Jump to content

Recommended Posts

Posted

Nadali ste se da će AV da se promeni i opameti, pa onaj monstrum što je kao dao ostavku je i dalje predsednik Vlade, ovaj iz EPS-a je odavno poznat kao svojevremeno "bata Šain" da ga AV šalje gde je gusto da odradi na koji god način. Takvih se nw odriče, nisu to sotirovska i grčić

Posted
11 minutes ago, Perkos2 said:

Nadali ste se da će AV da se promeni i opameti

Ko se nadao? Bukvalno niko. Svi znamo ko je Vučić.

• Like 1
  • Thanks 2
Posted

Zao mi je ove dece sto nemaju medijsku paznju kao njihove kolege koji su radili isto sto i oni.

A hodati po Banatu sa ovim minusom i vetrom nije uopste naivno.

Svaka cast deco.

• Like 16
  • Love 9
  • Thanks 2
Posted (edited)

Pročitah post @freethrow. Potpuno razumem zabrinutost jer socijalna energija nije neiscrpna,a srpski populus van studenata ne uliva baš najveće poverenje.
Međutim,ja ne vidim znakove ni usporavanja protesta niti zamora. Lepo je to @nemanjaolispisao u svom postu.

Možda vama,koji živite u velikim gradovima to tako deluje,ali verujte mi da se ovo još zahuktava. Kad vidim u kojim mestima,u kojim selima u somborskoj opštini su ljudi počeli da izlaze na proteste..tamo gde nisam mogao ni da zamislim tako nešto do pre samo par meseci. Negde je brojka veća,negde manja,ali ljudi su se osmelili i pokrenuli.

U apatinskoj opštini isto tako.

Nema mesta defetizmu. Ovo je maraton i mislim da studenti imaju još aduta u rukavima.

Edited by Drug Crni
slova
  • Like 11
  • Love 1
  • Thanks 2
Posted (edited)

Protest studenata i gradjana u Vrscu zakazan za 12:30h....ta di ste u to vreme zakazali, mi u to vreme tek supu s rezancima srcemo....

gA8MqbI.jpeg

...a onda je Sosa podviknula: 

vCh3BMs.jpeg

...pa je sve bilo kako bog zapoveda*;

JNkJicw.mp4

* "kako bog zapoveda" il tako il nikako, krunski argument svake Sose.

Koga banatska koshava nije obrijala, taj nema pojma koliko je veliki i junacki poduhvat doci iz Zrenjanina do Vrsca peske pa u Februaru...

Edited by Pletilja
  • Like 11
  • Love 5
  • Thanks 1
Posted

Roditelji učenika IV-3 OŠ “Vladislav Ribnikar” pozivaju roditelje, studente i građane da nam se pridruže na protestu “Podrška za Sabinu” u ponedeljak 24. februara u 17h (ul. Svetozara Markovića br.31). Naša učiteljica Sabina Gicić je izložena ozbiljnom mobingu od strane uprave škole zbog akcije koje smo mi, roditelji odeljenja IV-3, organizovali 5. februara. Tog datuma, na inicijativu nas roditelja, u okvira Dana palačinki koji se obeležava od 3. do 5. februara u našoj školi, učenici IV-3 su nakon škole u pratnji roditelja odneli poklon palačinke studentima koji su u blokadi na Pravnom fakultetu.

Od tog trenutka naša učiteljica je suočena sa ozbiljnim mobingom od strane uprave škole iako smo im jasno preneli da ona nema nikakve veze sa organizovanjem akcije podrške studentima u blokadi.

Zahtevamo od direktora škole Ljubomira Pjevovića, da odmah i bez odlaganja obustavi montirani disciplinski proces protiv naše učiteljice Sabine Gicić koja sadrži i privremenu meru udaljavanja sa posla dok traje disciplinski postupak.

Vidimo se u ponedeljak 24.2. u 17h ispred Ribnikara!

