Jump to content

Studentski i građanski protesti i blokade 24/25

Henry Chinaski

Recommended Posts

52 minutes ago, Jelencom said:

Normalno da će Policija čuvati gradsku opštinu,neće pustiti da ulazi kako ko hoće i da se obračunava i uništava imovinu. Nevezano koja je stranka ili šta ,pa to im je valjda posao. 

Ako svako može da zauzima šta hoće to se zove anarhija.

Kolika god da su govna ovi u opštini opet su tu legalno i rade svoj posao.Valjda

Normalno je i da Ruska stranka u sred Kraljeva dobije glasove taman toliko da njihov 1 mandat odluci sastav skupstinske vecine 🙂

• Ha-ha 2

37 minutes ago, Marvin said:

A u stvari nije, pošto su pokradeni i namešteni izbori

Ne kazem ja da nisu namješteni izbori,ili da je ovaj Gradonacelnik neki pošteni dobri čiko.

Kazem samo da gdje ima bilo kakva mogućnost incidenta,fizičkog nasilja,policija je tu da obezbijedi mjesto.

A lično sam alergičan na svaki vid nasilja,gadjanja bakljama ,upaljačima ,ili bilo čime bilo koga,pa bio taj koga gadjaju političar ,student,protivnički navijač,igrač,policajac,musliman,crnac,homoseksualac ili šta god već.

Moja supruga je policajac,kum takodje,šta treba da ih gadja ko kako hoće,te zbog parade,te zbog izbora,utakmica.

Ja se ne slažem sa nasiljem nikakvim nikad i ni u kom slučaju.

3 minutes ago, Jelencom said:

Moja supruga je policajac,kum takodje,šta treba da ih gadja ko kako hoće,te zbog parade,te zbog izbora,utakmica.

...

Ako brane ovaj neljudski mafijaški režim... Kako da ti kažem... Neće ti se svideti moj odgovor. 

4 minutes ago, Jelencom said:

Kasno je za mir i ljubav, otišli su predaleko kad su nam targetirali decu.

Što se policije tiče, postoje 2 strane, na svakome je da odluči na koji će stranu da stane.

• Like 22

Mnogi od nas imaju stav o Brankici S, ali ovo što se neke javne ličnosti sad stavljaju u dve kolone po mrežama komentarišući njen poslednji uradak, jeste upravo ono što Aleksandar V. želi i ono što nam radi otkad nas je osedlao, a zatim i zajahao.

Zato su studenti u pravu kada ne žele takve podele na svojim binama... Jer u protestima nema dve, tri ili sedam kolona... 

Ima samo - jedna.

Edited by Nek grmi jako
  • Like 1

10 minutes ago, Drug Crni said:

Jedino što bi bilo uber-kul od strane Brankice S je da,pet minuta od početka emisije,u studio uvede Dragana Đilasa i kaže:evo,sad imamo prvi tv duel Oskara u 13 godina vlasti.
Pristao bih da me za to i probude da gledam. Kao što pristajem za seks.

Inače,neću gledati večeras.

Sutra je av

Veceras Savo Manojlo 🙂

• Thanks 1

Ni moj odgovor se ne bi svidio tebi,očigledno da i ti targetiraš nekoga.

Treba li da se tučemo po ulicama sa Policijom ili sa nekim ko ima drugačije stavove ?

Ja mislim da ne treba

A ovo za drugu stranu ne razumijem,ili se bar nadam da ne razumijem. 

6 minutes ago, fancy said:

Ako brane ovaj neljudski mafijaški režim... Kako da ti kažem... Neće ti se svideti moj odgovor. 

Kasno je za mir i ljubav, otišli su predaleko kad su nam targetirali decu.

Što se policije tiče, postoje 2 strane, na svakome je da odluči na koji će stranu da stane.

15 minutes ago, Jelencom said:

To je baš lepo. Da li to isto misliš i za nasilje od strane murije ka građanima i građankama, bilo u uniformi, bilo u civilu? 

2 minutes ago, Jelencom said:

Treba li da se tučemo po ulicama sa Policijom

Ako stoje uz sns govna, neprijatelji su koliko i oni. Tako da bi odgovor bio da.

• Like 1

1 minute ago, Jelencom said:

Ni moj odgovor se ne bi svidio tebi,očigledno da i ti targetiraš nekoga.

Treba li da se tučemo po ulicama sa Policijom ili sa nekim ko ima drugačije stavove ?

Ja mislim da ne treba

A ovo za drugu stranu ne razumijem,ili se bar nadam da ne razumijem. 

Ako ti stavovi vec godinama direktno ugrozavaju mene i moje sugradjane, onda cu itekako da se tucem ako dotle dodje.

Pricamo o nekom pacifizmu ovde a ljudi svakodnevno direktno stradaju kao posledica akcija ovog zlocinackog rezima.

• Like 14

Pa tuci se,ja kažem da se ja neću tući i ne podržavam,a ti brate uzmi pajser ili toljagu pa kreni u oslobodjenje

6 minutes ago, DameTime said:

To je baš lepo. Da li to isto misliš i za nasilje od strane murije ka građanima i građankama, bilo u uniformi, bilo u civilu? 

