz nekoliko godina dovela do promene vlasti. Ali kako vreme prolazi sve mi više deluje da je mnogima ozbiljno dogorelo i da su ljudi spremni za nasilnije metode. Ovo od poslednjih par dana je pokazalo da se ljudi stvarno više ne plaše. Ali ne u onom prenesenom značnju, nego u najbukvalnijem. Ispred gradske skupštine su građani i obezbeđenje bili skoro pa 1:1 pa niko nije ustuknuo. Policija sve češće pokušava da spusti tenzije, nego što ide i mlati bez pardona. Možda su za promenu potrebne i stvaralačka i rušilačka energija i možda smo stigli do tačke kada je ima dovoljno. Mislim da je trenutno jako teško prognozirati bilo šta, ali u Beogradu će sigurno ogorman protest i ako se desi da na ulice izađe 300.000 ljudi, tu onda nema šta više da se čeka. Čuo sam iz prve ruke da se studenti ozbiljno spremaju za 15. i da nije ideja da imamo ponavljanje Niša i Kragujevca već da se desi nešto konkretnije, ali niko još ne zna šta. Planiraju se različiti scenariji i opcije i to je dobro. Ali istovremeno kad krene sranje sa tim brojem ljudi na ulicama tu onda teško može da se kontroliše.
DameTime Posted yesterday at 03:22 PM Posted yesterday at 03:22 PM 1 hour ago, DJ_Vasa said: Ma sve je to lepo, ali i podrumi pića imaju dobrih strana. Jbg, mislim da sad ne rade, ali pre mesec dana su nešto razgovarali o kućnim popravkama. Ima i tu pametnih stvari da se čuju. Vidi sa @Divom da ti održi neki čas iz sarkazmologije, ovo je baš loše.
shonke Posted yesterday at 03:24 PM Posted yesterday at 03:24 PM 2 hours ago, berti said: Kakve god da su drustvene mreze, suvo su zlato. Zamislite samo na trenutak da njih nema uopste, kakav bi to horor bio. Mogao bi ladno da ubija i tamniči bez limita. I šta sve jos... Slažem se. Samo što može i da ugase sve te društvene mreže i to će da nam se i desi ako ovo ne ode do kraja.
woolgatherer Posted yesterday at 03:32 PM Posted yesterday at 03:32 PM del boj i rodni zaduzeni za sportove i drustvene igre 8
Don Dusko Posted yesterday at 03:35 PM Posted yesterday at 03:35 PM 2 minutes ago, woolgatherer said: del boj i rodni zaduzeni za sportove i drustvene igre Sta eksaju se?
shonke Posted yesterday at 03:35 PM Posted yesterday at 03:35 PM 36 minutes ago, Perkos2 said: Pomirenje može da usledi kad ceo GO sns završi u zatvoru, kad zaslužene kazne dobiju informer, kurir, pink i ljudi koji ih predvode.Kad budu kanjeni krlo, sarapa, marić i njihovi "gosti". naravno "sportski radnici" iz raznih klubova, kao i čelnici mnogih sportskih saveza. Tek tad može pomirenje sa običnom rajom koja je tamo bila milom ili silom. Ako ne kaznimo sav taj ološ ne zaslužujemo da živimo i imamo svoju državu. Auuu, šta sam doživeo, da potpišem svaku reč u postu koji je poslao @Perkos2 3 1
implant Posted yesterday at 03:35 PM Posted yesterday at 03:35 PM 48 minutes ago, srlepajce said: Šapićev Gambit, Bajo moj.
berti Posted yesterday at 03:40 PM Posted yesterday at 03:40 PM 13 minutes ago, shonke said: Slažem se. Samo što može i da ugase sve te društvene mreže i to će da nam se i desi ako ovo ne ode do kraja. Zakasnio je, gotovo je. Nema on snage da ucini nesto tako, da ugasi mreže. On je šibicar. Ljudi su se nekada bojali, sada je strah nestao. Niko ga se ne boji, niko ga vise i ne sluša. Ranije me, a verujem i mnoge, uzasno nerviralo njegovo kenjanje. Sada niti ga slusam, a i ono sto cujem me ne tangira uopste. Tako je, siguran sam, kod vecine. Kada je Milosevic padao, svuda se culo i videlo GOTOV JE. Sada je to ponovo to to. 3
Recommended Posts