Ko može, bilo bi lepo da im se sutra pruži podrška...

• Like 2
Posted (edited)

Suočen sa činjenicom da postoje i glasovi koji predviđaju da se nikakve promene neće dogoditi uprkos najlepšim protestima u istoriji Srbije, neki čovek se negde, logično, pita da li je njegov optimizam prenaglašen i preuranjen.

Tako se i ja pitam - pa da li sam budala jer bezuslovno verujem u promene koje će nam doneti studenti...

A onda mi ona gospođa, koja je gostovala u Kesićevoj poslednjoj emisiji, na najstručniji način, kao psiholog objasni da ne da nisam budala, već da se opojan miris slobode zaista širi načinom koji se ne da zaustaviti.

Njene reči miluju, jedva čekam da zvaničan YT kanal objavi klip, pa da ga okačim ovde punoga srca.

Edited by Nek grmi jako
  • Like 5
Posted (edited)

Ja nisam pesimista, naprotiv, ja sam mučenik verovao da će ovo da se rešava još posle masakara u Ribnikaru i Duboni. Ja se samo plašim da preterana gadljivost prema opoziciji, koja zaista na momente deluje tako da izaziva sumnju u iskrenost sopstvenih namera te posvećenost cilju, ne dopusti ovoj bagri da se reorganizuje i umije i, na neki način, opere ruke, te nekakvim vratolomijama uspe da preživi. Borba za uspostavljanje zdravog sistema vrednosti, funkcionalnih institucija i moderne demokratije ne može, po definiciji, uključivati nikakvu varijantu naprednjaka. Ukoliko je ova gadljivost deo pritiska koji dovodi i do kaljenja opozicionih redova, onda to mogu da podržim, samo se jako plašim sindroma svisuisti koji je, uz krađu izbora i medijsku blokadu, najzaslužniji za 13 godina vlasti najgorih među nama.

Edited by freethrow
  • Like 11
  • Thanks 1
Posted
6 hours ago, freethrow said:

Ja nisam pesimista

Vrijeme je za neobaziranje na realnost. Jbg, postoji šansa, a za žaljenje svakako nikada neće biti prekasno. 

• Like 1
  • Love 1
Posted

Danas, oko 17 h uzivo, novinar N1 prati studentski mars ka Nisu, pita studentkinju koja je na celu kolone dokle ce studenti da marsiraju kroz Srbiju a ona odgovara, citiram: " Iskreno da kazem, verujem  da mozemo jos jako, jako puno. Jer, kako bih vam rekla, mi imamo samo zuljeve i to je jedino sto nas sprecava i sto nam otezava ali, nasa vilica nije dislocirana, nasi udovi nisu polomljeni i pre svega, mi smo zivi a u ovoj drzavi je privilegija biti ziv". 

....

Juce sam ih gledala kako osvajaju moj grad, i ta energija koju donose je nesto sto prvi put u zivotu osecam i zivim, to je kao da vas "nesto" podigne u vazduh i dok lebdite iznad onoga sto je do juce bila vasa stvarnost, toliko je divno da se istovremeno i smejete i placete. Ko su ovi mladi ljudi, zasto su bas sad dosjli medju nas i kako to da tu svoju licnu zrtvu nose sa toliko prividne lakoce a da istovremeno u sebi imaju taj osecaj da je privilegija biti ziv? Koliko je to i divno i strasno i ja vise to ne mogu da podnosim jer me kida, ne  mogu bez stida da se kupam u toj nihovoj svetlosti....gospode, fale im krila da budu andjeli!

...

Ok, pateticna sam kao i uvek i volim da se frljam jakim recima ali, nemam ih, sve sam ih potrosila i mogu samo da zanemim i cekam sta ce sutrasnji dan da nam donese. Jedno znam, bude li i jednom od njih falila dlaka sa glave, bice krvi.

Edited 5 minutes ago by Pletilja

• Like 10
  • Love 4