Da mislim,apsolutno

Intervju je sigurno dogovoren tako da nema štete po nepomenika. Evo da razmotrimo taj intervju. Po mom mišljenju nepomenik je shvatio da je napravio dve Srbije i da ovaj deo što protestvuje uopšte ne gleda režimske medije i da njegova propaganda ne može da utiče na proteste i taj deo javnosti. I onda je odlučio da ode na neki medij gde će ga gledati. Čak mislim da je spremio znatno blažu retoriku jer želi da ostavi utisak da je za neke iskrene promene. E tu sa sada postavlja pitanje ako je tako što ne ideš na N1 koji svi prate ? Verovatno zato što oni ne bi pristali na kompromisna pitanja a gledanost im je već na maksimumu za jednu kablovsku TV tako da im ne treba taj eksluzivitet po svaku cenu. Insajder TV nema gledanost i ovo je prilika za njih da zasijaju i dobiju veću pažnju taj dan i zato je Brankica na to pristala. Ja nemam sumnje da će se ona maksimalno truditi da u okviru dogovorenog izvuče maksimum ali to će biti isto kao i prošli put, čak ćemo i mi koji pogledamo ceo intervju pamtiti one delove gde je on nju isprekakako a ona ništa, pa onda ne odgovara na pitanje a ona ga ne vrati ponovo na to pitanje nego ide dalje i tako redom sve kao prošli put.

Brankica nije stvorila ime za vreme ove vlasti nego za vreme Koštunice i Tadića o čijim vladama je pravila emisije koje su obarale gledanost i to na B92 koji je tada bio nacionalna frekvencija. Od 2012. na ovamo je u zapećku, nije je bilo nigde dok nije pokrenula TV, a i posle pokretanja TV teško je reći da je to neki uspešan proizvod. Veća je gledanost Al Džazire nego njih. Naravno zli jezici mogu i da postave pitanje odakle novac za tu TV no pošto niko ništa ne piše o tome da ne ideimo i mi u nagađanja.

• Like 9

Možda neko iz vlasti i misli da intervju na Insajderu može da okrene iglu na njihovu stranu, jer da ne misle tako, ne bi ga ni prihvatili, ali to se neće desiti.

Događaji koje kreiraju studenti su nezaustavljivi, sa propratnim sadržajem koji viđamo svaki dan u pobuni cehova i u pobuni na pojedinim lokalima. Takođe, istorija nas, od Bukurešta pa sve do petooktobarskog Beograda, uči da kad se situacija zaoštri do te mere da konstantno izvodi na ulice ogroman broj ljudi, retko krene unazad. Naprotiv, samo se uvećava otpor vlastima na razne načine.

Pa se, stoga, nema šta čuti u tom intervjuu što može za vlast učiniti situaciju boljom nego što jeste, odnosno manje crnom.

A crna je ko crni mrak... 

Edited by Nek grmi jako

2 hours ago, Jelencom said:

Kolika god da su govna ovi u opštini opet su tu legalno i rade svoj posao.Valjda

"in medias res, što bi rekli stari Latini"

Pa ne rade svoj posao, uzgred čine i krivična dela a upitno je i da li su tu legalno.

Edited by shonke
  • Like 5

7 minutes ago, Klotzen said:

Intervju je sigurno dogovoren tako da nema štete po nepomenika. Evo da razmotrimo taj intervju. Po mom mišljenju nepomenik je shvatio da je napravio dve Srbije i da ovaj deo što protestvuje uopšte ne gleda režimske medije i da njegova propaganda ne može da utiče na proteste i taj deo javnosti. I onda je odlučio da ode na neki medij gde će ga gledati. Čak mislim da je spremio znatno blažu retoriku jer želi da ostavi utisak da je za neke iskrene promene. E tu sa sada postavlja pitanje ako je tako što ne ideš na N1 koji svi prate ? Verovatno zato što oni ne bi pristali na kompromisna pitanja a gledanost im je već na maksimumu za jednu kablovsku TV tako da im ne treba taj eksluzivitet po svaku cenu. Insajder TV nema gledanost i ovo je prilika za njih da zasijaju i dobiju veću pažnju taj dan i zato je Brankica na to pristala. Ja nemam sumnje da će se ona maksimalno truditi da u okviru dogovorenog izvuče maksimum ali to će biti isto kao i prošli put, čak ćemo i mi koji pogledamo ceo intervju pamtiti one delove gde je on nju isprekakako a ona ništa, pa onda ne odgovara na pitanje a ona ga ne vrati ponovo na to pitanje nego ide dalje i tako redom sve kao prošli put.

Brankica nije stvorila ime za vreme ove vlasti nego za vreme Koštunice i Tadića o čijim vladama je pravila emisije koje su obarale gledanost i to na B92 koji je tada bio nacionalna frekvencija. Od 2012. na ovamo je u zapećku, nije je bilo nigde dok nije pokrenula TV, a i posle pokretanja TV teško je reći da je to neki uspešan proizvod. Veća je gledanost Al Džazire nego njih. Naravno zli jezici mogu i da postave pitanje odakle novac za tu TV no pošto niko ništa ne piše o tome da ne ideimo i mi u nagađanja.

Ja računam da je bolje ići od pretpostavke da je dotični nebitan i da nije nadležan za mnoga pitanja. Može da ode i na tretman kod Žakline na N1, svejedno, nebitan je. Mislim da se u javnosti iskristalisalo shvatanje da se lopovskom režimu nazire kraj, a džabe mu je bilo kakav intervju, iskakanje iz frižidera i ostali cirkusi. Da ponovim – nebitan je.

• Like 1