implant Posted Monday at 04:59 PM Share Posted Monday at 04:59 PM (edited) 1 hour ago, Henry Chinaski said: Da ne dodje do zabune, ja se slažem sa vama, ali Šarović i advokat Ninić kao bivši radikali trenutno najviše rade od sve opozicije. Plus bih uvijek glasao za takvu desnicu, nego desnicu Nestorovića, Zavetnice i ostalih Problem sa Šarovićem je što je on, po sopstvenim rečima, ostao veran ideologiji originalnog SRS-a. Imam dovoljno godina da se dobro sećam kako je ta ideologija uticala na Srbiju (namerno ne pominjem region), i kao je to rezultiralo dubokim mutnim rekama i kako oće noga da boli pred smrt...što se mene tiče, interesantno je gledati Šarovića jer on daje uvid u ono što nemamo prilike često da vidimo, ali politika koju zastupa je krajnje problematična. Edit - da li nekome treba zabraniti rad zbog stavova iz prošlosti? Mislim da ne - ako u Nemačkoj nije zabranjen rad AfD-u ili u Italiji i Austriji sličnim partijama, čije su (pomalo razblažene u odnosu na ideološke pretke, doduše) ideje dovele te države do najnižih tačaka u njihovoj istoriji, ako u jednoj Francuskoj postoji Nacionalni Front, odgovor se sam nameće. Postoje drugi načini da se stanovništvo obrazuje, to nije posao političkih partija...ali, to je već druga tema. Edited Monday at 05:15 PM by implant 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ_Vasa Posted Monday at 05:15 PM Share Posted Monday at 05:15 PM Mislim da ovde treba napraviti razliku između desničara i fašista. Da ne ulazim u šetanje po celoj planeti, evo dve grupe stavova koje zastupaju partija X ili Y: X: Srbija je država srpskog naroda, što treba da piše u ustavu. Smatramo da svako ko je Srbin ima pravo na pasoš Srbije, ali to ne isključuje mogućnost da državljani budu i pripadnici drugih naroda. Y: Srbija je država srpskog naroda, što treba da piše u ustavu. Svi Srbi ovog sveta treba da dobiju pasoš Srbije, a tamo neki Ištvan, Vjekoslav ili Hasan mogu da ga dobiju malo sutra, pa makar ovde živeli deset generacija. Strancima šipak. ----- X: SPC je povlašćena u Srbiji, ali to ne isključuje slobodu za katolike, protestante, muslimane, ateiste i sve ostale. Y: SPC je povlašćena u Srbiji, a katolici, protestanti, muslimani i ateisti mogu da se pokrste ili da pakuju kofere. ----- X: U službenoj upotrebi je srpski jezik, ali Mađari, Albanci tid. mogu da se školuju na sovm jeziku, da imaju medije i slično. Y: U službenoj upotrebi je srpski jezik, a Mađari, Albanci i ostali mogu da ćute na svom jeziku. Pretpostavljam da se vidi da su i X i Y desničarski stavovi, ali ovi pod Y malo smrde na nešto što je propagirao jedan Austrijanac sa čudnim brkovima. 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
McLeod Posted Monday at 05:45 PM Share Posted Monday at 05:45 PM 53 minutes ago, robespierre said: Molim te mi objasni kako onda Francuska već 50 i kusur godina sasvim demokratski funkcioniše sa strankom kakva je Nacionalni front. S druge strane Atlantika, Rokvel je davao intervju za Plejboj. Onda je neko procenio da je postojanje nacističke partije u Americi ipak too much. Sve je stvar društvenog dogovora, ali ti u svakoj demokratiji imaš rekao bih oko 10% tvrdokornih nacionalističkih glasača kojima moraš da dozvoliš mogućnost da imaju svoje zastupnike u parlamentu. Njihovo ućutkivanje bi samo dovelo do još gorih posledica efektom opruge. Evropljani su, cast izuzecima, pickice. Ako nema SRSa glasace za DSS. Bitno je da taj rezervoar bude na tih prirodnih 10% a ne raste a rasce ako se fasizam neguje kroz institucionalne stranke. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Clash Posted Monday at 05:52 PM Share Posted Monday at 05:52 PM 3 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomas.hokenberi Posted Monday at 06:09 PM Share Posted Monday at 06:09 PM 53 minutes ago, DJ_Vasa said: Pretpostavljam da se vidi da su i X i Y desničarski stavovi, ali ovi pod Y malo smrde na nešto što je propagirao jedan Austrijanac sa čudnim brkovima. I što je propagirao (a i sada propagira) debeli krmak Vojislav Šešelj i svi njegovi Šešeljoidi uključujući one koji su sada SNS. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drug Crni Posted Monday at 06:12 PM Share Posted Monday at 06:12 PM 1 hour ago, robespierre said: Molim te mi objasni kako onda Francuska već 50 i kusur godina sasvim demokratski funkcioniše sa strankom kakva je Nacionalni front. Zato što Nacionalni front nije počinio zločine,nije huškao na rat koji je proizveo nasilne deportacije,etnička čišćenja,nehumana postupanja,masovna ubistva i nije kršio ljudska prava (po osnovu nacionalne,verske i druge pripadnosti),a SRS jeste. Stvarno ne verujem da ne možeš da vidiš razliku. Počeću da verujem da nas zajebavaš Link to comment Share on other sites More sharing options...
freethrow Posted Monday at 06:22 PM Share Posted Monday at 06:22 PM Loše sam se izrazio, ne mislim naravno na desnicu tipa DSS raniji ili neki normalni Boškić, pa čak ni Berluskoni... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Clash Posted Monday at 06:34 PM Share Posted Monday at 06:34 PM Vidi se da je ovo pravi proevropski forum. Dok se sve raspada i kuca nam gori mi se slazemo da je obavezno da cep ne moze da se odvoji od flase. (U pozadini Oda radosti kao muzicka podloga.) 3 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drug Crni Posted Monday at 06:38 PM Share Posted Monday at 06:38 PM Ja inače mislim da je tema studentskih protesta odavno zaslužila zaseban topik,a ovaj da ostane za ostale dnevnopolitičke aktuelnosti. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikola Posted Monday at 06:47 PM Share Posted Monday at 06:47 PM Kakav medijski okršaj Šurbatovića i žvaloustog, nekadašnjih vedeta severa. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikola Posted Monday at 07:02 PM Share Posted Monday at 07:02 PM https://n1info.rs/vesti/surbatovic-za-n1-nakon-vucicevih-optuzbi-za-korupciju-sramota-je-da-on-o-tome-govori/ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mare80 Posted Monday at 07:11 PM Share Posted Monday at 07:11 PM 55 minutes ago, Drug Crni said: Zato što Nacionalni front nije počinio zločine,nije huškao na rat koji je proizveo nasilne deportacije,etnička čišćenja,nehumana postupanja,masovna ubistva i nije kršio ljudska prava (po osnovu nacionalne,verske i druge pripadnosti),a SRS jeste. Znaš li ti uopšte biografiju ovog krmka ... da mi veprovi oproste ... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klotzen Posted Monday at 07:38 PM Share Posted Monday at 07:38 PM Svako sektašenje u okviru opozicije kojoj je jedini zadatak da smeni diktaturu je čista podrška parizeru. Ovo sa Šarovićem je sad već prevršilo svaku meru. Čovek nije ni u politici nego radi kao novinar na K1 i smeta Vam i kao takav. Ništa onda sedite kući i čekajte da se pojavi novi Đinđić. Mi ćemo nastaviti da se borimo sa onim što postoji i bori se protiv ove nakaradne vlasti. Onda lepo ne glasajte ni za opoziciju jer je Aleksić bio u koaliciji sa SNS. By the way, evo nekadašnje uzdanice "opozicije" Lekića na Happy botuje za Ruse 🙂 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikola Posted Monday at 07:43 PM Share Posted Monday at 07:43 PM Gledaš hepiend? ccc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beonegro Posted Monday at 07:50 PM Share Posted Monday at 07:50 PM 4 hours ago, robespierre said: A čovek koji ti udara lajkove živi u državi u kojoj slobodno funkcioniše jebeni Nacionalni front već pedeset i kusur godina, nije li to golema ironija. Zamisli šta bi se o tvom svetonazoru dalo iskonstruisati na osnovu zemlje prebivališta 😉 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nek grmi jako Posted Monday at 08:11 PM Share Posted Monday at 08:11 PM (edited) Studentski protesti i traju toliko kao fenomen koji je najviše uzdrmao vlast i kao nešto što će se pamtimi dok je sveta i veka, jer možeš da se samo iz mase deklarišeš kao levi, desni, gornji ili donji, ali sa bine - ne. Isto važi i za nacionalnu strukturu, pa i versku. Iako je logično da su učesnici protesta u ogromnoj većini Srbi i pravoslavci, studente ne zanima da li ih podržavaju Srbi, Hrvati, Mađari ili oni koji se izjašnjavaju kao džedaji. isto kao što u tom protestu ne dele po važnosti participaciju vlastitih profeseora ili učešće, recimo, poljoprivrednika. Dok su išli peške do Novog sada i Kragujevca, i kad su se grlili, plakali i ljubili sa onim ljudima što su izašli da ih pozdrave, da li su ih pitali za stranačku pripadnost? Pa zar neko zaista misli da se u tim trenucima postavlja pitanje - a koje si ti nacionalnosti i da li veruješ u Boga? I na taj način su uspeli da kreiraju najveći narodni odgovor na ono čime vlast guši i pritiska isti taj narod, bez obzira kakva je politička orjentacija, nacionalnost i veroispovest onih koji su pod jarmom. Veoma jednostavno. Edited Monday at 08:13 PM by Nek grmi jako 12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Dusko Posted Monday at 08:19 PM Share Posted Monday at 08:19 PM Makar ne rasturaju vojno nasu zemlju kao vi Ukrajnu... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
40Wins Posted Monday at 08:35 PM Share Posted Monday at 08:35 PM Neša krenuo baš jako protiv Vulkanizera. Jeste zajebancija, al mogo je da distribuira one N1 uratke. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantin Posted Monday at 08:43 PM Share Posted Monday at 08:43 PM Ma...niko ne može da ga "ukopa" ko on sam sebe. U moj kraj se kaže...lažov, po-lažov, naj lažov i tatko na lažovi. To je ta čuvena gradacija. Ovaj je zajeb'o sve koliko laže. Da ga neko pita, samo, kako razaznaje skrivene brojeve i koji je Miletov...kakav džubilengo... 1 14 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnnyDragon Posted Monday at 09:02 PM Share Posted Monday at 09:02 PM A Mile kadar nevera, zinuo kao som😂 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Clash Posted Monday at 09:08 PM Share Posted Monday at 09:08 PM Zato se ja ne javljam kad videm sakriven ID, znam da Mile zove 15 Link to comment Share on other sites More sharing options...
suptil Posted Monday at 09:17 PM Share Posted Monday at 09:17 PM NIs je 1. marta, jel se zna posle toga kad ce biti skup u Beogradu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Clash Posted Monday at 09:27 PM Share Posted Monday at 09:27 PM 7 minutes ago, suptil said: NIs je 1. marta, jel se zna posle toga kad ce biti skup u Beogradu? Jeste zgusnut raspored, ali ja mislim da bise moglo ubaciti jedno duplo kolo pa i Cacak posetiti. Zajebani su kad se naljute. A zajebani su i kad se ne naljute. 4 1 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Dusko Posted Monday at 09:34 PM Share Posted Monday at 09:34 PM 50 minutes ago, Constantin said: Ma...niko ne može da ga "ukopa" ko on sam sebe. U moj kraj se kaže...lažov, po-lažov, naj lažov i tatko na lažovi. To je ta čuvena gradacija. Ovaj je zajeb'o sve koliko laže. Da ga neko pita, samo, kako razaznaje skrivene brojeve i koji je Miletov...kakav džubilengo... Ono kad lazes kao foka pa ne povezes sta pricas... 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzo23 Posted Monday at 09:38 PM Share Posted Monday at 09:38 PM Očekujem jedan grandiozan protest u Beogradu za kraj. Da cijela Srbija dodje! Nakon toga mora nešto konkretnije da se napravi, da ne kažem radikalnije jer ne volim tu riječ i na šta me sve asocira. Slažem se sa Proglasovim saopštenjem. Prelazna vlada jedino dolazi u obzir i treba insistirati na tome maksimalno. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts